Welke brok voor hond met heel gevoelige darmen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Marian-IvyMarian-Ivy

honden foto van Marian-Ivy

Zoals het onderwerp al zegt ben ik op zoek naar een goede broek voor een hond met heel gevoelige darmen. We zitten nu op Royal Canin Intestional junior op advied van de HA. Dit gaat nu erg goed, maar wil straks weer naar gewone brok terug. Alleen dan voor de gevoelige darmen enzo. Iemand goede ervaringen??

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Welke brok voor hond met heel gevoelige darmen?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Lynn & CharlieLynn & Charlie 3 doggies

honden foto van Lynn & Charlie

Charlie heeft erg gevoelige darmen en eet nu Wolfsblut, en dit gaat erg goed. Hij krijgt wel de smaken met een laag eiwit en laag vetgehalte. :-)

honden page profiel Joke en Joke en "Sem" 3 doggies

honden foto van Joke en

Wolfsblut....bijna iedere hond reageert hier goed op.
www.food4pets.be

honden page profiel Bianca  Bianca 3 doggies

honden foto van Bianca

Hoi Marian, onze vorige Groenendaeler had ook erg gevoelige darmen en maag. Ze had periodes van veel gras eten en bij gebrek aan gras vrat ze bladeren en als ze in huis was vrat ze de onderkant van de vitrages of planten waar ze bij kon om maar te kunnen braken. Dat braken was ook vaak naar het eten van bovengenoemde of vrij kort na het eten. Ik ben er vaak eens mee naar de dierenarts gegaan.
Ik ben uiteindelijk over gegaan naar Biofood (natuurlijk scharrelvlees zonder rommel en met veel natuurlijke kruiden) Je kunt ze een mailtje sturen en jou probleem voorleggen dan zullen ze jou een aantal proefverpakkingen sturen van de meest geschikte brokken uit hun assortiment. Tevens gebruikte ik altijd schapenvet afgewisseld met zalmolie deze 2 ook van biofood door het eten en colonflora van Primevall. Ze heeft 5 maanden voor haar dood nog colitus gehad ( dikke darmontsteking) die met medicatie (tabletkuur en antibioticaspuit) is verholpen.ja ik heb haar veel gegeven maar niet onnodig want ze is toch maar even 15 jaar geworden.

honden page profiel whiskerswhiskers 3 doggies

er zijn er meerdere maar een goede betaalbare (prijs/kwaliteit) brok vind ik ook van Nutro deze heeft ook een variant sensitive voor honden met een gevoelige spijsvertering Verder is het op natuurlijk basis geen chemische toevoegingen en je hoeft er niet veel van te geven. Ontlasting is compact en niet veel.

honden page profiel Karin, Lucky*, Duke* en BuddyKarin, Lucky*, Duke* en Buddy 3 doggies

honden foto van Karin, Lucky*, Duke* en Buddy

Mijn Kooiker heeft ook gevoelige darmen, en doet het zeer goed op alle graanvrije brokken van Acana. Ik zou bij een hond met gevoelige darmen altijd voor een graanvrije brok gaan.

honden page profiel Marian-IvyMarian-Ivy

honden foto van Marian-Ivy

De graan is het verder niet volgens mij. Die heeft ze nu ook en ze doet het er erg goed op! Alleen willen we dit niet voor vast. vandaar. Ik ga eens rondspeuren met jullie ideeen.

honden page profiel whiskerswhiskers

honden page profiel NacNac 3 doggies

honden foto van Nac

Onze maltezer heeft een behoorlijk zwak maag/darmstelsel, door de jaren heen al aardig wat medicatie gekregen.
Sinds wij er dit jaar een pup bij hebben gekregen, heb ik hem (net als de pup) ook op kvv gezet, maar dat ging helemaal fout, dus weer terug op zijn 'eigen' brok, Royal Canin Sensitivity Control, hier hebben ze ook nog blikjes vlees van.
Voor onze maltezer het enige juiste voer!!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Welke brok voor hond met heel gevoelige darmen?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Ze doet het!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^