Gromblaffen (+film)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Binky & baasje Binky & baasje

honden foto van Binky & baasje



Hier dus de situatie waar we de laatste tijd vaak in terecht komen. Binky die niet wil luisteren. Plant eten en 'nee' zeggen helpt niet. Afleiden met een ander speeltje helpt even, maar algauw vertrekt hij weer naar de plant om daar weer baldadig te gaan doen.. Hier hoor je ook het gromblaffen.. Ik heb het al eens eerder gevraagd, maar misschien is er iemand die weet of dit pubergedrag kan zijn? En hoe dit te 'bestrijden' is? Hij is 6 maanden nu..

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Gromblaffen (+film)" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Joop (Gast)

Volgens mij begrijpt hij niet helemaal wat de bedoeling is.

Dat "gromblaffen" is geen agressie, eerder uitdagen tot spel en een vorm van aandacht vragen. En elke keer dat 'ie naar de plant gaat, levert hem dat iets op (aandacht, namelijk baasje die iets tegen 'm zegt).

Je kunt dit op verschillende manieren voorkomen. Het ligt er een beetje aan of 'ie dit gedrag OOK doet als je er zelf niet bijbent. Met andere woorden is het zelfbelonend of niet?

honden page profiel Kyra *Shadow* AngelKyra *Shadow* Angel

honden foto van Kyra *Shadow* Angel

Wat een pittig hondje zeg, het lijkt idd op pubergedrag. Al eens een plantenspuit geprobeerd? Zorg dat je een paar drupjes spuit tegen hem, en dan zorgen dat hij je niet ziet. De schrik reactie zorgt er voor dat hij dit ongewenste gedrag vanzelf afleert als je door blijft gaan met hem af en toe een paar drupjes water nat te spuiten. Heb hier ook een puber en die heeft ook zo haar tijden, bijvoorbeeld: ik kom pas terug bij de baas als mij dat uitkomt... Voorheen deed ze dat nooit, langzamerhand gaat het beter.

Succes er mee

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Ik zie ook een hondje dat niet weet wat jouw 'nee' betekent. Hij staat vragend naar je te kijken, probeert in te schatten: Is dit een spelletje? Wat wil ze nou? Effe blaffen.. ja, is leuk! Er zit niks kwaadaardigs in z'n gedrag.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Ongewenst gedrag zou ik proberen te voorkomen, dus voordat hij naar de plant loopt hem vriendelijk rustig bij je roepen en hem afleiden.

Nee roepen heeft geen zin, daarmee maak je hem alleen maar opgewonden, bovendien sta je boven hem, dat kan intimiderend zijn. Blijf altijd kalm. Als je te laat bent met voorkomen dat hij naar de plant gaat, roep hem dan rustig bij je, zak desnoods door je knieen.

Voorlopig zou ik even de plant weghalen omdat het nu een hot item voor jullie is. Later kan je het dan wel weer eens op een positieve manier proberen

Joop (Gast)

Ik zou dit gedrag dan ook niet corrigeren met een plantenspuit, want het is gedrag dat wordt versterkt door de baas. Als hiermee wordt opgehouden (met gedrag versterken) houdt het waarschijnlijk vanzelf op.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Hier nog een leuke link over pups en jonge honden

http://kynoblog.com/artikelen/de-puppy-en-de-jonge-hond-over-opgroeien

honden page profiel daisydaisy

honden foto van daisy

Whahahaha die is lekker in de uitdaag bui tenminste zo zie ik dat, de mijn doet dit ook. ook 6mnd.

En het liefste dan ook nog grommelen want om het nou echt grommen te noemen vind ik ook zo wat.

Wat ik doe als ze dus ergens mee bezig gaat vaak weet ik al dat ze zo'n bui krijgt kan het zien aan der houding en aan der koppie probeer het altijd voor te zijn dus effe een knuffel of iets even mee trekken en dan laat ik der er alleen mee bezig.

Als ik te laat ben en ze mijn zwarte glim kast waar ze zichzelf in ziet denkt te moeten mollen is het neenee  en kijk direct weg, vaak loopt ze weg, doet ze het niet kom ik in de benen nog eens neenee kijkt ze en gaat ze door ja dan gaat ze over tot zo'n bui.
Ik loop er naar toe ga voor de kast staan zodat ze er niet bij kan blok gewoon en laat haar dan effe uitdagen kijk wel de lucht in anders kan ik mijn lach niet in houden de kleine bikkel denk ik dan maar.
Nou ze geeft dan snel op hoor want wat is daar nou lollig aan geen reactie.

Van mij mag ze best laten weten dat ze het er niet mee eens is zolang ze maar doet wat ik wil en dat is weg van daar.

Als ik boos ga worden en haar weg ga halen zit ze er in 2 sec weer en oh wat een lol ik word daar heel gefrustreert van en zij er steeds fanatieker in dus dat is voor haar geen oplossing.

Ik eis gewoon dat ding op voor nou ja probeer voor altijd maar dat lukt nog niet altijd dus dan in ieder geval voor de hele avond bij aanstalte er naar toe keur ik dit al af en loopt ze ook snel door.

Ik hoef nu al heel vaak niet meer in de benen te komen en daarbij als ik in de benen kom is het voor haar vaak ook al wel echt duidelijk dus denk hoevaker je het doet hoe minder je straks er naar toe moet en het met de nee afkan.

Maar zoals in jou filmpje je reageert niet.  laat duidelijk weten dat het niet mag hij reageert probeert je wel uit te dagen met zijn geblaf maar je houd voet bij stuk dus nee en na een minuut houd die het al voor gezien en geeft die het al op. Ik zelf vind dat wel netjes.

honden page profiel KimberleyKimberley

honden foto van Kimberley

Zo'n soort geluidje (iets hoger) maakt Dana al vanaf dat we haar hebben tijdens het spelen, of eigenlijk meer tijdens de aanzet tot spelen, dus wanneer ze ons aan het uitdagen is om met haar te spelen.
Lijkt op je filmpje alsof hij je uitnodigd ook even aan die plant te zitten ;-)

honden page profiel RVSRVS

honden foto van RVS

Ik snap niet hoe je zo serieus kan blijven. :-) Ik had in jouw situatie allang met een oude sweater of handdoek op de grond gelegen om die ééns samen aan flarden te scheuren. Dat beesie probeert jou gewoon te vertellen:"Kijk ééns wat een leuke plant om te slopen". Ik kan zulke uitdagingen niet weerstaan dus plant op tafel of een zet de hoek in en samen ravotten.
Heb je hier geen zin in of tijd voor dan moet je toch proberen met een wat kordatere stem hem dat duidelijk maken want dit is voor hem gewoon een spelletje. Ik ga naar de plant en dan maakt het baasje geluid :-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Gromblaffen (+film)" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^