verzekering

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel lunaloverlunalover

honden foto van lunalover

Wij hebben het vermoeden dat er iets mis is met Luna's achterpootjes. Ik heb gekeken naar de verschillende huisdieren verzekeringen en vind het een beetje verwarrend. Kan iemand mij vertellen welke verzekering het beste is en of er een verzekering is die een behandeling/operatie voor HD vergoedt? Luna is een labrador dus er bestaat een kans dat de spierpijn, die wij vermoeden dat ze heeft, toch iets anders/ernstigers is. Hebben alle verzekeringen een wacht periode?

Bedankt voor de info en hulp!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "verzekering " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel LucaLuca 3 doggies

honden foto van Luca

Bij petplan wordt bestaande aandoeningen niet vergoed.. Negen van de tien vergoeden geloof ik ook geen hd als ik het goed heb, neem me niet kwalijk als ik dat mis heb..

En bij petplan is er idd wachttermijn, 30 dagen.. Bij petplan staat trouwens wel heel duidelijk volgens mij op hd eronder valt..

honden page profiel lunaloverlunalover

honden foto van lunalover

Gaat een verzekering er dan vanuit dat HD een bestaande aandoening is? Luna heeft daar helemaal geen test voor gehad want, helaas, komt ze van een boodfokker.

honden page profiel JessicaJessica 3 doggies

honden foto van Jessica

Geen 1 verzekering vergoed een bestaande kwaal,in dit geval last van zijn poot. Bij elke verzekering is een wachttijd van 1  maand. Petplan is wel een goede verzekering, Kruidvat is een goede en Proteq ook. Lees even goed de voorwaarde door, er zijn veel verschillen.

honden page profiel Rox & FarahRox & Farah 3 doggies

honden foto van Rox & Farah

Proteq is de enige die wel vergoed bij HD, 1 van de redenen dat mijn pup vanaf het begin bij hen is verzekerd.

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

Inderdaad, dit wordt als een bal estaande kwaal gezien. Je hond heeft immers al wat aan zijn benen/heupen.

Volgens mij heeft elke verzekering een wachttijd.

In mijn ogen heeft het nemen van een verzekering om deze rede dan ook geen nut meer.

honden page profiel SuzanneSuzanne 3 doggies

honden foto van Suzanne

Ik heb er spijt van dat wij Joey niet bij proteq hebben verzekerd. Mijn moeder heeft toen der tijd ergens anders de hond laten verzekeren en die vergoeden vrijwel niets :(

honden page profiel lunaloverlunalover

honden foto van lunalover

Er is toch een verschil tussen een genetisch bepaalde aandoening en een bestaande kwaal? HD is een aangeboren afwijking maar als het nu pas, Luna is 4, naar boven komt is het toch geen bestaande kwaal? Ik snap wel dat dat dan misschien volgens de lettertjes van een verzekering een bestaande kwaal is maar over de waarheid daarvan kun je dan discussieren. Vraag me dan ook weer af of het HD is als het nu pas naar voren komt maar we hebben Luna nog geen jaar en ze is, volgens ons, bij ons pas aktiever geworden omdat ze bij haar vorige eigenaar achter een hek zat op een boerderij om als fok teefje te dienen.

honden page profiel s@nt@s@nt@ 3 doggies

honden foto van s@nt@

" Er is toch een verschil tussen een genetisch bepaalde aandoening en een bestaande kwaal? HD is een aangeboren afwijking maar als het nu pas, Luna is 4, naar boven komt is het toch geen bestaande kwaal? Ik snap wel dat dat dan misschien volgens de lettertjes van een verzekering een bestaande kwaal is maar over de waarheid daarvan kun je dan discussieren. Vraag me dan ook weer af of het HD is als het nu pas naar voren komt maar we hebben Luna nog geen jaar en ze is, volgens ons, bij ons pas aktiever geworden omdat ze bij haar vorige eigenaar achter een hek zat op een boerderij om als fok teefje te dienen. "
Als de klacht nu aanwezig is, en je nu de verzekering afsluit en nu naar de da gaat, wordt er niets vergoed. HD of niet. Dat maakt niet uit, de klacht is er al.
Je moet een formulier met vragen invullen bij de aanvraag en ik zou daar niet gaan jokken, want als ze het verifieren wordt je de gehele verzekering onthouden.
Als je eventueel aanspraak wilt maken op vergoeding, dan zou je nu  een verzekering moeten afsluiten en over, ik meen, 30 dagen naar de da moeten gaan.

honden page profiel Beau Beau 3 doggies

honden foto van Beau

Wij zijn vanaf de dag dat we Dasja opgehaald hebben verzekerd bij proteq.
Inderdaad worden bestaande aandoeningen nergens vergoed, en ik vermoed dat het ook wel opvalt dat als je precies na de maand wachttijd gelijk de dierenarts bezoekt ;-)

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

lunalover,
ik hoop dat het meevalt met luna's achterpootjes. Heeft ze van beide achterpoten last?
Jammer dat je luna niet meteen verzekerd hebt. Helaas is het precies zo als santa schrijft incl. 30 dagen wachttijd.

honden page profiel lunaloverlunalover

honden foto van lunalover

Mijn vriend had dat wel bedacht ja, verzekeren en dan in de toekomst het na laten kijken. Met rust gaat het duidelijk beter met haar pootjes en ze hobbelt vrolijk rond. Het hoeft helemaal geen HD te zijn maar ze is een labrador dus is de kans best aanwezig. Ik zou nooit liegen op een formulier oid. Punt is gewoon dat we in de maanden dat we Luna hebben al heel veel kosten hebben gemaakt bij de dierenarts en dat hebben we natuurlijk met liefde betaald maar als ik kosten kan voorkomen dmv een verzekering dan is dat natuurlijk veel slimmer. Luna krijgt nu erg veel rust, geen lange wandelingen en geen speel uurtjes met andere honden maar ja, op een gegeven moment vind ik dat ook zielig worden.Iemand een ander idee wat er mis kan zijn? Iedere keer als we haar een stukje naast de fiets laten lopen (en echt niet ver of lang) lijkt het of haar achterkant stijf wordt en ze kan zich dan moeilijker bewegen. Soms gooit ze er een hart brekende gil uit.

honden page profiel s@nt@s@nt@ 3 doggies

honden foto van s@nt@

Onze da gaf als advies een verzekering te nemen, wij vonden dit een beetje onzin, en voor de toen al aanwezige huidklachten kregen we toch niks meer.
Totdat hij heerlijk ging spelen en ravotten met anderen, en ik zag hoe lomp hij is O-), hebben we toch maar wel een verzekering genomen.
En goed ook, want nog geen 2 maanden later konden we foto's maken en lopen we bij de fysio met hem.

Wat heeft Luna precies, en hoe lang al?

honden page profiel lunaloverlunalover

honden foto van lunalover

" lunalover,
ik hoop dat het meevalt met luna's achterpootjes. Heeft ze van beide achterpoten last?
Jammer dat je luna niet meteen verzekerd hebt. Helaas is het precies zo als santa schrijft incl. 30 dagen wachttijd. "

Het lijkt aan de rechterkant pijnlijker als aan de linker kant, als je haar rechterpootje van haar lichaam afbuigt gilt ze. Wij dachten eerst aans pierpijn maar het komt terug na een ritje met de fiets. ook lijkt het alsof haar achterlichaam "lui" is, iets wat ik wel herken bij een labrador.

honden page profiel Beau Beau 3 doggies

honden foto van Beau

Is er al eens naar haar pootjes gekeken? Misschien valt het mee en is het een ontsteking/verrekking/kneuzing/(te zwaar?) of zoiets
Ik zou er wel even naar laten kijken door een dierenarts, misschien valt het allemaal reuze mee en huppelt ze er over een aantal dagen weer over :-)

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

een hartbrekend gil???? Ik zou hier toch echt door een DA naar laten kijken. Een hond gilt pas als hij/zij ernstige pijn heeft. Houdt Luna maar rustig tot je bij je DA geweest bent en hij advies heeft gegeven.

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

" Mijn vriend had dat wel bedacht ja, verzekeren en dan in de toekomst het na laten kijken. Met rust gaat het duidelijk beter met haar pootjes en ze hobbelt vrolijk rond. Het hoeft helemaal geen HD te zijn maar ze is een labrador dus is de kans best aanwezig. Ik zou nooit liegen op een formulier oid. Punt is gewoon dat we in de maanden dat we Luna hebben al heel veel kosten hebben gemaakt bij de dierenarts en dat hebben we natuurlijk met liefde betaald maar als ik kosten kan voorkomen dmv een verzekering dan is dat natuurlijk veel slimmer. Luna krijgt nu erg veel rust, geen lange wandelingen en geen speel uurtjes met andere honden maar ja, op een gegeven moment vind ik dat ook zielig worden.Iemand een ander idee wat er mis kan zijn? Iedere keer als we haar een stukje naast de fiets laten lopen (en echt niet ver of lang) lijkt het of haar achterkant stijf wordt en ze kan zich dan moeilijker bewegen. Soms gooit ze er een hart brekende gil uit. "

Hou er rekening mee dat alle kwalen van het verleden ook niet meer in de toekomst vergoed zullen worden. Dus als je een verzekering neemt om dingen waarvoor ze al (1 keer of vaker) naar de da is geweest, je dat ook niet meer vergoed krijgt. Ook niet als het iets is wat weg gaat en dan weer opnieuw op komt zetten.

honden page profiel lunaloverlunalover

honden foto van lunalover

Op het moment gaat het goed m et haar hoor, ze huppelt lekker rond maar ik houd haar rustig. Het lastige is is dat ze geen enkele pijn aangeeft als we haar pootje bevoelen, behalve dan die ene gil die ze gaf toen ik haar pootje zachtjes weg boog.
@Beau: ik hou het er ook nog op dat ze iets van spierpijn ofzo heeft, vandaar dat we nog niet naar een da zijn geweest. Bovendien leek ze een stuk opgeknapt door een paar dagen rust. Als test heeft mijn vriend toen een stukje met haar gefietst en nu blijkt ze weer pijn te hebben.

@Santa: Luna werd wat stijf en had wat pijn na een ritje met de fiets. Haar achterkant lijkt wat "lui"wat me niet raar voorkomt met een labrador en hun schuin zit heupen. Ze heeft wat moeite met opstaan (haar pootje onder haar lijf weg krijgen). Het lijkt op spierpijn maar het komt steeds terug. Als je haar pootjes en heupen voelt voel je niets raars en geeft ze nergens pijn aan, totdat ik dus haar pootje een keer van haar lijf af bewoog.

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

"
Het lijkt aan de rechterkant pijnlijker als aan de linker kant, als je haar rechterpootje van haar lichaam afbuigt gilt ze. Wij dachten eerst aans pierpijn maar het komt terug na een ritje met de fiets. ook lijkt het alsof haar achterlichaam "lui" is, iets wat ik wel herken bij een labrador. "
Hier kun je niet mee wachten! Je kunt je dier niet nog eens 30 dagen pijn laten lijden..

Een luie labrador (als ik je tekst goed begrijp), herken ik helemaal niet in een labrador! Labrador's zijn retrievers, oftewel jacht honden. Ze zijn vooral wild van water. Lekker zwemmen en jagen (rennen) zijn ze voor "gemaakt".

honden page profiel lunaloverlunalover

honden foto van lunalover

@Roosje: Ik heb van die premie berekeningen ingevuld om te zien wat er wel en niet vergoedt wordt. De meeste vragen gaan over eerdere aandoeningen en medicatie en ze focussen erg op de geslachtorganen. Hierop heb ik allemaal "ja" moeten zeggen aangezien Luna terugerende baarmoeder ontsteking had en eraan is geopereerd. Alles is eruit gehaald en dus zal dat, gelukkig, geen probleem meer zijn want dat is onverzekerbaar.

honden page profiel s@nt@s@nt@ 3 doggies

honden foto van s@nt@

Ik snap jullie afweging wel.
Ik zou voor nu haar niet meer naast de fiets laten lopen, misschien wat meer lijnrust, en dan kijken hoe dat gaat. Tegelijkertijd zou ik toch een verzekering afsluiten.
Als ik het me goed herinner, hoef je alleen aan te geven waarvoor je de laatste ?? bij de da bent geweest en waarvoor. Toen ik dat invulde was ik al bang dat we werden afgewezen....
Lees wel even heeeeel goed de voorwaarden door, want er schijnt nogal wat veranderd te zijn.

honden page profiel lunaloverlunalover

honden foto van lunalover

" Hier kun je niet mee wachten! Je kunt je dier niet nog eens 30 dagen pijn laten lijden..

Een luie labrador (als ik je tekst goed begrijp), herken ik helemaal niet in een labrador! Labrador's zijn retrievers, oftewel jacht honden. Ze zijn vooral wild van water. Lekker zwemmen en jagen (rennen) zijn ze voor "gemaakt". "

Oh, geloof me, ik laat Luna echt niet langer doorlopen als ze pijn blijft houden. Ik zorg heel goed voor mijn poepie! Nee, ik bedoel niet dat ik een luie labrador heb. Ik bedoel dat haar achterlijf "lui" aandoet. Labradors kunnen zo mooi schuin zitten, alsof de voor en achterkant los van elkaar bewegen. Het lijkt of het bij Luna extra is op een bepaalde manier.

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

Wat je wel zou kunnen doen als het water weer iets opgewarmd is, is lekker met je labrador door het water heen lopen. Dat is goed voor de spieropbouw. Bouw het wel rustig aan op.

Je kunt ook opzoek gaan naar een fysio die zo'n onderwater loopband heeft, maar ja het kost wel geld en je zult het nu al niet meer vergoed krijgen.

Bij ernstige HD zal er waarschijnlijk een operatie nodig zijn.

Je zou nog kunnen proberen om glucosamine en chondroitine door zijn eten te doen. Dat is goed voor de gewrichten en spieren.

honden page profiel lunaloverlunalover

honden foto van lunalover

" Ik snap jullie afweging wel.
Ik zou voor nu haar niet meer naast de fiets laten lopen, misschien wat meer lijnrust, en dan kijken hoe dat gaat. Tegelijkertijd zou ik toch een verzekering afsluiten.
Als ik het me goed herinner, hoef je alleen aan te geven waarvoor je de laatste ?? bij de da bent geweest en waarvoor. Toen ik dat invulde was ik al bang dat we werden afgewezen....
Lees wel even heeeeel goed de voorwaarden door, want er schijnt nogal wat veranderd te zijn. "

Nope, ze gaat zeker niet meer naast de fiets. Ze krijgt heel veel rust en het gaat goed met haar.

honden page profiel Karin, Lucky*, Duke* en BuddyKarin, Lucky*, Duke* en Buddy 3 doggies

honden foto van Karin, Lucky*, Duke* en Buddy

Als je toch besluit voor een verzekering te gaan zou ik Proteq nemen, dat is de enige verzekering die operaties aan heupen en ellebogen bij honden boven 20 kg vergoedt. Dat geldt zelfs in geval van een ongeluk!Bovendien vergoeden zij maximaal 5000 euro per jaar, bij de andere verzekeringen is dat een stuk minder.
Wel is het een twijfelgeval of ze zullen vergoeden, HD wordt denk ik inderdaad als bestaande kwaal gezien. En liegen bij het afsluiten leidt inderdaad tot uitsluiting, zoals S@nt@ al zegt.

Sterkte met Luna, ik hoop dat het meevalt!!

honden page profiel lunaloverlunalover

honden foto van lunalover

" Als je toch besluit voor een verzekering te gaan zou ik Proteq nemen, dat is de enige verzekering die operaties aan heupen en ellebogen bij honden boven 20 kg vergoedt. Dat geldt zelfs in geval van een ongeluk!Bovendien vergoeden zij maximaal 5000 euro per jaar, bij de andere verzekeringen is dat een stuk minder.
Wel is het een twijfelgeval of ze zullen vergoeden, HD wordt denk ik inderdaad als bestaande kwaal gezien. En liegen bij het afsluiten leidt inderdaad tot uitsluiting, zoals S@nt@ al zegt.

Sterkte met Luna, ik hoop dat het meevalt!! "

Bedankt voor je tip (alle anderen ook bedankt), ik zal het zeker onderzoeken. Ik hoop ook dat het meevalt met Luna en ik denk ook wel dat het mee zal vallen. Ik ga er op dit moment nog vanuit dat ze gewoon wat spierpijn heeft. Ze heeft genoeg meegemaakt in haar leventje, het is nu tijd voor haar om te genieten!

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

Had je mijn stukje nog mee gekregen?

" Wat je wel zou kunnen doen als het water weer iets opgewarmd is, is lekker met je labrador door het water heen lopen. Dat is goed voor de spieropbouw. Bouw het wel rustig aan op.

Je kunt ook opzoek gaan naar een fysio die zo'n onderwater loopband heeft, maar ja het kost wel geld en je zult het nu al niet meer vergoed krijgen.

Bij ernstige HD zal er waarschijnlijk een operatie nodig zijn.

Je zou nog kunnen proberen om glucosamine en chondroitine door zijn eten te doen. Dat is goed voor de gewrichten en spieren. "

honden page profiel lunaloverlunalover

honden foto van lunalover

" Had je mijn stukje nog mee gekregen?
"

Oh gut nee, dat had ik niet gezien, sorry! Ik laat Luna inderdaad weleens lekker door het water struinen maar gezien de kou denk ik dat ik daar nu meer fout als goed aan doe. Waar kan ik die glucosamine en chondroitine kopen? Met glucosamine ben ik wel een beetje huiverig, mijn moeder slikte dat en kon op een gegeven moment van de spierpijn zich haast niet meer bewegen, gekke bijwerking!

honden page profiel s@nt@s@nt@ 3 doggies

honden foto van s@nt@

Ik weet trouwens dat je heel goed voor haar zorgt hoor, kan me de baarmoederontsteking nog goed herinneren!;-)

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

"
Oh gut nee, dat had ik niet gezien, sorry! Ik laat Luna inderdaad weleens lekker door het water struinen maar gezien de kou denk ik dat ik daar nu meer fout als goed aan doe. Waar kan ik die glucosamine en chondroitine kopen? Met glucosamine ben ik wel een beetje huiverig, mijn moeder slikte dat en kon op een gegeven moment van de spierpijn zich haast niet meer bewegen, gekke bijwerking! "

Geeft niet hoor ;-)

Je zou het hier kunnen kopen:
http://www.glucosamine.com/nl/glucosamine-7?osCsid=599dba2f78691e76937fe47c9b88d74b

Daar haal ik ook mijn visolie vandaan omdat het extra gecontroleerd en gezuiverd wordt.

Ik ben niet bekend met die bijwerking.. Ik heb er eigenlijk nog nooit bijwerkingen van vernomen..

Het zit overigens ook in Renske vers. Dat zou je anders eventueel af en toe bijvoorbeeld in een kong aan kunnen bieden.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "verzekering " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^