Het eeuwige gesnuffel, She makes me crazy................

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker

honden foto van Marlies met Frøya

Oh ja, hier ook een die het bloedhond-gen ergens heeft zitten...O-) Snuffelen, snuffelen, snuffelen. Met sneeuw is het inderdaad nog meer. Aangezien er waar ik woon wat langer sneeuw ligt dan in Nederland, laat ik dit snuffelen ook echt niet overal toe.

Snuffelen is heerlijk voor een hond; het ontspant, maakt ze moe maar voldaan, geeft ze informatie over de andere honden in de buurt: Taika vindt het echt heerlijk om te doen.
Ik laat het veel toe, maar ik weet ook hoe ongelooflijk vervelend dit kan zijn; een hond die alleen maar met z'n snufferd op de grond zit en jij loopt (staat) er maar een beetje bij. En juist omdat ik het belangrijk vind dat ze ook voor mij aandacht heeft buiten, laat ik haar niet alleen maar met d'r neus over de grond lopen.

De beloningen voor netjes meelopen en aandacht voor mij (hoeft niet eens aankijken te zijn), dat is dus even lekker mogen snuffelen. Ik weet precies welke plekjes extra interessant zijn, en daar mag ze dan dus ook snuffelen als beloning. Verder wordt er lekker meegelopen: korte lijn, lekker doorlopen, en na een meter of 10 mag ze weer snuffelen als ze netjes mee heeft gelopen. De 10 meter begon met 2 meter trouwens, want dat was in het begin haar aandachtsspan; dit gaat dus steeds beter, waardoor ze meer aandacht voor mij heeft en er wat minder extreem gesnuffeld wordt.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Het eeuwige gesnuffel, She makes me crazy................" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel ..

honden foto van .

welkom in de wereld van een teckel waar niks belangrijker is dan snuffelen en spoortjes zoeken O-) vooral nu met de sneeuw zijn de sporen nog duidelijker en allemaal extra nieuwe geurtjes wat natuurlijk goed onderzocht moet worden... 

heel herkenbaar, mijn basset pubbertje kan er ook wat van, Dat moeten luisteren is toch gewoon onzin, hallo baas ik ben bezig hoor. als ik na 10 minuten toch weer verder wil wandelen kan ik nog een donkere blik krijgen ook. of mevrouw doet alsof ik lucht ben en gaat nog even lekker in de sneeuw liggen rollen. ;-)

Persoonlijk vind ik het niet zo'n ramp, net als Zonnetje beschrijft gaat het me niet om de meters die ik afleg maar om de heerlijke wandeling, snuffelen is ook goed voor ze en best belangrijk voor een hoop dingen die hier boven al zijn uitgelegd. Heb ik even geen zin in al dat gesnuffel omdat we naar het loslooppark gaan is het even volgen aan de voet tot we zijn waar ze van de riem af kunnen (5 minuten lopen). Daarna kunnen ze doen en laten wat ze willen en loop ik wel lekker op me gemakje door :-D

honden page profiel zonnetjezonnetje

honden foto van zonnetje

Je zou zelfs snuffelspelletjes kunnen doen. Maak een spoor van bijvoorbeeld tonijn in blik. Doe in een panty en terk een spoor over je grasveld, leg de beloning aan het eind. Je kunt dat steeds moeilijk maken. Vinden ze prachtig. Of ga speurlessen volgen. Snuffelen is leuk.

honden page profiel Mirjam en Curly Koda Mirjam en Curly Koda

honden foto van Mirjam en Curly Koda

Oh hier ook hoor. Maar ik moet er wel om lachen die zwarte kop in de sneeuw, snuffel snuffel snuffel en je hebt een harlijnpoedel. ;-)

honden page profiel Dobber †Dobber †

honden foto van Dobber †

" Je zou zelfs snuffelspelletjes kunnen doen. Maak een spoor van bijvoorbeeld tonijn in blik. Doe in een panty en terk een spoor over je grasveld, leg de beloning aan het eind. Je kunt dat steeds moeilijk maken. Vinden ze prachtig. Of ga speurlessen volgen. Snuffelen is leuk. "
Als je dit gaat doen, 1 tip... Niet door je hele tuin een spoor maken zoals een bol breigaren er ongeveer uit ziet want het speuren wordt dan wel heel moeilijk ;-). Die fout maakte ik in het begin... Had een spuitflesje gevuld met bouillion en door de hele tuin een spoor gemaakt. Maar dan wel bomvol kleine bochtjes en kronkeltjes. Dat werkte dus niet O-).

honden page profiel sylsyl

honden foto van syl

Snuffelen vinden ze heerlijk! Ze mogen van mij overal en zolang ze willen snuffelen. Het is hun uitje en de rest van de dag liggen ze weer binnen. Ik strooi ook vaak brokjes tussen de bomen en bladeren, kunnen ze lekker even zoeken, nou dan zijn ze echt wel voldaan, veel beter dan met een balletje gooien...

honden page profiel Martine & Flex & JipMartine & Flex & Jip

honden foto van Martine & Flex & Jip

Het valt mij ook ineens op dat vooral de beagle nog meer snuffeld dan normaal. Intenser bezig, ...... Nou ja. Ik dacht aan de puberteit .........komt dus door de sneeuw!

honden page profiel femkefemke

honden foto van femke

Hey,
Heb zelf bij mijn hond gemerkt dat er minder lang op 1 plaats gesnuffed wordt als je vaak je parcours veranderd. Reika kan enorm achterop raken wanneer we wandelen en ze los loopt omdat ze ook ieder geurtje wil mee hebben. wanneer ze de omgeving ook goed kent voelt ze zich ook zeker genoeg om ver achter te blijven. Ze komt wel als ik roep, maar echt enorm vooruitgaan doen we niet als ik haar tempo gans de tijd zou volgen. Regelmatig gaan we naar ergens compleet nieuw en dan ligt het tempo echter meteen hoger. Volgens mij omdat ze minder goed achter durft lopen maar ook omdat ze dan zoveel mogelijk wil zien en dus minder tijd kan besteden aan ieder geurtje. Je merkt het aan gans haar lichaamshouding dat er dan echt die drive is om zoveel mogelijk terein te doen.
Oh ja, op straat & aan de korte riem wordt hier ook niet gesnuffeld. Iedere wandeling gaat dan ook echt wel naar zone waar ze fijn kan los lopen en rennen zodat ze zich goed kan uitleven.

honden page profiel PaulaPaula

honden foto van Paula

Haha, hier ook zo'n snuffelkont. Vooral bij nat weer en helemaal bij sneeuw. Lang leve de droge zomers want dan doet mijn Beagle het een stuk minder.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Hier word ook meer gesnuffeld als normaal. Komt vast door de sneeuw. Normaal loopt Dobby voor me uit, maar nu loopt hij vaak achter me. Niet handig. Maar ach. Het nadeel is dat je het koud krijgt van stilstaan.

honden page profiel Anne-Wil (baasje van Juno)Anne-Wil (baasje van Juno)

honden foto van Anne-Wil (baasje van Juno)

Pfff ja vreselijk he met die sneeuw.
Mijn regel op het moment is: je stopt maar lekker non stop je snuffert in de sneeuw maar ik loop door. En als jij maar zelfverzekerd doorloopt loopt je hond ook echt wel door.

Als hij zich echt gaat 'verzetten' door stil te staan om te snuffelen etc. trek ik gewoon zijn neus vd grond door de lijn een trekje omhoog te geven.

En idd soms sta ik even stil bij een veldje en mag hij even lekker uitgebreid snuffelen :-D

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Het eeuwige gesnuffel, She makes me crazy................" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Tetanus prik
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^