Te dik?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Graag jullie mening (maar wel een beetje lief blijven hoor O-)) over mijn volgende vraag: Is Evy te dik?

Vrijdag waren we bij de trimster en die zei dat Evy op goed gewicht is en echt een hele dikke vacht heeft voor een Golden.
Zaterdag waren we bij de dierenarts en ook hij zei dat ze op goed gewicht is en dat ze een hele dikke vacht heeft voor een Golden. Ze woog toen 25 kilo en heeft een schofthoogte van 52 cm. Ze is 2 kilo afgevallen, eerst was ze namelijk aan de stevige kant. Schraal is ze zeker niet.
Zondag waren we op de nieuwjaarsshow van de Golden Retriever Club Nederland en daar vond de keurmeester haar aan de stevige kant. Nu was het nog niet erg, maar als volwassen Golden zou ze te dik zijn.

Mijn vraag is nu natuurlijk: wat is waar? Ze kan best nog wat afvallen, maar ik was blij dat ze weer "normaal" was en nu is dat dus niet zo? Mij lijkt een keurmeester toch de expert op het gebied, dus ik zou hem eerder geloven. Als ik Evy gewoon aai dan voel ik haar ruggengraat en ribben niet, maar als ik ga voelen wel.
We hebben de hoeveelheid voer 1,5 maand geleden aangepast en daarmee is ze nu iets minder dan twee kilo afgevallen. Ik ben een beetje huiverig om haar nog minder te gaan geven, alles wat ik verander vind ik eng. Het is toch onze eerste hond en ik probeer het zo goed mogelijk te doen, maar af en toe weet ik het even niet meer. Ze krijgt nu 's ochtends 300 gram brokken en 's avonds 400 gram vlees met daarbij groente (als maagvulling) en karnemelk. Volgens mij is het helemaal niet veel voor een Golden Retriever teef van 7 maanden oud. Ze is niet gesterilliseerd en dat zijn wij ook niet van plan om te doen.

Hier wat foto's van Evy:
Zij aanzicht


Achter aanzicht






Boven aanzicht



Voor aanzicht


Hopelijk kunnen jullie mij door het bos de bomen weer laten zien, want ik weet het even niet meer. Hopelijk staat alle info er in en anders, vraag gerust!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Te dik?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel arzuarzu 3 doggies

honden foto van arzu

Ik vind haar eerlijk gezegd niet te dik... ':-)ze is wel een beetje stevig alleen dat lijkt me toch geen probleem?
;-)

honden page profiel B met D&A†B met D&A† 3 doggies

honden foto van B met D&A†

Ik vind haar zo op het oog niet te dik hoor.
Maar ze is ook nog geen jaar oud toch?
Zou nu niet teveel willen doen met afvallen e.d. Dat gaat straks vanzelf als ze lang mag lopen enzo.

honden page profiel Binky & baasje Binky & baasje 3 doggies

honden foto van Binky & baasje

Ik vind haar zeker niet te dik. Misschien wel wat stevig, maar ik denk dat wanneer ze echt helemaal uitgegroeid is en je flinke wandelingen blijft maken dat dat echt wel goedkomt..

Ik vind overigens wel dat ze lichtelijk enge ogen heeft. ;-)

honden page profiel Gorik & ZivaGorik & Ziva 3 doggies

honden foto van Gorik & Ziva

Ik ben het eens met arzu, maar natuurlijk ken ik er niet echt veel van. Ik vind ze niet te dik, maar er mag, in mijn ogen, niet te veel meer bijkomen. Wat je haar geeft als eten, lijkt me wel nogal veel. Qua brokken mocht Ziva (intussen 10 maanden oud) ongeveer 360 gram brokken per dag. Jij geeft daarnaast nog een halve portie vlees en groente en karnemelk. Misschien kunnen de 'voedingsdeskundigen' onder ons je betere raad geven hierrond. En misschien zit ik compleet verkeerd. Ik dacht ook dat brokken en kvv tegelijk geven niet heel echt goed was, maar kan hier ook mis in zijn.
Hoe dan ook. Evi ziet er goed uit. Wel wat duivelsogen in die ene foto :-D

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Een hond van 7 maanden laten afvallen, lijkt me geen strak plan. Deze hond is in z'n groei, en moet dus elke week bijkomen ipv af te vallen. Uiteraard zorgt je ervoor dat je niet gaat overvoeren en ze dik wordt, maar werkelijk kilo's afvallen, nee, zou ik echt niet doen!

honden page profiel N & dogs N & dogs 3 doggies

honden foto van N & dogs

Eens met Christel, ik vond onze Ares ook een beetje dikker nadat we vlees zijn gaan voeren maar ik dacht ja kan wel weer gaan aanpassen maar hij is 10 maanden en zolang hij niet TE dik wordt gaan we hem lekker 600 gram blijven voeren. Hij is immers nog een pup. 
En kijkend naar de foto's vind ik Evy niet te dik':-)

honden page profiel SiberienneSiberienne 3 doggies

honden foto van Siberienne

Eens met Christel, voor hetzelfde geld shciet ze nog in een groeispurt en is ze ineens slank.,ik vind haar stevig, niet te dik en ik zou wel in de gaten houden dat ze niet veel aankomt. Denk dat dit zichzelf wel op gaat lossen.

Tja, ik probeer al maanden Spot dikker te krijgen zonder succes :-)
Zo hebben we allemaal onze 'problemen' ;-)

Mireille

honden page profiel s@nt@s@nt@ 3 doggies

honden foto van s@nt@

Ik vind haar erg mooi zo, Santa was toen hij met 1 jaar hier kwam veel schraler, eigenlijk meer mager, maargoed, daar werd niet zo goed voor gezorgd;-).
Ik zou er niet teveel aan doen, ze is in de groei, zoals gezegd niet laten afvallen, maar gewoon goed in de gaten houden. Zeker omdat je de ribben niet echt voelt is het denk ik wel goed er op te letten.

honden page profiel Rox & FarahRox & Farah 3 doggies

honden foto van Rox & Farah

Ik vind haar wel aan de stevige kant, schraler zou mooier zijn lijkt mij. Bij honden is het altijd beter om ze aan de magere kant te houden, met oa de gewrichten in het achterhoofd. 

Mijn teef van 11 maanden, 55-60 cm schoft, 20kg en reu van 8 jaar, 70cm schoft, 33kg krijgen allebei minder te eten dan Evy denk ik. Hier krijgen ze beiden 500-600gr vlees per dag en bijna nooit iets extra. Alleen extra schapenvet door het voer.

honden page profiel Lia met Shanti Lia met Shanti 3 doggies

honden foto van Lia met Shanti

Mooie meid !!!

Ook ik vind ze niet te dik, ziet er mooi uit als je zo vanaf boven kijkt toch?
Misschien is ze wat steviger gebouwd als een ander
Ik heb mijn hond nu ook op dieet, 3 kilo te zwaar, we doen het wel rustig aan want wil ze niet uithongeren, dat kan ik niet over mijn hart verkrijgen.

Nu zegt de dierenarts dat ze een stevige bouw heeft maar wel aanleg heeft om overgewicht te krijgen, advies was, alles wat minder en geen tussendoortjes en veel wandelen
Dat gaat prima en ze begint op het oog er al beter uit te zien.O-)

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

Slecht te beoordelen. Ik zie geen taille.

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Sorry, ik had verkeerd gekeken. Ze krijgt of 300 gram brokken of 125 gram brokken en 400 gram vlees of 800 gram vlees.

De dierenarts zei dat Evy MOEST afvallen en alles wat de dierenarts zegt is natuurlijk heilig bij mijn moeder. :( Er is toen 50 gram brokken afgehaald en daarmee is ze nu in 1,5 maand tijd bijna 2 kilo afgevallen. Ben er zelf totaal geen voorstander van.

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Ik bedoel uiteraard 150 gram brokken en 400 gram vlees. ;-)

honden page profiel jolienjolien 3 doggies

honden foto van jolien

die staat perfect volgens mij ;-) ook wij hebben gesukkelt om onze bordeaux dog dikker te krijgen die bleef heel slank maar dat kwam omdat hij de ziekte van wobler heeft en dat heeft blijbaar een effect op zijn achterste spiermassa dus ook zijn gewicht , hij heeft nu een cortizone kuur gekregen en is intussen tog al 10 kg bijgekomen ;-)

honden page profiel SitaSita 3 doggies

honden foto van Sita

Ziet er niet te dik uit vind ik (al zou je beter kunnen oordelen met een duidelijke foto van de taillie)

Je moet het maar zo zien; beter een beetje beter in het vel, dan te mager.

Je had hier es sommige opmerkingen moeten horen ivm Kyra haar gewicht. Ze was van pup aan echt heel erg mager, en er was daar met geen middelen gewicht aan te plakken. Wat we ook deden, tleek alsof ze zwaar ondervoed werd ;-) Nu is ze een jaar gepasseerd oud, en gelukkig ziet ze er nu eindelijk goed uit.

Zo heeft ieder wel wat ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Te dik?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Blaffen zodra ik stilsta..
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^