Welke dweil is de beste??

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker

honden foto van Margje & Biko

Misschien een beetje raar onderwerp...
Maar jullie hebben allemaal in ieder geval een hond, dus hebben vast ook de ervaring die ik zoek!

Ik heb dus Biko en vijf katten, dat is dus iedere dag stofzuigen en het liefst ook dweilen.
Alleen kan ik geen ´dweilmethode´ vinden die ik fijn en practisch vind met de beestjes.
Van echte leiffheid tot blokkermob tot geheel swiffersysteem met doekjes, ik kan maar niet het ideale vinden.
Een gewone dweil wordt weer zo gauw vies. Maar die kant en klare doekjes zijn naast duur, ook nog heel snel op en ze gaan een vierkante meter mee en dan moet er weer een nieuwe op..

Heeft iemand een tip?

Groetjes, Margje

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Welke dweil is de beste??" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel 2 doggies

Zo'n gewone vloerwisser met spons, lekker natmaken en dan de waterstofzuiger erop...
Ik moet zeggen dat ik meestal die spons uitknijp en flink over de vloer ros. That's it...ik veeg liever.

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre** 3 doggies

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

Hoi Margje,

Wat dacht je van een paar oude handdoeken die je tot dweil maakt...
Kan je dagelijks een nieuwe/schone nemen, je kwakt ze gewoon ik de wasmachine...

Zijn ze té versleten gooi je'm weg, pak je weer een nieuwe oude handdoek... :-)

Ff wat vrienden en kennissen langs voor een voorraadje "oude" handdoeken...

Misschien een idee.....??

Lieve groet, Ilja
High-five van *Sterre*

honden page profiel WilmaWilma 3 doggies

honden foto van Wilma

Op dat punt heb ik niet beknibbelt en daar ben ik alle dagen nog blij mee.

Ik stofzuig eerst met mijn Dyson, die heeft een speciale anti-haren borstel. Hadden mijn vorige stofzuigers ook en nu pas merk ik verschil. Onder mijn salontafel heb ik een kleed liggen. Als ik dat stofzuig wil je niet weten wat ik er allemaal afhaal.

Daarnaast heb ik een stoommachine aangeschaft. Geen geklungel met schoonmaakmiddelen en geen geboen. Voor mijn dieren is het prettig dat ik geen milde of sterke schoonmaakmiddelen gebruik.

Bij Hema heb ik gastendoekjes aangeschaft en nu stoom ik al drie jaar mijn vloer. Geloof dat het merk Kaiser is. De gastendoekjes gaan na gebruik gewoon in de wasmachine.

Met dit systeem hoef ik niet elke dag te dweilen of te stofzuigen. Ik stofzuig om de dag en dweil een keer per week. Altijd schone dweilen en de vloer is veel schoner...dus duurt het langer voordat die weer smerig is. :-)

Ik heb nu nog vinyl maar we zijn bezig om vloertgels aan te schaffen. Met een houten vloer kan ik niet meer stomen.

Wist je trouwens dat die swifferdoekjes heel slecht zijn voor honden. Er zit een preparaat in wat giftig voor je hond kan zijn.

honden page profiel Mariska & ZenaMariska & Zena 2 doggies

honden foto van Mariska & Zena

Hai

ik ken het probleem maar ik wil even ingaan op de swiffer doekjes. Ik heb laatst gelezen dat in de natte swiffer doeken een of andere stof zit die giftig is voor huisdieren, ook als ze het spul van de grond oplikken. Ik las het verhaal van een vrouw die haar hond en kat waren overleden door die swiffer doeken. Welke stof het is weet ik niet en ook niet of het echt waar ids maar zeker iets om rekening mee te houden.

honden page profiel Mariska & ZenaMariska & Zena 1 doggies

honden foto van Mariska & Zena

oeps ik zie nu pas dat Wilma er ook al iets van zei hihi maar goed een gewaarschuwd mens....

groetjes Mariska

honden page profiel geen lid meergeen lid meer 2 doggies

honden foto van geen lid meer

ja klopt van die swiffer doekjes het schijnt zelfs ergens tussen de kleine letters te staat op de verpakking
dus je kan ze nog niet aanklagen ook als er wat gebeurt

groetjes els en pootje van spikey

honden foto van Monique van Lotje en Kwibus!!! ***Flos en Buster en Morris***

Hoi hoi,

Ik gebruik een zakloze stofzuiger en daarna een ouderwetse Hara-stok met een microvezeldweil van de de markt.
Hara-stok is te vergelijken met leifheit. Alleen iets degelijker... Werkt perfect! Gelukkig zie je op onze houten vloer weinig en hoef ik dus echt niet dagelijks te dweilen. 1x in de week is voldoende... Bij slecht weer moeten onze honden ook altijd de poten poetsen in de gang....Zo houden we het ergste vuil buiten.

Groetjes Monique

honden page profiel IrisIris 3 doggies

honden foto van Iris

Ik heb een gewone zwabber dweil, eerst nat en dan droog na dweilen.
Hoe zo stomen, op wat voor vloer doe je dat dan?

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker

honden foto van Margje & Biko

Dank jullie wel voor de tips.
Ik ga eens kijken naar zo'n hara-ding.
En een goede stofzuiger kan ook geen kwaad hoor ik al!!

Ik heb een laminaat-vloer, dus stomen is geen optie. Maar hoop binnenkort te verhuizen en dan wil ik geen vloer meer van hout, maar iets wat makkelijker te reinigen is! Dan ga ik zeker denken aan dat stoomding!

Groeten, Margje

honden page profiel WilmaWilma 3 doggies

honden foto van Wilma

@Iris,

Stomen kun je op een zeil -vinyl of stenenvloer. Alle parket en laminaatvloeren zijn ongeschikt om te gaan stomen.

Kaiser is een heel goed merk. Ik heb de lichtste variant en dus de goedkoopste.

Ik vul het apparaat met water en wacht totdat het rode lampje groen is geworden. Ondertussen klem ik mijn eerste gastendoekje vast aan de vloerwisser.

Lampje groen: Dan zet ik mijn vloerwisser op de grond en klik op een knop. Nu doe ik net alsof ik aan het stofzuigen ben, maar dan met een stoomapparaat. Het hete stoom weekt in no-time al het vuil los en dan neemt je badstofdoekje op. Vloer is sprankelend schoon. Ik gebruik in tottaal ongeveer 6 doekjes per stoombeurt. Soms drie omdat je de badstofdoekjes natuurlijk ook kunt omdraaien.

Komt er kokend heet water uit het apparaat?

Ja en Nee! Ja, maar dan in de vorm van stoom. Denk aan een fluitketel wat kookt. Het stoom wat je ziet is dezelfde stoom (maar dan krachtiger) wat uit je stoomapparaat komt.

Nee, vloeibaar water in de vorm van plasjes vocht, komt niet uit je apparaat. Soms kan je apparaat even voordruppelen en nadruppelen. Maar dat neem je gewoon op met je badstofdoekje.

Is je vloer geschikt om op te lopen tijdens het stomen?

Ja, anders kan ik mijzelf ook niet verplaatsen. Ook mijn katten lopen gewoon tijdens het stomen over mijn vloer, en die zijn zeer kieskeurig! Het kan zijn dat het even 'heet' is, maar ik heb nog nooit een brandblaar van dat apparaat gehad. Uiteraard stoom ik niet tegen mijn bv hand of dieren. Barca is gewoon in de huiskamer als ik aan het stomen ben. Geloof me, ik heb in het begin ontzettend geklungeld.

Zit er verschil in droogtijd?

Ja, een gestoomde vloer is sneller droog. Dus niet alleen lichter tijdens het schoonmaken (boenen hoeft niet) en niet alleen stukken goedkoper (geen schoonmaakspullen nodig) maar ook sneller droog. Waardoor je vloer geen vuil aantrekt tijdens het drogen.

Is zo'n apparaat geschikt voor andere schoonmaakwerkzaamheden?

Ja, toiletreinigen is nog net geen feest....maar je bent snel klaar. Voor deuren en geverfde objecten moet je wel even uitkijken. Als je een te zware apparaat koopt laat je verf heel snel los, gaat bubbelen. Het is ideaal voor de badkamer. Gewoon het stoomapparaat over de tegels halen en klaar! Ook hier weer...de tegels drogen snel. Wel is het handig om even een raam of deur te openen tijdens het stomen, vooral als je in de overgang bent. :-)

Heeft het nog meer voordelen?

Ja, je keuken zal er reuze van opknappen. Stoom over de deuren en o.a. neuzenvlekken verdwijnen als sneeuw voor de zon. Geen strepen en wederom gebruik je geen schoonmaakmiddelen. In de oven is het stoomapparaat verboden. De binnen en buitenkant van je deur kan wel, buitenkant oven ook.

Je eventuele vloerkleed is dankbaar dat je het met een stoomapparaat behandeld. Niet alle vlekken gaan eruit, maar het knapt echt wel op en droogt sneller als dat je het met de hand zou doen. Ik leg mijn kleed omgekeerd buiten in de tuin en stoom. Dan wacht ik ong. een halve dag en draai het kleed om. Laat het verder drogen en klaar!

Plafonds knappen lekker op. Het wordt niet zo mooi wit als dat je het net hebt gewit...maar het verschil is wel zichtbaar. Ik had per ongeluk tomatenketchup, al schuddend, tegen het plafond laten spuiten. De volgende dag had ik geen zin om een keukentrap te pakken en dus heb ik het apparaat er tegen gehouden. Vlek was weg maar de aanslag grotendeels ook. Toen moest ik het hele plafond gaan doen. Knapte lekker op, maar denk erom...je moet toch echt witten. Tis geen vervanging van een pot witsel.

Hondenmand! Ja, dat is een geval apart. Ook hier geldt weer, even stomen, geen schoonmaakmiddelen en klaar! Mand naar buiten om te drogen of zelf even nadrogen en er is geen vlo- eitje die jouw apparaat overleeft. Moddervlekken zijn verdwenen en het ruikt weer zalig fris.

De kattenbakken worden hier elke week gestoomd. Scheelt enorm in de aanslag en luchtjes. Daarna laten drogen en opnieuw kattensteentjes erin doen.

Wat mag je niet doen met zo'n apparaat; in de buurt van een stopcontact komen, magnetrons van binnen schoonmaken met stoom, toesenbordjes uitstomen of andere electrische apparaten van binnen schoonmaken. Je dient het ovenrek uit de oven te halen en dat schoon te stomen. Dit doe ik niet. Ik donder het rek in een sopje. Losse onderdelen van mijn gasfornuis gaan in de ijzeren Miep (vaatwasser)!

Ik lap geen ramen met dat apparaat.

Kleding, schijnt te kunnen, nooit uitgeprobeert.

Zittingen van banken en stoelen, die knappen ook zalig op!

Dat doet ongeveer een stoomapparaat. Het hangt er ook vanaf welke je hebt. Zo'n stoomeend zou ik niet aanschaffen.

Feitelijk is het schoonmaken zonder te poetsen. Maar wel een 'warme' bezigheid. :-)

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker

honden foto van Margje & Biko

Klinkt echt ideaal.
Zodra ik een andere vloer, of liever ander huis ;-) heb, dan ga ik er eentje aanschaffen!

Groetjes, Margje

oh en bedankt voor de duidelijke uitleg!

honden page profiel maaikiejjmaaikiejj 3 doggies

honden foto van maaikiejj

kijk even op deze link...

http://www.neck.nl/produkt/produkte.mb1?fh_url=fh_secondid%3D30357461%26fh_eds%3D%25c3%259f%26fh_location%3D%252f%252fnecknl%252fnl_NL%252fcategories%253c%257b10002984%257d%252fcategories%253c%257b10003043%257d%26fh_refview%3Dlister%26fh_view%3Ddetail&welt=huishoud

ik zit der al een tijdje naar te kijken hij moet perfect zijn voor al onze problemen maar dat zeggen ze wel vaker op tv daarom twijfel ik...

maar deze zou dus ook op laminaat moeten kunnen en zef je tapijt en kleden kunnen rijnigen?

groetjes maaike

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker

honden foto van Margje & Biko

Ik heb m ook gezien...
Op het plaatje lijkt wel alsof dat kan.. Maar ik kan het niet terug vinden in de tekst...

Groetjes!

honden page profiel maaikiejjmaaikiejj 3 doggies

honden foto van maaikiejj

http://www.postordergroepnederland.nl/postordershop/H2O-Mop/?utm_medium=Productvergelijk&utm_source=Daisycon&utm_campaign=H2O-Mop

het staat hier wel.
ben wezen zoeken op internet want ik ben ook op zoek naar hoe ik het beste me huisje schoon kan maken word gek van al die haren en die vieze vloer haha.

dit zou ideaal zijn maar omdat al die dingen van de telsel meestal flut zijn...

heel veel mensen zijn enthousiast maar ook mensen zeggen dat je vloer toch aardig nat is net als met een gewone dwijl..

maar er is een regeling niet goed geld terug dus mischien ga ik het toch maar proberen!

succes
groetjes maaike

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker

honden foto van Margje & Biko

Nou ik ben heel benieuwd.. ik zit eigenlijk ook al in de aanslag om hem te gaan bestellen...
wik... weeg....

honden page profiel WilmaWilma 3 doggies

honden foto van Wilma

Wacht even voordat jullie het gaan bestellen.

Wat ik op de linken zie is een vloerstomer. Daar kun je dus -vanwege de vorm van je vloerwisser- niks anders mee schoonstomen. Ik zou dat een dure aanschaf vinden.

De mogelijkheden van een gewone stoomapparaat zijn talrijker omdat je de modstukjes kunt veranderen. Dat mis je bij een vloerstomer!

Wel jammer dan als je een stomer hebt maar daar de tegels van je toilet en badkamer niet mee schoon krijgt. Je douchecabine of keukenkastjes. Je deuren en buitenkant schuur. Handig hoor om al die aanslag weg te stomen.

Mijn apparaat gaat van buurtje naar buurtje. Gij zijt gewaarschuwd....vertel dus aan niemand dat je zo'n apparaat hebt.

honden page profiel 3 doggies

aan al de dweilende mensen een goedkope tip:
Een beetje biotex groen oplossen in wat warm water aanvullen met koud effen met een goede vochtige dweil, aftrekken licht natte deil over en klaar die klus.Het ruik ook nog naar lekker proper.
Groetjes Shantaram

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker

honden foto van Margje & Biko

Echt goede tips!

Annette, ga ik zeker proberen!

Wilma, dat is ook zo natuurlijk.. alleen moet de stomer dus ook geschikt zijn voor laminaat.. en dat is deze vloerstomer wel.
Pff lastig!

Groetjes

Hetty (Gast)

Ik ben voor het eerst op deze site en vind hem erg leuk, ben in het bezit van twee honden, heb er meer gehad, helaas zijn er drie inmiddels overleden, maar voor mijn gevoel zijn ze nog altijd bij me. Ik ben een vreselijke dierenliefhebber en ga erg ver als het gaat om dierenleed. Het verbaast me dan ook dat ik op dit forum, ik ga ervan uit dat ik nu toch tegen dierenliefhebber praat, het woord Swiffer doekjes tegen kom. Ze zijn alom bekend, weet ik en begrijp dat ze hun werk goed doen. Wat mij nu verbaast is het feit dat het bij sommige van jullie waarschijnlijk niet bekend is dat er aan de bekende Swiffer doekjes bloed kleeft. Bloed van dieren, ook honden, die door de firma Proctor & Gamble misbruikt worden. De firma doet, om de kostprijs te drukken namelijk nog steeds dierproeven, om het de huisvrouw maar te veraangenamen en makkelijker te maken. Ik ga nog liever 100 keer op mijn knieen mijn huis door dan dat er maar iets van deze fabrikant bij mij over de drempel komt. Lezers lees het etiket, Proctor en Gamble, moordenaars!!!

honden page profiel xxxx

honden foto van xx

Ik heb de leifheid en bevalt me prima.
Extra doeken ervoor bij Action gekocht en dweilen maar:-)
Scheutje Ajax met blauwe seringengeur erin en dan ruikt het heerlijk:-)

honden page profiel anneliesannelies

honden foto van annelies

Ik heb al zo'n 20 jaar een stoomapparaat, gebruik ik 1x per week en voor de rest stofzuigen en zo even met een microvezeldweil erover.

Groetjes Annelies

honden page profiel diana diana

honden foto van diana

ik heb al mijn schoonmaak spullen
van de HARA

dus ook de dweil heel simpel in het gebruik jarenlange garantie

je betaalt wel wat meer in de aanschaf maar het is wel goed spul

mijn moeder en ik gebruiken het al jaren !!!

ook ramen wassen van de hara
ik was mijn ramen zonder emmer water,heb alleen de wisser erbij geen extra emmer...

maak alleen de wisser nat beetje hara spul erop
en lappen maar

volgens mij is er veel te vinden op google als je hara intikt..

groetjessss diana

honden page profiel Liesbeth/SkinnyLiesbeth/Skinny

honden foto van Liesbeth/Skinny

he diana
hier nog zo'n HARA gebruiker
de dweil vind ik ideaal
heb nu net een paar weken geleden ook de droge gele dweil besteld,is ideaal om,bv na het eten of dat er ergens nog een paar hondeharen liggen die te gebruiken
heb ook de ramenwasser
volgens mij is dit wel al een oud topic,misschien heeft margje de oplossing al gevonden
gr liesbeth

honden page profiel Kelly (L) Quila (L) ZazaKelly (L) Quila (L) Zaza

honden foto van Kelly (L) Quila (L) Zaza

vloerstomer ideaal ;-) met 3 katten en een hond kan niet meer zonder :-D

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

wat ik gebruik. ik heb een stoombezem, gewoon water erin, en stomen maar, super, lichtgewicht, geen chemische troep of wat dan ook, je krijgt er overtrekken bij. die gaan gewoon in de wasmachine, en op het kleed kan je ze ook gebruiken, de stoombezem.

en toch even de dweil gebruiken ? inderdaad een grote dweil, met een gat erin, over de bezem en dweilen maar.

de stoombezem heeft mijn voorkeur. schoon, ongelooflijk.

honden page profiel ben niet meer actief helaasben niet meer actief helaas

honden foto van ben niet meer actief helaas

ja ik ben gek dat weten jullie al maar het mooiste en schonnste resultaat behaal je nog steeds door een emmer schoonmaakmiddel en water en een dweildoek
op de handen en knieen en schrobben maar
het ligt eraan watvoor vlor je hebt voor laminaat kan ik kruidvat laminaatreiniger ten zeerste aanraden het droogt vanzelf binnen 1 min er zit alcohol in en t word echt schoon en mooi
nioet te nat maken hoor gewoon met de dweil uitgeknepen stukje voor stukje even dweil af doen uitknijpen en nog een x

maar daar moet je maar zin in hebben hoor hhaha heb ik ook niet altijd maar ik heb geen mopper of iets dergelijks in huis dus moet wel zo hou ik me zelf strak aan het lijntje hahaha

honden page profiel Kelly (L) Quila (L) ZazaKelly (L) Quila (L) Zaza

honden foto van Kelly (L) Quila (L) Zaza

ja willemijn zo'n stoombezem geval heb ik ook zijn 60 euro ofzo heerlijk schoon

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

helemaal goed,kelly en wilma van het forum heeft er ook een, en is er ook stik tevreden mee. ik heb er ook dat bedrag voor betaald, bij slecker. super hoor. zelfs het vloerkleed wordt super schoon.

honden page profiel JeskeJeske

honden foto van Jeske

Ik heb echt een rot-vloer in mijn keuken liggen! Ben blij dat we voor de leefruimte parket gekozen hebben.
Echt alles zie je op die vloer. Het is een donkergrijze matte tegel. we hadden hem nochthans getest in de winkel en hij was goed te doen om te onderhouden, niet snel vlekken enzo...tot hij in onze keuken lag! Sinds we onze Sam hebben is het alleen nog maar erger geworden. Ik stofzuig elke dag en voor we gaan slapen ga ik door de keuken met een doek die ik op de markt gekocht heb. Ik kan deze bevestigen aan mijn leifheit en het is zo één met lange microvezel pluche aan.
Hiermee is het properder dan voorheen maar niet voor lang...

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Welke dweil is de beste??" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^