ik ben wanhopig!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Anita, Bono, Chewie en Sita (R.I.P)Anita, Bono, Chewie en Sita (R.I.P)

honden foto van Anita, Bono, Chewie en Sita (R.I.P)

We hebben Bono nu 2 maanden in huis en ik ben er echt bijna dag en nacht mee bezig om hem op te voeden! Binnen in huis gaat het redelijk, hij doet zijn behoefte nog wel eens binnen, maar dat ruim ik dan geduldig op en besteed er verder weinig aandacht aan.
Buiten is het een ramp! Ik hou hem zoveel mogelijk aan de riem, maar dan trekt hij me over straat heen. In de bossen hier, mag hij regelmatig los lopen, omdat hij toch zijn energie kwijt moet. Ik beloon hem elke keer als hij naar me toe komt als ik hem roep, ook na 300 keer roepen! Ik kan roepen, fluiten en wat al niet meer wat ik wil, hij reageert niet eens! Hij loopt ook gewoon weg, zet het op een rennen en dan kan ik hem gaan zoeken.
Sinds een aantal dagen, rijd hij ook op elke hond die hij tegenkomt. Dan trek ik hem eraf en roep ik NEE tegen hem. Dat NEE heb ik hem aangeleerd als hij dingen doet die hij niet mag en binnen werkt dat perfect! Buiten hoort hij het niet eens lijkt wel!
Wandelen met hem is hierdoor gewoon echt niet meer leuk! Ik doe echt ontzettend mijn best om hem de aandacht te geven die hij nodig heeft, maar het lijkt allemaal niks uit te halen!
Terwijl ik dit allemaal zit te tikken, zit ik te huilen van onmacht, ik weet het gewoon niet meer! Als er nou een klein beetje vooruitgang in zou zitten, zou me dat de kracht geven om het vol te houden! Maar helaas neemt hij gewoon een loopje met me en verandert er niks aan zijn gedrag.
En geloof me, ik doe ECHT mijn uiterste best, ben consequent en straf hem niet voor de dingen die hij fout doet, maar beloon hem als hij het juist goed doet!
Ik ben elke keer na het wandelen helemaal kapot van het achter hem aan rennen en hollen, wat kan ik nog doen????

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "ik ben wanhopig!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Anita, Bono, Chewie en Sita (R.I.P)Anita, Bono, Chewie en Sita (R.I.P)

honden foto van Anita, Bono, Chewie en Sita (R.I.P)

Ohja, hij is nu 8 maanden oud, was ik even vergeten te vertellen. Hij heeft in zijn korte leventje ook al 3 andere bazen gehad.

honden page profiel Luca & de poezels ^_^Luca & de poezels ^_^ 3 doggies

honden foto van Luca & de poezels ^_^

Met wat voor iets laat je hem uit? Ik heb speciaal voor Luca een ander type harnas gekocht zodat hij amper trekt en makkelijk te corrigeren valt.

Luca laat ik gewoonweg niet los omdat die absoluut niet reageert op me en alles en iedereen interessanter vind dan ik.

honden page profiel Chantal » Jessy «Chantal » Jessy « 3 doggies

honden foto van Chantal » Jessy «

8 maanden = rellende puber O-)Bananen in de oren en gaan!!!!
Sorry :-D

Zou hem aan een lange lijn uitlaten, luistert hij mag hij als beloning los, luistert hij niet dan blijft hij aan de lijn. Met een lange lijn kun je ook trainen op het hierkomen, aangezien ze veel meer ruimte hebben dan aan een normale lijn.

Helaas is het een fase waar je toch echt even doorheen moet bijten. Als die ouder word zal het weer beter gaan.

Oh en als je hem echt niet houd knoop de riem dan om een boom of lantaarn paal, zo kost het jouw je armen niet maar kan hij ook niet weg lopen. Sommige mensen zullen raar kijken en zelfs gaan schelden (been there done that) maar blijf gewoon naast/bij je hond staan wachten tot hij weer een beetje gekalmeerd is en jij denkt dat je weer normaal verder kan lopen.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

he wat een ramp voor je, niet leuk natuurlijk, maar je hebt je hond nog maar heel kort, en alles is nieuw voor deze bengel, wat je zou doen is.....


ga eens praten op een hondenschool, ook al is je hond al acht maanden, maakt niets uit, daar leer jij hoe je deze hond in het gereel kunt houden, en de wandelingen leuk kan maken, zou echt zeggen, doen.

ga eerst eens praten over je frustraties, en heus ze helpen je. vanaf hier is dat altijd heel moeilijk, tuurlijk kan je goeie tips gebruiken, maar de trainster of trainer zien hoe jij er mee omgaat.


een hond die nog niet naar je luisterd , kan je niet loslaten, je roept wel 300 x beschrijf je, niet meer doen, de hond aan een langelijn uitlaten.

honden page profiel IshaIsha 3 doggies

honden foto van Isha

Hallo,

dat was ook idd de eerste vraag die ik wou gaan stellen! ;-)

Ik begrijp dat Bono herplaatst is?
Hij is 8 maanden oud en nu 2maanden bij jullie..?
Wat was de reden dat Bono herplaatst is?

Er wodt wel eens geroepen, "wij nemen geen pup maar een herplaatser, is makkelijker dan een pup opvoeden"..
Maar eigenlijk is dat vrijwel nooit het geval, als het hond betreft die al wat ouder zijn en zichzelf dingen heeft aangeleerd, is het de volgende eigenaar des te moeilijker om dat weer om te buigen.
Daarnaast is het voor de hond, in dit geval dus Bono, behoorlijk verwarrend allemaal, hij is door omstandigheden afgestaan door zijn vertrouwde mensen, nu weg uit de vertrouwde omgeving, bij zomaar een vreemd iemand..
Moet nu nog wennen aan de hele nieuwe situatie en wellicht de mens en de situaties weer leren vertrouwen.
Ook is het het geval dat Bono 8 maanden is en waarschijnlijk in de puberteit, ook dit is voor een hond, vooral voor reuen, ook nog eens een hele rare en verwarrende periode met opkomende hormoontjes en noem maar op!
Het is dus voor Bono zelf ook niet niks allemaal!

honden page profiel IshaIsha 3 doggies

honden foto van Isha

Doe je ook iets van cursus met Bono, om elkaar beter te leren kennen en een band te krijgen??
Zo niet, is dat zeker iets om naar te gaan kijken! :-)
Want door zo'n cursus te volgen, actief te gaan samenwerken met Bono, met tips en begeleiding van mensen die de kennis hebben, heb je grote kans dat uiteindelijk, na veel training/oefening, de wandelingen aan de lijn ook beter en rustiger gaan!

Wat onderneem je verder met Bono?
En hoeveel rust krijgt hij?


honden page profiel Anita, Bono, Chewie en Sita (R.I.P)Anita, Bono, Chewie en Sita (R.I.P)

honden foto van Anita, Bono, Chewie en Sita (R.I.P)

" Doe je ook iets van cursus met Bono, om elkaar beter te leren kennen en een band te krijgen??
Zo niet, is dat zeker iets om naar te gaan kijken!  :-)
Want door zo'n cursus te volgen, actief te gaan samenwerken met Bono, met tips en begeleiding van mensen die de kennis hebben, heb je grote kans dat uiteindelijk, na veel training/oefening, de wandelingen aan de lijn ook beter en rustiger gaan!

Wat onderneem je verder met Bono?
En hoeveel rust krijgt hij?

"


Ik heb me ingeschreven voor de cursus en die begint 13 januari.
Zijn dag indeling is als volgt:
"s morgens bij het wakker worden gaat hij meteen naar buiten voor plas en jeweetwel
2 uur later, als ik zelf goed wakker ben, gaat hij een uur mee het bos in
's middags nog een keer laten plassen
tegen dat het donker wordt nog een keer een half uur a drie kwartier het bos in met hem
daarna om de drie uur laten plassen tot we naar bed gaan
Tussendoor wat trek spelletjes met hem doen en met de bal spelen. Aandacht geven wanneer hij daarom vraagt om een band op te bouwen met hem.
Tussendoor slaapt hij ook en 's avonds na de laatste keer in het bos, is hij vrij rustig binnen.

honden page profiel Alexandra & MikeyAlexandra & Mikey 3 doggies

honden foto van Alexandra & Mikey

Mijn eerste ingeving is dat je veeel te druk bezig bent. Ik zou het helemaal anders doen en liever 10 keer een hele kleine saaie wandeling dan buiten uitleven, om zo even de rust weer terug te brengen. (rennen, rijden klinkt allemaal als overprikkeling en ja, dan ben jij niet meer in beeld ;-) )
Probeer iets mee te nemen wat hij echt heel lekker vindt, dus geen koekje, maar een stukje worst ofzo. En dan voer je hem naast je terwijl je loopt, aan de lijn. Gewoon een paar pasjes, zodat hij die pasjes naast je blijft lopen. Dan ook heel blij met je stem prijzen dat hij het goed doet. Niet het lekkers uitstellen om de aandacht vast te houden, maar blijven voeren om hem zo mee te krijgen.
Na een paar pasjes gewoon weer een paar pasjes lopen en dan vraag je weer zijn aandacht en voer je hem al lopend naast je. Dit niet te lang achter elkaar maar steeds kleine stukjes.
Verder ook proberen niet te veel spannende dingen mee te maken, andere honden eventjes ontwijken, niet los, niet rennen, kortom geen feestje bouwen.

Klinkt misschien raar, maar juist meer rust zal meer rust geven. Hij is nu zo blij buiten en zo druk dat alles niet meer binnenkomt. Door het even anders te doen, ben jij ineens het leukste wat hij onderweg meemaakt.. en waarschijnlijk zal het even wennen zijn, maar het is niet slechter voor hem om wat minder te beleven buiten.

Ik zeg ook niet dat hij nooit meer los mag hoor ;-) maar leer hem dat hij ook gewoon rustig buiten kan zijn en het loslaten kan straks vanzelf wel weer.

Gaat het lopen aan de lijn naast je beter dan kun je er ook een commando aan koppelen. Zeg bijv. naast op het moment dat je hem uitnodigt met wat lekkers naast je te komen lopen. Reageert hij hier na een paar keer op dan kun je ook een langere lijn nemen en kijken of hij met meer vrijheid ook weer naast je wilt komen als je dat vraagt. En dit zo opbouwen. Of roep eens 'hier' en beloon hem wanneer hij ook hierop reageert en misschien naar je toe komt/buigt.

Om eventueel extra energie krijt te raken kun je beter binnen wat denk spelletjes verzinnen. Snoepjes laten zoeken, iets plakkerigs in een kong.. enz. Daar wordt hij ook moe en voldaan van maar dan zonder dat hij er te druk van wordt.

Belangrijkste, Niet wanhopen!! Je wilt er aan werken en dat zegt al dat je er voor gaat, nu alleen nog iets vinden wat voor jullie het beste gaat werken :-)

Gr. Alexandra

honden page profiel Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/Lien, Luca† en Wifi /wi:fi:/speciaal aangestelde fokker 3 doggies

honden foto van Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/

Ik zou het over een andere boeg gooien anita. als je zelf minder stress hebt is het voor iedereen leuker (ook je hond)
Less is more, ook voor een puber :-D het rijden op andere honden heeft vaak te maken met overprikkeling.

Ga voor twee of drie maal per dag een eenvoudige ronde. kies een of twee rondes en loop die gedurende 7 dagen. he mag zeker een ronde is het bos zijn, maar beperk deze tot een half uur per keer. ipv iedere dag 2uur je hond te overladen met prikkels geef je hem gedoseerd dezelfde prikkels. 

berg de bal even op. achter een bal lopen is leuk voor een hond, maar geeft heel erg veel adrenaline. vervang bal gooien door snuffelen/speuren.
google eens op hersenwerk voor honden. google ook eens op abc training. concentratie en zelfbewustzijn.
trooi snoepjes in het gras. doe tonijn in eigen nat in een panty en wrijf deze panty in een lange rechte lijn over het gras.
Met dit soort oefeningen moet je vertrouwen hebben in je hond. zijn neus is beter dan de jouwe. moedig hem aan.
Geef je hond onbeperkt knabbels (gedroogde oren, gedroogde pens, bullepees...) kauwen is ontspannend

Ik ben er van overtuigd dat je een schat in huis hebt, waarvoor je het beste wil. daarom moet je nu minder doen met hem. succes!

honden page profiel HummeltjeHummeltje 3 doggies

honden foto van Hummeltje

Veel rust.Ik zou niet naar een standaard cursus gaan, maar voor goede, positieve!!, 1 op 1 begeleiding.
Hondenschool Shanna is echt super, Esther heeft mij enorm met onze herplaatser geholpen. Na jaren aanmodderen op cursussen. Is wel wat ver, maar als het te doen is, een echte aanrader!

Je hond heeft een hele hoop meegemaakt. Zelf zou ik niet zo voor het negatieve kiezen (NEEE!!!). Dat deed ik bij Sire eerst ook maar dat werkt vaak averechts.

Ik denk dat de kans groot is dat het allemaal nog wat veel voor hem is. Hij krijgt meer indrukken binnen dan hij kan verwerken dit zorgt voor spanning wat zich vaak uit in overdadig drink/plas gedrag, rijden en hyperen.

Ik zou hem dus veel rust gunnen. Als hij in de bench kan is dat ideaal. Geef hem af en toe een kluif of kong. Druk spelen (bal/klos) zou ik nog even niet doen, dat activeert. Speurspelletjes zijn een geweldige activiteit waar de meeste honden rustig van worden.

Zoek iets wat hij helemaal geweldig vindt. Het liefst een voertje. Loop met een boogje om andere honden heen en leidt hem af. Desnoods ga je een tijdje niet naar drukke gebieden.

Zoek het moment op dat je hem nog kan afleiden. Dit kan op 5 meter maar ook op 50 meter zijn, en bouw heel rustig op!
Het kan dat je de eerste dagen bij elke stap een beloning moet geven en op grote afstand moet blijven.
Als je hem beloond is het bij dit soort honden vaak beter dat je hem op rustige neutrale toon prijst. Een hoog piepstemmetje activeert namelijk.

Het heeft mij 2 jaar gekost om goede begeleiding te vinden en toen nog een jaar om Siertje echt op de rails te krijgen. Dus verwacht nog niet te veel van hem. Ga er niet vanuit dat de hond een loopje met je neemt. Wangedrag is vaak een uiting van frustratie of onvermogen, ondersteun je hond en geef hem zo weinig mogelijk kans fouten te maken.

Ik heb ook zitten janken hoor. En heb mij zelfs wel eens afgevraagd of het voor Sire niet beter zou zijn hem te herplaatsen! Het is ook veel!

honden page profiel Kat&CoKat&Co 3 doggies

honden foto van Kat&Co

Eens met Hummeltje vwb 1 op 1 training.. Zou ik echt doen! Er wordt goed naar het gedrag van de hond gekeken maar ook de onderlinge interactie tussen baas en hond. Ongewild werk je soms ook gedrag in de hand...tenminste..dat was bij mij zo. 
Je krijgt goed gereedschap, dingen die je wel/ niet moet doen...Wat ik bijvoorbeeld heb geleerd is dat IK de hond aandacht als en wanneer IK dat wil en niet dat ik altijd beschikbaar moet zijn als de hond aandacht van me wil.. 
Ik kreeg er ENORM veel zelfvertrouwen door, eindelijk wist ik wat ik moest doen. En daardoor veel rustiger en betrouwbaarder voor de hond. Echt heel blij was ik ermee! (maar ik heb ook zitten janken van ellende hoor..)

honden page profiel IshaIsha 3 doggies

honden foto van Isha

Helemaal eens met Lien en Hummeltje!
:-D ;-)

honden page profiel pippa en ikpippa en ik 3 doggies

honden foto van pippa en ik

ik kreeg dezelfde ingeving als Alexandra...je probeert veel maar waarschijnlijk teveel.
Niet onaardig bedoeld hoor. Maar juist opbeurend naar jou...het komt goed ook als je niet zo hard probeert! Je kan vinden dat jij bepaald...en je hond dus moet luisteren. Maar dat duurt gewoon een tijd. Zou het niet zo kunnen zijn dat een hond zich aanpast aan de baas die hij vertrouwd? Positieve ervaringen opbouwen. Naam niet verslijten was een van de belangrijkste tips die ik kreeg ooit! Commando wachten is sneller aangeleerd en vaker positiever voor de hond dan terug komen. Was voor mij een een gouden ontdekking. In deed ik speur dingen met kranten proppen en beloningsballen en zelfgemaakte nina ottensen spellen. Buiten waren al meer dan zat prikkels. Dus kortere wandelingen en toch iets vaker. Zodat de spanningsboog niet overvoerd wordt: voor jullie beiden! De ene uitgaanslijn als trainingslijn en nooit langer dan 10 minuten trainen....de andere lange lijn en andere stoep voor gewoon een beetje laat maar waaien. Op cursus gaan jullie de goede ZONE in...daar krijgen jullie hulp. Vertrouw daarop. Het kwartje zakt vanzelf. Het allerbelangrijkste is dat genieten van elkaar zoeken zodat die band ontstaat alles is te leren en te bereiken vanuit het elkaar aanvoelen en begrijpen...Hoe verplichter je je gaat voelen hoe hoger je die druk legt...en net als met puperkinderen : dat gaat hem niet worden:-) (verder begrijp ik je wanhoop ontzettend! en heb ik makkelijk praten nu. Maar met kaatje die we met 8 maanden uit spanje hadden hebben we heeeel wat doorgestaan. En dat is toch allemaal goed gekomen...dus heel veel sterkte en plezier gewenst!)

honden page profiel Anita, Bono, Chewie en Sita (R.I.P)Anita, Bono, Chewie en Sita (R.I.P)

honden foto van Anita, Bono, Chewie en Sita (R.I.P)

Dankjewel voor jullie tips! Ik ga er zeker mee aan de slag en ga het dan maar rusiger aandoen met hem. Ik dacht dat ik het goed deed door zoveel met hem te wandelen en te laten spelen met andere honden.
Bij zijn vorige baas kende hij dit namelijk niet en ik wilde dat hij nu een gelukkig leven kreeg. Dat probeer ik te bereiken met de dingen te doen, die hij leuk vindt!  Het zal wel even wennen zijn voor hem dat het nu ineens weer anders gaat worden denk ik. Maar ik geef het nog niet op! Ik hoop dat het gaat helpen om van hem een leuke wandelhond te gaan maken (leuk is hij echt wel)!

honden page profiel Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/Lien, Luca† en Wifi /wi:fi:/speciaal aangestelde fokker 3 doggies

honden foto van Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/

Je moet hem nu leren omgaan met de prikkels, dan kan je heerlijke lange wandelingen met hem maken binnen een paar maanden! een leuke wandelhond wordt hij zeker!Beschouw hem even als een kleine pup, die de hele wereld nog moet leren kennen (zoals je zelf zegt: bij zijn vorige baas kende hij dit namelijk niet)
Ik vind denkspelletjes nog leuker als wandelen. sta telkens versteld hoe slim mijn hond wel niet is... dat geeft heel veel moed!

Veel plezier!

honden page profiel Jeanine :)Jeanine :) 3 doggies

honden foto van Jeanine :)

ik heb even heel snel gelezen wat er allemaal gezegd en geschreven is en kan daar verder niks aan toevoegen. 
Heb alleen 1 vraagje aan je en hoop dat deze niet te pijnlijk is voor je ... maar zag dat je afscheid hebt moeten nemen van Sita hoe lang is dat geleden??? ------

honden page profiel Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura 3 doggies

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

Als ik al lees dat hij in zijn korte leventje al 3 bazen heeft gehad klapperen mijn oren al.

Waarom heeft hij precies 3 verschillende bazen gehad?
Ik lees dat je hem nu 2 maanden heb dus je heb hem met de 6 maanden gekregen.

De eerste maanden zijn zo belangrijk bij de opvoeding van een pup, vooral buiten. Ze moeten gelijk al eigenlijk leren dat ze niet mogen trekken.

Misschien een tip? Maak hem van te voren eerst moe voordat jij naar buiten gaat met hem. Je zegt dat hij vrij goed luisterd in het huis, maak hem dan eerst daar een beetje moe.

Met los lopen, kan je vanplaats hem echt los maken een lange trainingslijn kopen of dergelijke en hiermee het terugkomen gaan oefenen.

Wij hebben nu zelf een pup, deze is bijna 11 weken en we zijn hem het los lopen ook al aan het leren. Maar ik heb hem als eerst het commando 'STOP' geleerd, zodat hij stopt en gaat zitten als hij te ver gaat.

Veel succes veder ;-)

honden foto van Rita  Cosmo†, Duke†,  Digger, Bayco, Nanu en Dokyo

Wat ik nog wil toevoegen, draai de rollen eens om!

Ik bedoel daarmee, ik lees hij krijgt aandacht als hij dat vraagt!
Geef hem eens geen aandacht als hij er om vraagt, maar roep hem bij jou als het jou uitkomt en geef hem aandacht!

Je zou de rollen om kunnen draaien, hij vraagt, krijgt niets, jij vraagt hij komt en speelt met jou dan is dat zijn beloning :-D

Laat hem ook eens werken voor zijn eten, bv hij moet eerst af gaan en dan mag hij zijn eten.

Zo laat je hem weten, dat hij van jou afhankelijk is en dat het niet anders om is, succes :-D

honden eigenaar (Gast)

Hoi houdt vol! Een paar maanden is nog niet zo lang. Het moet groeien!
Je hebt een jonge hond levendig en vol energie die aan het puberen is en jouw
nog moet gaan accepteren als de roedelleider. Ga niet lopen als hij helemaal hotel de botel
is als je zegt uit of de riem pakt. Ga pas de deur uit als hij helemaal rustig is en wacht.
Kan misschien lang duren voor je eindelijk weg bent maar die tijd win je dubbel en dwars terug.
Laat hem zitten voor de deur en als hij rustig en gedwee wacht ga je de deur pas uit.
En jij eerst door de deur! Doe je deze dingen dan heb je al meer overwicht en controle dan een ongeleid projectiel dat de deur uitstuift :-)
Verder zou ik niet belonen als hij na tig keer roepen eindelijk komt. Waarom moet je belonen als hij het commando niet goed heeft uitgevoerd? En zeker niet meer dan 2 keer roepen! Dat heeft geen zin.
Komt hij dan niet dan is het ook niet bij de 10 keer. Je moet natuurlijk nooit straffen als hij uiteindelijk komt anders wordt komen een negatieve ervaring maar zou zeker niet belonen als hij niet netjes op tijd komt. De honden cursus zal je meer band en overwicht geven heel goed dat je daarmee gaat beginnen. Hopelijk wel een goede hondenschool. En zou zeker laten zitten voor het eten en pas laten opstaan en uit de bak laten eten als jij aangeeft dat het mag. Dit om je leiderschap te laten zien.
Succes!

hondeneigenaar (Gast)

Toevoeging voor wat betreft trekken aan de riem. Er zijn riemen zoals halti, slipketting die je kunnen helpen. Zou nu zeker niet met een flexi lijn gaan lopen of zo'n harnasje en lange lijn geven! Hij moet netjes naast je lopen.
Blijft hij rukken en voor je lopen sta stil. Tik tegen je been. Staat hij naast je ga je weer lopen. Rukt hij weer sta weer stil. In het begin zul je bij wijze van spreken een half uur doen over 200 meter maar dat is het waard. Consequent volhouden! Je zult zien na een poos gaat het beter.

honden page profiel Anita, Bono, Chewie en Sita (R.I.P)Anita, Bono, Chewie en Sita (R.I.P)

honden foto van Anita, Bono, Chewie en Sita (R.I.P)

" ik heb even heel snel gelezen wat er allemaal gezegd en geschreven is en kan daar verder niks aan toevoegen. 
Heb alleen 1 vraagje aan je en hoop dat deze niet te pijnlijk is voor je ... maar zag dat je afscheid hebt moeten nemen van Sita hoe lang is dat geleden??? ------ "


Dat is nu bijna 3 maanden geleden. Ik mis haar nog steeds heel erg, misschien dat ik daarom deze hond niet kan opvoeden?

honden page profiel IshaIsha 3 doggies

honden foto van Isha

Volgens mij is het hier niet gewenst om hulpmiddelen als slipkettingen te adviseren! ;-)

Het advies van stilstaan als de lijn strak staan vindt ik wel goed, wanneer de hond dat zelf de spanning van de lijn haalt door een stap terug te zetten of contact maakt mer de eigenaar, DAN fiks belonen! ;-)
Juist een slappe en dus lange lijn is hier goed om te gebruiken om aandacht krijgen en houden te oefenen! :-)

honden page profiel Jeanine :)Jeanine :) 3 doggies

honden foto van Jeanine :)

"

Dat is nu bijna 3 maanden geleden. Ik mis haar nog steeds heel erg, misschien dat ik daarom deze hond niet kan opvoeden? "

onee ... dat is helemaal niet wat ik ermee bedoelde .... dacht alleen mss dat je onbewust vergelijkt of had gehoopt dat deze ook zo zou zijn en wellicht dat je daarom ook zo je best doet en wilt doen en mss zoals eerder gezegd even stapje terug. 

de tips de gegeven zijn ... zou daarmee aan de slag gaan en dan gaat het je lukken 

succes Jeanine

honden page profiel Sigrid, Sandy, Diva & NalaSigrid, Sandy, Diva & Nala 3 doggies

honden foto van Sigrid, Sandy, Diva & Nala

wat vervelend !
8 maanden is wel de tijd dat ze aan het puberen zijn dus niet luisteren en uitproberen.
messchien een idee om naar een goede hondenschool te gaan ?

[email protected] (Gast)

Hallo, ik begrijp je wanhoop want je wilt niks liever dan plezier hebben met je hond. Dat hij al eerder baasjes heeft gehad betekend dat het een hond is met een geschiednis die je niet precies kent, dat maakt het wat moeilijker.
Je schrijft dat je aandacht geeft als hij erom vraagt, ik denk dat je moet beginnen met aandacht geven als hij niks vraagt maar als het jou uitkomt, jij bepaald wanneer er gespeeld wordt en wanneer je er weer mee stopt. Het is dan belangrijk het moment voor te zijn dat hij erom vraagt. Probeer onvoorspelbaar te zijn in wat je gaat doen met hem, wandelen, in de tuin speln enz. Uitlaten alleen aan de (lange)lijn en probeer z'n aandacht telkens korte tijd vast te houden, geen lange oefensessies. En begin met de oefening "hierkomen" in huis, maak het spannend, verstop je, en juich uitbundig als hij komt, en belangrijk, roep 1x, als je eigenlijk zeker bent dat hij gaat komen en bouw dat uit, maar ga zeker geen 100 x roepen, want je leert hem dan dat hij pas hoeft te komen als je zoveel keer hebt geroepen.! x roepen, geen reactie...? = dus geen knuffel, geen lekkers maar eind van het spelletje.
Ik denk dat het ook belangrijk is om een gedragscursus te volgen, ze kunnen dan helpen als je gedemotiveerd raakt en het stimuleerd om thuis aan de slag te gaan en je leert er heel veel over het gedrag van je hond, je leert hem een beetje "lezen"
Ik heb heel goede ervaringen met de Martin Gaus hondenschool. Ik wens je heel veel succes en ook weer heel veel plezier met je hond! Groet Teuni Elenbaas.

honden page profiel DD 3 doggies

honden foto van D

"

Dat is nu bijna 3 maanden geleden. Ik mis haar nog steeds heel erg, misschien dat ik daarom deze hond niet kan opvoeden? "

Allereerst even over dit zinnetje: als eerste nee, het is helemaal niet daarom dat je deze hond niet kan opvoeden, en tweede is dat jij best wel de hond kan opvoeden!
Heb vertrouwen in jezelf!! Het mag dan wel vers zijn sinds je Sita hebt moeten missen, en het is logisch dat je haar nog steeds mist. Maar dit is een andere hond, een andere hond met een ander karakter en identiteit. Het is aan jou om dit karakter te leren kennen, de hond te leren kennen. Je wilt het te goed doen en daarom werkt het averechts.

Alles is al gezegd hierboven. Niet te veel willen en doen, de hond meer rust gunnen en hem aandacht geven wanneer jij dat wilt en niet wanneer hij er om vraagt,.

Ik vind het trouwens super dat je hem een wam mandje hebt willen geven. Deze hond is niet voor niets bij jou terecht gekomen!! Honden komen bij een specifieke mens omdat deze van de hond kunnen leren en ik denk dat deze hond daarom ook bij jou terecht is gekomen.

Heb geduld, ga lekker op cursus met hem, laat hem voorlopig niet los lopen en alles komt goed!!

honden page profiel SiberienneSiberienne 3 doggies

honden foto van Siberienne

"
Allereerst even over dit zinnetje: als eerste nee, het is helemaal niet daarom dat je deze hond niet kan opvoeden, en tweede is dat jij best wel de hond kan opvoeden!
Heb vertrouwen in jezelf!! Het mag dan wel vers zijn sinds je Sita hebt moeten missen, en het is logisch dat je haar nog steeds mist. Maar dit is een andere hond, een andere hond met een ander karakter en identiteit. Het is aan jou om dit karakter te leren kennen, de hond te leren kennen. Je wilt het te goed doen en daarom werkt het averechts.

Alles is al gezegd hierboven. Niet te veel willen en doen, de hond meer rust gunnen en hem aandacht geven wanneer jij dat wilt en niet wanneer hij er om vraagt,.

Ik vind het trouwens super dat je hem een wam mandje hebt willen geven. Deze hond is niet voor niets bij jou terecht gekomen!! Honden komen bij een specifieke mens omdat deze van de hond kunnen leren en ik denk dat deze hond daarom ook bij jou terecht is gekomen.

Heb geduld, ga lekker op cursus met hem, laat hem voorlopig niet los lopen en alles komt goed!! "


Ik sluit mij geheel bij Angela aan, precies wat ik ook dacht. Iedere hond is anders en vereist een andere aanpak. Ik heb er twee uit eens nest, en nog doe ik dingen anders met de ene en de andere. En als 'mede puber opvoeder' wil ik je gewoon even een hart onder de riem steken. Heus, het wordt beter :-)

Mireille

honden page profiel *niet meer actief**niet meer actief* 3 doggies

Volhouden! En hou hoop! Er komen echt betere tijden. Ik had ook zo'n dolleman, maar het is goed gekomen.
Als ze wat ouder worden, wordt het makkelijker.

Paar tips van mijn kant:

Zoek een losloopplek, waar het (relatief)veilig is en waar het open is, zodat je kan zien, waar hij heen sjeest. Het bos is onoverzichtelijk, waardoor je zelf gestressed raakt.

Lekker laten rennen en spelen, prima, maar daarna verplicht rusten. Heb je een bench? Want dat is natuurlijk het makkelijkste. Anders op zijn plek leggen en zorgen dat hij daar blijft en gaat slapen.

Lopen aan de riem, hou de riem zo kort mogelijk. Een meter is lang zat. Alleen als hij zijn behoefte moet doen, krijgt hij meer ruimte. Zorg dat hij naast je blijft, dus zo kort de riem houden, en niet voor je komt. Hoe meer ruimte hij heeft, hoe harder hij kan trekken en hoe moeilijker het is om hem te houden. Omdat je hond regelmatig los kan, is dit niet zielig. Sommige mensen denken dat, de hond heeft een korte riem, dus is hij zielig, maar geloof me, uit ervaring weet ik, dat languit op het asfalt liggen, veel zieliger is voor jezelf. ;-)

Zoek de meest rustige plek om te gaan wandelen. Prikkelarm. Minder prikkels betekent minder trekken.

Leer het commando "kijk eens". Zodra je kijk eens roept, en hij kijkt, direct wat lekkers er in. Dit kun je ook thuis oefenen. Dit kan helpen als hij buiten wat spannends ziet, om hem uit die focus te halen.

Wandel stevig door, en laat hem af en toe naast je zitten en probeer de aandacht te krijgen. Kijkt hij naar je belonen met stem, of evt. Wat lekkers.
Loop af en toe een andere richting op. Ik gebruik het commando,"let op" dan is hij alert en weet hij dat we gaan draaien. Niet stoppen als hij niet meedraait, dan maar een botsing. Na een paar keer botsen snapt hij waarschijnlijk wel dat hij mee moet draaien.

Ik weet, het is een zware dobber, ik heb ook wel eens met de handen in het haar gezeten.

Wat je evt. Zou kunnen proberen, is eentuig.
Onze hond vind de druk van de halsband niet fijn, waardoor hij gaat trekken om dat gevoel kwijt te raken. Met een tuig gaat het beter.

Succes en geef de moed niet op!

honden page profiel *niet meer actief**niet meer actief* 3 doggies

En even ter aanvulling, hou de riem in 2 handen. Laat de hond links naast je lopen. Hou de riem kort, in je linkerhand. Het andere deel heb je voor je en hou je met je rechterhand vast. Mocht hij er vandoor schieten, heb je 2 handen om hem te houden.

Iemand met een kleine/ lichte hond kan het zich misschien niet voorstellen, maar ik heb een hond van ruim 40 kilo. Dan heb je echt 2 handen nodig :-D

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "ik ben wanhopig!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^