Mijn hond wordt gemuilkorft

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Heavenly en de hond King (En Marvey en Ginny)

wij zijn het helemaal zat dat ze iedere keer aanvalt somige dagen ging het perfeckt en nou kwam ik uit school ik was moe en viel ze een golden retriever pup aan;-). dus nou heb is gezegt mam ik wil dit niet meer we gaan haar muilkorven zodrekt gaat het echt een keer mis. en nou gaan we zo snel mogelijk een muilkorf kopen het is niet leuk maar hopelijk leerd ze hier van het is maar voor tijdelijk tot dat we op cursus gaan

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Mijn hond wordt gemuilkorft " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

Tsja, muilkorven is misschien niet ideaal voor je hond, je moet je hond ook echt leren om een muilkorf te dragen/accepteren.. maar het wandelt wel een stuk fijner als je weet dat je hond zo niet per ongeluk een andere hond schade kan toebrengen. Wij hebben onlangs ook besloten om de muilkorven, gewoon omdat hier heel veel honden los lopen in de wijk en ik geen zin heb om te wachten tot het een keer goed fout gaat..
Lady accepteert de muilkorf nu prima, we hebben een hele fijne uitgezocht (de baskerville muilkorf), ze kan zo goed ademen en hijgen en zelfs water drinken en koekjes aanpakken. En voor ons loopt het een stuk geruster, ik hoef niet elke keer mezelf in onmogelijke bochten te wringen omdat iemand anders zn hond niet bij kan houden..

honden page profiel JessicaJessica

honden foto van Jessica

Je hebt een Stafford?
Dat ras staat er bekend om dat ze meestal niet hond sociaal zijn. Met goede training kan je het uitvallen naar andere honden afleren. Maar de hond zal niet sociaal worden.

honden page profiel Heavenly en de hond King (En Marvey en Ginny)Heavenly en de hond King (En Marvey en Ginny)

honden foto van Heavenly en de hond King (En Marvey en Ginny)

pitbull

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

google maar eens op baskerville ultra (bij afbeeldingen), die hebben wij en hij is heel fijn :-) Ik zou je hond meenemen naar een goede dierenspeciaalzaak voor de juiste maat, want dat komt heel nauw..

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Goede manier om je hond te leren dat een muilkorf dragen leuk is.

honden page profiel DesireeDesiree

honden foto van Desiree

Is een snuitje misschien een iets "vriendelijkere" oplossing? Onze Freggel heeft er ook een, ideaal!!

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

Als je flinke wandelingen maakt..is een snuitje helemaal niet ideaal. Ten eerste omdat de hond daar helemaal niet goed mee kan hijgen (als je een snuitje om doet zoals het hoort krijgt de hond zn kaken niet meer van elkaar) en ten 2e is een snuitje helemaal niet veilig. Ik heb eerst ook een muilkorf van nylon gehad met netinzet.. lijkt er een beetje op en die ging veel te makkelijk af en daarnaast werd dat ding echt heel vochtig en warm als we een lang stuk liepen, bij een baskerville-type muilkorf zitten veel meer gaten in voor lucht en heeft de hond de ruime om zn bek te openen om te hijgen of drinken..
Een snuitje is naar mijn idee meer voor een korte tijd, zoals bijv. een bezoek aan de Dierenarts..

honden foto van Heavenly en de hond King (En Marvey en Ginny)

ik doe hem alleen als ze los is om hoor. en soms als ze vast is (loops) of als ze haar dag niet heb (vandaag net een sneutje gekocht)

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

hoe oud is je hond ? je schrijft tot ze op cursus gaat ?

het is verstandig als een hond zomaar uitvalt naar anderen honden om dan te muilkorven, maar heb je eerst alles geprobeerd om het om te buigen ?

tijdelijk ? vraag een op een les op de cursus, laat de instructeur bekijken wat er mis is met je hond, waarom die zomaar uitvalt.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

stafford ? heeft dat nou echt te maken met het ras / ??

hier in scheemda, is een stafford, goed gesocialiseerd, super vriendelijk tegen honden, bamse , en zelfs een chihuahua.

vriendelijk , vandaar mijn vraag, heeft dat nou echt te maken dat dit ras zo,n oordeel verdiend ?

honden page profiel FrankFrank

honden foto van Frank

Helemaal mee eens.

Steeds weer die focus op bepaalde rassen, terwijl het door de cijfers op geen enkele wijze gesteund wordt. Telkens weer wijst onderzoek uit dat er nauwelijks onderscheid te maken valt in bijtincidenten tussen rassen.

Je kan op basis van eigenschappen misschien zeggen dat het enige ras meer aanleg heeft tt het opzoeken van een fysieke confrontatie dan het andere. Je kan misschien stellen dat bepaalde rassen bepaalde eigenaars aantrekken. Maar stellen dat bepaalde rassen minder sociaal zijn dan andere?

Behalve al dat het tegen het overlevingsinstinct in gaat (voortplanting!) is het ook volkomen onbewezen.

honden foto van Heavenly en de hond King (En Marvey en Ginny)

nee mensen maken ze agresief. die van ons heb angs agressie omdat ze niet genoeg te eten kreeg en ze werd weg gedrukt bij het voer door de anderen puppy's (als ik met haar loop dat valt ze alleen uit naar zwakkere honden en onderdanigen honden)

honden page profiel SuzanneSuzanne

honden foto van Suzanne

" kruising stafford X border collie "


Heeft de hond veel border collie trekjes?

Het hoeft namelijk niet van de stafford kant te komen. Een gefrustreerde border collie heeft ook een heel kort lontje.

Hoe oud is je hond? En want doen jullie met haar qua wandelen, trainen, sporten enz?

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

En met gefrusteerde border collie trekjes bedoel je denk ik dwangmatige dingen.
Iets (neurotisch) lang aanstaren, ijsberen, slopen.. bepaalde tics.. en bovendien kan uitvallen daar ook bij horen..

honden page profiel SuzanneSuzanne

honden foto van Suzanne

Ja inderdaad, het duidelijkst zou het drijven zijn natuurlijk ;-)

En anders zeg maar alles wat niet "stafforderig" is... Border collies en staffords verschillen nogal dus het zou niet moeilijk zijn om te herkennen... In theorie dan he :P

honden page profiel Heavenly en de hond King (En Marvey en Ginny)Heavenly en de hond King (En Marvey en Ginny)

honden foto van Heavenly en de hond King (En Marvey en Ginny)


 Ginger en ik toen ik net uit school kwam even begroeten en blij dat ik thuis ben

honden page profiel simonesimone

honden foto van simone

Heel verstandig ;-) De gevolgen zijn niet te overzien als het eens goed fout gaat.Wanneer begint de cursus? Ze kunnen je daar vast helpen om haar te leren dat ze haar aandacht bij jou moet houden. Veel succes hoor!

(oh en kies inderdaad een goeie muilkorf en geen snuitje, om de redenen die Lady al aangaf. Deze website heeft ze bijvoorbeeld voor de meest uiteenlopende rassen: http://www.juliusk9benelux.nl/ )

honden page profiel MartijnMartijn

honden foto van Martijn

Zelf heb ik ook een hond dit soms nog doet, en dit was heel erg in het begin want hij vloog al uit vanop een meter of 15 afstand wanneer hij een hond zag.. (zeer dominant)

Zelf zou ik hem niet gaan muilkorven! Omdat nu ga je je veel meer op je gemak voelen en dit zal je hond aanvoelen en hij zal ook na een tijdje weten dat hij niet echt meer kan bijten (als hij toch uitvalt)! Van het moment dat jij naar hondenschool gaat en die muilkorf eraf gaat kan het zijn dat zijn drift om uit te vallen nog eens dubbel zo groot wordt als dat die voorheen was.
Dit doordat de muilkorf eraf heef en zijn 'beperkingen' weg zijn én omdat jij je ook anders gaat gedragen omdat je denkt 'hij heeft zijn muilkorf wel niet om, wat als....' Dit kan je ook onderbewust doen maar dit zal je hond sowieso gaan aanvoelen!
En in het begin moet je sowieso alle uitdagingen wat uit de weg gaan, dus niet te kort bij andere honden en leidt hem af met een speeltje of snoepje ofzo

Wanneer ga jij precies naar hondenschool gaan?

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

" ik doe hem alleen als ze los is om hoor. en soms als ze vast is (loops) of als ze haar dag niet heb (vandaag net een sneutje gekocht) "

Maar zo'n snuitje gaat zo af hoor..als ze losloopt, en juist met loslopen (dan rennen ze vaak) is hijgen zo belangrijk).. Ik snap sowieso niet echt dat je een hond los laat lopen die andere honden (en zelfs pups) aanvalt? Dan krijg je stafford-kruising vanzelf een naam in de buurt..en dat wil je toch ook niet?

honden page profiel teresa en beauteresa en beau

" nee mensen maken ze agresief. die van ons heb angs agressie omdat ze niet genoeg te eten kreeg en ze werd weg gedrukt bij het voer door de anderen puppy's (als ik met haar loop dat valt ze alleen uit naar zwakkere honden en onderdanigen honden) "


is voor mij een teken dat jouw hond onzeker is...misschien kan je daar wat aan doen, bij een gt ?

honden foto van Heavenly en de hond King (En Marvey en Ginny)

ja inderdaad dat klopt

honden page profiel SuzanneSuzanne

honden foto van Suzanne

" Heeft de hond veel border collie trekjes? ja dat heeft ze wel als ze schapen ziet wil ze die opdrijven ze is heel leergierig en houd van om truckjes te leren. 
Hoe oud is je hond? mijn hond (zwart met wit kijk op profiel) is 1 jaar en 4 maanden
En wat doen jullie met haar qua wandelen, trainen, sporten enz?
elke dag wandel ik wel anderhalfuur soms twee uur dat is door de weeks als ik naar school moet. mijn moeder gaat altijd naar het grasveldje toe en laat ze daar los ook zo iets van anderhalfuur en in het weekend met ik soms hele dagen weg. en trainen doe ik ook wel één keer per week ofzo dan ga ik bijvoorbeeld truckjes volgen der snelle reactie testen (haar reactie is wel veel sneller daar door geworden)
http://www.hondenpage.com/foto/foto/268619.jpgGinger en ik toen ik net uit school kwam even begroeten en blij dat ik thuis ben "



Bedenk je wel dat een border collie ook graag wil werken. Nu zeg ik niet meteen dat dit de oorzaak van je probleem is maar misschien zou het helpen om een leuke hondensport te zoeken die jullie samen kunnen uitoefenen. 1 Keertje in de week trucjes doen kan voor een border te weinig zijn. Overigens is een goede cursus ook al veel denkwerk voor de hond dus dan ben je al heel goed op weg. Het zou misschien kunnen schelen als je de hond meer laat "werken" dan alleen wandelen. Laat haar nadenken, moeite doen voor beloningen enz. Trucs horen daar trouwens ook bij, maar doe het dan op dagelijkse basis, tijdens de wandeling bijvoorbeeld. Ga het combineren. Qua lichaamsbeweging zit je verder gewoon goed hoor volgens mij.

honden page profiel teresa en beauteresa en beau

Ik denk dat er aan het zelfvertrouwen gewerkt moet worden, maar dat moet je ook als baas zijnde ook uit kunnen stralen, een zelfverzekerde baas is vaak ook een zelfverzekerde hond ( of in wording )

honden page profiel Eurasier jongenEurasier jongen 3 doggies

honden foto van Eurasier jongen

Ben altijd erg blij als mensen hun verantwoordelijkheid nemen ongeacht het ras.
Laatst kwam ik iemand tegen met een gemuilkorfde hond.Het was een teefje en wij hebben een reu.Hij ging even kennismaken en de mevrouw van de hond was helemaal blij,omdat de meeste mensen al gelijk hun hond in paniek bij zich roepen.Nou dat gevoel had ik door de muilkorf juist niet.En hoewel het teefje begon met lelijk doen eindigde het met spel en de mevrouw vroeg of ze mee mocht lopen,ze was zo blij met ons en bedankte ons voor de wandeling en de honden hebben wat afgespeeld.
Zij was helemaal ontspannen door de muilkorf en dat resulteerde in de juiste sfeer voor haar hond.

Wel goed leren aandoen en wennen zo een muilkorf en natuurlijk gaan werken aan het gedrag,maar tot dat de hond het niet meer nodig heeft vind ik het als mede honden eigenaar een prima oplossing.

Voor mij is een gemuilkorfde hond  in ieder geval niet per definitie een monster.

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

" Ben altijd erg blij als mensen hun verantwoordelijkheid nemen ongeacht het ras.
Laatst kwam ik iemand tegen met een gemuilkorfde hond.Het was een teefje en wij hebben een reu.Hij ging even kennismaken en de mevrouw van de hond was helemaal blij,omdat de meeste mensen al gelijk hun hond in paniek bij zich roepen.Nou dat gevoel had ik door de muilkorf juist niet.En hoewel het teefje begon met lelijk doen eindigde het met spel en de mevrouw vroeg of ze mee mocht lopen,ze was zo blij met ons en bedankte ons voor de wandeling en de honden hebben wat afgespeeld.
Zij was helemaal ontspannen door de muilkorf en dat resulteerde in de juiste sfeer voor haar hond.

Wel goed leren aandoen en wennen zo een muilkorf en natuurlijk gaan werken aan het gedrag,maar tot dat de hond het niet meer nodig heeft vind ik het als mede honden eigenaar een prima oplossing.

Voor mij is een gemuilkorfde hond  in ieder geval niet per definitie een monster. "

Fijn dat je er zo over denkt, als eigenaar van een gemuilkorfde hond merk ik dat mensen vaak heel overdreven en paniekerig kunnen reageren :-). Op het begin vond ik het ook echt wel moeilijk om haar uit te laten met die muilkorf..gewoon vanwege hoe mensen dan keken.

Maar je zegt dat je het fijn vind als mensen hun verantwoording nemen.. Maar in dit geval loopt de hond van de TS gewoon los op grasveldjes in de buurt (voorheen zonder muilkorf of snuitje dus)..en een snuitje is dan niet echt verantwoord als ze dit willen blijven doen..niet voor de hond zelf..en ook niet voor de veiligheid van andere honden.. Zeker als een hond al (meerdere keren geloof ik?) honden heeft aangevallen is dat wel iets om rekening mee te houden..

honden foto van Heavenly en de hond King (En Marvey en Ginny)

wij hebben een zwarte muilkorf en een zwarte hond dus dat zie je bijna niet;-)

honden page profiel Eurasier jongenEurasier jongen

honden foto van Eurasier jongen

Off topic
Natuurlijk is er nog veel aan  verbetering mogelijk,maar ik ken genoeg mensen met loslopende honden zonder muilkorf die niet anders doen dan om zich heen happen.
(Bovendien was het loslopen al aangehaald.)Maar ik begrijp de bezorgdheid en het advies.
( En dan bedoel ik geen corrigerende grom en grauw).Waarvan de baasjes het blijkbaar heel normaal vinden dat iedereen ze omzeild of rechtsreeks omkeren en de hond en de baas als een soort terrorist door een losloop gebied banjeren.
Vandaar dat ik nu juist eigenaren die er voor uit durven komen dat ze nu eenmaal niet de meest sociale hond uit de omgeving hebben en een muilkorf omdoen weet te waarderen.
En wie weet heeft een hond alleen een muilkorf om omdat hij/zij alles wat los en vast zit van straat eet.
Als mijn hond naar een gemuilkorfde hond toe gaat,weet ik dat er heel veel goeds in de hond zit,anders gaat de mijne er niet heen.Dus ik kan er dus ook met een gerust hart positief over zijn,ook als ze loslopen.

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

" wij hebben een zwarte muilkorf en een zwarte hond dus dat zie je bijna niet;-) "

dat is wel beter, ik heb een witte hond..en dan is zo'n grote zwarte, hannibal-achtige muilkorf best opvallend..

honden page profiel teresa en beauteresa en beau

hannibal muilkorf of niet, wij als hondebezitters moeten ook onze eigen verantwoording nemen, ik ben een beetje klaar met al deze vooroordelen, ik als hondebezitter zal ook niet terug deinzen als een hond met muilkorf aan komt lopen, zoals vanmiddag 2 herders, een los andere aan de lijn, onbekende honden, het sneeuwde, dus vrij weinig zicht, en riep dat ik beau wel even vast zou houden, mensen weten niet meer hoe te reageren, dank je wel dank je dank je wel...ik vind het vrij normaal.
Als jij denkt dat je hond wat mankeert ( gedrag of niet vertrouwt) moet je maatregelen nemen..

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Mijn hond wordt gemuilkorft " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Pas op voor Parmabotten
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^