neurotisch?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

ongerust (Gast)

Hierbij een vraag aan ervaren fokkers;
Sinds eind oktbober heb ik een Chi met FCI stamboom bij een aangesloten fokker vandaan.
Ik maak me sinds enkele weken zorgen te maken over haar gedrag. Ze draait soms op een vreemde manier rondjes, draait soms heel raar, heen en weer, met haar hoofd. Als ze rondjes draait krijg ik geen contact met haar. Kortom ik vind haar gedrag neurotisch. Ze eet, drinkt, plast, poept en speelt goed.
Het rare gerdrag vertoont ze niet de hele dag door. Misschien kan het onzekerheid zijn waardoor ze neurotisch reageert of is ze inderdaad geestelijk gehandicapt.
Zijn er fokkers die hier ervaring mee hebben? Ik heb nog geen contact met de fokker opgenomen hierover. Ik wil eerst een uitsluitsel hebben.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "neurotisch?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Anneke en de chi'sAnneke en de chi's

honden foto van Anneke en de chi's

Hoi,
Ik volg hier even mee...
Mijn chihuahua van bijna 2 heeft ook een neurologisch probleem. Hij vertoont een heel raar gedrag, 't is dan net of hij alsmaar naar boven kijkt en dan heeft hij ook evenwichtsproblemen...Hij kreeg antibiotica en Prednison van de DA en dan ging het wel over, maar het lijkt toch of het probleem steeds terug komt, niet in zo een erge mate als de eerste keer maar toch... Een MRI-scan hebben we nog niet laten maken, ik ben helaas niet verzekerd en 900 euro vind ik toch een absurd bedrag, hoe graag ik ook Bas genezen wil zien. Het is maar de vraag of ze op de MRI iets kunnen zien en of hij dan daar daadwerkelijk voor behandeld kan worden. Met de fokker hebben we helaas geen contact meer maar we hadden al zo een gevoel van nee deze fokker is niet goed bezig. Sommige fokkers vergeten wel eens dat je van dat beestje ontzettend veel houdt en dat het een stukje van je leven wordt en dat het niet fijn is als je in de mallemolen van de ziekenhuizen komt. Ik heb gelukkig nog een andere chihuahua die kerngezond is ;-)

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

Geestelijk gehandicapt komt bijna niet voor bij honden geloof ik.. Dieren die met een chromosoom extra geboren worden overleiden vaak kort na de geboorte. In de geschiedenis zijn er ooit 2 dieren met mogelijke geestelijke handicap geweest, beide aapsoorten. Dus geestelijk gehandicapt lijkt me sterk.Ben je al naar de dierenarts geweest? Misschien is het wel syringomyelia (vanwege die bewegingen met het hoofd)..

neurotisch (Gast)

Dank je Lady, ik ga het even opzoeken op internet. Ik moet aan het eind van de maand met een van andere hondjes voor een jaarlijkse prik en neem haar dan mee. Ondertussen wil ik haar gedrag wel even filmen. Vreemd, wij hebben allemaal het gevoel dat er iets aan de hand is maar we weten niet precies wat. Ik heb totaal 7 Chi's en dit heb ik nog nooit meegemaakt

ongerust/neurotisch (Gast)

ik heb net het stukje gelezen over Syringomyllia. Mijn Chi vertoont geen enkele overeenkomst. Zodra ik haar oppak wordt ze wel rustig, naar onze idee heeft ze absoluut geen pijn, wel is haar fontanelletje nog iets open.

honden page profiel B met D&A†B met D&A†

honden foto van B met D&A†

Ik denk eerder aan een vorm van epilepsie.

" Als voorbeeld kunnen we noemen de "lobus temporalis" aanvallen (psychomotorische aanval), waarbij de hond achter zijn staart aanrent "


Bron:
http://www.epilepsiebijhonden.nl/soortaanval.htm

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola

honden foto van Jeroen & Lola

oorontsteking?
idd zou je oals bianca zegt ook naar epilepsie kunnen kijken

honden page profiel KK

honden foto van K

misschien een lichte vorm van epilepsie. ik zou een scan laten maken van haar koppie.

ongerust/neurotisch (Gast)

ik ben bekend met Epilepsie bij honden en heb zelf EHBO en deze symptonen heeft ze niet. Haar oortjes zijn helemaal schoon, ook van binnen en ze geeft geen tekenen van een oorontsteking.

Zij vertoont ook vreemd gedrag als ik haar oppak en zij mij gaat likken. Het lijkt wel alsof zij op dat moment geen controle over haar hoofdje meer heeft :(

honden page profiel KK

honden foto van K

toch klinkt dat als syringomyelia, wat vaak bij chi's voorkomt. de symptomen zijn per hond verschillend, maar ook dat komt eruit bij een scan.je hebt overigens veel verschillende vormen van epileptie, dus ook al heb je er ervaring mee, ik zou het niet meteen uitsluiten.
ook zou ik juist wel contact opnemen met de fokker, want misschien weet die wat het kan zijn.
en dieren-ehbo heeft hier totaal niets mee te maken. dat heb ik ook al jaren geleden gehaald, maar toen mijn hond een hersentumor bleek te hebben, had ik daar erg weinig aan.
het lijkt sowieso iets neurologisch te zijn.

honden page profiel B met D&A†B met D&A†

honden foto van B met D&A†

Epilepsie komt in heel veel soorten en vormen voor.
En is ook niet altijd even makkelijk te herkennen.

Maar de EHBO heeft daar niks mee te maken.

Ik zou echt langs de dierenarts gaan om in ieder geval iets een scan te laten doen en je hond goed te laten onderzoeken.

honden page profiel KK

honden foto van K

dit bijvoorbeeld, is ook epilepsie: Als voorbeeld kunnen we noemen de "lobus temporalis" aanvallen (psychomotorische aanval), waarbij de hond achter zijn staart aanrent of naar denkbeeldige vliegen hapthttp://www.epilepsiebijhonden.nl/soortaanval.htm

ongerust/neurotisch (Gast)

Jullie opperen een vorm van Epilepie of syringomyelia. Maar wat ik wel vreemd vind is dat als ik haar oppak haar gedrag meteen weer normaal is. Een Epi aanval blijven ze meestal even in zitten totdat deze over is.
Zij is nu bij een vriendin die haar ook observeert en zij noemt haar gedrag spastisch

honden page profiel B met D&A†B met D&A†

honden foto van B met D&A†

Je zegt net dat als ze achter haar staart aan gaat dat je geen contact krijgt met haar....

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Ik zou je willen adviseren om een filmpje te maken; dit aan je dierenarts te sturen en wellicht kan hij dit filmpje doorsturen naar een veterinair neuroloog, die dan hopelijk de beelden herkent.

In eerste instantie zou ik niet aan chiari-achtige malformatie (CM) of dientengevolge syringomyelie (SM) denken. Overigens kunnen hondjes bij CM zonder SM dezelfde verschijnselen vertonen als bij SM.

honden page profiel KK

honden foto van K

" Jullie opperen een vorm van Epilepie of syringomyelia. Maar wat ik wel vreemd vind is dat als ik haar oppak haar gedrag meteen weer normaal is. Een Epi aanval blijven ze meestal even in zitten totdat deze over is.
Zij is nu bij een vriendin die haar ook observeert en zij noemt haar gedrag spastisch
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ik weet niet of je weet wat spastisch is, maar als je spastisch bent, ben je dat altijd, niet af en toe. spasmen zijn spiersamentrekkingen waar je zelf geen controle over hebt. "

ongerust/neurotisch (Gast)

Bianca, ze draait rondjes maar grijpt niet naar haar staart. Op het moment heb ik geen contact met haar maar als ik haar oppak en meteen weer op de grond zet reageert ze weer normaal. Pff wel moeilijk hoor om dit probleem te omschrijven, daarom wil ik haar ook gaan filmen zodat ik dit mee kan nemen naar de dierenarts

honden page profiel B met D&A†B met D&A†

honden foto van B met D&A†

Het hoeft ook niet zo zeer te zijn dat ze echt haar staart probeert te pakken maar meer het rondjes draaien. 
Djago heeft dit ook veel gedaan en doet het nu nog wel eens af en toe maar ik naar hem roep hey op een wat harde manier houdt ie gelijk op.Dat is heel wat anders dan jij beschrijft.

Komt er epilepsie voor in de lijn waar je hond uit komt?

ongerust/neurotisch (Gast)

Lieve mensen ik dank jullie ontzettend voor het meedenken en morele steun;-). Ik ga dit weekend contact met de fokker opnemen om te vragen of er epilepsie in de lijn voorkomt en ga haar filmen en het voorleggen aan de dierenarts.
Ik zal het jullie op de hoogte houden

honden page profiel B met D&A†B met D&A†

honden foto van B met D&A†

Super!
Ben benieuwd naar het filmpje eigenlijk.
Zou je die hier ook willen plaatjes?
Als je een account aanmaakt kan je je eigen topic goed terug vinden :-)

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Bij chihuahua's komt nogal eens een hydrocephalus/waterhoofd voor. Dit geeft ook neuroligische verschijnselen.

honden page profiel DoberkikiDoberkiki

honden foto van Doberkiki

Up!
en 'ongerust'; weet je al iets meer?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "neurotisch?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: laat hier jullie schatjes zien!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^