.. en daar gaan we weer :(

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Minoes, Salsa +Minoes, Salsa +

honden foto van Minoes, Salsa +

Is Fleur wel getest op Heliobacter? Dit is namelijk een hele gemene bacterie in de maag, heb hem zelf ook gehad en daar voel je je knap beroerd van. Weet alleen niet hoe dat zit met bloed in ontlasting en overgeven.

De kans is groot dat Fleur het vorige week bij Moon heeft overgebracht. Maar het kan ook zo zijn dat het toeval is, dat Moon een griepje kreeg die heerste en los staat van wat Fleur nu heeft.

Denk dat Fleur inderdaad nu te zwak is om endoscopie van maag/darmen te laten ondergaan. Ik kreeg hem met een klein roesje, maar weet niet of dat ook voor hondje bestaat....licht roesje.
Wel zou ik als je het laat doen voor een gasnarcose kiezen, veiliger.

Ga duimen voor jullie!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over ".. en daar gaan we weer :(" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel BethBeth

honden foto van Beth

De DA sprak over het rota virus. Heliobacter ken ik niet direct maar kan ik eens opzoeken. We duimen gewoon dat ze nu wat aansterkt voor eventueel verder onderzoek erna.

honden page profiel Petra en de platsmoeltjesPetra en de platsmoeltjes

honden foto van Petra en de platsmoeltjes

"
Dankjewel voor de tip. Welke probiotica gebruik je juist voor de honden dan? Zelfde als voor mensen, of ? Kan je die gewoon bij de apotheek halen en staat er dan bij welke dosis ze mogen? Ze krijgt nu veel klei om de diarree te stoppen want inderdaad met zo'n hoge dosissen antibiotica krijgt ze ook weer buiklast. Het lijkt echt een ziekte te zijn en geen aanslepend iets. Het komt plots heel hevig op om dan ook snel weer weg te trekken. Maar het komt nu wel steeds terug dus het blijft in haar lichaam ronddwalen. "



Ik gebruik zelf dan de Orhtiflor Original van Orhica, gewoon bij een goede uitgebreide drogist gehaald. (is dus voor mensen)..

Zojuist even gelezen op internet: Colostrum Therapie .. is van de biest gemaakt en als je zo leest erg goed inzetbaar bij diarree... moet je maar even googlen als je wilt...

Er shcijnt namelijk verschil te zijn tussen probiotica en prebiotica

honden foto van Monique van Lotje en Kwibus!!! ***Flos en Buster en Morris***

Bij Morris is het begonnen nadat hij gebeten is door een hond. Daarna kreeg hij een oorontsteking, die maar niet over leek te gaan en vorig jaar november werd hij ineens/accuut enorm ziek. Hij at niet meer, lag alleen maar in zijn mand en bleef aan het braken. Hij zwabberde daarnaast op zijn pootjes. Mijn eigen dierenkliniek kwam er niet uit en stuurde mij door naar Wageningen en Utrecht, waar ik na een paar weken pas te horen kreeg dat hij last had van maagzweren. Hij kreeg toen medicijnen om op te knappen, wat ook lukte, maar 3 maanden later werd hij weer ziek en deze keer nog erger! Hij had toen de zweren vanaf achterkant tong tot aan zijn maag zitten! Erg pijnlijk dus. We hebben hem nog proberen te behandelen, maar hij was te ziek. Hij knapte toen zelf weer redelijk op, maar na een maand was hij wederom zo ziek! Uiteindelijk hebben we voor hem de knoop doorgehakt en hebben we hem laten gaan....Hij was toen net 5 jaar geworden! Vreselijk om zo'n jonge hond te moeten laten gaan, maar we mochte niet meer egoïstisch zijn om hem langer bij ons te willen houden. Zijn leven was echt lijden geworden....Een wandeling van 5 minuten was voor hem al te veel! Dan was hij al weer misselijk....Zo zielig! Hoop dat jouw Fleur snel weer opknapt! Vertroetel haar maar lekker.

honden page profiel BethBeth

honden foto van Beth

Wat een naar verhaal Monique :( en nog zo jong.. maar je hebt er toen alles aan gedaan hé. Het is zo moeilijk mijn ouders vinden ook niet dat ze nog te lang moet lijden. Klopt ook hoor.. maar het is zo moeilijk, als ik gek tegen haar praat, gaat ze kwispelen. Of ze ligt je de hele tijd aan te kijken.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Oh man, wat heb ik met jullie te doen! Vreselijk je hond zo te zien lijden en al die onzekerheid, niet weten wat er echt aan de hand is!
Ik duim voor een spoedig herstel!!!

honden page profiel BethBeth

honden foto van Beth

Dank je.. hoe meer mensen er duimen hoe sneller ze hopelijk aansterkt :-)

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Beth,
Wat moeten jullie veel ellende meemaken met Moon en Fleur.
Mijn hart breekt als ik de foto's van Fleur zie; wat is zij vreselijk ziek.
Ik hoop dat ze het water binnen houdt.
Bekijk heel goed of zij niet te zwaar lijdt. Zoals je weet geven hondjes niet gauw pijn aan en gaan door tot het bittere einde.
Heel veel sterkte en ik duim ook voor Fleur en jou.

honden page profiel BethBeth

honden foto van Beth

Ze ziet er al iets beter uit dan twee uur geleden, maar het is idd ontzettend zielig.
We houden het goed in de gaten. Het is nooit gemakkelijk te weten wanneer het echt genoeg is geweest pff..
De DA's willen nog vechten, dan gaan wij er vanuit dat vechten nog nut heeft.

honden page profiel ilonailona

hoi Beth,

Ja dat soort dingen schijnen wel te heersen op het moment. toen ik met Boris bij de da zat zat er ook een hond die al 5 dagen niet wilde eten. Boris wordt in februari nog maar 2. Hij is al 4 keer onder narcose geweest in zijn leven echt zo zielig. Daardoor is hij nu ook zo snel ziek e.d. is nooit goed voor een hond.

Welke medicatie heb je precies gekregen voor je hond?

honden page profiel BethBeth

honden foto van Beth

Pff dat is heel erg zielig. Nog zo jong! Het is inderdaad duidelijk dat als ze zwakker zijn ze er echt niet goed kunnen tegen vechten.
Ik heb een hele lijst hier. Zal ze even opsommen:

1. Diarsanyl: aanvullend dieetvoeder voor katten en honden
2. Actapulgite: kleiwater ter bescherming van maag en darm en voor het stoppen van het bloeden
3. Stomorgyl: antibiotica
4. Cerenia: antibraakmiddel
5. Omeplazole: maagbescherming
en dan 10 x per dag een spuit water en een spuit rijstwater afwisselend.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

hoop dat fleur snel opknapt. de dierenarts geeft je toch hoop, het hestel moet even op zich wachten, geef niet op.

heel veel beterschap voor fleur.

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

"
Pfff het is eigenlijk één ramp. Ik mocht haar gisteren ophalen van de dierenkliniek. Ze was gestopt met braken maar had verder nog geen stoelgang gehad. Was volgens hen niet echt een probleem. Ze is ook zo onrustig daar dat ze dachten dat ze beter thuis kon zijn. Dus hup mee naar huis, met omeplazole (maagbescherming) en antibraakmiddel. Dit moest ik nog 28 dagen volhouden dan zouden alle problemen wel stoppen.
Deze ochtend staat mijn moeder op en vindt terug een heel aantal bloedvlekken. Wat blijkt: ze spuit weer bloeddiarree. Arme beestje... Dan maar weer in paniek naar onze eigen DA gebeld. Gelukkig is het nu geen zondag of feestdag dus konden we hem gewoon bereiken. Hij is net langsgeweest en gaat de grove middelen inzetten. Ze kreeg een hoge dosis antibiotica spuit en moet daarbovenop ook nog andere antibiotica nemen vanaf morgen. Ze moet antibraakmiddel nemen en maagbeschermer en anti-diarree middel. We moeten haar elk uur met een spuit 1x water geven en dan 1x rijstwater en dat moet ze binnenhouden anders moet ze toch weer opgenomen worden bij de DA dit keer. Verder moet ze ook een soort kleidrank nemen drie keer per dag die haar darmen moet beschermen waardoor het bloeden zou stoppen. Ik denk dat dat het ongeveer is... Ik heb het net op een lijst gezet.

Ze is ondertussen zo erg vermagerd echt pff. En zwakjes en ziekjes, het is niet om aan te zien. De DA dacht nu aan het rota-virus. Dat is op zich niet echt te behandelen in de zin dat ze het zelf moeten overwinnen. Maar het kan ook andere dingen zijn, ze kunnen het niet echt weten. Ze had 37,7 dus dat is toch al iets onderkoeld. Ik heb haar in een dekentje gewikkeld. Als ze rondloopt, loopt het bloed echt uit haar.

We houden haar nu gescheiden van Moon want als Moon dit ook weer krijgt.. dan weet ik niet waar we eindigen. Man man.. happy 2013... "

Nog steeds zo'n vermoeden, terwijl ook voor Rota (evenals Parvo) testen voorhanden zijn...
Dan weet je wat je aan het bestrijden bent.

Sterkte hoor.

honden page profiel Minoes, Salsa +Minoes, Salsa +

honden foto van Minoes, Salsa +

Beth, hoe gaat het vandaag met Fleur? Hoop wat beter....

honden page profiel BethBeth

honden foto van Beth



Zo ligt ze er al sinds gisterenavond bij... Het bloeden en de diarree is gestopt en ze houdt ook haar medicatie en drinken binnen. Ze wou nog niet eten gisteren en ik zie steeds meer de fut uit haar weg-ebben.
Als je ze buitenzet moet je haar echt heel erg aanmoedigen om een paar stapjes te doen zodat ze uiteindelijk een plasje doet maar dan wil ze ook direct terug binnen. Ze geniet erg van aandacht maar kan soms moeilijk in slaap raken en ligt je de hele tijd aan te kijken. Haar lijfje is echt super zwak, ze kan niet meer zelf in en uit de zetel en we dragen haar eigenlijk van de zetel naar buiten en terug. Daarnet heeft ze wel smakelijk wat eten gegeten samen met haar antibiotica pilletje en antibraakpilletje. Honger heeft ze dus wel maar ik durf niet veel geven. Straks om 15u maar nog een klein beetje. Misschien is ze zo zwak omdat haar bloedsuikerpijl laag is?

We moeten even bekijken of ze zo zwak is door het continue ziek zijn en vele bloedverlies en of dat de zwakheid verergert tot niet meer kunnen drinken/eten. Is dat zo dan is het gewoon genoeg geweest. Is ze nu nog zwak om straks weer aan te sterken dan is het een goed teken.. maar het blijft bang afwachten....

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Ze kan ook zo moe zijn van de antibiotica, hoor. Het is al een goed teken dat het bloeden is gestopt. 
We blijven duimen!

honden page profiel BethBeth

honden foto van Beth

Ik hoop het echt Christel dat haar uitputting (want dit is niet gewoon moe meer) is door de medicatie en het vele bloedverlies. Ze kreeg gisteren een hoge dosis antibiotica ingespoten (dat blijkt een nieuwe techniek te zijn, hogere dosis dan eigenlijk mag maar éénmalig via inspuiting toegediend). En nu moet ik vanaf vandaag nog nieuwe antibiotica er bovenop geven. Heeft iemand een idee of dit wel kan, lijkt me zoveel.... Maar goed we doen wat de DA zegt.
Ik denk vaak dat ze lekkerder ligt dicht bij ons maar dan probeert ze zich wakker te houden en rond te kijken dus ik heb haar maar terug even in haar eigen zetel gelegd in de aparte kamer. Slaapt ze weer lekker wat.. geen drukte en geen Moon (andere hond) om haar heen.

honden page profiel Minoes, Salsa +Minoes, Salsa +

honden foto van Minoes, Salsa +

Pffff, weet gewoon niet wat ik moet zeggen. Zo erg vind ik het voor jullie en Fleur. Op zich wel goed teken dat ze net wat gegeten heeft en niet heeft overgegeven en geen bloederige diarree.

Kan me voorstellen dat je niet teveel eten durft te geven, zal ik denk ik ook niet zo snel doen. Misschien je DA even om advies vragen hierover.

Anti-biotica vergt ook heel veel van je. Op m'n laatste kuur reageerde ik ook heftig, voelde me zwak en klachten werden in eerste instantie iets verergerd. Drinkt ze wel nog steeds?

Mag je haar niet bouillon geven? Om wellicht iets proberen aan te sterken? Of zal dat ook te zwaar bij haar vallen?

honden page profiel BethBeth

honden foto van Beth

We moeten haar rijstwater geven. Dat sterkt haar ook aan en zo krijgt ze wat voeding binnen. Ze drinkt het wel steeds maar ik geef het haar met een spuit dus op zich heeft ze niet veel keus ;-) 
Ze heeft daarnet wel nog lekker terug een beetje gegeten dus dat is goed!

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

" /foto/foto/265593.jpg

Zo ligt ze er al sinds gisterenavond bij... Het bloeden en de diarree is gestopt en ze houdt ook haar medicatie en drinken binnen. Ze wou nog niet eten gisteren en ik zie steeds meer de fut uit haar weg-ebben.
Als je ze buitenzet moet je haar echt heel erg aanmoedigen om een paar stapjes te doen zodat ze uiteindelijk een plasje doet maar dan wil ze ook direct terug binnen. Ze geniet erg van aandacht maar kan soms moeilijk in slaap raken en ligt je de hele tijd aan te kijken. Haar lijfje is echt super zwak, ze kan niet meer zelf in en uit de zetel en we dragen haar eigenlijk van de zetel naar buiten en terug. Daarnet heeft ze wel smakelijk wat eten gegeten samen met haar antibiotica pilletje en antibraakpilletje. Honger heeft ze dus wel maar ik durf niet veel geven. Straks om 15u maar nog een klein beetje. Misschien is ze zo zwak omdat haar bloedsuikerpijl laag is?

We moeten even bekijken of ze zo zwak is door het continue ziek zijn en vele bloedverlies en of dat de zwakheid verergert tot niet meer kunnen drinken/eten. Is dat zo dan is het gewoon genoeg geweest. Is ze nu nog zwak om straks weer aan te sterken dan is het een goed teken.. maar het blijft bang afwachten.... "

Weet je inmiddels de staat van het bloed uit bloedonderzoek nu? Als jouw hond al zo lang zo ziek is met enorm veel bloedverlies, dan zijn er praktijken die adviseren om een donorhond achter de hand te hebben. Mochten er te weinig rode bloedcellen zijn, dan kan het nodig zijn om een bloedtransfusie te ondergaan. Daar zijn specifieke websites voor die kunnen bemiddelen of je moet zelf achter een grote hond aan.

Verder vind ik het maar vreemd dat er nog steeds vermoedens geuit worden op specifieke ziektes die makkelijk getest kunnen worden.

Nogmaals sterkte.

honden page profiel BethBeth

honden foto van Beth

Het bloedonderzoek die ze hebben gedaan toonde aan dat het nog ok was met haar rode bloedcellen.
Uiteindelijk kan je op zo'n momenten alleen maar heeeeel veeeeel vragen stellen en aanvaarden wat de DA wel en niet doen. Ik denk dat ze ondertussen al gezien is door op z'n minst drie verschillende specialisten en daarbij nog een 5-tal DA's (onze eigen DA en de verschillende DA's in de dierenkliniek).

We doen ons best en hopen dat ons meissie sterk genoeg is om er doorheen te komen. Dank je wel voor jullie medeleven!

honden page profiel RoosRoos 3 doggies

honden foto van Roos

Ik weet ook niet goed wat te zegggen.
Lieve Fleur, we zullen voor je blijven duimen!

honden page profiel DoberkikiDoberkiki

honden foto van Doberkiki

O die Fleur....
van harte beterschap

Kun je geen 'infuus' vragen om aan te sterken met een soort 'astronautencocktail' erin?
vitaminen, zouten, suikers....

honden page profiel BethBeth

honden foto van Beth

Begin deze week lag ze al drie dagen aan het infuus. Nu ze thuis was moest ze enkel terug aan het infuus als ze niet meer dronk.
We kijken het nog even aan aangezien alleen maar hopeloos rusteloos ligt te doen in de kliniek en ze thuis dus veel meer kan slapen en hopelijk aansterken. Bij haar lijkt een infuus nu 'mentaal' gezien voor haar niet de beste oplossing. Moest ze stoppen met drinken en eten dan moet het wel weer.

honden page profiel Minoes, Salsa +Minoes, Salsa +

honden foto van Minoes, Salsa +

Ik ga voor jullie duimen. Ben wel blij om te horen dat ze drinkt(ondanks met spuitje)en eet.



honden page profiel DoberkikiDoberkiki

honden foto van Doberkiki

Dan hou je het maar op de spuitjes; wat er lukt, dat lukt!':-)
Een infuus is soms gewoon 'handig'; je weet zeker wat ze binnenkrijgt, en je ontziet de spijsvertering....Als het haar stress geeft, is het ook weer geen oplossing.
(zou het thuis in een vertrouwde omgeving beter gaan?)

Veel sterkte Beth; het is zo akelig om je hond zo te zien...niet wetende welke kant het uitgaat...

Een klein verhaal; ik heb bijna ooit mijn paard verloren aan een 'banale' darminfectie die te laat was opgemerkt door de eerste da.(enkel iets gekregen diarree en buikkramp)
Toen de tweede da erbij kwam, omdat ik het er niet bij wou laten, was mijn paard het stadium van septische shock al voorbij; hij maakte zelfs geen koorts meer en stonk naar ammoniak, lever en nieren geblokkeerd....

dankzij een voortreffelijk ab is hij er wonderbaarlijk bovenop gekomen!

(witte bloedlichaampjes 29.500!)

sterkte

honden page profiel BethBeth

honden foto van Beth

Ik weet niet in hoeverre ze thuis een infuus kan hebben. Dat zou geen probleem zijn, want ze is te ziek om zich daartegen te verzetten. Maar goed nu gaan de spuitjes nog en allebei haar pootjes liggen al wat open door haar vorige infusen.. :(
Ze heeft daarnet weer wat gegeten en haar kopje gaat wel omhoog om te ruiken als er hier eten wordt gemaakt. Het valt me alleen op dat ze slecht op haar pootjes kan staan. Ze doet echt een maximum van 6 stapjes om haar plasjes te doen. Het zijn vooral haar achterste pootjes die het minder doen. Ik ga straks de bijsluiter eens lezen van haar antibiotica. Al die verschillende medicaties kan ook niet goed zijn maar als het moet.. moet het maar.

Wat ben ik blij dat je paard er bovenop is gekomen! Zo zie je maar dat ze echt nog kunnen gered worden zelfs al heb je alle hoop opgegeven. Hier al zoveel verschillende DA's gezien dat ik niet weet wat we nog meer kunnen doen. Ze krijgt nu ook haar 3e antibiotica specifiek voor maag-darm.
Fleur was de eerste keer ook bijna in septische shock maar gelukkig net niet. De volgende keren hebben we gewoon gelijk naar de DA gerend vanaf er bloed te zien was of ze wat raar deed. De stank was gisteren niet te verdragen. Echt een ongelooflijk rotte bloedgeur die uit haar kwam. Vandaag is die stank weg! Joepie. Maar ze is zo zwak. Anders gaat ze helemaal uit haar dak als mijn vader hier binnenkomt. Nu kon ze niet eens kwispelen.. ik kreeg een spontane "Fleur is aan het doodgaan zeker?" van mijn pa. We zijn dit echt niet gewoon..

Nog even doorbijten! Dank je wel voor jullie verhalen en medeleven. Het doet goed om dit niet alleen te moeten dragen.

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Beterschap voor kleine Fleur!!

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Dat ze zo wankel op d'r pootjes staat, lijkt me normaal. Ze heeft het heel zwaar gehad, alle kracht is uit dat lijfje. Door al dat overgeven + diarree is ze vast erg uitgedroogd geweest. De spieren hebben daar onmiddellijk zwaar onder te lijden. Elke stap is nu een zware inspanning.
Dus ik zou me daar niet al te veel zorgen om maken.
Belangrijkste is nu: het overgeven en de diarree stoppen, geen koorts krijgen en beetje per beetje voeding en vocht binnenhouden. Dan kan het lichaam langzaam weer herstellen. 
Probeer zelf ook wat te rusten en te ontspannen. Je hondje zo te zien lijden en al die onzekerheid vreet heel erg aan een mens. Denk ook aan jezelf! Vraag iemand om even op Fleur te passen en doe even iets dat jou ontspant (al is het maar een half uurtje een badje nemen met wat muziek op, of even de winkelstraat doorlopen) Hoe rustiger en zelfzekerder je zelf bent, hoe geruster je hondje ook kan zijn.
Dikke knuffel!

honden page profiel KarinaKarina

honden foto van Karina

Beterschap voor Fleur

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over ".. en daar gaan we weer :(" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 4 123 4
Volgende forumvraag: veels te jong
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^