Tips, tricks en hulp gevraagd!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Anoniem (Gast)

Beste bull liefhebbers,

Na jaren de wens te hebben gehad om een hond aan te schaffen hebben wij eindelijk de knoop kunnen doorhakken en willen wij gaan kijken naar een Frans bulldog. Via via zijn we terecht komen bij mensen die een pup van 4,5 maand wegdoen. De Franse bull zal mijn eerste hond worden, dus afgezien van kennis opgedaan uit de boeken, internet en andere hondbezitters heb ik nog weinig ervaring hiermee. Vandaar dat ik jullie om tips en tricks zou willen vragen. Zo zou ik graag willen weten waar ik op moet letten als wij gaan kijken. De pup moet weg omdat de mensen er geen tijd voor hebben. Het blijkt dat ze weinig tot niets aan opvoeding tot nu toe hebben gedaan, alleen met de harde hand gestraft. Ik wil sowieso een puppycursus doen, maar is het slim om een pup van 4,5 maand aan te schaffen die weinig tot geen opvoeding heeft gehad? Krijg je de slechte eigenschappen er nog uit? Ze vragen rond de €650 voor het beestje, inclusief bench, mand, riempje en overgebleven voer. Is dit realistisch?

Mochten wij het beestje aanschaffen, welk voer raden jullie aan om te gebruiken? Hoeveel keer per dag nog uitlaten, hoe vaak in de bench etc.? Ikzelf wek 4 dagen in de week en zal de pup 's ochtens en 's avonds 2x uitlaten, mijn vriend zal het tussen de middag doen, maar de rest van de dag zal hij voornamelijk alleen zitten. Ik heb hier wel al ideeën over, maar zou graag ook de ideeen van jullie hierover horen!

Alvast dank voor alle hulp!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Tips, tricks en hulp gevraagd!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel denisedenise

honden foto van denise

Hoi Anoniem,

Poeh wat een geld voor een pup van 4,5mnd... Heeft de pup een stamboom? Is ze getest op alle ziektes en dergelijke? Heeft ze alle puppy entingen gehad?
Van wat ik verder lees uit het verhaal is dat de pup dus vrij weinig opvoeiding heeft genoten tot nu toe alleen met de harde hand. Da zal het beeste waarschijnlijk erg onzeker en en schuchter zijn, misschien/waarschijnlijk is de puo al getraumatiseerd. Omdat dit je eerste hondje wordt ga je dus niet alleen opvoeden, maar een getraumatiseerde pup proberen op te voeden. Dit zal heel veel werk en energie kosten, zelfs voor een ervaren iemand die altijd honden heeft gehad. Je moet je goed bedenken of je dit wilt....
Daarnaast, maar dat is mijn mening zou ik nooit een oudere pup kopen maar altijd een van rond de 10 weken. Zo kun je zien hoe het nest van de pup eruit ziet en hoe de ouders zijin en de andere pups. Dan kun je sneller het karakter van de pup inschatten. Nu weet je in principe niet veel. De weken tussen 8 en 12 weken zijn erg belangrijk voor een pup qua socialisatie dat heb je nu in principe al gemist. Begrijp me niet verkeerd ik vind het geweldig dat je deze pup wilt helpen, maar bedenk eerst goed of je dit echt wilt en of je dit kunt. Een 'verse' jonge pup is misschien wel meer werk met zindelijk maken etc, maar heeft verder nog geen trauma's e.d. en kun je opvoeden zoals jij dit wilt.
Heel veel succes

honden page profiel Vivian   <3    SemVivian <3 Sem

honden foto van Vivian   <3    Sem

als het geen pup met stamboom is zal ik er geen 650 euro voor betalen maar gewoon naar een fokker uit gaan kijken die een nestje heeft of er 1 krijgt om daar een pupje bij te halen,, voor iets meer geld heb je een pupje van 8 weken die je met eigen hand kan opvoeden,, als ze tegen zo jonge pup al zo hard zijn geweest kan die angstig zijn en daarbij weer gedragsproblemen krijgen.. als ik jou was zou ik er heel goed overnadenken en toch overwegen om gewoon bij een goede fokker een pupje te halen... ;-)

honden page profiel gojagoja

honden foto van goja

ik zou me niet te druk maken of je "de slechte eigenschappen" er nog uit krijgt
je spreekt dan hooguit over niet of verkeerd aangeleerd gedrag

ik heb herplaatsers van 5jaar oud in huis en in huis gehad, met rugzakken vol verleden, maar je staat versteld hoe goed een hond in staat is zijn gedrag te veranderen, en trauma's met 4,5maand?? ik neem aan dat je in kan schatten wat dit voor mensen zijn.

let daar dus op, en bv : is het hondje open en sociaal voor jullie benadering, wil het contact maken en op je letten, rol een speeltje weg en kijk of het pupje reageert (als het dat doet, heb je gelijk een motivator om thuis mee aan de slag te gaan in de training)

als de pup oorspronkelijk van een goede fokker komt, en gewoon 7-9 weken bij de moeder heeft gezeten is de pup volledig toegerust om alles te leren wat er te leren valt, mams heeft dan de basis gelegd, als baasje ga je daarmee verder, vraag daar dus naar, en naar de papieren die bij de hond horen. Is er een fokker, benader die dan !!

ik vind het trouwens ook heel veel geld voor een hond die "afgedankt" wordt
ze zouden blij moeten zijn met iemand die het aandurft

wat mij meer zorgen baart is je laatste stukje, 4 hele dagen werken, tussendoor ff de hond uitlaten en verder alleen laten zitten........ of dat nu een goed idee is........ ik vind zelf van niet, als dit hondje al wat alleen kan zijn, is 2x een volledig dagdeel op 1 dag in mijn ogen veel en veel te veel.

succes met je afweging.

honden page profiel B met D&A†B met D&A†

honden foto van B met D&A†

650,- euro voor een herplaatser vind ik enorm veel geld.
Ook al is dat incl. spulletjes.
Heeft de hond wel een stamboom?


Een pup van 4,5 maand zonder opvoeding en alleen maar kennis van de harde hand zal niet makkelijk zijn. Hij moet dus vertrouwen winnen en dat kan lang duren.

Het is zeker niet onmogelijk omdat hij nog jong is.
Een goede cursus is zeker aan te raden waar ze alleen maar positief werken, dus belonen bij goed gedrag en negatief gedrag negeren.
Zoek ook een hondenschool die niet werkt met slipkettingen e.d.

Is de hond wel sociaal met andere honden?
Dan zou je kunnen denken aan een dagopvang.
's ochtends brengen en eind van de middag weer ophalen. Zie het als een creche :-)

Als de hond niet zindelijk is moet je beginnen met de standaard zindelijksheidstraining, dat houdt in dat je hem behandelt als een pup van 8 weken oud. Elke 2 uur naar buiten en na het spelen, eten of slapen. Uitbundig belonen wanneer er buiten iets is gedaan en wanneer er toch een ongelukje binnen is de hond even apart zetten zonder iets te zeggen en het opruimen wanneer hij het niet ziet.
Dit kan je langzaam aan gewoon afbouwen tot je 3 of 4 keer per dag naar buiten kan.
Krijg je ongelukjes in huis dan moet je een stapje terug doen.

Ik zou toch die mensen goed uithoren over hoe de hond is in huis en buiten en ook met andere honden.

Hoe vaak en hoelang je de hond in de bench moet doen is per hond verschillend.
Een bench is ook niet verplicht. Misschien doet de hond het beter wanneer hij niet opgesloten zit. Even afwachten dus en proberen.
Persoonlijk zou ik hem niet langer dan 3 uur in de bench doen. Het blijft een klein hokje natuurlijk.
Misschien een aparte kamer met een bench die open kan blijven staan?
Laat geen speelgoed of botjes liggen waar hij in kan stikken.
Een kong is zo'n geval een goed stukje speelgoed waar sommige honden lang mee bezig kunnen zijn. Een kong kan je vullen met bijv. pindakaas.
Alles moet eruit gelikt worden en dat kost soms nogal wat tijd.

Succes!

Anoniem (Gast)

Dank jullie wel voor jullie reacties! De hond is wel ingeeent en gechipt, paspoort en stamboom heb ik zonet even nagevraagd. Het is inderdaad een risico om als beginnend hondenbezitter te beginnen met zo'n uitdaging. Er zijn inderdaad ook andere mogelijkheden dan hem zo lang alleen in de bench te laten zitten, ik heb genoeg ruimte waar zij eventueel alleen kan rondlopen en niets kapot kan maken. Daarbij heb ik genoeg opvang in vriendenkring waar ik haar eventueel ook kan brengen. Momenteel zit ze zelfs 5 dagen per week overdag alleen, enorm zielig. Mochten wij de pup overnemen dan neem ik twee weken vakantie, waardoor ik deze wel al met haar volledig kan doorbrengen en kan zorgen dat zij zich kan acclimatiseren. Via mijn kennis heb ik gehoord dat de pup inderdaad wat afwachtend is naar mensen. Dit zal vanwege de harde opvoeding zijn maar ik ben ervan overtuigd dat ik met veel geduld en discipline kan zorgen dat dit veranderd. Mocht het niets worden dan ga ik zeker verder kijken naar een fokker. Het probleem is echter dat ik ook hiervan vrij weinig kennis heb, en de fokkers die snel zijn te vinden via google al snel broodfokkers blijken te zijn. Ik heb 1 fokker waar een vriendin van mij een engelse bull vandaan heeft gehaald en alles prima is, maar zij vragen 1750 euro voor een franse bull! Dit vind ik toch wel er-rug veel geld! Hebben jullie hier nog tips over? Ik w oon zelf in Zuid-Limburg en heb er best wat reistijd voor over maar aangezien ik dan ook een aantal keren wil gaan kijken bij een fokker voor ik een beslissing neem, is het niet handig als de fokker zich in bijvoorbeeld Friesland bevindt.

honden page profiel Rox & FarahRox & Farah

honden foto van Rox & Farah

Ik vind het ook erg veel geld en zou zelf liever uitwijken naar een goede fokker of zelfs een ander ras. De franse bull is echt niet 1 van de gezondere honden.... 1 van de redenen waarom de pups ook zo duur zijn, complicaties bij de geboorte en kleine nesten. 
Eerlijk gezegd vind ik gezondheid belangrijker dan reistijd dus ik zou eerst toch op kwaliteit van de Fokker selecteren. Misschien is het een optie om in België of Duitsland te kijken.  Wel gewaarschuwd, België is een broedplaats voor broodfok. Daarom; stamboom. Heb je toch meer zekerheid.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Tips, tricks en hulp gevraagd!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^