Rijst / granen allergie

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Nala (Gast)

Beste allemaal,

al een tijdje ben ik zoekende voor onze labrador Nala, Nala heeft hoogst waarschijnlijk een voedselallergie.
Ze heeft jeuk, bijt / sabbelt continu op haar poten, heeft een schilferige vacht, kale /dunne plekken rondom haar achterpoten en rode plekjes onder haar buik. Ik heb echt van alles al geprobeerd, hypoallergeen voer Hill, Royal Canin, CDD Specific en Jarco. Niets hielp, nu lopen ik met haar bij een dermatoloog en is zij op een eliminatiedieet gezet. 
Ik moet paardenvlees koken en dat samen geven met rijst. Nu heb ik mij ook enigzins verdiept in Barf voer en ik begrijp dat met het koken de voedingsstoffen verloren gaan. Ik geef haar dus nu rauw gemalen vlees en tot gister nog met rijst. Nu zit die rijst mij een beetje dwars, ik heb namelijk sterk het idee dat zij allergisch is voor rijst. Dit omdat ik na anderhalve week dieet nog geen verbetering zie in de jeuk. Vandaag ben ik gestopt met de rijst en geef haar alleen vlees (paard van Naturis ). 

Wie heeft hier nog meer ervaring mee en wie weet of een hond allergisch kan zijn voor rijst.
En is alleen vlees wel een compleet voer? Het rauw voeren vind ik en ook Nala even wennen, ze heeft tenslotte vier jaar alleen maar brok gehad.

Ik ben een beetje moedeloos, vind het zo zielig voor het beestje. Jeuk is erger als pijn.
Gr Miranda

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper

honden foto van Kim en Casper

Ik denk dat je er goed aan doet KVV kant en klaar vers vlees te geven. Ik kan van naturis alleen geen paard variant vinden op de site... Dus deze graanvrij is is dit zeker de moeite waard om te proberen. Hou dit 5-6 weken vol. Hierna ga je een ader diersoort toevoegen bijvoorbeeld konijn.gaat dit goed pak je bijvoorbeeld geit. En zo ga je dit uitbreiden. Veel honden zijn allergisch voor kip of rund. Deze zou ik dus als laatste toevoegen. Uiteindelijk moet je werken naar een menu met minimaal 4 diersoorten per 3 weken en 1 keer per week vis ( deze telt niet mee in t aantal diersoorten. )

Rijst etc heeft een hond niet nodig dit poepen ze gewoon weer uit. Niet geven dit kan enkel all. reacties oproepen.

honden page profiel StippeltjeStippeltje

honden foto van Stippeltje

Let op ! Naturis heeft 2 lijnen namelijk Puur Naturis Barfdiner en Puur Naturis Vers Vlees. Van Barfdiner moet je minimaal 4 diersoorten in 3 weken voeren, in Vers Vlees zit premix. Premix is een mix van vitaminen en mineralen die aan het voer wordt toegevoegd zodat je niet verschillende smaken hoeft te voeren. Die premix kan in sommige gevallen juist allergische reacties uitlokken. Om die reden zou ik een KVV kiezen zonder premix en dit voeren op de manier zoals Kim en Casper heeft uitgelegd.

honden page profiel MirandaMiranda

honden foto van Miranda

Kim en Casper en Stippeltje bedankt voor jullie reactie ik heb daar veel aan. Het voer wat ze nu krijgt is Puur Naruris met alleen paard. Er zitten inderdaad vitaminen in, geen graan en dergelijke. Ik ga toch maar op zoek naar een andere variant. Ik kan ook alleen vers gemalen paardenvlees krijgen maar dan zit er weer geen bot in en dat hebben ze volgens mij ook echt nodig? Is er ook een alternatief voor bot? Ik heb gelezen over eierschalen, maar dat lijkt mij op dit moment niet verstandig aangezien de allergie.

honden page profiel Chantal » Jessy «Chantal » Jessy «

honden foto van Chantal » Jessy «

Ja zeker kan een hond allergisch zijn voor rijst heb er hier 1 rondlopen.
Mocht de paard kvv erg lastig worden stap dan over naar konijn, is net zo goed voor een eliminatie dieet en veel makkelijker aan te komen. Sowieso All Animal en Tinlo BARFmenu hebben enkelvoudige konijn kvv zonder toevoegingen. Paard kvv is er nog van Haaksbarf maar daar zitten wel groentes in en ik vind groentes niet altijd geschikt bij een eliminatiedieet.
En stel je bent straks 6 weken verder, jeuk vrij etc dan kan je van konijn makkelijk aan karkassen en organen komen en dan met paardenvlees erbij heb je toch 2 diersoorten en de mogelijkheid om paard te elimineren ;-)

honden page profiel KitaKita

honden foto van Kita

je zit bij een dermatoloog toch? zijn er kweken gemaakt van de huid? heeft je hond geen gistallergie?
Wat voor allergie het ook is, een voedselallergie kun je inderdaad dmv een eliminatiedieet gaan uitsluiten. Het belangrijkste is het voeren van 1 diersoort rauw, in de KVV of het zelf samen gestelde menu moet spiervlees, orgaan en bot zitten en dan ook in de juiste verhouding. Groente is niet erg hoor op eliminatie. Ik heb in mijn versvlees ervaringen nog maar 1 geval gehad van groente allergie. Het ligt er natuurlijk wel aan wat voor groente er gebruikt wordt. Je zal naast je eliminatie dieet ook moeten zorgen dat de weerstand van je hond omhoog gaat, zodat het lichaam zich kan gaan verzetten tegen de allergie.
Wanneer zijn de klachten begonnen bij je hond?

honden page profiel elianne elianne

honden foto van elianne

Niet te snel stoppen met hetgeen wat je nu geeft.
T lichaam moet nl wél de kans krijgen om de "foute" stoffen af te kunnen voeren.

Daarom kan t probleem even verergeren.

Dan begin t herstel...

Daarom is t belangrijk om zo al zeker 6 weken vol te houden.

Ben zelf helemaal geen voorstander van rijst, dit terzijde.

Mijn persoonlijke ervaring en van kennissen die klachten hadden van darm'maag/ huid / oormijt....

Een goede KVV doet wonderen....

Ik vind persoonlijk dat er te snel word gesproken van een zekere allergie.

Meestal is dat de onwetendheid van eigenaar en sommige DA.

En dát geeft niets hoor, ik heb ook aldoende moeten leren en ik had tot 6 jaar terug ook nooit van KVV gehoord....

Ooit had ik een D Herder die zich tot bloedens toe krabte....toen ik op advies van mijn tooenmalige DA op de Prednison....

Zeker helpt dit....maar dat pakt de bron niet aan.
Heb me later zó schuldig gvoeld....

Dus Leve het Forum en Internet

ps Mijn DA is voorstander van KVV...en dat is vrij bijzonder ;-)

honden page profiel MirandaMiranda

honden foto van Miranda

@Kita; Nala heeft al bijna 3 jaar klachten, ben van het kastje naar de muur gestuurd door dierenartsen en de fokker deed er al helemaal niets aan. De afgelopen zomer waren de klachten op zijn ergst. Ze heeft toen een prednison kuur gehad, we konden niet anders. Dat is een 3 maanden goed gegaan in combi met het voer van Jarco hert / rijst. De klachten waren er nog wel maar op de achtergrond. Tot December toen ging het weer echt fout en toen heb ik een afspraak bij een Dermatoloog gemaakt, en kon half januari terecht. Hij heeft nog geen huidmonster afgenomen eerst dit dieet om voedselallergie uit te sluiten. 2 jaar geleden heeft Nala al een bloedtest en een kweek van haar huid ( door de dierenarts ) gehad en daar kwam niets uit.Ik ben nu 2 dagen gestopt met de rijst en ik moet zeggen de binnenkant van haar oortjes is niet meer zo rood en haar huis is rustiger. Ik hoop dat dit het is..

@Elianne: Nee ik stop niet met dit dieet hoor, ze krijgt nu alleen rauw vlees (combi vlees, orgaan en bot).
Geen rijst meer, ik had ook gelezen over dat een hond zich moet ontgiften en dat dat ook gepaard gaat met jeuk. Maar ik heb toch het idee dat de rijst de boosdoener is, want sinds vandaag zijn haar oren niet meer rood en de huis is wat rustiger. Ik ben ook erg blij met dit forum en alles wat er op internet te vinden is. Dat heeft mij al veel verder gebracht als al die bezoeken aan de dierenarts. Die is trouwens geen voorstander van rauw voer. Die vind dat een hond niet meer op rauw kan als hij brokken is gewend. Dat is ook de reden dat ik het niet durfde. Heb nu de stoute schoenen maar aangetrokken en het gewoon gaan doen.
En ook sinds vanochtend heeft ze er echt van gesmuld, het is even wennen maar ik hoop dat het helpt..

honden page profiel KitaKita

honden foto van Kita

ik ben in iedergeval heel blij dat je de stoute schoenen hebt aangedaan en verder bent gaan spitten voor je hond. Want de meeste Dierenartsen, ja wat zal ik zeggen. Ze moeten je hond toch ook niet genezen dat is zonde van deomzet en dus de inhoud van hun portommonee, maar goed dat is mijn mening.
Het uitsluiten van een voedsel allergie is heel goed,de meeste van dit soort klachten komen vanuit de voeding. Wat ook heel belangrijk is voor huidproblemen is dat de verhouding omega 3 en 6 goed is. Omega 6 zit voldoende in vlees maar 3 niet. Als je weer een paar weken verder bent en de problemen worden minder of zijn weg dan zou ik zeker omega 3 ter ondersteuning gaan geven. De ene hond heeft daar meer behoefte aan dan de andere hond. Overleg het anders even met je dermatoloog.succes

honden page profiel elianne elianne

honden foto van elianne

Volhouden met de KVV hoor, tis ff door de zure appel bijten ;-)

Als je bv 1 week met KVV bezig bent en de ontlasting is goed, ga dan is over op KVV pens-compleet, daar zitten goede bacterien in die goed zijn voor de weerstand.

Succes,en hou je ons op de hoogte?

honden page profiel MirandaMiranda

honden foto van Miranda

De ontlasting is redelijk ( iets dunner dan normaal ) maar wel veel minder..van 3 x op een dag naar 1x.
Ik houd jullie op de hoogte, bedankt voor jullie reacties..:-D

M.de Heiden (Gast)

Goede hondenvoer is te vinden en te verkrijgen Eindelijk goed en biologisch voer voor honden en katten en vrij van granen.
Succes.

-- reactie gewijzigd door het moderator team op 27 januari om 09:06 --

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo †Roos,Jeff † en Waldo †

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo †

jeff kan ook niet tegen granen en rijst
er blijft gelukkig nog genoeg over wat je kan voeren

kijk uit voor magen zeker van gevogelte  en kleinere diersoorten in voeding ivm graan ;-)

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Oud topic

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

All animal gebruikt hele dieren dus met magen. Grote kans op granen dus ;-)

Elimineren duurt minimaal 8 weken op 1 diersoorr, soms vele malen langer.

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper

honden foto van Kim en Casper

oud topic... er zijn weer gasten actief op t forum...

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Is zie t! Hoe komt dat dan? Gaan gasten zoeken op onderwerp of zo??

honden page profiel dogfrienddogfriend

honden foto van dogfriend

Hier ook allergische hond
Ook rijst kan je hond niet tegen kunnen,sky niet igg.brokken zou ik niet meer doen, alleen vers vlees
Maar igg geen gevogelte en rund.succes

honden page profiel s@nt@[email protected]@

honden foto van s@nt@

Prednison doet in principe niks met de effecten van voedselallergie dus vraag ik me sterk af of je het wel de voiding moet zoeken.
Zou je me per pb willen laten weten welke dermatoloog je bezoekt?

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

" Prednison doet in principe niks met de effecten van voedselallergie dus vraag ik me sterk af of je het wel de voiding moet zoeken.
Zou je me per pb willen laten weten welke dermatoloog je bezoekt? "


Prednison heeft zeker wel effect bij een voedselallergie, dat is mijn eigen ervaring. Alleen, is het effect slechts tijdelijk om vervolgens (vaak 2x zo erg) terug te keren. Daarnaast is prednison echt bende. Dat moet je niet als oplossing willen gebruiken.

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

Prednison remt alles dus ook de klachten die bij een voedselallergie horen. Maar het is inderdaad echte troep met een hele lijst bijwerkingen. Het is dus echt het aller laatste redmiddel.

honden page profiel MattieMattie

Ik heb hier ook een hondje met veel jeuk, na een jaar verschillende brokken geprobeerd te hebben, oa van Hills, ben ik nu over op kvv Haaksbarf en Naturis. Bonny reageert er goed op, goede ontlasting en vrolijk en energiek. Ze heeft nog wel jeuk maar ik houd vol want ik ben nog niet zo lang bezig. Over een week of 4 wil ik zalm en later ook geit toe gaan voegen en misschien ook kangoeroe. Ik heb Haaksbarf zelf gemailed en kreeg een mail terug van hun voedingsdeskundige. In Haaksbarf zit geen graan en geen rijst en paard is zeer goed vlees om mee te elemineren. Haaksbarf is een van de betere merken kvv zonder en zo natuurlijk mogelijk. Ik heb er wel vertrouwen in dat ik mijn allergische hond hiermee qua jeuk en weerstand kan verbeteren.

Anoniem (Gast)

Mijn hond heeft ook jeuk, rode plekken, bijtplekken en schilfers. daarna ben ik voor mijn hond van 34 kg overgestapt op 400 gr runderof lamsoens met 200 gr lamshart als brokjes ( vlees koken en klein snijden) en 200 gr groente ( sperziebonen, broccoli, spinazie).

Hiermee verminderde de jeuk binnen 1,5 week. Toen ik 6 weken later

een nog sterker eliminatiedieet ging gebruiken van alleen vlees met rijst, begon binnen een paar dagen de rode plekken, jeuk, kale plekken, haarverlies en gezwollen lippen en ogen enorm toe te nemen. De schilfers hebben het beeld van seborroe. Ik vermoed nu dat de schilfers en korsten een gevolg zijn van uitputting van het lichaam zijn door het eten van rijst. Mijn hond heeft als vlooi/mijt/wormmiddel Stronghold en bevalt prima.

 

Groet Donna

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper

honden foto van Kim en Casper

" Mijn hond heeft ook jeuk, rode plekken, bijtplekken en schilfers. daarna ben ik voor mijn hond van 34 kg overgestapt op 400 gr runderof lamsoens met 200 gr lamshart als brokjes ( vlees koken en klein snijden) en 200 gr groente ( sperziebonen, broccoli, spinazie).

Hiermee verminderde de jeuk binnen 1,5 week. Toen ik 6 weken later

een nog sterker eliminatiedieet ging gebruiken van alleen vlees met rijst, begon binnen een paar dagen de rode plekken, jeuk, kale plekken, haarverlies en gezwollen lippen en ogen enorm toe te nemen. De schilfers hebben het beeld van seborroe. Ik vermoed nu dat de schilfers en korsten een gevolg zijn van uitputting van het lichaam zijn door het eten van rijst. Mijn hond heeft als vlooi/mijt/wormmiddel Stronghold en bevalt prima.

 

Groet Donna "

 Als je je hond alleen pens, hart en groente geeft gast je hond echt tekorten oplopen en zul je in no time tegen andere klachten aanlopen... Lees je eens in over KVV. Zelf zo maar wat doen is erg onverstandig.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

"  


Als je je hond alleen pens, hart en groente geeft gast je hond echt tekorten oplopen en zul je in no time tegen andere klachten aanlopen... Lees je eens in over KVV. Zelf zo maar wat doen is erg onverstandig. "

 Hier sluit ik me 200% bij aan.

honden foto van Mellow BFJ Miracle of my Life

Mellow heb ook een granen allergie. Hij krijgt alleen kvv

anne (Gast)

Hallo onze pup van 6maanden heeft een voedingsallergie da geweest staat op dieet gekookt paardevlees groeten rijst macaroni of aardappels nu moet je dit 6 weken volhouden omdat hij een pup is vraag ik me wel af. Komt hij dan niks te kort blij met reacties anne

honden page profiel zonnetjezonnetjegoedgekeurde fokker

honden foto van zonnetje

Beste Anne, je kunt het beste even zelf een topic aanmaken met je vraag. Je zult meer en betere antwoorden krijgen op die manier.

 

om je vraag te beantwoorden: zoals hierboven ook beschreven, het is beter te elimineren op een goede kvv van enkel paard, konijn, of eend. Een volledige kvv bevat naast vlees ook bot en organen van die diersoort. Je geeft het gewoon rauw. Aardappelen en groentes kunnen ook overgevoeligheidsreacties uitlokken, dus kun je beter even achterwege laten. 

Als je een complete kvv voert, en je doet dit 6 weken kun je geen tekorten krijgen. Als het helpt ga je weer diersoorten toevoegen tot je minimaal 4 soorten geeft.

anne (Gast)

Hallo zonnetje dank je voor je snelle reactie Ben er blij mee groetjes Anne

honden page profiel MattieMattie

Hoi,

 

ik zou inderdaad minimaal 6 weken alleen kvv paard geven en ook opletten met snacks want ook daar zit vaak graan in. Macaroni is ook gemaakt van graan en rijst is ook een graan.

Ik heb mijn hondje 8 weken op alleen kvv paard gezet en daarna ben ik ook kvv lam bij gaan geven. Toen dat ook goed ging heb ik geit en vis bijgegeven en dat gaat tot nu toe erg goed. Verder geef ik graanvrije beloningssnacks en gedroogd paardenvlees of lamsvlees.

Succes!

pagina 1 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^