Vies worden

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel joke&taatjoke&taat

honden foto van joke&taat

We hebben het er al is over gehad dat onze honden vies mogen worden geen probleem.Maar hoe zit het met jullie zelf .Ik zelf heb er geen probleem mee als ik van mij hond vies wordt als ik haar uit laat oude broek aan paar bergschoenen en daar gaan we.Nu heb ik een probleem als mijn vriendin mee loopt met haar jack russel wordt taat elke keer weg geduwd omdat ze bang is dat ze slijm aan haar kleren krijgt .Ze loopt ook gewoon in een joging broek als we de honden uit laten .Op het moment irriteerd het mijn dat taat elke keer weg geduwd word en tien keer onder weg wordt gezegd nee taat weg wezen en taat bedoeld het zo goed ze kan er ook niks aan doen dat ze hang lippen heeft .Op het moment denk ik ik ga lekker alleen met taat lopen een stuk rustiger dan word ze ook niet steeds gecorrigeerd .Hoe gaan jullie hier mee om .

groetjes joke en taat

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Vies worden" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Margje & Biko

Ik vind vies worden ook geen probleem.
Ik train ook gewoon in nieuwe broeken, lichte kleur broeken, worden heerlijk vies en dan gaan ze lekker in de was!
Ik duik zo op het gras in mn knieen, vanochtend nog toen we met wandelen een pupje tegen kwamen :-)
En dan thuis weer een andere broek aan. Het is maar kleding.

Ik zou het denk ik even bespreken met mijn vriendin. In de trant van dat ik het wandelen heel gezellig vind maar dat het voor mn hond niet zo leuk is als ze hem telkens weg duwt.
Of ik zou zeggen 'joh waarom trek je de volgende keer niet een oude broek aan, dan hoef je taat niet elke keer weg te sturen, ze wil alleen maar kroelen.'

Groetjes, Margje

honden page profiel 3 doggies

Al mijn kleren mogen vies worden, behalve mijn uniform. Mijn dieren weten het ook: uniform aan, dan mogen we niet op schoot. Binnenkort is dat voorbij, dan hoef ik geen 'apepakje' meer aan, haha...
't Bezoek hier zit niet zo met de aanwezigheid van huisdieren en dus pootjes, haren en wat al niet meer. Soms heeft mijn dochter er nog wel eens een handje van de dieren weg te sturen omdat ze geen viezigheid op haar kleren wil, maar dan zeg ik altijd "je weet dat hier dieren zijn, dan had je wat anders aan moeten trekken". Dan steekt ze haar tong uit en geeft ze me eigenlijk gelijk...

honden page profiel joke&taatjoke&taat

honden foto van joke&taat

Nou weet je als mijn vriendin hier op visite komt mag ze haar ook niet even begroeten ze wordt meteen weg geduwd .Ik vind dit echt een probleem en word hier zelf verdrietig van dat ik op het moment een beetje op het kook punt sta .Taatje is juist zo veranderd ze is zo lief geworden vind ik en dit gebeurt nu al ruim een jaar en ik kan er op het moment niet meer zo goed tegen .In het begin deed taat heel lelijk als er visite kwam en nu doet ze vvrolijk en word ze weg geduwd ook als ze schoon is maar haar sikkie is natuurlijk wel altijd nat dus kan je wel een beetje een natte vlek op je broek krijgen maar ik heb zo iets van dat droogt wel weer ik vind het juist heerlijk als ze met haar koppie op mijn schoot komt liggen
groetjes joke en taat

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Margje & Biko

Eigenlijk erger je je al teveel om er nog iets van te zeggen denk ik?

Het is wel lastig want het is toch een vriendin.
Maar ergens vind ik wel dat mensen dat toch wel weten als ze op bezoek komen... aan de andere kant, als het een vriendin is en ze is verder wel gezellig enzo kun je misschien rekening houden met haar en Taat niet bij haar laten, maar lekker op haar plaats leggen met een botje?

Ik zelf ben ook van: ik heb dieren, dat weet iedereen en dus zit hier haar op de bank, kunnen katten in je nek springen en de hond komt kroelen!
Wil je dat niet, dan kun je beter niet bij mij thuis afspreken.
Ik probeer wel rekening te houden als mensen een reele reden hebben, en dan reeel in mijn ogen ;-)

Maar dat is persoonlijk, het is jouw huis, jouw hond.
Je kan misschien wel eens vragen van 'vindt je die kwijl zo erg?' of een handdoekje of zoiets geven voor op haar schoot. Dan vind ze het misschien niet erg...

honden page profiel LindaLinda 3 doggies

honden foto van Linda

Hoi Joke,

Ik zou het uitleggen aan je vriendin, van Taat, en hoeveel werk je eraan hebt gehad. En haar een joggingbroek lenen, éen van een beetje waterdichte stof.

Als ze een vriendin is, dan begrijpt ze het. Anders maar afspreken om andere dingen samen te doen:(

Een vriendin van mij komt wel eens op bezoek, maar zegt dan niet hoe laat ze komt. Terwijl ik dan vraag of ze het in elk geval even een uur van te voren aan kan geven, dan laat ik eerst de honden uit, gaan we samen de stad in. Heeft ze een paar keer niet gedaan, maar inmiddels heeft ze door dat ik dan helemaal niet happy ben, dus nu houd ze er wat meer rekening mee. Ze is voor de rest wel een ontzettend lieve vriendin, alleen soms op dit punt wat onnadenkend.

Maar mijn honden gaan dus bij mij ook voor, hoor.

Groetjes,

Linda.

honden page profiel 3 doggies

Héél lang geleden had ik een St. Bernard en die kwijlde er vrolijk op los. Met name als hij zijn hangwangen uit ging schudden moest je je bergen! Is het een idee je vriendin een handdoek te geven voor over haar kleren en om eventueel Taat's bekkie af te vegen. Dat werkte hier goed...

honden page profiel WilmaWilma 3 doggies

honden foto van Wilma

Tja,

Ik denk dat ik het gewoon ronduit zou vragen waarom ze je hond steeds wegstuurt. Mocht het liggen aan een beetje 'slijm' terwijl ze zelf een hond heeft en een joggingbroek draagt, zou ik daar wel iets van zeggen.

Het lijkt er een beetje op dat ze Taat als een soort van tweederangs hondje behandeld. Kennelijk is haar eigen hondje brandschoon...daar heeft ze die probleempjes niet mee! Terwijl die er echt wel zijn hoor! Een opspringende Jack Russel terwijl het giet van de regen is ook niet prettig, om maar even iets te noemen.

Hond is Hond, klaar! Daar horen dit soort dingen bij. Ze hoeft Taat niet te aaien bij haar bekje, ze kan Taat ook aaien over haar rug.

Trouwens, niemand corriceert mijn hond tijdens het uitlaten. Ik ben dan zo'n type om direct te zeggen " deze hond is al voorzien van een baas en dat is ruim voldoende."

Deed ik vroeger ook met mijn kinderen. Als die jengelig waren in de winkel dan is het gekrakeel van oudere dames niet van de lucht. Ik gaf altijd netjes aan "dank u voor het advies maar dit kindje is al voorzien van een eigen mama."

Het is voor Taat ook niet leuk om door Jan en Alleman gecorriceerd te worden, als ik jou was zou ik dat eerst proberen te stoppen door aan te geven dat Taat al een schat van een baasje heeft.

Jouw vriendin neemt iets teveel ruimte. Ze had het jouw moeten vragen om je hond bij je te houden -uitleg geven over het waarom- en niet het recht te nemen om Taat te corriceren. Doordat ze dat niet heeft gedaan ziet ze jou niet als het baasje van Taat!

honden page profiel joke&taatjoke&taat

honden foto van joke&taat

hoi allemaal
Het is inderdaad zo haar hond is perfect .Die doet noeit iets verkeerd .Terwijl ik ook wel is vies word van haar als ze in het water geweest is en lekker staat te schudden .Een handdoekje heb ik hier altijd liggen en als ik bij mensen op visite ga dan neem ik die ook altijd mee .Maar weet je als een grote hond je aanraakt dan worden je hele benen vies En bij een klein hondje alleen de onderkant dat is het verschil .Maar het is ook zo als er een keer is iets gebeurd op het recreatie gebied dat taat uit gevallen is tegen een andere hond moet ik dagen dit aan horen .Ook als de honden uitlaatservice hier is is het gelijk joke kijk uit hoor dan zeg ik ik gooi haar even los dan gaat het goed want taat is een beetje bang voor groepe honden en dan doet ze echt niks nou dan krijg ik een commetaar van hier tot gunter ik zelf heb gewoon weinig te zeggen en ik weet ik heb het al veel te ver laten komen maar ik ben zoon binnen vetter en ik kan heel slecht tegen ruzies en dit is een persoon waar heel moeilijk mee te praten valt over dit soort dingen dan is ze gelijk boos en ligt het aan mij .
groetjes joke en taat

honden page profiel 3 doggies

Oh wat lastig... Ik ken ook mensen die altijd kritiek op een ander hebben maar die zelf niets kunnen hebben. Ik houd dan - als ik vrienden wil blijven tenminste, anders niet - mijn kiezen op elkaar maar je zit jezelf daarna wel helemaal op te vreten. Wat nog wel eens wil helpen is een uitleg wat je stoort met de vraag "wat vind je er nou zelf van?". Dan moet ze dus uit gaan leggen hoe zij het ziet en meestal komt iemand dan tot de conclusie dat de ander gelijk heeft...

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Margje & Biko

Zelf ben ik ook een binnenvetter, met als gevolg dat ik op een gegeven moment zolang heb binnengehouden dat ik niet meer normaalkan zeggen wat er aan de hand is, maar er meteen een bom barst.

Nu probeer ik gewoon wat eerder te zeggen als me iets dwars zit. Tegen anderen zeg ik namelijk wel: vertel me als er iets is, want ik kan het niet ruiken! En dat geldt dan andersom eigenlijk ook.

En eerder is het ook gezegd: als ze echt een goede vriending is, dan komt het wel goed, dan heeft ze ook begrip voor jouw situatie. Zeker als je uitlegt waarom je het zo vervelend vindt. Dat je heel veel energie in taat hebt gestoken en dat ze nu zo lief en braaf is.

Maar als ik het zo hoor had ik inderdaad allanggg ruzie met haar gehad. Beetje negatief uitlaten over mijn hond tss!

honden page profiel joke&taatjoke&taat

honden foto van joke&taat

Hoi margje
Dit zegt mijn man ook ik had al lang ruzie met haar gehad laat er toch lings leggen maar het moeilijk bij mij is .Als ik boos word raak ik in paniek en begin dan vreselijk te huilen en dat wil ik eigenlijk niet maar dat gebeurd gewoon .En ik moet eerlijk zeggen dat ik zelf zo gek op taat ben ze is echt mijn maatje ze is er altijd voor me .Ik denk dat ik maar gewoon moet gaan zeggen dat ik liever met taat alleen ga lopen dat ik dat prettige vind en rust gevender
groetjes joke en taat

honden page profiel LindaLinda 3 doggies

honden foto van Linda

Hoi Joke,

Dat ken ik wel. Toch kun je jezelf wel eens verbaasd laten staan. Soms komt het "Nee!" diep van binnen en er zo spontaan uit dat het dan ook meteen klaar is. En de ander meteen inbindt.

Maar over het geheel genomen is een vriendin die bij elke gelegenheid jou probeert te raken via Taat geen vriendin. Zou ik ook eens iemand anders uitnodigen om een eindje op te lopen. Via het asiel misschien? Er zijn vast mensen die voor het eerst een asielhond in huis nemen en van jouw ervaring kunnen profiteren...

Groetjes,

Linda.

honden page profiel WilmaWilma 3 doggies

honden foto van Wilma

@Joke,

Volgens mij ben jij echt heel verdrietig en zit je behoorlijk met de situatie in je maag.

Lieverd, ga anders inderdaad alleen met Taat lopen. Dan voel jij je prettiger en heb je volop aandacht voor Taat.

Mocht je vriendin toch met jullie mee willen lopen dan kun je misschien dat moment nemen, om te vertellen dat je haar gedrag tegenover Taat niet zo fijn vindt.

honden foto van Monique van Lotje en Kwibus!!! ***Flos en Buster en Morris***

Hoi Joke,

Ik zou er toch wel wat van zeggen. Ze heeft toch een joggingbroek aan? Dat is toch niet haar beste kleding? Als ze nu in haar goede kleren ging wandelen, dan kan ik mij er nog iets bij voorstellen! Maar met een joggingbroek vind ik het onzin....Ja andere mensen kunnen wel eens vies worden van je hond. Ik zelf vind het ook altijd vervelend als het gebeurt. Bv als iemand in een witte broek op bezoek komt en ze zetten daar toch even een zwarte poot op...Als ze dat bij mij doen, geef ik er niets om. Gewoon broek uit en schone broek aan. Maar bij bezoek heb ik er ook soms moeite mee. Niet iedereen houdt rekening met het feit dat hier toch twee honden rond lopen. Raar dat iemand met een hond bang is om vies te worden voor een andere hond. Ik zou er zeker wat van zeggen, want voor Taat is het toch niet zo leuk. Ze wordt telkens afgewezen....Een goede vriendin begrijpt je wel!

Groetjes Monique

honden page profiel WilmaWilma 3 doggies

honden foto van Wilma

@Monique,

-Raar dat iemand met een hond bang is om vies te worden voor een andere hond.

Zou ze misschien een lichte vorm van smetvrees hebben??

Vindt ze Taat misschien een vies hondje? Combinatie van beide?

honden page profiel joke&taatjoke&taat

honden foto van joke&taat

Hoi wilma
Inderdaad ik ben op het moment erg verdrietig en zit er mee in me maag.
@ monique
Als er mensen zijn die er heel netjes bij lopen hou ik er natuurlijk ook bij me .Maar iemand in een oude jogging broek vind ik niet dat ik taat hoef te corrigeren als ik taat roep komt ze als een speer keihard aan lopen dan gebeurd het wel is dat ze de bocht te kort neemt en onze benen aanraakt ik zelf moet daar om lachen maar zei niet .
groetjes joke en taat

honden page profiel geen lid meergeen lid meer 3 doggies

honden foto van geen lid meer

hoi joke

als ik jou was zou ik het zeker vragen hoor ... ik had een tante die dit ook vies vond maar omdat ze bij ons kwam en zei wist dat er dieren waren vroeg ze altyd om een handdoek om over haar te leggen en kon hond of poes toch ff op schoot
maar jou vriendin wil taat helemaal niet ik vind ook dat ze wel heel erg afstandig doet hoor tegen taat en dan nog wel als je zelf ook een hondje hebt dom !!!
en bij mij mogen ze ook vies worden hoor mijn kleren heb gelukkig een wasmachine .....

groetjes els en poot van spikey

honden page profiel JeanineJeanine 3 doggies

honden foto van Jeanine

Hoihoi..
Als ik met Hindy ga wandelen hou ik er altijd rekening mee dat ik vies kan worden.. Dus dat is geen enkel probleem..
Ze heeft het alleen heel erg aan zich (maar volgens mij doet ze dat extra :P) dat als we ergens heen moeten en we hebben nette kleren aan dat ze ons altijd even vuil moet maken :P
Maarja.. Dat weet je al als je een hond aanschaft en ik vind dat je dan niet moet zeuren als je eens een keertje vuil wordt.. Iedereen heeft toch een wasmachine??
Groetjes jeanine en een pootje van Hindy

honden page profiel brambram 3 doggies

honden foto van bram

vies worden?
geen probleem.
ik loop meestal één keer op een dag met tessa in het bos.
ik trek dan gewoon me oude spijkerbroek aan met me oude gympen.
dus ik kan gewoon vies worden.
en trouwens we hebben een wasmachine he.

honden foto van Monique van Lotje en Kwibus!!! ***Flos en Buster en Morris***

Hoi hoi,

Ik loop gerust in mijn goede kleren de bossen of de weilanden in. Ik heb dan meestal wel laarzen aan die ik normaal niet snel draag. Maar soms vergeet ik echter ook mijn laarzen te wisselen, met als gevolg dat ik met mijn goede laarzen door de weilanden banjer. Mij maakt het niet uit als mijn kleren vies worden. Daar heb ik een wasmachine voor....'s morgens voor ik naar mijn werk ga, let ik wel heel erg op...Dan baal ik meestal als ik weer naar boven moet om toch weer snel een schone broek aan te doen. Maar als het gebeurt, tja dan zal ik daar niet over mopperen....

Ik zie Taat die bocht al te kort nemen. hahaha Van mij mag ze gerust tegen mij aan knallen, ook al heb ik mijn beste kleren aan. Zolang Taat maar plezier heeft, zou ik het ook hebben. Daar gaat het toch om!! Dus nogmaals ik zou je vriendin eens vragen waarom ze Taat afwijst. Ze zal je best begrijpen als je het vraagt en zal er misschien rekening mee houden dat jij er toch moeite mee hebt.....Ze moet als hondeneigenaar weten, dat je niet altijd schoon kan blijven!

Groetjes Monique

honden page profiel EstherEsther 3 doggies

honden foto van Esther

Hoi Joke,

zo te horen (lezen) lijkt je vriendin iemand die graag perfekt wil zijn, geloof me dat zijn vaak erg ongelukkige mensen die zeer ontevreden met zichzelf zijn (zullen het echter nooit toegeven).

Ga lekker zelf met Taat wandelen, zul je je veel vrijer voelen omdat je niet iedere keer bang moet zijn dat Taat tegen haar aanrent en dat zij daar dan een probleem mee heeft. Kun je ook veel relaxer met hem wandelen. Doet Taat goed, doet jouw goed.

Gr. Esther

honden page profiel joke&taatjoke&taat

honden foto van joke&taat

Allemaal bedankt ik ga er vanaf maandag wat aan doen ik vind het op deze manier niet leuk meer en ga lekker alleen lopen in het weekend loop ik altijd met mijn man .
groetjes joke en taat

honden page profiel geen lid meergeen lid meer 3 doggies

honden foto van geen lid meer

hoi joke

sterkte maandag
en gelijk heb je
sta 200 procent achter je
lekker genieten hoor van jou taatje

groetjes els en een stevige poot van spikey

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre** 3 doggies

honden foto van    Ilja & ***Sterre**


Hoi Joke,

Je hebt gelijk, ga lekker in je uppie lopen met Tatie...
Geen ergernis aan je hoofd!!
Wandelen moet ontspanning zijn geen stress oefening...

Misschien kom je wel iemand tegen tijdens de wandeling waar je spontaan mee oploopt....

Toen ik pas in de achterhoek woonde, kende ik letterlijk en figuurlijk "geen hond"...

Nu ken ik heel veel mensen hier in het dorp, meestal van het tegenkomen tijdens de wandelingen en dat je dan even een eindje oploopt met elkaar terwijl de honden met elkaar spelen...

Wandelse vandaag met Taat... :-)
Het wordt mooi en "relaxed" wandel weer...

Lieve groet, Ilja
High-five van *Sterre*

honden foto van Monique van Lotje en Kwibus!!! ***Flos en Buster en Morris***

Hoi Joke,

Ik hoop dat je vandaag meer geniet van de wandeling met Taat. Laat haar maar lekker de Taat zijn die ze is! Niemand die haar dan afwijst. Hier schijnt het zonnetje, dus ik ga zo ook lekker met die twee van ons langs de maas banjeren....Moet ik ze wel eerst alle twee even wakker maken. Het is hier op het moment 1 snurk-orkest...

Groetjes Monique

honden page profiel joke&taatjoke&taat

honden foto van joke&taat

He he heerlijk gelopen met taatje geen gezeur om me heen dat taat weggeduwd wordt Ik ben anderhalf uur met haar weggeweest lekker op ons gemakkie .Het was druk op het recreatie gebied veel honden .Taat heeft lekker gesnuffeld van de linker kant naar de rechter kant en niemand die zij dat ze vervelend was Veel staan praten met andere mensen was heel gezellig .Zo deed ik het altijd met (boomer) mijn vorige hond ook .Gewoon lekker alleen en ik zie wel wie ik tegen kom.En zo wil ik het ook weer gaan doen met taat .En niet meer met mensen waar je het toch nooit bij goed doet .
Allemaal bedankt voor jullie adviezen en jullie mede leven Ik kon er vrijdag echt even niet meer tegen .

groetjes joke en taat

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Margje & Biko

Nou ben blij dat je nu een fijne wandeling gehad hebt!
Dat is inderdaad veel beter dan gezeur om je heen. Ook veel leuker voor Taat! En toch gezellig als je allerlei mensen tegen komt!

Groetjes

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre** 3 doggies

honden foto van    Ilja & ***Sterre**


Da's een positieve ervaring voor je geweest, fijn zo..!!
Ja, als je alleen met je hond wandelt, krijg je sneller contact met andere wandelaars, dan wanneer je met iemand samen loopt...

Zo zie je maar... J. Cruijff zou zeggen; "ieder nadeel "heb" ze'n voordeel"... :-D

Ik wandel ook voor 99 % alleen met Sterre...
Vind ik heerlijk om alleen te zijn met m'n hond en de natuur.. !!!

Lieve groet, Ilja
High-five van *Sterre*

honden page profiel joke&taatjoke&taat

honden foto van joke&taat

Hoi allemaal
Ik wou even vertellen hoe het gaat Ik loop heerlijk alleen met taat En het gaat geweldig veel contact met taat onder weg Ik kom natuurlijk wel een heleboel mensen tegen onder weg waar ik lekker mee sta te kletsen .Wat mijn vriendin betreft daar heb ik tegen gezegt dat ik invervolg alleen wou lopen dat er altijd wel wat is onder weg En dat ze daar over dan zo kon door lopen miepe En dat taat beslist niet autisties is want dat vond zei ook .Zei vond dat ik ook ontzettend overal om kon miepen en proefde uit mijn verhaal dat ik geen contact meer met haar wou Toen zei ik Dat zijn jou worden maar niet de mijne .Maar als jij het zo wil ook goed .Ik heb haar sleutel toen gelijk die zelfde dag terug gebracht Is maar vier huizen lopen dus zo gebeurt .Maar een ding is zeker ik loop een stuk rilexter met haar en als ik moet kiezen kies ik toch echt voor het wel zijn van mijn hond .
Nou jullie zijn op de hoogte en er zijn gelukkig mensen die mij wel begrijpen met taat

groetjes joke en mijn lieve taat

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Vies worden" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^