Het eeuwige gesnuffel, She makes me crazy................

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Lia met Shanti Lia met Shanti

honden foto van Lia met Shanti

Vanaf dat er sneeuw ligt is het gesnuffel nog erger geworden, wandelen is niet meer leuk zo ;-)
Normaal was ze smorgens altijd wel aan het snuffelen, maar liep dan uiteindelijk wel door.
Nu loopt ze dus helemaal niet meer door, en ik maak geen meters zo met haar en word er moedeloos van om maar te wachten totdat mevrouw eens klaar is.
Roepen, brokje trekken, het helpt allemaal niks meer op dit moment.
Lijkt wel alsof ze doof is geworden.
2 keer gewandeld tot nu toe, maar net voorbij het straatje en een half uur weg, dus geen zin om zo nog 2 uur te staan en te trekken en mijzelf boos maken.
Ik heb het er echt even mee gehad, normaal zijn we een uur weg en dan zijn we lekker naar het bos geweest, gisteren en vandaag dus niet.
Ik loop als een gek mijn hond maar mee te slepen, dat is best wel vermoeiend om een kilometer ermee af te leggen.. :'(
Kijk, als ze nu lekker gaat rennen of wat dan ook, maar nee hoor vanaf dat we weggaan tot dat we thuis zijn hangt die snuit naar beneden, roep ik dan gaan alleen haar ogen omhoog, sta ik stom te doen en wil ik haar een brokje geven dan negeert ze mij gewoon.................;-)
Echt om moedeloos van te worden, bestaat het echt dat ze pubberen??
Ze is bijna 10 maanden.
Het lijkt er echt op dat ze gewoon de weg helemaal kwijt is

Ps: verder hou ik nog wel van haar hoor ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Het eeuwige gesnuffel, She makes me crazy................" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Eurasier jongenEurasier jongen 2 doggies

honden foto van Eurasier jongen

Ja,dat is heel vermoeiend.
Nu heeft het ook met de sneeuw te maken vast en zeker.Ik heb een hond die zijn neus minder gebruikt dan de jouwe (behalve met loopse teven) maar op dit moment is het hier ook behoorlijk irritant.Nu loopt de mijne gelukkig gewoon aan de lijn door,maar als hij losloopt komt hij geen meter verder.
De lucht blijft beter hangen denk ik,bovendien zie je nu zelf ook hoeveel plasjes er zijn in die mooie witte sneeuw.
Maar o wat is de wereld mooi op dit moment met dat zonnetje.Gelukkig is er een hoop te genieten om je heen als je stil staat ;-) 
En puberen bestaat ook echt.:-D

honden page profiel Lia met Shanti Lia met Shanti

honden foto van Lia met Shanti

Ja ik wil er ook van genieten, ben zelf ook zo graag buiten, ik heb een flexlijn van 7 meter, en nog moet ik ze mee sleuren... pff
Het klopt dat het allemaal spannend en leuk is, in de tuin is ze wel lekker aan het rennen en spelen, maar zodra we buiten de poort stappen is het een crime, en aan gezien ze zo dicht bij de grond is ruikt ze alles denk ik veel sneller.

En tuurlijk is alles mooi maar als ik ergens een kwartier heb gestaan dan kan ik de omgeving wel uit tekenen hahaha

honden page profiel teresa en beauteresa en beau

Ook zo'n flierefluiter hier momenteel...helemaal in de ban op muizenjacht...met geen 10 paarden mee te krijgen..;-)

honden page profiel Dobber †Dobber †

honden foto van Dobber †

Tsja, als ze altijd mocht snuffelen wat ze wilde snap ik wel dat ze nu niet mee wil op het moment dat jij dat juist wel wil ;-). Er is een hele simpele remedie: gewoon doorlopen. Jij bent toch degene die aangeeft wat er gedaan word? En dat betekent dus niet bij elk grassprietje stilstaan. Snuffelen is hier voor het loslopen en niet voor het aan de lijn wandelen. Dobber zit ook bomvol jachtpassie en hier word gewoon normaal meegelopen hoor ;-). Zelfs in een weiland met overal geurtjes ;-).

honden page profiel teresa en beauteresa en beau

laat hem maar even geestelijk en lichamelijk moe worden dobber, heb ik daar een tevreden hond van...en als ik zeg het is genoeg, dan is dat ook zo, ik zwaai de scepter..;-)

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

hier wordt ook niet gesnuffeld, nu Bamse wat meer aan de lijn zit, zal ze moeten doorlopen, en ik bepaal wanneer er even lekker gesnuffeld wordt, dat moet natuurlijk wel, een wandeling moet ook leuk voor je hond zijn.

eerst even plassen en poepen, geef je hond de tijd daarvoor, dan loop je weer mooi in draf door, korte riem, en zoek je weer een grasplekje op waar je hond weer even zijn gang kan gaan, geduld hoort daar ook bij.

en als je een mooi grasplekje gevonden hebt, waar het veilig is, laat hem los, en ga een spel met je hond doen, wat leuk is, dan is het gesnuffel ook over. samen iets doen, voorkomt ook gesnuffel.

honden page profiel Dobber †Dobber †

honden foto van Dobber †

" laat hem maar even geestelijk en lichamelijk moe worden dobber, heb ik daar een tevreden hond van...en als ik zeg het is genoeg, dan is dat ook zo, ik zwaai de scepter..;-) "
Natuurlijk er wel voor zorgen dat je hond de drang om te snuffelen kwijt kan inderdaad ;-). Daarom mag Dobber regelmatig aan de lange lijn in een weiland snuffelen waar ze maar wil ;-). Maar aan de tot ik zeg dat ze mag gaan snuffelen loopt ze met mij mee en bepaal ik het tempo en waar we lopen. Zoals Willemijn ook zegt, het moet voor beide leuk zijn ;-).

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

Ik sta snuffelen wel toe..maar niet overal en geen tien minuten, afhankelijk van hoe lang de wandeling is bepaal ik hoeveel er gesnuffeld word. Lady kent het commando volg, maar ook het commando 'vrij'..en met dat commando sta ik haar toe om te snuffelen, maar ook beperkt..ik ga geen half uur stil staan (zeker niet met deze kou) omdat mevrouw nog niet uitgesnuffeld is..gewoon doorlopen :-)

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

juist, zoals dobber en lady al aangeven, snuffelen is eigenlijk een must.

maar is echt niet nodig dat dat een half uur moet, stervens koud voor ons toch. kom je bevroren thuis, en moet de hond op schoot zitten, zo koud heb je het. hahahaha

Lia. je houdt van hem schrijf je, haha , lekker even laten snuffelen, piesen poepen, en dan doorlopen. houdt de lijn mooi kort naast je, en ga dan niet in het gras lopen maar op de weg, stoep of fietspad.

en je wordt er zo moe van........ kom op , als je daarin conseqwent bent, dan heus komt dat goed, ook als er geen sneeuw ligt, de hond niet zijn eigen gangentje gaan, nu zijn teefjes wel veel makkelijker in snuffelen dan reutjes, maar ook ik heb een snuffelaar als ik haar dr gang laat gaan.

honden page profiel zonnetjezonnetje

honden foto van zonnetje

Hier wordt veel gesnuffeld. Snuffelen is goed voor ze. Het geeft informatie. Nelis noemt het 'e-mail ophalen' en eigenlijkwel een goede uitdrukking. Hoe gaat het met de buurhond? Wie is er loops? Is er een ziek? Alles wordt uitgezonden en gelezen. 

Lig er een beetje aan wat je doelis met de wandeling. Waarom ga je wandelen? Moet je een bepaalde afstand afleggen?  Ik ga net persé om meters te maken, een half uur snuffelen is voor mij ook goed. 
Ik begrijp eerlijk gezegd niet waarom je je hond zou meetrekken.
Als je echt door moet, leer hem een signaaltje, bijvoorbeeld klikken me je tong. Train dat goed met beloningen. Als je klakt,komt ie en loop je verder.

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Haha,volgens mij zit je vooral jezelf in de weg O-)':-)Gelukkig voor jou ligt er hier per jaar nooit meer dan 4 dagen sneeuw ;-)

Snuffelen heeft een functie voor de hond,het is voor een hond heel belangrijk,ze ruiken alles wat er gebeurd onder de honden(nieuwtjes doornemen/twitteren),laten plasjes achter.En nu met sneeuw snuffelt mijn hond ook meer.



Je hoeft geen kilometer te lopen,een hond is ook gelukkig met dan een kortere versie van de wandeling,want heeft heerlijk gesnuffeld.

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Dat honden snuffelen is een heel normaal iets. Het wordt vaak door de baasjes als onplezierig ervaren, maar het is bewezen dat honden die dit mogen van hun baasjes, lekkerder in hun vel zitten. Een gedragsdeskundige noemt het "twitteren van honden". Zo communiceren ze met elkaar, zo weten ze wie er een plasje heeft gedaan, welk reutje of teefje daar is geweest en zo meer. Het hoort er allemaal bij, al is het natuurlijk niet zo, dat je een half uur naast je hond moet staan te wachten. Misschien is het artikel "ook honden twitteren" interessant om te lezen.  Het is heel belangrijk voor honden om dit te mogen doen, en toch zie ik over het algemeen heel veel baasjes die dit niet toestaan, ook niet als ze aan het achterste van een andere hond ruiken. Het hoort er allemaal bij. Het is heel normaal hondengedrag !!!Romeo snuffelt zich een ongeluk, altijd al,maar nu met de sneeuw nog meer. Hij ging vanmorgen in het park met zijn neus in de sneeuw volgde een spoor en voordat ik het zag, zat er een konijntje een stuk verderop. Hij had het al geroken in de sneeuw, voordat we het beestje zagen. Dat is toch knap van mijn ventje !! Wat ik niet zo fijn vond,
was dat hij er ook achteraan wilde. Maar dat is een ander verhaal.

Cotons (Gast)

Lekker laten snuffelen. Heerlijk voor ze. Ik ben daarstraks met ieder apart ongeveer 20 min. weggeweest.......nog geen 200 mt. van huis.  Ze hebben werkelijk alles besnuffeld. Daarna ben ikzelf een uur gaan lopen (5 km.) en toen ik thuiskwam lagen ze nog heerlijk voldaan te pitten. ':-)

honden page profiel Lia met Shanti Lia met Shanti

honden foto van Lia met Shanti

" juist, zoals dobber en lady al aangeven, snuffelen is eigenlijk een must.

maar is echt niet nodig dat dat een half uur moet, stervens koud voor ons toch. kom je bevroren thuis, en moet de hond op schoot zitten, zo koud heb je het. hahahaha

Lia. je houdt van hem schrijf je, haha , lekker even laten snuffelen, piesen poepen, en dan doorlopen. houdt de lijn mooi kort naast je, en ga dan niet in het gras lopen maar op de weg, stoep of fietspad.

en je wordt er zo moe van........ kom op , als je daarin conseqwent bent, dan heus komt dat goed, ook als er geen sneeuw ligt, de hond niet zijn eigen gangentje gaan, nu zijn teefjes wel veel makkelijker in snuffelen dan reutjes, maar ook ik heb een snuffelaar als ik haar dr gang laat gaan. "


Leuk allemaal die reacties, het is alleen echt niet zo eenvoudig zoals iedereen het doet voorkomen.
Zelf een plasje doet ze niet. Ik train ze en doe er echt alles aan , maar als ze bang van mij word, ook al ben ik de baas dan ben ik alleen maar verder van huis. En niet iedere hond is het zelfde.
Op de weg of fiets pad of waar dan ook , dat maakt echt niet uit hoor.
Het is nu met de sneeuw heel erg, dus ik wacht het maar af en desnoods til ik ze op waar ze mag snuffelen en plassen/poepen kijken of dat helpt.

En of ik nou een kippe poot voor haar hou of andere hele lekkere dingen, de geursporen zijn toch echt heel interresant O-)


Maar goed, dank voor de goed bedoelde reacties, morgen weer een nieuwe dag en ik blijf het gewoon proberen ':-)

honden page profiel Dobber †Dobber †

honden foto van Dobber †

" Ik begrijp eerlijk gezegd niet waarom je je hond zou meetrekken.
Als je echt door moet, leer hem een signaaltje, bijvoorbeeld klikken me je tong. Train dat goed met beloningen. Als je klakt,komt ie en loop je verder. "
Ik wil niet dat mijn hond pas op mij let als ik een geluidje maak, dan ben ik immers alsnog degene die op de hond let ipv de hond op mij. En hoe ik over beloningen denk is volgens mij al wel duidelijk ;-)

Dobber moet op mij letten en niet andersom (al houd ik haar natuurlijk goed in de gaten). Het gaat mij ook niet om kilometers maken maar wel om duidelijkheid bieden en te leren dat ze niet alles maar zelf mag bepalen. De ene hond kan goed omgaan met zelf bepalen en de ander niet. Als ik Dobber te veel eigen initiatief geef kan ik later de problemen op gaan lossen en daar heb ik geen zin in. Dus: duidelijkheid bieden en snuffelen doen we wel als ik daar de mogelijkheid voor geef. En het is ook weer afgelopen als ik het zeg. Simpel, duidelijk en Dobber weet waar ze aan toe is.

honden page profiel zonnetjezonnetje

honden foto van zonnetje

Hoezo let mijn hond alleen op mij als ik een geluid maak? Want dat impliceer je. En wat grote onzin is':-)
Het is gewoon handig om dat zo goed te trainen dat het is ingesleten, dan kun je het in talloze situaties gebruiken.

honden page profiel Dobber †Dobber †

honden foto van Dobber †

" Leuk allemaal die reacties, het is alleen echt niet zo eenvoudig zoals iedereen het doet voorkomen.
Zelf een plasje doet ze niet. Ik train ze en doe er echt alles aan , maar als ze bang van mij word, ook al ben ik de baas dan ben ik alleen maar verder van huis. En niet iedere hond is het zelfde.
Op de weg of fiets pad of waar dan ook , dat maakt echt niet uit hoor.
Het is nu met de sneeuw heel erg, dus ik wacht het maar af en desnoods til ik ze op waar ze mag snuffelen en plassen/poepen kijken of dat helpt.

En of ik nou een kippe poot voor haar hou of andere hele lekkere dingen, de geursporen zijn toch echt heel interresant O-)


Maar goed, dank voor de goed bedoelde reacties, morgen weer een nieuwe dag en ik blijf het gewoon proberen ':-) "
Grappig dat je het idee hebt dat gewoon doorlopen ervoor zorgt dat ze bang voor je word ;-). Dat valt namelijk wel wat mee is mijn ervaring O-) ;-). Enne, ik ken het snuffelverhaal hoor. Dobber is half Stabij maar soms denk ik wel eens dat haar moeder geen Stabij was maar een bloedhond ;-). Ze loopt altijd met de snuit tegen de grond als het zou kunnen. Maar Dobber heeft ook geleerd dat niet alles bij haar zin uit gaat en daar ben ik nu blij mee. Geen zeurende hond aan de lijn en geen hond die bij elke boomstam wil snuffelen en als het even kan zelf haar eigen geur er overheen wil zetten.

honden page profiel Lia met Shanti Lia met Shanti

honden foto van Lia met Shanti

" Grappig dat je het idee hebt dat gewoon doorlopen ervoor zorgt dat ze bang voor je word ;-). Dat valt namelijk wel wat mee is mijn ervaring O-) ;-). "

Ik vind het niet grappig dat ik het het idee hebt, het is zo dat ze bang word die ervaring heb ik al gehad en dat is van een maand geleden.

Maar ik ga haar korte lijn aan doen en nog een poging wagen, even geen flex lijn haha
Volgens mij heb ik gewoon een super eigenwijs meisje O-)

honden page profiel zonnetjezonnetje

honden foto van zonnetje

Als je het idee hebt dat ze wat angstig wordt, zou ik zeker wel met klikken en belonen aan werken.

honden page profiel Dobber †Dobber †

honden foto van Dobber †

" Ik vind het niet grappig dat ik het het idee hebt, het is zo dat ze bang word die ervaring heb ik al gehad en dat is van een maand geleden.

Maar ik ga haar korte lijn aan doen en nog een poging wagen, even geen flex lijn haha
Volgens mij heb ik gewoon een super eigenwijs meisje O-) "
Flexi lijn vind ik sowieso ondingen, ze zorgen ervoor dat de hond niet meer op je let met zijn neus en ogen maar met zijn hals omdat daar de lijn aan vast zit. Bovendien krijgen ze zo natuurlijk ook ontzettend veel vrijheid van ze kunnen alle kanten op dwalen. En mochten ze er ineens vandoor gaan en de lijn komt pas na 3 meter strak te staan dan krijgen ze een oplawaai van jewelste op de nek. Dus ik ben niet zo'n fan van die dingen ;-)

Overigens heb ik een keer een knap staaltje aanstellerietus van Dobber gezien waardoor ik nu niet meer zo hele erg geloof in het 'ze is in een keer bang voor me'. Maar goed, Dobber is natuurlijk geen Shanti ;-).

honden page profiel teresa en beauteresa en beau

Flexi lijnen zijn zeker geen ondingen, je moet alleen weten hoe ze te gebruiken...met de ruk aan de nek is overdreven, mits je een halsband hebt, daarom vind ik flexilijnen in combi met tuig erg handig, veilig voor de hond, geen belasting voor de nek.

honden page profiel Dobber †Dobber †

honden foto van Dobber †

" Flexi lijnen zijn zeker geen ondingen, je moet alleen weten hoe ze te gebruiken...met de ruk aan de nek is overdreven, mits je een halsband hebt, daarom vind ik flexilijnen in combi met tuig erg handig, veilig voor de hond, geen belasting voor de nek. "
Maar ook aan een tuig kunnen ze alle kanten op vliegen. Nog afgezien van dat ik geen zin heb in een hond die mij blokkeert met de riem of die overal en nergens op let behalve op mij, vind ik het ook nog een gevaarlijk ding. Want ook aan een tuig kunnen ze zo de weg over vliegen als ze een kat zien.

honden page profiel teresa en beauteresa en beau

Ik zei net nog, mits je ze goed en verstandig gebruikt....open open veld in een woonwijk waar honden niet los mogen lopen, is deze combi erg handig, dan mogen ze even alle kanten opvliegen, niets mis mee..
Beau let niet altijd op mij, als hij aan de wandel gaat , vind ik geen probleem. Andere luchtjes en zijn snuffelsessie is voor mij even zo belangrijk...

honden page profiel Lia met Shanti Lia met Shanti

honden foto van Lia met Shanti

De flexlijn mag alleen uitrollen op het poepveld zodat ik zelf niet in alle poep sta te dansen, en met een tuigje heeft ze geen last van haar nek dat die belast word.

Ze loopt (normaal) met de flexlijn aan een kant en niet zomaar heen en weer.
En misschien is het wel aanstelleritus , maar dan nog is het MEE trekken wat bij de meeste honden net anders om is haha

honden page profiel Buffy & BaileyBuffy & Bailey

honden foto van Buffy & Bailey

Hier twee labjes wiens snuffelen hun tweede naam is.
Gelukkig weten ze als ik ze kort heb dat het dan wandelen op vrouwtjes tempo is en als ze lange lijn hebben of los lopen ze mogen doen wat ze willen. (op zekere hoogte dan)

Ik ben het eens dat snuffelen een heel belangrijk deel is van een wandeling en honden communicatie, maar ik vind ook niet dat we bij elk grassprietje een half uur stil hoeven te staan ;-)

Ff snuffen of een likje eraan geven no problem, maar ik weiger ergers wortels te staan schieten :p

honden page profiel Lia met Shanti Lia met Shanti

honden foto van Lia met Shanti

"

Ik ben het eens dat snuffelen een heel belangrijk deel is van een wandeling en honden communicatie, maar ik vind ook niet dat we bij elk grassprietje een half uur stil hoeven te staan ;-)

Ff snuffen of een likje eraan geven no problem, maar ik weiger ergers wortels te staan schieten :p
"

Tjek, ik zal dan toch wat strenger moeten worden O-)

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Claire, ik lig dus in een deuk van jouw reactie. De opmerking over  "wortel schieten" is hilarisch !!!
;-)

honden page profiel Lia met Shanti Lia met Shanti

honden foto van Lia met Shanti

Update:
Vandaag al 2 rondes gedaan, ben een hele andere route gaan lopen, en met de korte lijn.
Nu viel het snuffelen reuze mee.
Ze reageert wel wat beter op mijn stem als ik zeg, "kom" of  "loop door"
Loopt ze naast mij dan krijgt ze een klein brokje ;-)
Morgen gaan we met de auto naar een ander loop plek, eens kijken hoe ze daar op reageert.

Maar de witte snuit blijft , wel grappig om te zienO-)

honden page profiel ingeborgingeborg

honden foto van ingeborg

Hier ook zo'n snuffel. Reageert ook niet op mijn geroep, als ik haar dan uiteindelijk wat mee probeer te trekken zet ze zich gewoon schrap. En dan gaat mevrouw lekker in de sneeuw liggen. Nu met de sneeuw zit haar hele snuitje vol en dat is dan wel weer komisch maar af en toe kan ik haar wel wat doen. Niet dat ik dat doe behalve mijn stem verheffenO-). maar ook daar wordt ze niet warm of koud van. Lijkt op mijn puberdochter:-D

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Het eeuwige gesnuffel, She makes me crazy................" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Tetanus prik
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^