smetplekjes en welk soort hondenvoer?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LauraLaura

Hallo,

Ik weet niet of hier al een topic over is, maar ik stel de vraag toch maar.
ik heb 2 honden, een boerenfox kruising en een Berner sennen x Husky kruising (zij heeft HD)
ik voer nu al een tijdje Carocroc Large breed. en 2 á 3 x in de week vers vlees.
(boerenfox krijgt carocroc original)

Maar ik wil eigenlijk overstappen op een ander soort brok, omdat met name de berner sennen kruising de brok die ze nu heeft wel eet, maar de vacht een beetje ''dof'' is en de ontlasting is wel redelijk van kleur, maar wel wat aan de slappe kant. + ze heeft een hele sterke ''hondenlucht''. volgens de Dierenarts hebben sommige honden dit. dit kan aan het hondenvoer liggen maar verder kun je er vrij weinig aan doen...
de boerenfox eet alles, en ziet er verder ook prima uit.

ik heb al op internet verschillende brokken opgezocht, en deze 3 heb ik in mijn gedachte omdat ik er eigenlijk meer goede als slechte dingen over hoor.;
Dog lovers gold,
biofood
farmfood.
welk voer zouden jullie aanraden?

En een klein vraagje in het algemeen....
de berner sennen kruising heeft vaak wondjes tussen haar poten (soort smetplekjes), ben hier al een aantal keer mee naar de dierenarts gegaan, (heb eerst een zalfje, en toen antibiotica mee gekregen, zalfje hielp niet, antibiotica wel maar dit gaat dan maar voor een aantal weken goed...
kent iemand dit ''probleem'' en hoe je er voor kunt zorgen dat de pootjes niet meer smetten?
na het wandelen droog ik de poten al goed af, en heb al schoentjes geprobeerd maar dit wilt ze niet.
(nu is mij vertelt dat dit ook aan het soort hondenvoer zou kunnen liggen...........)

heeft er iemand tips of ideeën??
Alvast bedankt!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "smetplekjes en welk soort hondenvoer? " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Helene en TyborHelene en Tybor

honden foto van Helene en Tybor

Laura nu met de sneeuw en het strooien van wegen met pekel zal je hond waarschijnlijk nog meer last hebben van de smetplekjes.wat je kan doen is altijd met of zonder dat er sneeuw is de pootjes van je hond even in een emmertje water schoonspoelen en goed afdrogen.De brok die je voert zit ook best nog veel graan in en de brok die je wil gaan geven eigenlijk ook .weet niet of je hond reageert op brokken met graan maar beter is een brok te zoeken waar weinig tot geen graan in zit.Denk dat de vacht dan meer gaat glimmen en je hond een steviger ontlasting krijgt.Wil je niet liever helemaal over gaan op vers?

honden page profiel LauraLaura

Ja klopt, sinds de sneeuw ligt is het erger geworden. (aan alle 4 de poten, de vacht bij de poten is ook helemaal koper/bruin/rood van kleur) afgelopen zomer had ze hier ook last van maar dan in mindere mate. (had ze het aan 1 of 2 pootjes, en dan maar heel minimaal. toen had ik het zalfje gekregen en een aantal weken geleden toen er sneeuw lag en zo de antibiotica.
maar het wordt nu weer erger. ze likt/bijt er ook steeds aan. ik kan inderdaad proberen om het af te spoelen met een bak met water. moet ik hier nog iets aan toevoegen? Biotex of Badedas of zo?

En ik heb wel overwogen om helemaal over te gaan op vers, maar dit vindt ik persoonlijk niet echt handig. omdat 't vlees vaak koel moet blijven... en aangezien de hondjes vaak mee gaan op bezoek of ze mee neem na mijn werk vind ik brokken makkelijker... + er is dan bijna geen geur

Maar aan wat voor soort brok zou ik dan moeten denken?
wat wel redelijk betaalbaar is...
en waar moet ik nog meer op letten als ik naar zo'n zak voer kijk...

honden page profiel Helene en TyborHelene en Tybor

honden foto van Helene en Tybor

Als er smet plekjes zijn kan je evt. een beetje biotex er in doen maar het hoeft niet.

Heb ook even op de site van Brouwers brokken gekeken en zou je dan aanraden om eerst te beginnen met lams en rijst.Helaas wel de duurste.Om even te kijken hoe daar op gereageerd wordt met zijn vacht en ontlasting en misschien verbeterd het de pootjes.

honden page profiel Monique & de zwart-witjesMonique & de zwart-witjes

honden foto van Monique & de zwart-witjes

Sinds een week of 6 hebben wij een herplaatser, nu in totaal 3 honden ;-)
De 1e keer dat de herplaatser kwam logeren viel het ons al op dat ze ontzettend stonk. Niet een beetje, maar enorm.
Toen ze definitief bij ons kwam wonen, hebben we haar overgezet op Taste of the wild. Na een week of 2 rook ze net als onze andere 2 honden. Wel naar hond, hoe kan het ook anders, maar de penetrante geur is helemaal weg.
Taste of the Wild is een brok zonder granen, de honden doen het er goed op, zien er prachtig uit en hebben mooie stevige drollen.

honden page profiel LauraLaura

Bedankt voor de informatie,
maar Taste of the wild ligt net iets boven ons budget,
ik heb nu iets gevonden op petfood.
Brouwers(superieur premium chicken en potatoes
en superieur premium lam en rijst brokken (de geperste en die andere)....
nu spreekt me dit wel aan, omdat er ook staat voor de kieskeurige eters, (en laat mijn hondje dat nou net zijn...) en qua prijs ook wel.
iemand ervaring met dit merk of brok?

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa

honden foto van Ina, Misty en Aysa

Hi Laura,
Je zou eens op deze site moeten kijken..., honden brokken vergelijk

honden page profiel Annelies & Déru†, en de Puli,s Ixy en KwintAnnelies & Déru†, en de Puli,s Ixy en Kwintgoedgekeurde fokker

honden foto van Annelies & Déru†, en de Puli,s Ixy en Kwint

Laura de smetplekjes zouden heel goed kunnen komen 'ddor een bestanddeel in het voer waar je hond allergisch op reageert. De meeste allergie-verwekkende bestanddelen in hondenvoer zijn de toegevoegde stoffen BHA en BHT, dit zijn conserveringsstoffen om het voer langer houdbaar te houden, maar in principe is het gewoon landbouwgift. Verder reageren het gros van de honden met een voedselallergie op toegevoegde granen en rijst. Aan vlees is dit meestal kip en rund.

Ik zou je aanraden om eens een voer uit te kiezen, met een hoog vleesaandeel maar zonder granen en zonder kip en rund. Dit zou je enkel weken kunnen voeren om te kijken of ze hier beter op reageert.

Veel mensen zeggen , jamaar,....dat heeft ze vroeger ook gegeten en toen had ze nergens last van. Maar je zult moeten weten dat in een lichaam een allergie vaak langzaam opgebouwd wordt en plots uit zich dit dan in allerlei ongemakken zoals jeuk, smetplekken , geen goede ontlasting enz.

Zelf zou ik overgaan op een kompleet vers voer zonder enige toevoegingen (KVV) , en een diersoort wat je nog nooit gevoerd hebt.

Kijk eens op www. voerwijzer.nl! Daar zie je een scala aan versvoeding maar ook aan brokvoeding, die je ook vertelt wat er allemaal in het voer zit, zodat je beter kunt kiezen.

Let ook op snackjes die je de hond geeft, ze zitten meestal vol met granen en kleurstoffen die een gevoelige hond niet verdraagt.

Succes met je zoektocht!

http://www.voerwijzer.com/hondenbrokkenvergelijken

honden page profiel hans masthans mast

honden foto van hans mast

hallo laura

ik wil niet eigenwijs doen,maar ik voer mijn honden sledehonden,met de naam ALASKAN HOUNDS al jaren lang KVV zonder dat ik daar ooit problemen mee heb gehad,ik blijf daar ook bij om dat een hond nog ten alle tijd een CARNIVOOR is, en dat wil ten alle tijden
nog steeds zeggen VLEESETER,wie zijn wij dan om een hond brokken te voeren,je moet niet vergeten dat honden brokken gemaakt worden onder een geweldige hitte waar door de voedings stoffen die in de brok zitten verbranden,dan zou ik als je geen vlees wil voeren,geperste brok aan mijn honden geven,maar ik blijf er bij, dat vlees voor een hond ten alle het beste is voor een hond,mijn honden krijgen al jaren lang KVV te eten,en ik heb er nog geen een gehad die zijn voerbak niet leeg at

honden page profiel LauraLaura

Hallo Hans,

begrijp me niet verkeerd maar ik heb niet gezegd dat ik er problemen mee heb.
ik vind het persoonlijk alleen wat onhandig. ze krijgen vers vlees 2 á 3 x per week 2 x daags,
en krijgen vaak zat runderkophuid of andere botten en huiden of vis..
ik heb maar een kleine diepvries, 4 broden en 2 pakken vlees/diepvriesgroente en de doos van het vlees van de honden, en de vriezer zit vol.

Ik begrijp ook heel goed dat vers vlees het beste is voor een hond.
maar als ik de honden mee neem na mijn werk, of mee gaan op visite vind ik een brok gewoon makkelijker. (ruikt niet, en maakt weinig rommel.) misschien gemak zucht maar toch...

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Hoi Laura,
Ik ken de merken die je gevonden hebt niet, maar ik sluit me helemaal aan bij Annelies.
Smetplekjes tussen de tenen had mijn hond ook, hij kluifde (?) er veel aan, waardoor de haren van zijn voorpootjes bruinrood waren geworden.
Sinds hij geen graanhoudende brok meer krijgt, en ook geen kip en rund is dit probleem volledig weg.

Ik weet niet wat je budget is, maar je geeft aan dat je ook vers geeft, welk merk?
't Is even rekenen, maar kijk ook eens naar Wolfsblut brokken, mischien is je vers goedkoper en kun je dan iets meer vers geven, met een paar "dure" brokdagen?

Angélique (Gast)

Goedemorgen.

Ik weet dat niet iedereenop dit forum er fan van is maar vertel het toch maar even.

De golden van mijn vriendin had veel last van smetplekjes en hotspot. Ze is na een tijdje aanmodderen en dingen proberen naar een homeopaat voor honden geweest die allerlei testjes heeft gedaan. Even erbij vertellen dat de hond op Royal canin brokken zat. Volgens de homeopaat moest ze biofood geperste brokken gaan geven. Daar zit de hond nu een tijdje op en alle smetplekjes en hotspotplekken zijn verdwenen. Huid ziet er geweldig goed uit en ze zit goed in de vacht. Ze heeft nu haar andere golden ook over gezet naar de geperste brok van biofood.

Ik zet de mijne nu ook over naar geperste brok van biofood. Lam & rijst. Ook een golden en hij heeft steeds kale plekjes op zijn snoet. Ook een soort eczeem bij zijn ballen. Ik geef hem ook schapenvet-zeewier bonbons. Twee per dag. Ik heb al allerlei hypoallergene dingen geprobeerd zonder granen en ook vers vlees. Kreeg de indruk dat het daar nog erger van werd. Dus voor mij geen rauw vlees meer of hypoallergene voeding.

Overigens vind ik niet dat je kunt zeggen dat Royal canin oid slecht is. Als je "goede" brokken koopt, kun je bijna geen slechte kopen. Het gaat er dan om wat jij zelf het prettigst vindt om je hond te geven en daarbij kijk je natuurlijk naar waar je hond het beste op reageert. Natuurlijk moet je je hond geen frolic gaan geven als voer. Dan kun je hem net zo goed een pak zout geven. Ik heb het wel over de goede brokken!

honden page profiel lunaloverlunalover

honden foto van lunalover

Ik heb een tijdje Biofood geperst gegeven en ik was er zeer tevreden over. De hond rook heeeeeeerlijk, echt waar. Helaas vond Luna de brokjes, denken wij, wat te groot en te hard. Ze at het dus niet meer.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "smetplekjes en welk soort hondenvoer? " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: zindelijk
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^