Blaffen zodra ik stilsta..

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Andrea en BillyAndrea en Billy

honden foto van Andrea en Billy

Hallo,
Billy is een heerlijke hond met een enorme werklust. Ik geniet iedere dag weer van hem en ik moet zeggen dat hij erg goed luistert maar, jaja toch een maar, hij begint te blaffen zodra ik met hem stilsta. Of we nou op cursus zijn, aan de wandel, op het schoolplein, zodra ik stilsta gaat hij mijn aandacht vragen door mij aan te kijken en te blaffen.

Natuurlijk heb ik vanalles al geprobeerd, hem negeren dus met de rug naar hem toe draaien, bij hem bukken en hem gerustellend aaien, snoepje geven zodra hij maar ff stil is...niks helpt zover. Heeft iemand ervaring hiermee? Het komt op mij over dat hij bezig wilt zijn maar hij zal toch ook eens stil moeten kunnen staan buitenshuis..

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Blaffen zodra ik stilsta.." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Mimi Mimi 3 doggies

honden foto van Mimi

Bora vindt het ook moeilijk als ik stil sta, te praten met mensen of in een groep. Bij Bora is het vooral dat ze en ruimte nodig heeft, en gestrest is en aandacht wil. Aan mij de taak om te weten wat voor blaf het is.

Ik weet nu dat ze, bij workshops ruimte nodig heeft, ik hou dan ook afstand van honden maar ook mensen. In kleinere ruimtes, zoals een dierenarts, laat ik haar in de auto tot ze aan de beurt is, of er geen mens of hond is, dan gaat het prima.

ALs ik praat met mensen is het vaak aandacht. Dan draai ik mijn hoofd weg zodra ze maar naar mij kijkt. En dat helpt perfect.

Belangrijk is voor jou om te weten waarom de hond blaft.

honden page profiel Andrea en BillyAndrea en Billy

honden foto van Andrea en Billy

De blaf is altijd hetzelfde, zodra ik stilsta blaft hij nerveus en hij probeert dan ook op te springen. Binnenshuis blaft hij ook wel eens maar meer om te spelen, niet zo nerveus als buitenshuis.

Ik denk dus dat hij gestrest raakt omdat hij niet goed weet wat te doen wanneer ik stilsta, het liefst is hij buiten altijd bezig!

honden page profiel Mimi Mimi

honden foto van Mimi

Wat doe je zoal met de hond. Hoe oud is die? Hoeveel loop je met hem? HOeveel slaapt hij?

honden page profiel Landseer ectLandseer ect 3 doggies

honden foto van Landseer ect

Mischien een commando "lig","af" eens proberen..?

"Het niet weten wat te doen"..

Kan dan juist wel eens helpen om de hond onder appél te zetten, hij is met iets bezig.!?.

honden page profiel KtrienKtrien 3 doggies

honden foto van Ktrien

Capo begint te janken - gaan we verder baasje alsjeblieieief piep piep  wor ik verschrikkelijk zenuwachtig van :-)

honden page profiel Andrea en BillyAndrea en Billy

honden foto van Andrea en Billy

Hij wordt 22 febr 1 jaar. Ik laat hem sochtends om half 7 een kwartier uit behalve op de maandag en vrijdagochtend. Dan gaat hij met mij mee joggen voor een half uur (we hebben dit opgebouwd en bouwen sinds deze week verder uit om over 3 maanden een uurtje te joggen) in de middag wandelen we 3 kwartier tot 1 uur, door het bos, op de heide of gewoon over de dijk. Dan mag hij los en oefen ik apporteren met hem en rent hij de afstand die ik loop minstens 3 keer ;-)  Na het avondeten loop ik een kwartier en voor het slapen gaan loopt mijn man nog een half uur met hem.Woensdag en zondags gaan we ook met het gezin nog een wandeling maken, bos, strand, heide. Deze duren gemiddeld een uur tot anderhalf uur.

Daarnaast hebben we puppy cursus en E.G gedaan en afgerond. Nu zijn we op apporteerles en aansluitend speurcursus. Binnenshuis doen we elke dag paar keer spelletje door hem te laten speuren naar een snoepje. Ook heeft Billy vandaag voor het eerst naast de fiets gelopen, wel maar 5 minuten want ook dat moet opgebouwd worden. En 1 keer per week staat hij op tafel om helemaal geborsteld te worden, dit duurt een a anderhalf uur.

Binnenshuis is het een hele relaxte hond, hij slaapt als ik hem niet roep of met hem speel, hij ligt het liefst in de hoeken van de kamer met zijn poten in de lucht! Ik schat in dat hij gemiddeld toch wel zo'n 16 uur slaap pakt op 24 uur.

Ik zal vast iets vergeten zijn maar dit was het wel in grote lijnen!

honden page profiel Andrea en BillyAndrea en Billy

honden foto van Andrea en Billy

" Mischien een commando "lig","af" eens proberen..?

"Het niet weten wat te doen"..

Kan dan juist wel eens helpen om de hond onder appél te zetten, hij is met iets bezig.!?. "

Ook dat doe ik, ik laat hem zitten en blijven maar ook dat helpt maar een aantal seconden! Ik wil graag dit gedrag doorbreken maar weet niet zo goed hoe..

honden page profiel Mimi Mimi 3 doggies

honden foto van Mimi

Dat is een heel programma voor een jonge hond. Is het een labradoodle? of??

Heel vaak denken we dat honden zijn veel moeten bewegen. Juist door deze honden meer te laten lopen dan ze aan kunnen worden ze nerveus. Dit kan zich in allerlei vormen uiten. onder andere door te blaffen. Ik zou eens alles minder gaan doen. Niet meer hardlopen of fietsen. Het apporteren maar drie keer per week. De speur of zoekspelletjes zou ik minderen in hooguit 1 keer per dag iets te doen. een jonge hond van 1 jaar mag nog steeds twintig uur slapen.

Je schrijft ook dat hij als hij blaft ook springt, dit kan onzekerheid zijn.

honden page profiel Mimi Mimi 3 doggies

honden foto van Mimi

ps je zou er misschien zelfs goed aan te doen door buiten te gaan speuren en het apporteren even laten.

Bora wordt ( nu nog ) hyper als ik ga apporteren. Nu ik meer met haar speur is ze veel ontspannender.

honden page profiel Andrea en BillyAndrea en Billy

honden foto van Andrea en Billy

Nee het is een Barbet, franse waterhond. Ja denk je dat het teveel is?
Als ik bijv op zondag wel eens wat later opsta om hem uit te laten dan voel ik me al schuldig..

En helemaal niet meer mee hardlopen? Ah dat zou ik wel heeel erg jammer vinden! Hij geniet daar zichtbaar van. Ik zal het speuren in huis terug brengen naar 1 keer per dag en het apporteren ook beperken. Eens kijken wat het doet.

Als hij onzeker is hoe kan ik hem daarbij dan helpen..

honden page profiel Andrea en BillyAndrea en Billy

honden foto van Andrea en Billy

Ja over het speuren had ik ook al begrepen dat honden daar veel voldoening uit halen. En het is van oorsprong een werk/jachthond dus daarom ga ik ook deze cursus met hem doen.

Dank voor jullie meedenken.

honden page profiel Mimi Mimi 3 doggies

honden foto van Mimi

IK weet dat niet zeker want ik heb hem niet gezien. Je zou eens kunnen kijken wat je doet voordat hij tegen je opspringt. Heb je dan net geapporteerd, of hard gelopen, of oefeningen gedaan, of........wat deed je.

Dan ga je eens kijken of hij hetzelfde ook doet als je niet apporteerd, of als je niet hard loopt of geen oefeningen doet.

Je zou eens kunnen gaan speuren met een lekkere knakworst of tonijn. Je koopt een blikje tonijn in water, die doe je in een nijlon kousje. Dan maak je daar een spoor van niet meer dan tien meter. Dan haal je de hond en start bij het begin. Je laat hem snuffelen zonder dat je zoek zegt. Aan het eind leg je de tonijn neer en als hij daar is beloon je hem met je stem . succes, ik moet nu werken.

honden page profiel Andrea en BillyAndrea en Billy

honden foto van Andrea en Billy

Ik ga ermee aan de slag! Zal eens een paar dagen nauwkeurig in de gaten houden wanneer hij opspringt en blaft. Het is vooral aanwezig wanneer ik bijv. naar school loop en dan op het schoolplein stil sta, dat is voor Billy het moment om te gaan blaffen en proberen op te springen. Op cursus idem dito, zodra ik stil sta wordt hij onrustig en gaat blaffen en opspringen. Ik ben op EG cursus wanneer iedereen in een kring stond maar een beetje op en neer gaan lopen want dan kalmeerde hij wel. Ik heb zelf het idee dat het niet uitmaakt wat we van te voren hebben gedaan, gewandeld, geapporteerd of gejogd maar dat hij gewoon niet goed stil kan staan maar ik ga het zeker testen deze week. Ook ga ik tonijn halen morgen :-) maar ik mag dus geen commando zoek geven? Daar zit vast een gedachte achter!

Ik heb even op je site gekeken, jammer dat je zover uit mijn buurt woont (ik woon in Dordrecht), je werkwijze spreekt me erg aan. Bedankt voor je tips, ik kom er nog op terug!

honden page profiel Mimi Mimi 3 doggies

honden foto van Mimi

Andrea, in Barendrecht zit Gerdien. Ze is hier ook op het forum, zij heeft dezelfde werkwijze als ik. Zij is van hondenschool mijn baas en ik.

honden page profiel Andrea en BillyAndrea en Billy

honden foto van Andrea en Billy

Toen ik op zoek ging naar een cursus speuren ben ik ook via hp op Gerdien gewezen! Wat ik toen las op haar site sprak me ook erg aan. Ook Dogspirit ook gelegen in Barendrecht werd onder mijn aandacht gebracht. Ik heb beide toen aangeschreven voor informatie over het speuren. Helaas heb ik van Gerdien nooit een bericht terug gehad. Wel van Katy van Dogspirit en daar doe ik dus nu apporteren. Aanstaande zondag is de laatste les (van de 3) en stroom ik door naar speuren 1.

 Jammer dat er geen reactie terug is gekomen van Gerdien, ik had toen via de site een bericht achter gelaten, misschien is daar iets mis gegaan. Wellicht dat ik in de toekomst nog eens een beroep op haar kan doen maar heb mijn toezegging voor het speuren al gegeven bij Dogspirit.

Toch bedankt!

honden page profiel Andrea en BillyAndrea en Billy

honden foto van Andrea en Billy

Waarschijnlijk gaat de cursus speuren bij Dogspirit niet door dus heb ik net toch nog een aanvraagformulier naar Gerdine verstuurt. Hopelijk geeft ze wel op korte termijn een cursus speuren!

Wat betreft Billy zijn blaffen kan ik zeggen dat hij het alleen doet wanneer er andere mensen bij zijn, hij lijkt dan nerveus en gestrest. Wanneer hij los loopt blaft hij ook niet. Wanneer ik stil ga staan als we alleen zijn of na het hardlopen dan is hij gewoon zichzelf en blaft niet. Ik blijf hem in een situatie met anderen maar afleiden en een beetje heen en weer lopen maar hoop toch echt dat dit op te lossen is!

honden page profiel SabineSabine 3 doggies

honden foto van Sabine

Ik zat dit topic te lezen en wil toch even reageren..
Mijn hond deed dit namelijk ook toen hij jonger was, met name het blaffen en opspringen.
Hij deed dit als we stonden te praten met iemand of als we aan het wachten waren.
Hij begon eerst zenuwachtig heen en weer te drentelen en daarna begon hij te blaffen en te springen.
Ik merkte bij hem dat het vragen om aandacht was dus ik ben hem in die toestand gewoon gaan negeren en heb hem bewust veel meegenomen naar plekken waar hij moet wachten, bijvoorbeeld een winkel (in de rij voor de kassa), we namen hem mee met winkelen of op een schoolplein waar extra prikkels zijn van gillende kinderen. Bij ons heeft negeren en laten wennen aan drukke omgevingen waar hij moet wachten een groot succes gehad, hij is nu bijna 19 maanden en kan prima wachten, hij gaat er zelfs rustig bij zitten of liggen.

Anoniem (Gast)

Hallo,

Vaak is dit blaffen e/of opspringen een aangeleerd kunstje. Je geeft aan dat je het ook geprobeerd hebt te negeren. Dat is ook de beste manier om het gedrag om te zetten. Wat hierbij bij wel belangrijk is, is dat je ook echt negeert. Niets zeggen maar ook niet aankijken. Wanneer hij dan stil is wacht je 4 seconden en pas dan ga je belonen. Dit werkt hetzelfde met opspringen. Zodra hij met 4 pootjes op de grond staat tot 4 seconden wachten en dan pas belonen.

Beloon je te snel dan beloon je alsnog indirect het ongewenste gedrag. Het kan zijn dat het de eerste dagen wat verergerd omdat hij er natuurlijk nog niets van snapt maar daarna zul je zien dat het gedrag gaat uitdoven. Je moet hier wel consequent in zijn en niet verwachten dat het binnen een week over is. En zo veel mogelijk oefenen. Zoek iemand en leg uit wat de bedoeling is. De persoon waarmee je gaat praten mag de hond ook geen aandacht geven. Maak een praatje, is hij 4 seconden stil dan belonen met goed zo, braaf en/of brok. Op die manier kun je natuurlijk zo veel oefenen als je wil en hoe meer je oefent hoe sneller en beter het zal gaan.

Mensen die ongewenst gedrag van hun hond negeren zeggen vaak dat het niet werkt. De oorzaken hiervan zijn omdat ze of inconsequent zijn of dat ze de hond te snel belonen wanneer hij stopt met het ongewenste gedrag.

honden page profiel Andrea en BillyAndrea en Billy

honden foto van Andrea en Billy

Ja Sabine ik geloof dat Billy ook aandacht vraagt. We gaan hem nu gewoon vaker meenemen naar het schoolplein (alle blikken negerend) en naar de stad enzo. Toen hij puppy was deed hij dat niet en toen nam ik hem overal mee naar toe. De omslag kwam op de vervolgcursus. En ja dan neem je hem toch minder snel mee naar situaties waar hij staat te blaffen. Niet goed natuurlijk maar we gaan het proberen te doorbreken. Thanks voor je tip.

Ook de gast heeft een punt. Je bent toch snel geneigd om je hond tot rust te manen of hem af te leiden omdat je snel denkt dat het vervelend is voor je omgeving. Ik ga het weer proberen en vol houden!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Blaffen zodra ik stilsta.." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^