Rijst / granen allergie

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

anne (Gast)

Hallo Mattie wat is kvv paard een welke vis is geschikt voor een pup bedankt voor je reactie 

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Als je met een dermatoloog een stappenplan aan het maken bent en je je hond (waarschijnlijk minimaal 6 weken) op dit dieet zet, lijkt mij het persoonlijk niet heel erg handig om zelf het dieet aan te passen. Behalve als dit dus in overleg doet met de dermatoloog. En dat je nog niets merkt kan heel goed kloppen want het kan dus aantal weken duren voor je verbetering ziet. Het lichaam moet ontgiften daarom denk ik ook dat je het vlees moet koken. Als het lichaam schoon is en dus kan genezen, dit kan nog veel langer duren. Hond van vriendin van mij heeft ook voedselallergie. En het heeft dit 2 maanden geduurd voor de wonden op de staat genazen. Nu moet het haar nog terug groeien. Maar door je strikt aan het dieet te houden kan je dus uiteindelijk steeds iets toevoegen en kijken of de hond reageert. Zo ja dan moet je weer terug naar dieet en weer 6 weken wachten en weer iets anders toevoegen. Zo kom je erachter wat je hond allergisch voor is.

honden page profiel MattieMattie

Hoi Anne,

 

Kvv paard is vers vlees gemalen en diepgevroren in een worst verpakt in een dun plastic. Het is vers vlees speciaal voor de hond. Ze hebben er ook puppyvarianten van. Er zijn verschillende merken. Ik zelf geef alleen merken waar echt bot in zit en niet een premix als calciumbron.

Goede merken zijn bijvoorbeeld Haaksbarf, Alaska, Tinlo en All Animal. Sommige van deze merken hebben ook puppyvarianten. Diernespeciaalzaken verkopen soms ook merken kvv maar ik bestel het altijd via een website en dan komen ze het thuis bezorgen.

Op internet kun je de merken eens googlen misschien en dan lees je wat het inhoud. 

honden page profiel MattieMattie

Er zijn dus verschillende smaken kvv zoals paard, geit, lam, eend, konijn enz. Soms zijn er ook smaakcombinaties zoals paard/eend of Paard/eend/lam of lam/zalm.

Er is ook aleen zalm of haring bijv. Sommige honden vinden vis echt niet lekker maar mijn hond vindt het heerlijk en het is erg gezond, zeker als afwisseling op vleessoorten, bovendien zit vis vol met gezonde vetten en wordt de vacht van je hond weer mooi zacht, vo, en glanzend. Mijn hondje had een doffe vacht met kale plekken en veel schilfers en jeuk door de allergie. Door vis te geven maar natuurlijk ook goed vers vlees is haar vacht nu weer vol en glanzend en heeft ze vrijwel geen jeuk meer.

anne (Gast)

Hallo Mattie geef je het vlees rauw of gekookt anne

honden page profiel MattieMattie

Hoi Anne,

 

Ik geef het gewoon rauw. Ik laat het een nacht ontdooien in de koelkast en dan geef ik in de ochtend de helft en in de avond de andere helft.

Bonny eet 200 gram per dag en weegt 7,5 kg.

Ik koop kiloworsten en die verdeel ik in 5 porties. Ik laat de worst dan twee uurtjes buiten de diepvries liggen zodat ik hem kan snijden. Het vlees is dan nog goed bevroren en dan doe ik de porties terug in de diepvries. 

anne (Gast)

Mattie hartelijk bedankt voor je reacties groetjes anne

pagina 2 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^