Trimster

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel annemiekannemiek

honden foto van annemiek

Onze prachtige sheltie van nu ruim 1 jaar probeer ik zo goed mogelijk te verzorgen.
Zijn er mensen die met een sheltie naar een trimsalon gaan?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Trimster" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden foto van Wichita en haar roedel - Eevee, Elphaba, Glacee, Grant & Bloom

In mijn vriendenkring ken ik persoonlijk niemand die met zijn Sheltie naar een trimmer gaat of beter gezegd weet ik van niemand die dat doet. Zie eerlijk gezegd ook niet in waarom het nodig zou zijn, zo veel verzorging vergt de Sheltievacht in mijn ogen niet (tenminste de meeste Sheltievachten dan, uitzonderingen daar gelaten). Maar hier en daar hoor ik wel eens wat verhalen van Shelties bij trimmers via social media, al is dat dan met name voor het showklaar maken. Ook heb ik via via van een enkeling wel eens gehoord dat die hun Shelties laten scheren (echt kortharig dus hè), vind ik persoonlijk nogal absurd maar goed gebeurt blijkbaar ;-).

Is er een speciale reden waarom je hier interesse in hebt? Iets omtrent de vachtverzorging waar je niet uit komt bedoel ik?

honden foto van Wichita en haar roedel - Eevee, Elphaba, Glacee, Grant & Bloom

Weet niet of je deze link al eens had gezien (zou best kunnen dat je die al eens bent tegen gekomen of ik die al eens aan je heb doorgegeven, maar goed weet het niet zeker meer dus bij deze anders nogmaals O-))...

http://www.sheltierescue.nl/verzorging/index.html

Staat een hoop in over de vachtverzorging van een Sheltie.

Verder zou je denk ik best eens een keer naar een trimsalon kunnen voor tips als je denkt er alleen niet uit te komen, of deze vragen bij de fokker van je hondje dat is misschien wel zelfs nog beter (en gratis ook nog eens ;-)). Of wellicht dat er een aardige fokker bij je in de buurt woont die eens met je aan de slag wilt gaan.
Maar ik denk wel dat het zeker bij een hond als de Sheltie belangrijk is dat je zelf het grootste deel van de vachtverzorging in handen houdt want dat is gewoon iets dat je wekelijks moet bijhouden. Doe je dat niet dan gaat het wel mis met de vacht op den duur, en dit wekelijks door een trimmer te laten doen wordt wel erg prijzig.

Weet overigens absoluut niet of je dit bedoelt hoor! Wellicht trek ik nu wel de verkeerde conclusies. Ik probeer alleen wat tips/adviezen te geven doe ermee wat je wilt :-)...

honden page profiel De mannenDe mannen

honden foto van De mannen

Persoonlijk zou ik er ook niet voor kiezen om hm bij een trimmer te brengen.
Mijn collie doe ik ook zelf.
Uit ervaring met mijn vorige collie die wel naar de trimmer ging ivm met enorme vachtverandering na castratie moest ik steeds weer terug komen omdat de 1e trimmer haar hele ondervacht had verwijdert en dit nu vreslijk terug kwam en zelfs door de bovenvacht heen kwam.
Zij ging dan 2x per jaar omdat ik dat zelf echt niet bij kon houden.

Via de fokker van Sky en andere colliefokkers weet ik dat er maar weinig trimmers zijn die weten hoe ze een collie/sheltie goed moeten trimmen en dat het vaak verkeerd gaat en ze daarbij de vacht verpesten.

Als je 1x per week even goed borsteld en de andere week een hele goede borstelbeurt kan je het prima zelf bij houden.
Ongeveer 1x per maand de oren en voetjes even knippen en ze lopen er weer netjes bij.
Bij de dierenwinkel kun je vachtverzorgingsspullen kopen die je op de droge vacht spuit zodat het ook nog eens makkelijk uitkambaar is en ruikt je hond ook nog eens lekker.

honden page profiel annemiekannemiek

honden foto van annemiek

De reden waarom ik dit vraag is omdat ik niet echt weet hoe ik haar goed moet knippen ( zie foto die ik net toegevoegd heb ( wilde de foto bij dit bericht zetten maar dat lukte niet.De fokster woont in Panningen en wij in Breda dus dat is behoorlijk eind weg.Ik wil het graag zelf doen, maar moet een keer gezien hebben hoe het moet.

honden page profiel Mimi Mimi

honden foto van Mimi

Maar een sheltie hoef je toch niet te knippen"? of bedoel je de nagels knippen.

honden page profiel annemiekannemiek

honden foto van annemiek

Ik had via het sheltiewinkeltje borstels, kam verschillende schaartjes en ook een effileerschaar gekocht, en ben aan de slag gegaan. Ging niet helemaal goed haha

honden page profiel De mannenDe mannen

honden foto van De mannen

Weetje aldoende leert m'n.

Kijk eens op youtube bij grooming rough collie of shetland sheepdog daar vind je verschillende filmpjes hoe mensen hun hond verzorgen.

Ach ik heb mijn aussie ook weleens een blotebillen gezicht gegeven doordat ik teveel bij de oren had weggeknipt 1 voordeel het groeit vanzelf weer aan.

Wat ik het allerbelangrijkste vind is dat je oplet dat de vacht niet gaat vervilten.
Je zult nu merken als ze een volwassen vacht hebben de verzorging al een stuk makkelijker is als van een puppyvacht.
Maar op het moment dat je kiest voor castratie zul je merken dat de vacht weer veel meer onderhoud nodig heeft.

Dit is een filmpje over een aussie maar het komt redelijk overeen met de vachtverzorging van een sheltie.
" target="_blank">

honden page profiel annemiekannemiek

honden foto van annemiek

Zo ik geloof dat ik nog wel het een en ander moet leren :-D De meeste spulletjes uit de video heb ik ook voor de basis dan.Ik weet niet goed hoe ik die broek moet doen, en ik heb nog geen nagels geknipt. Ik weet niet ik ben op de een of andere manier een beetje bang dat ik ze tever afknip

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Nagels doe ik ook niet. Die slijten vanzelf. Mocht het bij jouw honden niet vanzelf slijten, kun je het altijd door de da of een trimster laten knippen. Je hoeft namelijk niet gelijk een hele trimbeurt te doen bij de trimster.

Ik heb het filmpje niet afgekeken, maar dat badderen en shampoo zou ik absoluut niet doen..

honden page profiel De mannenDe mannen

honden foto van De mannen

Nagels knippen moet je ook niet doen, dat doe ik ook nooit net wat Roosje zegt die slijten vanzelf wel.

En natuurlijk niet iedere keer helemaal wassen maar ik vond dat ze in dit filmpje goed lieten zien hoe er geborsteld wordt hoe je de pootjes moet knippen en de oren kan doen.

Als je de broek te lang vind kun je deze toch altijd wat korter maken als je maar met de haarlijn meeknipt.

Zelf knip ik wel haar weg bij zijn piemel zodat het daar schoner blijft en ook bij de anus zorg ik dat het wat meer vrij is maar dat komt omdat Sky niet zo'n nette poeper is O-)

En kwa spullen heb je echt niet alles nodig hoor, een goede kam en borstel kom je al een heel eind en voor de rui een herderharkje.
Voor het knipwerk een gewone en efileerschaar is echt genoeg.

Lekker kijken en oefenen en zolang je geen shows loopt met je hondje is het niet zo erg als je je eigen een keer verknipt al doende leert m'n.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Ik heb dan wel een bouvier ;-) Maar ik gebruik als 'gewone schaar' de kinder knutsel schaartjes van de Hema. Ze zijn niet te duur, niet te groot en hebben geen punt. Doordat ze geen punt hebben, kun je je hond nooit prikken als deze ineens beweegt (gaat zitten terwijl je net haar kont knipt bijvoorbeeld).

Mijn bouvier gaat wel 1x in de 2 maanden naar de trimster, maar zij moet echt geplukt worden en dat is een hoop werk. Door haar bij te houden kost het mij minder en is ze altijd mooi in vorm.
Alleen haar achterkantje knip ik dus zelf ivm dat de ontlasting anders aan haar haren blijft hangen :(
Borstelen en haren uit haar oren plukken doe ik ook zelf.

honden foto van Wichita en haar roedel - Eevee, Elphaba, Glacee, Grant & Bloom

Heb je wat aan de link gehad die ik je hier bovenaan gaf? Daarin staat ook stap voor stap uitgelegd hoe je moet knippen en bijpunten...

"

Lekker kijken en oefenen en zolang je geen shows loopt met je hondje is het niet zo erg als je je eigen een keer verknipt al doende leert m'n. "


Precies, zeker dan zou ik geen geld uitgeven aan een trimmer.
Misschien dat je anders binnenkort eens een dagje langs kunt bij de fokker, gewoon gezellig op visite en dan meteen om een 'grooming-workshop' vragen ;-).

honden page profiel DogsDogs

honden foto van Dogs

Ik weet niet waar je vandaan komt? Ik zou gewoon eens een trimsalon bellen en een afspraak maken met de vraag of ze het voor kunnen doen hoe je Zelf een kleine beurt doen en zo je hond kan bijhouden! Ik prijs dit erg toe!! Ik werk zelf
In een trimsalon en als je af en toe hondjes ziet hoe die eruit zien!! Gister nog een boomer uit de vilt gehaald niet tof!

honden page profiel annemiekannemiek

honden foto van annemiek

Hoi wichita.

Ik heb zeker wat aan jouw link gehad.
Ik blijf die broek lastig vinden maar ik denk ook dat ik het te lang niet goed heb gedaan waardoor het in de klit zat.
Okee nu heb ik er perongeluk teveel afgehaald maar ja so be it.
Wij hebben kyra gekocht bij smissionfarm.
Van hun had ik ook toen we haar kochten een naslagwerkje gehad maar in de praktijk is het toch net ietsje anders

honden foto van Wichita en haar roedel - Eevee, Elphaba, Glacee, Grant & Bloom

Ja blijft toch altijd moeilijk in het begin... Herken dat ook wel met name bij onze jongste telg omdat zij natuurlijk een compleet andere vacht heeft dan dat we gewend zijn. Kwestie van veel oefenen, fouten maken en inderdaad ook vragen durven te stellen. In het begin heb ik regelmatig met 'r fokker aan de lijn gehangen en nu nog steeds als ik ergens tegenaan loop bel of mail ik die meteen om te vragen of zij nog tips voor me heeft. Heb ook veel filmpjes op Youtube bestudeerd om uit te vinden hoe het precies moet. Maar is en blijft toch een kwestie van uitproberen uiteindelijk ;-).

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Trimster" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Oeps...
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^