Drink gedrag van onze pup!!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel CynthiaCynthia

honden foto van Cynthia

We hebben een old englisch mastiff pup van vandaag precies 3 maanden , hij doet het opzicht heel erg goed alleen drinken drinken en nog eens drinken , heb het idee dat de waterbak leeg moet met alle gevolgen van dien , dus een kleine blaas en heel vaak moet plassen zo vaak dat je het soms echt niet bij kan houden met zindelijkheidstraining.....maar ik vind sowieso dat een hond moet kunnen drinken wanneer hij/zij wil , en als ik het water dosseert dus weg haalt en zet het dan neer dan is het water helemaal bijzonder...en moet het dus helemaal snel op....
Hebben jullie hier ervaring mee of herkennen jullie dit en hoe gaan jullie er mee om?? Ik hoor het graag!!!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Drink gedrag van onze pup!!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel ~~ 3 doggies

honden foto van ~

Eet hij niet te zouten brokken?

honden page profiel annemiekannemiek 3 doggies

honden foto van annemiek

idd eet hij geen te zoute brokken?
Zo nee dan zou ik even een belletje doen naar de DA,mischien iets aan de nieren?

honden page profiel CynthiaCynthia

honden foto van Cynthia

Nee heeft geen zoute brok....maar het het idee dat het meer gedrag is zo van het moet en het zal op , heb ook meerdere honden in huis...

honden page profiel ~~ 3 doggies

honden foto van ~

" Nee heeft geen zoute brok....maar het het idee dat het meer gedrag is zo van het moet en het zal op , heb ook meerdere honden in huis... "

Miss is hij bang dat de andere honden het opdrinken ,miss een keer apart laten drinken?
Welke brokken geef je?

honden page profiel CynthiaCynthia

honden foto van Cynthia

"
Miss is hij bang dat de andere honden het opdrinken ,miss een keer apart laten drinken?
Welke brokken geef je "
Ja misschien is hij bang dat de andere honden het opdrinken , maar ja die zijn heel relax...ik geef nutram large breed puppy brok!!

honden page profiel Marian-IvyMarian-Ivy 3 doggies

honden foto van Marian-Ivy

Onze hond heeft het ook lang sterk gehad toen ze aan de brokken zat. Ik moet zeggen dat ze nadat ze tussendoor even op vers had gezeten het toch wat afleerde. Dus sorry niet echt een tip voor je.... NU op vers helemaal over en drinkt ze echt veeeeeelll minder.

honden page profiel CynthiaCynthia

honden foto van Cynthia

" Onze hond heeft het ook lang sterk gehad toen ze aan de brokken zat. Ik moet zeggen dat ze nadat ze tussendoor even op vers had gezeten het toch wat afleerde. Dus sorry niet echt een tip voor je.... NU op vers helemaal over en drinkt ze echt veeeeeelll minder. "


Ja hij stond ook eerst op vers vlees , maar vond dat zo moeilijk voeren ...met de hoeveelheid die hij nodig heeft omdat het een groot ras is in de groei....zat er overna te denken om 1 maal van de 4 maal dat hij per dag eten krijg te vervangen door vlees....maar ja dan weet ik ook niet of de brok goed aan slaat...mijn andere honden staan helemaal op vlees...en Dougal (de pup) zijn ontlasting is wat drapperig...geen diaree maar gewoon drap , maar dierenzaak zegt dat ik het een goede week de tijd moet geven voor je echt kan zeggen wat het voer doet!!!! Pfff snappen we het berichtje nog hahahha alles loopt door elkaar hahahh ...sorry!!

Anoniem (Gast)

Vind het wel een "pup eigen" iets... Al mijn puppen dronken veel, water is veels te leuk!! Werd vanzelf minder als ze ouder werden. En anders de bak even weghalen en in de gaten houden wanneer je honden water willen.

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

Je kan eventueel wat urine laten onderzoeken om een medische oorzaak uit te sluiten.

honden page profiel teresa en beauteresa en beau 3 doggies

als je andere honden op vers staan, dan is het toch niet moeilijk om voor deze  3 maanden oude hond ook vers te voeren toch ?

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper 3 doggies

honden foto van Kim en Casper

"

Ja hij stond ook eerst op vers vlees , maar vond dat zo moeilijk voeren ...met de hoeveelheid die hij nodig heeft omdat het een groot ras is in de groei....zat er overna te denken om 1 maal van de 4 maal dat hij per dag eten krijg te vervangen door vlees....maar ja dan weet ik ook niet of de brok goed aan slaat...mijn andere honden staan helemaal op vlees...en Dougal (de pup) zijn ontlasting is wat drapperig...geen diaree maar gewoon drap , maar dierenzaak zegt dat ik het een goede week de tijd moet geven voor je echt kan zeggen wat het voer doet!!!! Pfff snappen we het berichtje nog hahahha alles loopt door elkaar hahahh ...sorry!! "



Waarom vindt je t moeilijk om vers te voeren? Je haal een dag van te voren een rol KVV uit de vriezer laat t ontdooien 's geeft de juiste hoeveelheid verdeeld over meerdere maaltijden er dag...

En veel drinken is zeker niet typisch voor pups.... Ook en pup heeft een keer genoeg gedronken...

Ik zou eens een paar dagen water beperken en kijken hoeveel hij drinkt ( met een litermaat ) en evt drinken apart an de andere honden geven.

Anoniem (Gast)

Wat een rare puppen heb ik dan gehad. 3 verschillende rassen en een kruising en allemaal dronken ze meer dan ze nodig waardoor ze veel moesten plassen. Ik dacht echt dat het er een beetje bij hoorde bij het pup zijn. Nou ja...

honden page profiel Tante ToosTante Toos 3 doggies

honden foto van Tante Toos

" Nee heeft geen zoute brok....maar het het idee dat het meer gedrag is zo van het moet en het zal op , heb ook meerdere honden in huis... "

Dat heeft nik smet de brok te maken hoor!

Hier het zelfde verhaal.
Sinds hugo erbij is gekomen drinken ze echt meer.
En net wat je zegt de bak moet leeg.
Ik dacht ze gunnen mekaar niks dus drinken ze het snel leeg.

Moet wel zeggen dat het wat minder is maar de pup drinkt veel meer dan de 3.5 jarige

honden page profiel CynthiaCynthia

honden foto van Cynthia

" als je andere honden op vers staan, dan is het toch niet moeilijk om voor deze  3 maanden oude hond ook vers te voeren toch ? "


Het klinkt raar , maar ik geef mijn volwassen honden van alles aan vers vlees , dus smuldier en rodi....en vind het bij de pup gewoon moeilijk om vers vlees te voeren omdat hij is de groei is ... kan het moeilijk verwoorden geloofik , snap jullie opmerking hoor ...maar ik gaf hem op een dag 800 gr vers vlees en daar deed hij het niet goed op , bleef mager en nu komt hij mooi aan ...en ja 800 gram is wel erg veel aan gezien mijn andere honden dat nu krijgen ...en dat zijn geen kleintjes betreft formaat....misschien komt het raar of dom over maar vind vers vlees aan een pup gewoon heel lastig , kan wel kijken of ik het kan afwisselen....

honden page profiel Desiree & SennaDesiree & Senna 3 doggies

honden foto van Desiree & Senna

Voor zover ik weet moeten pups op verse voer juist meer krijgen dan volwassen honden, juist omdat ze nog groeien.

Senna kreeg als pup op 1 dag 1 kilo carnibest. Nu als volwassen hond 650 graam per dag.

:-)

honden page profiel CynthiaCynthia

honden foto van Cynthia

" Voor zover ik weet moeten pups op verse voer juist meer krijgen dan volwassen honden, juist omdat ze nog groeien.

Senna kreeg als pup op 1 dag 1 kilo carnibest. Nu als  volwassen hond 650 graam per dag.

:-) "


Oke ..maar Dougal is nu 3 maanden wat zou ik dan moeten voeren denk jij???

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper 3 doggies

honden foto van Kim en Casper

HmmM ik snap nu iets niet... Je hebt sinds een paar dagen een pup van 3 maanden... Hoe weet je nu dan al dat ie het niet goed doet op vers vlees? En 800 gram is denk ik te weinig hoor gezien de grootte van de pup.. Wat weegt je pup? Pups hebben soms wel 7 procent van hun lichaams gewicht nodig aan KVV. En belangrijk is dat pups KVV krijgen met gemalen hot erin ipv een premix gezien het calcium. Smuldier en rodi zijn prima oor de afwisseling maar niet als hoofdmaaltijd voor een pup.

honden page profiel CynthiaCynthia

honden foto van Cynthia

" HmmM ik snap nu iets niet... Je hebt sinds een paar dagen een pup van 3 maanden... Hoe weet je nu dan al dat ie het niet goed doet op vers vlees? En 800 gram is denk ik te weinig hoor gezien de grootte van de pup.. Wat weegt je pup? Pups hebben soms wel 7 procent van hun lichaams gewicht nodig aan KVV. En belangrijk is dat pups KVV krijgen met gemalen hot erin ipv een premix gezien het calcium. Smuldier en rodi zijn prima oor de afwisseling maar niet als hoofdmaaltijd voor een pup. "

Ik heb hem niet een paar dagen hoor....heb hem vanaf 7 en halve week....
En waardeer je mening hoor ..echt....alleen ben gewoon zoekende .....

honden page profiel Eurasier jongenEurasier jongen 3 doggies

honden foto van Eurasier jongen

Stress kan een oorzaak zijn van veel drinken.Oversprong gedrag.
Er bestaat zoiets als aquanisme bij honden.Er zijn er die zelfs de druppels van grassprieten aflikken.Obsessie gedrag.
Water weghalen is geen optie,maar de hond laten drinken en afleiden is iets wat je kunt doen.Zie je dat er na korte tijd weer naar de bak gegaan wordt hondje weer even afleiden voordat er gedronken wordt.
Maar even laten checken door de dierenarts zoals Wendy aangeeft zou ik ook doen.
Iets medisch eerst uitsluiten.
Over een dag meten hoeveel water er gedronken wordt,wordt wel lastig als er meerdere honden zijn.Maar dan weet je wat veel drinken betekent bij jouw hond.
vr gr

honden page profiel CynthiaCynthia

honden foto van Cynthia

" Stress kan een oorzaak zijn van veel drinken.Oversprong gedrag.
Er bestaat zoiets als aquanisme bij honden.Er zijn er die zelfs de druppels van grassprieten aflikken.Obsessie gedrag.
Water weghalen is geen optie,maar de hond laten drinken en afleiden is iets wat je kunt doen.Zie je dat er na korte tijd weer naar de bak gegaan wordt hondje weer even afleiden voordat er gedronken wordt.
Maar even laten checken door de dierenarts zoals Wendy aangeeft zou ik ook doen.
Iets medisch eerst uitsluiten.
Over een dag meten hoeveel water er gedronken wordt,wordt wel lastig als er meerdere honden zijn.Maar dan weet je wat veel drinken betekent bij jouw hond.
vr gr "


Afleiden tijdens het drinken doen we al...en mijn gevoel zeg gewoon dat het een soort pup gedrag is , tenminste wat Dougal als pup betreft!!!Heb de fokker ook al gemaild en die zeg gewoon afleiden idd en opvoeden op een leuke manier in het algemeen natuurlijk maar ook als het om drinken gaat ...

honden page profiel Eurasier jongenEurasier jongen 3 doggies

honden foto van Eurasier jongen

"

Afleiden tijdens het drinken doen we al...en mijn gevoel zeg gewoon dat het een soort pup gedrag is , tenminste wat Dougal als pup betreft!!!Heb de fokker ook al gemaild en die zeg gewoon afleiden idd en opvoeden op een leuke manier in het algemeen natuurlijk maar ook als het om drinken gaat ... "
Ik zou de pup niet tijdens het drinken afleiden maar voordat hij net gaat drinken als je weet dat hij geen dorst kan hebben omdat hij net is geweest.
En natuurlijk positief,met een speeltje er bij of zo.
Puppy gedrag zou ik het niet noemen,maar het komt bij puppen voor zoals ook bij volwassen honden.
Toppie dat je met de fokker contact heb opgenomen,want als het goed is kun je daar met vragen altijd terrecht.
vr gr

honden page profiel CynthiaCynthia

honden foto van Cynthia

" Ik zou de pup niet tijdens het drinken afleiden maar voordat hij net gaat drinken als je weet dat hij geen dorst kan hebben omdat hij net is geweest.
En natuurlijk positief,met een speeltje er bij of zo.
Puppy gedrag zou ik het niet noemen,maar het komt bij puppen voor zoals ook bij volwassen honden.
Toppie dat je met de fokker contact heb opgenomen,want als het goed is kun je daar met vragen altijd terrecht.
vr gr "
Dank je voor je tip , ik noem het ook niet echt puppen gedrag , ik wil het liever Dougal ( onze pup ) gedrag noemen en hij is toevallig pup...dus ja ....maar het is idd een hele fijne fokker die me ook zeker antwoord heeft gegeven

honden page profiel Eurasier jongenEurasier jongen 3 doggies

honden foto van Eurasier jongen

Bij ons was het Jessie gedrag,en toevallig een pup, maar pas met 4,5 maand bij ons gekomen.;-) Maar ook een poosje volwassen honden gedrag van onze asiel hond.
Vandaar.
Moet zeggen dat het Jessie gedrag wel gepaard ging met verhoogde kreatine waardes.
Vandaar bij twijfel naar de Da.

vr gr

honden page profiel Marian-IvyMarian-Ivy 3 doggies

honden foto van Marian-Ivy

"

Het klinkt raar , maar ik geef mijn volwassen honden van alles aan vers vlees , dus smuldier en rodi....en vind het bij de pup gewoon moeilijk om vers vlees te voeren omdat hij is de groei is ... kan het moeilijk verwoorden geloofik , snap jullie opmerking hoor ...maar ik gaf hem op een dag 800 gr vers vlees en daar deed hij het niet goed op , bleef mager en nu komt hij mooi aan ...en ja 800 gram is wel erg veel aan gezien mijn andere honden dat nu krijgen ...en dat zijn geen kleintjes betreft formaat....misschien komt het raar of dom over maar vind vers vlees aan een pup gewoon heel lastig , kan wel kijken of ik het kan afwisselen.... "

Ik snap je wel helemaal hoor. Had eigenlijk precies hetzelfde, maar liep ook tegen precies hetzelfde aan als jij. Veel drinken en dunnere ontlasting. meerdere brokken geprobeerd, maar uiteindelijk toch op vers terecht gekomen...... Nu gaat het erg goed. Wat ik wel had in de eerste week dat ze ook met 800 gram niet aan kwam. Dus door naar de kilo gegaan. Na een kleine week weer terug omdat het toen ineens wel beter ging en ze hard aankwam. Heb ook ergens gelezen dat ze vaak in de eerste week ook nog ervan af kunnen vallen??? Maar of dit zo is??? Ivy at het oko de eerste weken vaak zelf weer op, alsof ze dus niet genoeg verteerde. Dit is nu ook over.

honden page profiel Luca & de poezels ^_^Luca & de poezels ^_^ 3 doggies

honden foto van Luca & de poezels ^_^

Luca dronk ook bakken na elkaar leeg toen hij nog op brokken stond (Royal Canin).

honden page profiel CynthiaCynthia

honden foto van Cynthia

"
Ik snap je wel helemaal hoor. Had eigenlijk precies hetzelfde, maar liep ook tegen precies hetzelfde aan als jij. Veel drinken en dunnere ontlasting. meerdere brokken geprobeerd, maar uiteindelijk toch op vers terecht gekomen...... Nu gaat het erg goed. Wat ik wel had in de eerste week dat ze ook met 800 gram niet aan kwam. Dus door naar de kilo gegaan. Na een kleine week weer terug omdat het toen ineens wel beter ging en ze hard aankwam. Heb ook ergens gelezen dat ze vaak in de eerste week ook nog ervan af kunnen vallen??? Maar of dit zo is??? Ivy at het oko de eerste weken vaak zelf weer op, alsof ze dus niet genoeg verteerde. Dit is nu ook over. "
Wat ben ik blij met jou reactie, kon het zo moeilijk verwoorden ...maar je snapt me hahah , ik zeg niet dat andere mensen me niet snappen hoor....maar heb het e.e.aook op gezocht op internet en ze zeggen dat je 50 gr per 1 kg lichaamsgewicht moet geven!!! Dus dat gaan wemaar is meteen in de praktijk brengen ....

honden page profiel CynthiaCynthia

honden foto van Cynthia

" Luca dronk ook bakken na elkaar leeg toen hij nog op brokken stond (Royal Canin). "


Geef je nu ook vers vlees???

honden page profiel Marian-IvyMarian-Ivy 3 doggies

honden foto van Marian-Ivy

" Wat ben ik blij met jou reactie, kon het zo moeilijk verwoorden ...maar je snapt me hahah , ik zeg niet dat andere mensen me niet snappen hoor....maar heb het e.e.aook op gezocht op internet en ze zeggen dat je 50 gr per 1 kg lichaamsgewicht moet geven!!! Dus dat gaan wemaar is meteen in de praktijk brengen .... "

Ik zit hier nu inderdaad precies op 5% ( ze is 16 kilo), alleen is Ivy nu dan 5,5 maand en horen ze dan al weer iets minder te krijgen per lichaamsgewicht als met 3 maanden geloof ik.

Ja heb het ook echt lang geprobeert op de brokken, tot 5 maanden ofzo dus, maar wat een verschil nu toch. Tot nu toe totaal geen dunne ontlasting meer gehad, maar echt goede harde. Bedoelde trouwens dat ze haar ontlasting weer op at....
Succes ermee! Hoop dat het bij jou ook goed gaat!

honden page profiel Luca & de poezels ^_^Luca & de poezels ^_^ 3 doggies

honden foto van Luca & de poezels ^_^

"

Geef je nu ook vers vlees??? "

Inderdaad :-)

Toen we Luca mee naar huis namen luister je uiteraard naar de fokker en geef je het voer dat hij daar kreeg. In zijn geval was dat Royal Canin Engelse Bulldog puppy. Maar een paar dagen later was hij aan de diarree. Fokker zei dat kan misschien van de stress zijn. Nieuwe omgeving, nieuwe thuis, geen broertjes of zusjes, ... Dus ok het eventjes afwachten. Maar het bleef maar aanhouden dus wij naar de DA. Die gaf ons een andere brok. Hielp niet. Weer naar de DA, weer een andere brok. Ik was dit zo beu na een tijd dat ik zelf op onderzoek ben uitgegaan.

Toen kwam ik KVV - vers voer tegen. Ik ben me erin beginnen verdiepen. Toen ik er een beetje meer van wist ging ik op zoek naar een verdeelpunt wat hier in België een ramp bleek te zijn :-) Dan ben ik in Schoten uitgekomen en die mensen hebben me nog heeeeeeel veel meer uitleg gegeven. Ik was overtuigd en ben naar huis gegaan met een doos Tinlo (merk vers voer).

Na een paar dagen had ik een hele andere hond in huis ! Er vielen nog meer dingen op die we eerst niet zagen. Hij had een klein beetje uitslag en die was volledig verdwenen. Zijn vacht blinkte meer als ervoor. Zijn slijmen waren ook veel minder. En natuurlijk dronk hij ook veel minder. Omdat er natuurlijk veel vocht in het vlees zat.

Dus hier heel happy van de overstap en ik denk Luca nog meer :-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Drink gedrag van onze pup!!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Ernstige rugafwijking
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^