Oeps...

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MarindaMarinda

honden foto van Marinda

Even mn hart luchten hoor...

Vanmiddag met Sky en Djens heerlijk op de zandvlakte aan het spelen, stokken gooien, rondjes rennen, graven kortom: lekker de benen strekken. Is daar plots ineens een man met aangelijnd hondje, bij Sky.. Ik zet mijn honden altijd naast me of lijn ze aan, wanneer ik andere mensen zie met aangelijnde honden. Maar hier had ik de kans niet meer. Djens heb ik direct teruggeroepen en naast me gezet, maar die man stond plots bij Sky met z'n hondje en probeerde Sky te passeren. Die man schoot schijnbaar nogal in de stress en probeerde z'n hondje bij Sky weg te houden, waardoor hij z'n hondje haast ophing aan de lijn. Ik heb Sky teruggefloten met de intentie om daarna mijn excuses te gaan maken, tot ik werd uitgescholden.... Nou ja zeg, ik snap best dat mensen schrikken en er niet van gediend zijn (ookal doet Sky echt echt echt niets, hij is hooguit behoorlijk lomp, maar supersociaal), maar ik had de intentie om de boel naast me te zetten, soms kun je toch gewoon te laat zijn?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Oeps... " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe 3 doggies

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

Ja logisch toch.. Soms zie ik ook geen mensen aankomen lopen hoor, dan word ik ook de grond in geboord..
Nou pardon hoor maar ik heb een sociale hond en ik hoef maar een commando te geven oof ze loopt door..
Kijk als ze nou iedere hond aanvliegt is het een ander verhaal..
Maar dan tip ik de mensen gewoon om om 1 uur s nachts te gaan lopen ofzo, dan zijn er verder geen honden buiten..

honden page profiel MarindaMarinda

honden foto van Marinda

Ik snap die man ook wel.. ik heb zelf ook een hond die niet voor niets altijd aangelijnd is (haar had ik overigens vanmiddag niet bij me). En het is schrikken als er ineens een hond voor je neus staat, groot of klein, als je m niet kent, kan dat eng zijn. Sky kwam ook, nadat ie even had staan treuzelen, gewoon weer netjes terug. Maar om me dan meteen uit te gaan schelden... vond ik wel wat ver gaan. Had nog mijn excuses aan wilde gaan bieden, maar als ik wordt uitgescholden, kan ik dat helaas ook niet meer opbrengen..

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe 3 doggies

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

Daarom, jij hebt ook geen superogen,, je kan af en toe ineens verrast worden en ik vind dat als je dat dan even uitlegd en een sorry, dat hij dan geen kritiek hoeft te leveren..

honden page profiel Jana *FeLaNelKi*Jana *FeLaNelKi* 3 doggies

honden foto van Jana *FeLaNelKi*

inderdaad! Niemand is perfect he, en je hebt geen ogen op je rug ;-)
Laat die meneer maar schelden, zal van de stress geweest zijn haha ;-)

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

Ach voor sommige ben je nog te laat zelfs al reageer je binnen de seconde, die hebben nou eenmaal een kort lontje ... O-)
Er zijn soms dode hoeken waar je iemand niet ziet aankomen lopen. Hij zou wel geschrokken zijn van je 2 reuzen ;-). maar om nou meteen te gaan staan schelden gaat wel ver van deze man. 
Dan zou ik ook denken van ja doei dan bekijk het maar en zou  ik t excuus ook achterwege gelaten hebben.

honden page profiel MarindaMarinda

honden foto van Marinda

Ja, ik kan er gewoon zwaar de balen van hebben. Ik kom zo vaak 'aso's' tegen, mensen die hun hond altijd los laten lopen zonder maar een beetje rekening te houden met anderen (kinderen, mensen slechter ter been, aangelijnde honden) en ik hou mijn honden altijd bij mij als ik mensen zie aankomen met aangelijnde hond, ik hou het ook altijd erg goed in de gaten, ook bij kinderen en mensen slechter ter been hou ik mijn honden bij me. En dan een keer een 'ongelukje'...

honden page profiel SiberienneSiberienne 3 doggies

honden foto van Siberienne

Heb aan de ontvangende en de 'gevende' kant gestaan. De man had zijn dag niet, dat mge duidelijk zijn. Schouders ophalen en doorlopen. Ik heb vast ook wel eens kribbig gereageerd als mijn reactieve hond me bijna ondersteboven trok vanwege een loslopende hond en geen baas in zicht, maar ben met de jaren steeds flegmatieker geworden - ook beter voor je hond en tja, het kan toch gebeuren? Uhmm. Er is toch eigenlijk niets gebeurd???

Mireille

honden page profiel MarindaMarinda

honden foto van Marinda

Nee, niets gebeurt.. maar baal altijd zo van dat soort reacties.. moet me al zo vaak 'verdedigen'. Mensen die hun loslopende hond aan gaan lijnen als ze de mijne zien, mensen die er bang voor zijn. Sky blaft regelmatig, vooral uit frustratie. Dan kan ie los naast me zitten blaffen omdat hij er van mij niet heen mag en dan heb ik een 'agressieve hond', uhu..

Meestal vraag ik ook wel waarom ze hun hond ineens aanlijnen, weten de meesten dan ook geen passend antwoord op. Als ik dan vraag of hun hond sociaal is, krijg ik vaak wel een 'ja' en na overleg speelt dat heerlijk samen. Dan krijg ik ook vaak wel complimenten over hoe sociaal ze zijn en hoe goed ze luisteren, maar voordat ik op dat punt ben, heb ik me voor mijn gevoel al flink moeten verdedigen.

Net als afgelopen zondag, ben toch aan't spuien nu ;-)
Staat er een grote groep hardlopers in een kring midden op het pad. Ze zien ons aankomen en besluiten gewoon t eblijven staan. Ja, ik ga daar niet voor omlopen, mijn honden doen niets. Dus hup, dwars door die groep heen. Sky trok zich de laatste meter gauw door de groep heen, dus ik hup: nog een keer terug en weer erdoor. Krijg ik ook weer commentaar over me: 'zeg, moet dat nu?' Ja, daar zakt bij mij dan toch wel m'n broek vanaf hoor. Blijven ze zelf met 20 man midden op het pad staan, zou ik een hele andere route moeten gaan lopen terwijl die van mij niets doen, ze keken er nog niet naar... pffff..

Hehe, zo dat lucht lekker op! Haha! Voorlopig geen geklaag meer hoor van mijn kant.. ;-)

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

jammer dat mensen toch zovaak een kort lontje hebben, ze zien toch dat er ingegrepen wordt en het goed gaat. en dan toch lelijk doen, niet leuk, maar lekker laten gaan, hij zal thuis het niet zo naar zijn zin hebben, en bot dan zijn stres op jou. :-D

honden page profiel anjaanja 3 doggies

honden foto van anja

We zijn met zo veel mensen op de wereld en iedereen is anders zo ook honden.

Zulke dingen kunnen gewoon gebeuren vind ik!
Niet iedere hond is perfect of luistert perfect of altijd. Gelukkig bij een heleboel ook wel.
Soms trainen mensen niet zo veel met hun hond wat dan ook.

Ik zou niet gauw iemand uitschelden, kijk zou een andere hond nou mijn hond tot gewond aan toe aanpakken dan weet ik het niet maar als het goed afloopt of er eigenlijk niks aan de hand is wat is dan het probleem?

Mensen accepteer gewoon wat van de medemens :-D naar die man gericht die je uitschold dan he ;-)

Grtz.

honden page profiel Miss CMiss C 3 doggies

honden foto van Miss C

Ik keur echt niet goed hoor dat deze man direct begint te schelden, maar als ik mezelf in de positie van die man plaats en er komt een gigantische duitse dog op me afgestormd komt denk ik dat ik ook sta te rillen als een rietje.. ook omdat de eigenaar van dit grote ras niet in de buurt is.
Natuurlijk mag deze man niet direct gaan schelden, maar ergens begrijp ik hem wel een beetje.. er van uitgaande dat de honden die los lopen niets kwaad doen kan je toch aardig schrikken

honden page profiel MarindaMarinda

honden foto van Marinda

Ja, ik kan me ook wel voorstellen dat die man zich een ongeluk schrikt als Skytje daar ineens voor zn voeten staat.. ik schrik daar zelf ook altijd van, of de hond nou groot of klein is, schrikken doe ik dan ook, maar meer omdat ik de hond dan niet ken. En Sky is wss wel wat imposant, ik merk dat ik eraan gewend ben, dus voor mij is het geen 'grote hond' meer. Maar ondanks dat ik het begrijp, heb ik er wel de balen van haha, dan let ik altijd heel goed op en dan gaat het eens een keertje 'fout' (in de zin van: ik heb gewoonweg geen tidj gehad om Sky bij me te roepen, die man was er gewoon ineens).. Lucht wel lekker op zo zeg, hier op HP, ben al weer van m'n 'baalgevoel' af... ;-)

honden page profiel Miss CMiss C 3 doggies

honden foto van Miss C

haha gelukkig ben je van je ''baal'' moment af!!! ik kan  het me gewoon helemaal voorstellen van die man (op het schelden na dan)...  ik heb het namelijk ook wel eens gehad in het bos dat ik met mijn mini jackie loop en daar voor mij een gigantische hond aan komt dat ik me kapotschrik.. ik sta dan meestal heel stil totdat de eigenaar erbij is en meld dan wel dat ik geschrokken ben, maar meer omdat ik bang ben dat het hap slik weg Luna is..

honden page profiel MarindaMarinda

honden foto van Marinda

Ocherme 'Hap slik weg Luna' Sky doet geen vlieg kwaad, echt niet, maar dat geeft mij niet het recht om hem overal zomaar rond te laten fladderen. Beetje beleefdheid en rekening houden met anderen doet de wereld geen kwaad. Daarom ben ik ook altijd erg op mn quivive, ondanks dat Sky en Djens niets doen, weet ik dat niet iedereen gediend is van hen. Dus hou ik ze bij me, altijd. Alleen zag ik het vandaag gewoon stomweg te laat en om dan zo behandeld te worden..dat is gewoon niet leuk. Maar heb mij er alweer overheen gezet.. Jammer voor die man, dat ie niet de moeite nam om te wachten tot ik Sky bij me had, dan had ik met de honden netjes naast me nog even naar m toe gelopen en het uitgelegd. En wss had hij dan ook ingezien dat ik de leukste honden van het hele bos heb hahahhaa ;-)

honden page profiel Miss CMiss C 3 doggies

honden foto van Miss C

Daarom!! het zegt ook meer over die man dan over jou ;-)... maar moest wel ff lachen om je verhaal.. ik zag mezelf al helemaal staan met Luna en dan zo'n grote hond op me afgedenderd hahaha

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

haha ik herken je verhaal wel hoor Cindy, moest de eerste keer ook even slikken toen er een grote speelse hond op die kleine onderdeurtjes van mij afgedenderd kwam ;-)

Die hond dacht Jeeeeeh spelen, die 2 van mij dachten Sh** Helpppp vrouwtje, En ik dacht als ie maar op tijd stopt voor hij tegen mij op klapt O-).

9 van de 10 x doen ze inderdaad geen vlieg kwaad en is het alleen lompe enthousiasme, en ik kan ook wel snappen dat het beetje spannend is als je dit zo mee maakt. maar ik vond het niet zo zeer spannend voor de honden want die stonden immers veilig achter mij... maar meer of die 50 kilo of meer hond wel optijd zou remmen of dat ik gewoon gelanceerd zou worden :-D

er zijn soms situaties waarin je als baas niet voortijdig kunt ingrijpen, dingen waar je even geen grip op hebt of je overkomen. dat is een euvel als je loslopende hond hebt denk ik dan ;-) dan is het zaak om als baas van je eigen hond in te grijpen op een hond vriendelijke manier. ;-)

honden page profiel MarindaMarinda

honden foto van Marinda

inderdaad baasje van Dusty en Gaya, want als ze met hun kilo's op je in lopen, ziet je knie er zo uit:

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

owww autsj O-)

honden page profiel MarindaMarinda

honden foto van Marinda

Het zag er erger uit dan het was.. tenminste ik had er eigenlijk weinig last van. Pas toen ik 's morgens uit bed stapte dacht ik: 'Amai...'

honden page profiel SiberienneSiberienne 3 doggies

honden foto van Siberienne

Daar hoeven ze geen 50 kg voor te wegen, alleen maar goed lomp te zijn ;-). Kennis van mij brak haar neus door een opspringende husky puppy....

Back on topic; mijn vriend loopt al heeel lang hard en voor hem is het echt veranderd sinds hij zelf honden heeft. Nu is hij eigenlijk nooit meer bang. Hij is wel eens thuis gekomen met een labrador die hem veel leuker vond dan zijn eigen baas. Via de dierenambulance baas opgespoord, die man was BOOS. Waarom stopte je dan ook niet met hardlopen toen mijn hond achter je aan kwam! En maar chaggerijnig zijn. Tja, als jij in geen velden of wegen te bekennen bent en je hond gaat mee, wat moet je dan als loper? Beestje wilde niet teruglopen, maar liep steeds verder mee richting hoofdweg....

Maar goed, hardlopers en honden, vaak haat-liefde verhouding, veel zijn er al eens achterna gezeten maar met wat zendigswerk op de atletiekvereniging zijn die van ons er welkom en gaan ze ook wel eens mee op bos en veldloopjes. De meesten vinden het prachtig :-)

Mireille

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa 3 doggies

honden foto van Ina, Misty en Aysa

"  Skytje  "

O-)........, ;-)

honden page profiel MarindaMarinda

honden foto van Marinda

"
O-)........, ;-) "


Haha, ja hij wordt zelden echt 'Sky' genoemd... Meestal is het toch echt 'Skytje' voor iedereen.. Ik roep ook regelmatig: 'puppie, puppie, puppie' in het bos.. Je moet mensen dan zien kijken als meneer de bossen uit komt struinen....

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa 3 doggies

honden foto van Ina, Misty en Aysa

Geweldig...., hoe groter en lomper..., hoe kleiner de namen :-D

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Oeps... " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: op de rug
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^