zindelijk

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel StefanieStefanie

honden foto van Stefanie

Nogmaals een topic over Hummer. Het lijkt wel alsof hij ons zorgen'kindje' aan het worden is zeg! Hij is inmiddels weeral 1 jaar en 1,5 maand 'oud', ons gecastreerd Chihuahua reu'tje.

Hummer wilt maar niet zindelijk worden. Ik heb werkelijk alles geprobeert, maar ik ben het spoor bijster :'(

Hij heeft ALTIJD water en een botje tot zijn beschikking & twee keer per dag krijgt hij Wolfblut brokken, net zoals Milow (onze andere Chihuahua reu'tje).

Als we niet thuis zijn en als we slapen, zit Hummer in de keuken 'opgesloten'. Hij doet daar never nooit zijn behoeften. Milow is altijd los in huis en dat gaat super goed. Hoelang ze ook alleen moeten zijn, ze houden hun behoeften absoluut op. Perfect, zul je dus denken.

Maar wat ik wil, is blijkbaar onmogelijk. Ik wil heel graag dat ze samen altijd los kunnen zijn. Dat ze overal in huis kunnen gaan en staan waar ze willen. Dat lijk me echt geweldig.

Ik probeer het beetje bij beetje uit te breiden. Dus Hummer steeds een stukje meer ruimte te geven. En dan ook steed een tijdje langer alleen te laten. Precies zoals we hebben gedaan tijdens de hele zindelijkheid. We waren zelfs zo goed op weg, dat Hummer 4 uur lang los kon zijn zonder ook maar iets in huis te doen. SUPER TROTS, waren we..... Tot vandaag...
Mijn man was, echt perongeluk, gisteravond voor het slapen gaan vergeten Hummer op te sluiten in de keuken. En ja hoor, ontlasting in de keuken. Natuurlijk, er stond geen bordje bij dat het van Hummer was, maar tóch weet ik zeker dat het van hem was.

Overdag is Hummer zindelijk, als we erbij zijn. Hij zal nooit iets in huis doen.

Wie kan ons helpen...
Ik weet het namelijk echt niet meer...
Misschien wordt hij nooit volledig zindelijk en zal hij altijd in de keuken moeten zitten????

(Sorry voor dit lange verhaal, maar wist het niet korter uit te leggen)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "zindelijk" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ze zijn samen als er een zijn behoefte doet ?

en is de hond gisterenavond wel uitgelaten ? misschien ook vergeten ? plassen okee, dat kan gebeuren, maar poepen ? als een hond niet goed uitgelaten is, ja poepen moet dan.

en als je de twee samen doet en er gebeurt dan dat er een wat doet, dan zou ik ze toch gescheiden houden als je er niet bij bent, zoals snachts of op de dag als jullie weg moeten, niets zo erg als je thuis komt, of beneden dat je moet ridderen.

en apart is niets ergs aan. als jullie er wel zijn, dan kunnen ze toch mooi samen zijn.

honden page profiel ..

honden foto van .

kan het zijn dat Hummer zich niet veilig voelt in zo'n grote vrije omgeving? Als het goed gaat zo in de keuken dan zou ik het voorlopig gewoon zo laten.
misschien zou je hem kunnen wennen in een bench en lekker in de woonkamer, 
zo zijn ze toch bij elkaar in de buurt en heeft hummer het veilige gevoel van zijn holletje (bench)

Medisch ook alles in orde met Hummer? heeft hij verlatingsangst? 
Er is een storm/onweer geweest waar hij van geschrokken kan zijn? Iets anders wat hem angstig heeft gemaakt toen hij alleen was? Dit zou ook kunnen verklaren hoe het goed ging en nu ineens weer een terugslag is. (denkt even hardop mee)

honden page profiel StefanieStefanie

honden foto van Stefanie

Overdag doet Hummer niks in huis, dan zijn ze samen en is er iemand thuis. Als Hummer in de keuken zit, dus als er niemand thuis is en als we slapen, doet hij ook niks in huis, hij is dan alleen. Wanneer doet Hummer het WEL in huis: als hij los in huis is, dan zijn ze samen. Het heeft dus niks te maken met alleen of samen zijn. Het heeft te maken met de ruimte. Is hij in de keuken, doet hij niks. Is hij los in huis, doet hij wel iets. Maar..... is hij los in huis, zomaar voor even (paar uurtjes bijvoorbeeld), doet hij ook niks. Het is gewoon vreemd.

Ze zijn gisteravond wel uitgelaten ja, want dat heb ik hem horen doen. Plassen doet Hummer zoiezo nooit in huis, maar poepen dus wel (als hij los in huis is, als er niemand thuis is).

Ik zou geen reden zien dat Hummer zich niet veilig zou voelen. Zo'n grote ruimte valt wel mee, hihi. Wij wonen in een senioren woning, dus zo heel groot is het niet hihi.

De bench heb ik al geprobeerd en het ging super goed, maar zodra ik Hummer los in huis doe (langer dan 5 uur), doet hij dus zijn behoeften in huis. Ik wil alleen niet de bench behouden. Ik heb liever dat Hummer in de keuken zit dan dat hij in de bench zit, hij heeft dan veel meer bewegings ruimte.

Medisch is alles in orde met Hummer, behalve zijn heup/knie'en niet (heb ik een topic over). Maar dit lijkt me niks te maken hebben met zindelijkheid.

Het gaat ook niet over een terugslag of iets dergelijks. Iedere keer als Hummer los in huis is, voor langer dan 5 uur; doet hij zijn behoeften in huis.

Ik probeer te achterhalen; waaarom. En hoe kan ik dit oplossen?

Natuurlijk, het is geen probeleem om hem voor altijd in de keuken te houden (als er niemand thuis is en 'snachts). Hij vindt het zelfs niet erg. Dan zeg ik, Hummer ga je naar je bedje? En dan rent hij als een gek naar de keuken en kruipt lekker zijn mandje in. Zowel Milow als Hummer hebben er geen problemen mee en waarderen de 'rust' ook wel denk ik, even zonder elkaar. Maar toch.. Het is toch vréémd dat hij het níet kan.........

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "zindelijk" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^