Drink gedrag van onze pup!!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel annette & de boefjesannette & de boefjes 3 doggies

honden foto van annette & de boefjes

Zie nu pas dit topic en doet me gelijk denken aan onze zwarte krullenbol toen ie pup was. Hij dronk zich ook helemaal wezenloos en plassen, niet te weinig. Wij zijn op een gegeven moment naar de DA gegaan en wat denk je.... een zware blaasontsteking! Ik nog gevraagd van, ja maar, blaasontsteking geeft toch juist veel kleine plasjes die stinken, en dan hoeft ie zich toch niet wezenloos te drinken? Nou, dat had ik dus niet goed ingeschat. Dus misschien even urine laten controleren?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Drink gedrag van onze pup!!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Thea (Gast)

Vorig jaar heb ik een pup in laten slapen die heel veel dronk en net zoveel plaste, zindelijkheidstraining kwam er niet meer aan te pas omdat ze om de paar minuten wel een piepklein plasje deed. Ik ben toen naar de DA gegaan en hij beweerde dat ik de waterbak weg moest halen als ze gedronken had.
Ondertussen was ik wat gaan Googelen en ik kwam uit bij D.I. Diabetes Insidipus (géén suikerziekte) maar een aangeboren nier insufficientie, dat kwam m.i. overeen met de symptomen die de pup had. Om een lang verhaal vol ellende kort te maken, deze pup had dit in zeer ernstige mate en we hebben haar uiteindelijk moeten laten inslapen.
Dit wil natuurlijk niet zeggen dat jouw pup dat ook heeft. Maar omdat D.I. niet zo bekend is bij de DA krijg je vaak het advies mee om de bak weg te halen. In het geval van D.I. is dat zeer ernstig omdat de hond dan letterlijk uitdroogt, ze blijft dan wel plassen (nieren) maar krijgt niets binnen.

honden page profiel Desiree & SennaDesiree & Senna 3 doggies

honden foto van Desiree & Senna

" Wat ben ik blij met jou reactie, kon het zo moeilijk verwoorden ...maar je snapt me hahah , ik zeg niet dat andere mensen me niet snappen hoor....maar heb het e.e.aook op gezocht op internet en ze zeggen dat je 50 gr per 1 kg lichaamsgewicht moet geven!!! Dus dat gaan wemaar is meteen in de praktijk brengen .... "




Hoi hoi,
Wilde reageren maar zie dat je het antwoord al hebt gevonden ;-)
En marian-Ivy zegt eigenlijk ook wat ik bedoel.

Succes, komt goed met jullie doggie. :-)

honden page profiel denisedenise 3 doggies

honden foto van denise

Onze pup was in het begin ook waterverslaafd. Mijn gedachtegang hierover was dat ze in het nest met alle pups aan een bak hebben gedronken. Wie het snelst is, wie het meeste krijgt. Ik heb de hoeveelheid water in het drinkbakje gedoseerd. Iedere keer een klein bodempje. Zo wist k dat ze genoeg binnenkreeg en op is op. Per dag hield ik dan natuurlijk goed in de gate of ze genoeg binnenkreeg. Nu is de hond bijna 15mnd en drinkt gewoon zoals elke normale hond drinkt. Al vanaf 5mnd heb ik voor haar de hele bak vol water tot haar beschikking en ze kan er nu goed mee omgaan.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Drink gedrag van onze pup!!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Ernstige rugafwijking
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^