sommige mensen ..

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel liesbeth en de bende .. liesbeth en de bende ..

honden foto van liesbeth en de bende ..

grr.. hebben vandaag voor max een gentle leader gekocht omdat hij nogal trekt.. snoep ofzo kan hem niet afleiden dus dat maar eens proberen.

nu had ik hem aangedaan. maar gewoon om hem te laten wennen de riem aan zijn halsband ( dus de GL nog niet gebruiken.) en max zat de hele tijd met zijn neus overal tegen te schuren ( resultaat is een mooi kaal plekje op zijn neus O-) )

kwam er een vrouw mij eventjes uitkafferen als dat beestje niks doet ik gene muilband moest aan doen, zo dat ik dat beestje mishandelde..

waar moeien mensen zich toch mee..?

al kwam ik nadien wel een vrouw tegen met en golden retriever met een GL en die zei dat ze blij was dat ik ten minste mijn hond wou opvoeden en geen slipketting ofzo gebruikte..

zo erg is een gentle leader toch niet..? Ik probeerde die eerste vrouw uit te leggen wat het was.. maar mevrouw wist het beter.. ach ja O-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "sommige mensen .. " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel De rode HuskyDe rode Husky 3 doggies

honden foto van De rode Husky

ik gebruik voor goku en baylee een halti hoor? anders kan ik ze niet meer normaal mee nemen int ov. ze willen nogal graag op stap . jumpen zo de bus in en bij elk mens even snuffel n .dat is niet de bedoeling natuurlijk he :P

honden page profiel liesbeth en de bende .. liesbeth en de bende ..

honden foto van liesbeth en de bende ..

max moet niet mee de bus op ofzo dus das wel makkelijk :-) maar ik wou het met een GL proberen. omdat max ook zo een oversociaal cockerding is O-) alles wat beweegt wil hij hoi tegen zeggen O-)

honden page profiel Dobber †Dobber † 3 doggies

honden foto van Dobber †

Sommige mensen menen toch alles beter te weten joh ;-). En dan gaan ze hun mening even uiten terwijl ze van de klok nog de klepel (zo gaat 'ie toch? ;-)) weten. Niet te veel aan steuren joh, laat ze maar praten. Enne, geen enkele hond die ik ken vind het leuk om iets over de neus te hebben, het is dan ook wel een heel dominant iets voor een hond om iets over de neus te hebben. Dus dat hebben ze er liever maar zo snel mogelijk af. Gewoon laten zitten het doet geen pijn en Max heeft al heel snel door dat ondanks zijn geschuur het bandje er niet af gaat. Hier heeft de GL ook een heel eind geholpen om ongewenst gedrag te stoppen zodat er tenminste ruimte was om bepaald gedrag aan te pakken. 
Dat is dus direct wel een kanttekening bij de halti. Het mag geen blijvend middel zijn, het moet een hulpmiddel zijn waardoor je over een tijdje de halti weg kan laten omdat hij niet meer nodig is. Want elke hond is in het begin onder de indruk van de halti. Maar als jij zelf niet veranderd in je training/houding is dat onder de indruk zijn ook snel weg en zal Max hoogstwaarschijnlijk gewoon weer gaan trekken. Je hebt nu een middel in je hand om mogelijk iets aan het probleem te gaan doen maar de halti moet daarin geen blijvende rol gaan spelen maar een rol als hulpmiddel dat je later weer thuis kan laten. Succes!!!

honden page profiel Dobber †Dobber † 3 doggies

honden foto van Dobber †

Ik kan me de reactie van de vrouw trouwens wel begrijpen, Max is een heerlijk knuffelbaar dingetje ;-).

honden page profiel liesbeth en de bende .. liesbeth en de bende ..

honden foto van liesbeth en de bende ..

onze cocker is een knuffelding .. maar mijn vriend is slecht te been, en als hij dan met max gaat wandelen, komt niet goed!

daarmee zou het trekken echt moeten stoppen. al deed hij het redelijk goed hoor het laatste kwartier van de wandeling!

alles moet nog wennen he :-)

honden page profiel Dobber †Dobber † 3 doggies

honden foto van Dobber †

Nog een tip: probeer echt de rangorderegels/dominantieregels/omgangsregels/hoe je het ook wilt noemen  te houden. Dat kan al zoveel schelen want trekken is in feite gewoon rangordeondermijnend gedrag en komt voort uit een verstoorde rangorde. Pak dat aan en je pakt al die dingetjes waar je nu tegen aan loopt (het trekken dus maar ik kan me niet voorstellen dat alles verder 'perfect' is ;-)). Dat is wel mijn ervaring. Ik veranderde mijn eigen houding en prompt veranderde die van Dobber ook ;-).

honden page profiel Lizzie en SterreLizzie en Sterre 3 doggies

honden foto van Lizzie en Sterre

Dat is het nadeel van een GL, lijkt voor niet-kenners op een muilkorf/band. Meestal lopen er natuurlijk ook grote honden mee zoals herders waarvan mensen ookal denken dat ze vals zijn dus die optelsom is dan snel gemaakt. Domme mensen ;-)

honden page profiel liesbeth en de bende .. liesbeth en de bende ..

honden foto van liesbeth en de bende ..

bij ons is het voor de rest cava. ik wandel als eerst naar buiten. hij krijgt pas eten als hij zit. enzo. enkel het trekken vind ik zo'n probleem..

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik 3 doggies

honden foto van Yin, Yang & ik

Ja trekken!!!! Is en blijft toch vaak het probleem voor vele hondeneigenaars. Een GL of halti kan dan idd een tijdelijke oplossing bieden maar let op dat je gemakshalve........o lekker met die halti, loopt wel netjes met de GL........niet vergeet eraan te werken dat je hond ook zonder GL netjes ad lijn lopen kan. Dat gaat vaak niet over een nacht ijs maar dat moet je er voor over hebben.

Mijn oudste was niet blij met dat ding om zijn snuit maar ging er bv niet gedrukter door lopen, helemaal niet zelfs. Probeerde wel te pas en on te pas met zijn snuit tegen ieder stilstaand of passerend been te wrijven met zijn snuit om het eraf te krijgen. Met het gevolg dat ik genoeg afstand van vreemden moest houden. De jongste vond het een ramp en ging er helemaal bedrukt van lopen, heeft 3 halti's stukgebeten waarna ik voor hem een GL heb aangeschaft. Het resultaat daarmee was dat we alleen maar konden lopen en lopen. Stilstaan en snuffelen id bosjes was er niet meer bij want dan kregen we een heel spektakel van over de grond schuren en af proberen te krassen met de voorpoten, keer op keer op keer. Dus een zwart/groene kop die blond hoort te zijn. Dit gedrag is bij beide de echt (te) lange periode die ik het gebruikt heb niet overgegaan. ;-);-)

Ik ben er nog steeds van overtuigd dat een GL/halti in bepaalde omstandigheden een uitkomst kan bieden. Maar om het trekken tegen te gaan zou ik je aanraden om zo snel mogenlijk het echte probleem aan te pakken zodat je zo snel mogenlijk weer zonder kan. Ook zou ik opletten dat de riem niet te lang is want als de hond er een onverwachte ruk aan geeft kan hij er alsnog een blessure van oplopen. Ook de GL/halti is niet geheel onschadelijk voor de hond.

honden page profiel Sem en yinzSem en yinz 3 doggies

honden foto van Sem en yinz

Oh haha herkenbaar!
Ik gebruikte dat ding ook voor sem.
En dan nog is een duitse herder met een gl om..
Veel mensen dachten dat het een muilkorf was.
Ze vluchten er lettelijk voor, pakte snel hun kinderen en hielde die maar zo snel mogelijk weg bij sem.
Heb hem nu niet meer nodig, want uit eindelijk heeft het wel geholpen!

Wat ik zielig vind en vaak zie, dan hebben ze bij de hond een GL om gedaan en daaraan zit een flexi lijn. Ja hoe snel wil je je hond een nekhernia bezorgen?

honden page profiel Dobber †Dobber † 3 doggies

honden foto van Dobber †

" Ook zou ik opletten dat de riem niet te lang is want als de hond er een onverwachte ruk aan geeft kan hij er alsnog een blessure van oplopen. Ook de GL/halti is niet geheel onschadelijk voor de hond. "
Als je een halti gebruikt is het al-tijd van belang dat je het doet in combinatie met een halsband/half-check, een niet al te lange lijn (max. 90 cm) en het liefst een heupriem. Door de halti aan de halsband oid vast te zetten voorkom je bij plotseling trekken een te hoge druk op de nek. Door een niet al te lange lijn kan de hond geen vaart maken zodat een eventuele ruk aan de nek geminimaliseerd kan worden (dit geldt natuurlijk ook voor een halsband want als die met een ruk strak komt te staan is het natuurlijk ook niet gezond). En een heupriem omdat je dan geen onverwachte bewegingen kunt maken met je handen en dus onverwacht zelf kunt gaan trekken (hoe minimaal dan ook) want als jij trekt spant het bandje over de neus en geef je een correctie. En als je schrikt en je trekt je hand terug en boem, de hond krijgt een onterechte correctie doet dat de relatie geen goed...

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik 3 doggies

honden foto van Yin, Yang & ik

Hier zijn zowel de halti als de GL voorzien van koppelstuk en werden alleen al daardoor altijd in combinatie met de gewone halsband gebruikt en de korte lijn. Ik zie echter ook vaak genoeg mensen met bovengenoemde icm een politie of andere 3-meter lijn lopen vandaar mijn opmerking/waarschuwing ook.':-)

honden page profiel liesbeth en de bende .. liesbeth en de bende ..

honden foto van liesbeth en de bende ..

ik gebruik dan ook ene korte lijn van 1.20m geen flexi ofzo .. ;-)

honden page profiel Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tjeMarie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje 2 doggies

honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

Ik ben ook geen fan van een GL....heb hem indertijd gebruikt, maar zowel Yoshi als Tibo werden er niet vrolijk van. Veel vrienden van mij kieperde het om dezelfde reden in de vuilbak.

En ik voed mijn hond ook op hoor Liesbeth, maar ik vind het gewoon leuker als het ook voor hem prettiger is. Ieder zijn mening natuurlijk. Maar mijn DA was erg kwaad op me toen ik met dat ding afkwam, ze vroeg of ik wel wist hoe gevoelig een hondenneus wel is. Daarom ben ik overgeschakeld op de Halti harnas en dat lukt ook + Tibo vond het dan wel leuk wandelen :-D

Hoop dat je het me niet kwalijk neemt, is gewoon mijn mening, maar met die dingen om hun neus, heb ik nog geen enkele hond vrolijk gezien. Makkelijk voor de baas dat wel, maar de hond...

honden page profiel MarindaMarinda 3 doggies

honden foto van Marinda

Tsja, sommige mensen..

Jammer is dat he, dat er dan niet eerst gevraagd wordt hoe of wat, maar direct wordt geoordeeld. Lekker laten zeuren/ ongevraagd moeien en je niets van aan trekken, zoveel mensen zoveel meningen.

"zo erg is een gentle leader toch niet..? "
Ik vind het persoonlijk flauwekul zo'n GL, maar daar gaan we weer: zoveel mensen, zoveel meningen.

Mijn Duitse doggen trekken niet, maar dat is echt niet dankzij een GL en ja, we hebben wel een GL geprobeerd, maar wat een onding vonden we (zowel hond als ik) het. Hihi!

honden page profiel *e*l*i*e*n**e*l*i*e*n* 3 doggies

honden foto van *e*l*i*e*n*

Goh, heel herkenbaar. Onze Setters zijn ook nogal 'jachtig' buiten (wonen vlakbij een bos). Ze trekken dus ook vaak en veel aan de riem als ze vogels en/of konijnen zien. Daarom hebben ze een halti om. Nu kijken mensen vaak heel angstig als ze Dugan aan zien komen met zijn Halti om (de Gordon Setter), want dat zal wel 'iets van een Rotweillerachtige hond zijn'.

Dugan doet geen mens kwaad en is de grootste knuffel.

Toch wel jammer dat sommige mensen dan zo raar reageren...

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik 3 doggies

honden foto van Yin, Yang & ik

Als je zo'n reactie als de TS krijgt, kan dat inderdaad heel irritant zijn. Die heb ik zelf nooit gehad. Wel vaak vragen erover, waarom ze hem om hadden en of ze beten etc.

Aan de andere kant vond ik het ook wel eens fijn dat mensen dachten dat het een muilkorf was. Zeker als ik 's avonds in mijn uppie met Ten door het donker ging met weinig mensen nog op straat. Dan namen de welbekende 'opgeschoten' types, die anders al snel op de een of andere manier een woordje klaar hadden, spontaan afstand en liepen ze op een respectvolle 'hondse' manier in een mooie boog om ons heen.O-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "sommige mensen .. " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^