Pup is niet entousiast met wandelen, doe ik het verkeerd?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel NinaNina

honden foto van Nina

Ons labrador pupje Boby die sinds Dinsdag bij ons is en waar wij heel blij mee zijn':-) heeft het met wandelen gauw gezien.
Soms loop ik met en soms zonder riempje maar met een paar meter van huis heeft hij het al gezien al dan wel of niet zijn behoefte gedaan.
Sinds gister of vanacht, plakt hij niet meer zo aan me vast en komt niet meer enthousiast voor een lekker brokje (niet die hij voor het eten krijgt) waneer ik hem roep maar kijkt richting huis of blijft aan het einde van de riem van mij af zitten-staan.
Waneer we naar huis lopen is hij razane entousiast en toen ik hem op een wandellingetje los had, stond hij als een speer voor de deur.
Ik wachten op mijn hurken met brokje, entousiast en wel maar nee hoor Bobby wou niet komen.
Ik wacht meestal tot hij zijn behoefte heeft gedaan en dan kan een wandeling een paar minuten langer duren dan de 10 minuutjes.
Doe ik iets verkeerd, dat Boby meer enthousiast op me af komt en het wandelen niet zo leuk vindt?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Pup is niet entousiast met wandelen, doe ik het verkeerd?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Mimi Mimi

honden foto van Mimi

Je hebt hem pas sinds dinsdag. HOe oud is hij? WAt ik met al mijn pups deed was het riempje aan en dan kijken of ze gingen lopen. Zodra ze liepen beloonde ik met de stem. Bora liet ik in het begin alleen maar snuffelen voor het huis, en ging weer naar binnen. Bij elke wandeling keek ik of ik al verder kon lopen Ging ze heel veel zitten, of krabben dan wist ik dat het teveel was. Het volgende wandelmoment ging dan weer korter. Na een week kon ze al een half rondje lopen en na twee weken was lopen geen probleem. Ook heeft ze nooit getrokken, omdat ik het heel langzaam op bouwde.

Ik denk dat je een paar stapjes terug moet gaan. Kijk goed wat je beloont als je met voer werkt. Stel je pup staat stil, jij roept de pup en hij komt, dan beloon je het hierkomen en niet het wandelen.

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Ik denk hetzelfde als Mimi. Even een paar stapjes terug doen. Misschien is je pup wel moe?

honden page profiel De mannenDe mannen

honden foto van De mannen

Je pup is er net 2 dagen.
Hij moet nog alles leren om te beginnen jullie en zijn naam.
Daarna moet hij de omgeving leren kennen en jeemig wat gebeurt er veel tijdens zo'n wandeling, alle geurtjes, de vogels, een fietser, een auto en ojee andere mensen en mischien wel een andere grote hond.

Doe alles even op je gemak dit is het belangrijkste stukje van socialiseren.
Til desnoods je pup even op totdat je bij het veldje bent waar hij zijn behoefte moet doen en wandel dan gewoon rustig daar een rondje, laat h'm lekker snuffelen en kijken.
Zorg voor een super lekker voertje, een normaalbrokje is vaak niet speciaal omdat ze dat 3-4x daags al in de bak krijgen.
Denk bv aan een iniemienie stukje kaas of een frolicbrokje in 8 stukjes dit is van geur sterker en vinden ze lekkerder waardoor je ze sneller mee kan lokken.
Dit is wel een leuk stukje om te lezen zeker wat betrefd het aandacht vragen.
http://www.hondenpage.com/honden-encyclopedie/wid_342-Aandachtstraining..php

honden page profiel NinaNina

honden foto van Nina

Ja ik denk dat ik idd teveel van hem gevraagd heb.
Hij viel ook gelijk in slaap,
Hijj gaat idd ook veel zitten en krabben aan het bandje.
Hij weet dat ik nog verder wou, die tien munuutjes volmaken of ietsjes meer tot er een plasje komt, omdat ik een andere richting dan het huis oploop, dan is hij aldus niet blij.

honden page profiel Sharon <3 Bubbles & LarsSharon <3 Bubbles & Lars

honden foto van Sharon <3 Bubbles & Lars

Ik heb op dit moment ook een pupje en heb aan een hoop tips ook daadwerkelijk wat gehad.
Je denkt hij is 10 weken dus dan moet hij ook 10 minuten lopen, belangrijker is dat hij vertrouwen gaat krijgen in jou en zijn omgeving.
Binnen kent ie nu al een beetje dus dat is 'veilig.' Daarom vind ik het ver lopen nu niet zo belangrijk. Zindelijk maken en socialiseren is even prioriteit nummer 1 en het meelopen buiten komt vanzelf wel.. Dus even snel naar buiten, plasje doen heeeeel goed belonen en dan mág hij weer naar binnen. Ik ga nu aan mijn kleine merken dat hij toch stiekem tussendoor op onderzoek uitgaat als hij richting huis gaat..
Ook doe ik hem wel eens meenemen op de heenweg en dan mag hij de terugweg zelf lopen.
Je moet wel in je achterhoofd houden dat het erg spannend is voor zo'n kleintje, dus hij kan best 'vergeten' een plasje te doen.. Dus wellicht moet je kort daarop weer naar buiten om even snel een plasje laten doen

honden page profiel NinaNina

honden foto van Nina

Hij krijgt van die specaile trianers brokjes voor het belonen overigens.
Mijn vraag is eigenlijk bij me op gekomen omdat Bobbie de eerste 2-3 dagen met utlaten, ging waar ik ging en waneer ik riep hij heel entousiast op me af kwam met uitlaten.

honden page profiel KimberleyKimberley

honden foto van Kimberley

Bij ons was dit de eerste week / 2 weken ook zo, maar dan alleen zolang de voordeur nog in zicht was. Zodra haar "doel" (dus ons huis) uit het zicht was, was ze wel lekker met mij en haar omgeving bezig, lekker aan het rondsnuffelen, blaadjes aan het vangen etc. Wij tilden haar dus meestal op tot we de straat uit waren of bij het parkje waren, of gingen ergens anders met haar heen, met de auto, maar wel kleine stukjes.

Wat ook heel erg heeft geholpen bij het meelopen aan de lijn was een tip die ik van de hondenschool kreeg: Een ander beloninkje kan soms wonderen doen! Wij zijn toen echt op zoek gegaan naar een beloninkje waar ze bij wijze van spreken een moord voor doet (bij ons zalm-snacks of mini-trainers van carnibest, dat is gedroogd runderspiervlees) en die krijgt ze ook alleen bij extra-moeilijke uitdagingen, dus niet binnenshuis of bij iets wat ze al best graag wilt proberen. Dit is echt het motivatiemiddel voor haar geweest om netjes aan de riem mee te lopen.

Hoop dat je misschien ook iets zult hebben aan mijn ervaringen met Dana. Maar zou nu nog niet teveel verwachten, want ze is nog wel heel erg kort bij jullie, dus geef haar wat tijd om te wennen.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Pup is niet entousiast met wandelen, doe ik het verkeerd?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Naam bruim labrador pupje?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^