Tweede hond?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Crissy, Joey en KiwiCrissy, Joey en Kiwi

honden foto van Crissy, Joey en Kiwi

Sinds kort zijn wij aan het nadenken over een nieuw vriendje voor joey, Een puppy. Mijn vriend wil heel graag een australian shepherd. Joey is nu 8 maanden en ik vind het eigenlijk te vroeg om er een puppy bij te nemen. Vanaf welke leeftijd wordt een tweede hond aanbevolen en is het meest prettig voor de hond die er al is? Het heeft bij ons absoluut geen haast en wij verdiepen ons in het ras en fokkers. Wij hebben een (erg dwarse ;-)) engelse cockers spaniel (reu) en dit was de eerste tijd ook pittig (ziekenhuisbezoeken, aangevallen door een hond en gedragstherapeut ingeschakeld i.v.m. Grommen). Nu hebben we dit allemaal (vind ik zelf) goed aangepakt en joey voelt zich veilig en hebben we het met zn drieen ontzettend gezellig. 
Wij hebben geen kinderen en dit staat ook nog niet op de planning. Wij wonen prettig en kunnen de puppy samen goed opvoeden. 

Heeft iemand ervaringen en tips? Zoals ik al zei, doen wij eerst grondig onderzoek voordat er een puppy bij komt en hier nemen wij alle tijd voor. Alle adviezen zijn welkom!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Tweede hond?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel RVSRVS 3 doggies

honden foto van RVS

Wordt het een vriendje of vriendinnetje voor Joey?

honden page profiel NacNac 3 doggies

honden foto van Nac

Ik zou nog even wachten, zeker tot je pup een jaar of 2 is. Ik weet niet zeker of dat als 'standaard' wordt aangehouden, maar persoonlijk zou ik het te druk vinden. Je huidige pup is nog niet stabiel, pubertijd komt er nog aan en er dan een jong pupje bijzetten, nee ik denk dat dat geen ideale situatie is.

Succes!!

honden page profiel Crissy, Joey en KiwiCrissy, Joey en Kiwi

honden foto van Crissy, Joey en Kiwi

Bedankt voor de reacties! We gaan denk ik op het karakter af en zien wel of het een reu of teef wordt mits dit samen kan met joey. Moeten ook nadenken over castreren e.d. Dus De aanschaf gaat nog wel even duren. Het lijkt mij nu inderdaad wel druk en ik zat zelf aan anderhalf jaar te denken maar twee jaar zou ook prima zijn. Ik hoor soms wel verhalen dat mensen als snel een pup in huis nemen nadat de andere hond net een jaar is maar dat lijkt mij voor ons te snel. Joey is best pittig en heeft de rust nu ook echt nodig. Is er ook iets bekend over rassen die bijvoorbeeld wel of niet goed met elkaar kunnen? Bestaat dat? Joey kan eigenlijk met elke hond goed overweg als we bijvoorbeeld in het park of bos zijn. Hij heeft veel respect voor oudere honden.

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe 3 doggies

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

Dat ligt aan het energieniveau en de manier van spelen,
Zet mijn border collie maar een bij een andere border, die gaan elkaar achterna rennen, elkaar aanstaren en weer rennen! Twee buldoggen zullen gaan stoeien en duuwen, twee windhonden zullen gaan rennen.. Enz enz enz
Dus als jullie er een aus bij willen, moet je wel rekening houden met dat hij joey kan gaan drijven, dwz happen in de hielen.. Je moet dit dus voorzijn dior veel met hem te werken/schapen te drijven:-)

honden page profiel N & dogs N & dogs 3 doggies

honden foto van N & dogs

Wat leuk dat je een speelkameraadje voor Joey wilt! Wij hebben onze 2e hond (puppy) erbij genomen toen Bayley 8 maanden was, zij was een erg rustige makkelijke pup en ze vond het geweldig toen we er een puppy bij namen, kunnen ze toch nog samen spelen. Denk als je wacht tot Joey ouder is dat hij minder wil spelen met de pup (merk ik nu al aan Bayley ze is 2 en ze speelt al veel minder). Ik denk dat het wel heel erg leuk is voor Joey en voor jullie natuurlijk ook en als jullie het aankunnen zou ik zeggen waarom niet? ':-)

honden page profiel sylsyl

honden foto van syl

Ik zou persoonlijk wachten tot je hond volwassen is, ik spreek uit ervaring. We hebben een x border collie die ook goed opgevoed was en toen zij 1 jr en 7 mnd was hebben we er een aussie pup bij genomen en we merkte dat het erg zwaar was voor Bowie, ze speelde vanaf dag 1 en wat dat betreft geen problemen maar zij kon de verantwoording van een pup erbij niet aan, schoot in de stress op straat want ze dacht de verantwoording voor de pup te moeten hebben en blafte naar alles en iedereen, daar zijn we meteen mee aan de slag gegaan en nu gaat het goed. Achteraf dus te snel een pup erbij gedaan.
Je moet het zien als een puber met een baby, het kan goed gaan maar ook minder goed met obstakels....

Goed dat je je aan het verdiepen bent en niet eerst beslist en dan pas verdiepen!

honden page profiel Flow, Pip & ikFlow, Pip & ik 3 doggies

honden foto van Flow, Pip & ik

ik zelf heb ook een jonge engelse cocker reu. Hij luistert goed en wordt in februari 2 jaar. In de zomervakantie hebben wij besloten er een tweede hond bij te nemen. Een sheltie mix pup. Alles ging goed en ze zijn nu dikke maatjes. Maar wat ik aanraad is wachten tot je hond heel goed naar je luistert en niets doet wat niet mag, want de pup gaat dit gedrag overnemen. Bij mij was het zo dat onze engelse cocker poep een en nu doet de pup het ook. Dus ik raad je aan om nog even te wachten tot je hond de leeftijd van 1 / 1,5 jaar heeft berijkt. Dan is hij ook uit de pubertijd en heb je geen last van kattenkwaad van twee honden

honden page profiel Crissy, Joey en KiwiCrissy, Joey en Kiwi

honden foto van Crissy, Joey en Kiwi

Bedankt voor alle reacties! Joey doet het goed maar er zijn wel wat verbeterpunten dus we gaan dat eerst aanpakken. Verder is joey gek op andere honden en is dol op spelen. Hij gaat ook 1 keer in de week maar de opvang en dat gaat super goed met 8 andere honden. Wij gaan denk ik wel wachten tot joey wat ouder is. Tevens moeten we gaan uitzoeken wanneer er een nestje bij de fokker beschikbaar is en of er een pup bij zit wat qua karakter goed bij ons past. Daar gaat vaak veel tijd over heen. Het lijkt me wel super gezellig maar het lijkt me goed als joey wat stabieler is. Bedankt voor het meedenken!

honden page profiel Ella & LiaElla & Lia 3 doggies

honden foto van Ella & Lia

Ella was 1,5 jaar toen Lia er bij kwam. We hadden al een tijd het gevoel dat ze stabiel was, haar pubertijd was ook vrij vroeg gedaan ( maar som best wel pittig :-D ) en ze luistert prima.. Voor ons waren dit tekenen dat er wel een tweede bij mocht komen :-) en het gaat super! Ella is nog jong en heeft net als Lia als grootse hobby spelen ;-) vanaf dag 1 hadden die twee een klik en we zijn nog ele dag blij met de beslissing die we hebben genomen! Lia neemt ook vele goede eigenschappen van Ella over dus dat is mooi meegenomen! Ik denk dus dat het afhangt van hond tot hond wanneer de tijd rijp is om er een tweede bij te nemen. Belangrijk is denk ik dat je hond stabiel is en goed luistert! Je pup neemt namelijk zoals hierboven reeds is gezegd veel over! ;-)

honden page profiel Dit account is niet meer in gebruik. Dit account is niet meer in gebruik. 3 doggies

honden foto van Dit account is niet meer in gebruik.

ik heb Goku er bij genomen toen baylee 6 maanden was. je moet echt heeeeeel stevig in je schoenen staan en zeker weten dat je de energie en tijd er voor hebt . bij mij is het goed gedaan . alhoewel het nog steeds twee flinke donders zijn hoor en hier en daar nog een beetje bij geschaafd moeten worden . maar goed daar zijn het jonge hondjes voor he O-)  ben je er klaar voor om weer opnieuwe te beginnen met zindelijk maken ? en kan je het aan als je oudere hond plots besluit ook maar te gaan piesen omdat je pup ook het laat lopen regelmatig ? denk er goed over na hoor!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Tweede hond?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Opgezette en rode eikel
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^