Mijn hond wordt gemuilkorft

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel lyannelyanne

honden foto van lyanne

Ik vind het heel verstandig van je om een muilkorf om te doen in dit soort situaties.
Goed dat je verantwoordelijkheid toont en op cursus gaat! dikke  duim op!

wat betreft ras: agressie hoeft niet rasgebonden te zijn maar sommige rassen kunnen wanneer het misgaat meer schade doen dan andere rassen.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Mijn hond wordt gemuilkorft " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Agressie is zeker niet rasgebonden maar er moet wel actie ondernomen worden.

Je schrijft dat het tijdelijk is totdat de cursus gaat beginnen, wat voor cursus ga je doen? En wat is voor jou hond de motivatie om uit te vallen en wat doe je er tegen?

honden page profiel Deborah, Chula & BowserDeborah, Chula & Bowser

honden foto van Deborah, Chula & Bowser

Ik vind het zo jammer dat een hond met een muilkorf als monster word gezien. Chula heeft een vriendje die er ook een draagt. De hondjes waren los op een strand (losloop gebied) en er kwam een vrouw met 2 kindjes en een hondje aangelopen toen de kindjes zagen dat de hond een muilkorf om had begon er 1 al huilend en gillend weg te rennen. Ook kwamen we later iemand tegen met ook een kind, het kindje vroeg wat die hond om had en de moeder zei iets van: Dat hondje is vals als hij dat niet om heeft bijt hij onze hond dood. 
Maar ook toen ik nog training gaf. In het reglement stond dat als wij (trainers) het nodig vonden dat de cursist zijn hond een muilkorf om moest  doen (dit was overigens alleen tijdens los spelen).Dan waren er ook cursisten die gewoon niet meer naar training kwamen omdat ze het echt niet wilden.

Dus mijn vraag: waarom zijn hondeneigenaren zo huiverig om hun hond te muilkorven?
voorkomen is toch beter dan genezen?

honden page profiel simonesimone

honden foto van simone

Ik snap dat dan wel weer, een muilkorf is niet zonder reden en van straat eten is nou ook niet het eerste waar ik aan zou denken. Ik zou ook niet gezellig gaan buurten bij zo'n hond, muilkorf of niet, ze kunnen natuurlijk wel een minder gezellige uitstraling hebben. Ik stel mijn honden daar liever niet aan bloot, zij kunnen daar ook weer op gaan reageren.

honden page profiel Deborah, Chula & BowserDeborah, Chula & Bowser

honden foto van Deborah, Chula & Bowser

Ik heb juist respect voor mensen die hun hond muilkorven, Die werken eraan en proberen het te verbeteren, het is gewoon jammer dat de muilkorf een negatief imago heeft!

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Waarom wel of niet muilkorven? het kan een prima oplossing zijn maar er moet wel gewerkt worden aan het onderliggend probleem. Doe je dit niet dan is het symptoon bestrijding.

Ook vind ik dat je er goed om moet nadenken want een hond kan zich ook niet meer verdedigen als hij aangevallen wordt en het kan de communicatie veranderen tussen honden onderling.

Ook vind ik dat je niet zomaar een hond moet gaan muilkorven, kijk naar het probleem zelf en waarom ging de hond nu uitvallen? Wat was de aanleiding? Wat ging er aan vooraf? Kortom veel vragen vanaf mijn kant.

honden page profiel KimKim

honden foto van Kim

Ondanks dat je je hond nu een muilkorf omdoet, moet je hem niet meer los laten! Doe hem dan aan een lange lijn, zeker als hij ook pups aanvalt, dit mag geen enkele hond doen!

Je kan denken, maar hij kan ze nu niet verwonden, maar mensen en andere honden kunnen hier een aardig trauma van oplopen, zeker pups!
Neem je verantwoordelijkheid door je hond aangelijnd te houden, want ondanks dat het een kruising is en er gebeurd wat, komt ons ras weer in een kwaad daglicht te staan, wat ze niet verdienen, vandaar dat ik zeg, neem je verantwoordelijkheid en houd hem aan de lijn!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Mijn hond wordt gemuilkorft " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Pas op voor Parmabotten
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^