wat zouden jullie doen? erg van slag...

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Amigo en K.C.Amigo en K.C.

honden foto van Amigo en K.C.

hoi hoi,

Wat kan je doen en wat zouden jullie doen als je goede redenen hebt om niet tevreden te zijn over de hondencursus? En dan behalve uitpraten , want dat is niet meer mogelijk , vanuit de kant van de hondenschool. (namen daargelaten, want ik vraag advies en uit geen beschuldigingen).

Dit zijn enkele redenen waarom ik niet tevreden ben:

- Ik ging met mijn pup op puppen cursus zodat ze na haar herplaatsing bij ons kon socialiseren. Iedere les werd de 8 maanden oude grote hond (ras daargelaten i.v.m. herkenning) meegenomen. Voordat de les begint mogen alle pups los en dus ook deze hond , alleen vond deze hond het iedere week nodig mijn pup van 4 kg op haar plaats te zetten en niet op een leuke manier. Volgens de instructrice is dit goed , maar toen ze de laatste keer een wondje had op haar hoofd heb ik gevraagd of ze haar hond thuis kon laten. Dit wou ze wel dus ik dacht opgelost.

- Maar afgelopen zondag hadden we een "loslooples" in een losloopgebied. Ik nam mijn reu van 3 mee en mijn partner , want iedereen mocht alle honden meenemen , dat deed zei ook. (Uiteindelijk waren er 3 pups , 1 zeer groot ras , 1 groot ras, en 2 oude kleine hondjes . (Is eigenlijk al heel stom op een pupwandeling natuurlijk!)
We hadden om 12.00 afgesproken en terwijl niet iedereen er was gingen we stipt 12.00 weg. De groep liep vreselijk hard en ik en mijn partner lopen niet langzaam , maar we hielden het gewoon niet bij!
En toen je raadt het al om 12.10 telefoon , de mensen die iets later waren doordat ze het niet konden vinden stonden ons te zoeken.
Wij dus weer terug gelopen zodat deze mensen konden aansluiten.
Mijn reu vond het nodig om deze aansluitende jonge hond te domineren met zijn lijf en dus ik heb hem meteen tot de orde geroepen en sinds dat moment liep hij weer braaf mee en deed geen vlieg kwaad! Toch hing er al een rare sfeer. Ik kreeg echt het idee of we op een marathon waren , waar niks gezegd werd tegen ons en zo ver mogelijk gelopen werd.

Toen hoorde de instructrice een piep, en wat doet ze? Zonder iets gezien te hebben draait ze om en gooit een riem naar het hoofd van mijn reu en schreeuwt ze: klaar nu! Nou echt walgelijk , want ik zat er bovenop en mijn reu deed helemaal niks! doordat ik er bovenop zat zag ik dat die zeer grote hond op 1 van de pups stond en daardoor werd er gepiept.

Toen mijn partner tegen haar in ging en zei: hallo hij doet niks waarom krijgt hij een riem op zijn hoofd? Zegt ze: ik bescherm alle pups tegen het rijgedrag van jou reu! Nou echt belachelijk , hoe denkt ze met haar rug te zien dat mijn reu op een van de pups rijdt terwijl ik er met mijn neus bovenop zat! Daarbij is het helemaal geen reu die de hele tijd aan het rijen is en dat beweerde ze wel. Toen we het wouden uitspreken zei ze alleen: ja je hebt gelijk klaar.

Vanaf dat moment voerde ze het tempo nog wat op , praatte ze nog heel arrogant tegen de rest over ons en zodra mijn reu zich in de groep wou mengen om te spelen en te snuffelen vond 1 van de cursisten het nodig hem weg te duwen iedere keer weer... eenmaal bij de auto wou ze weg zonder iets te zeggen. Ik ben nog naar haar toegelopen, maar ze deed alsof er niks was gebeurd.

Ik voel me er nog steeds vreselijk rot onder. ik ben niet iemand die ruzie kan maken en ben erg zachtaardig. ik laat heel snel over me heen lopen , maar nu ben ik echt boos.
Hoe kan je les geven in een losloopgebied als je met pups in 60 minuten ruim 5 km loopt (Heb een walk meter) in een zand en heuvel gebied?
Hoe kan je dit überhaupt een les noemen? voel me achteraf echt gek dat ik dat hele eind er nog achteraan heb gelopen! je betaald gewoon 10 euro om haar te vergezellen met het uitlaten van haar honden!

Als ik zo'n les zou organiseren zouden alleen de pups welkom zijn en niet mijn eigen honden... Ook zou ik niet ruim 5 km gaan rennen , maar zou ik er voor zorgen dat iedereen het kon bijhouden en zou ik ook een stop inlassen en bijvoorbeeld het gedrag van de pups observeren en bespreken..

Het is erg jammer , want ik vond het erg leuk en het was voor mij echt een uitje iedere week.

Daarbij ging ik bijna iedere dag naar een ander losloopgebied, kinderboerderij, intratuin etc. om de socialisatie te bevorderen , maar zodra ik van cursus kwam leek ze weer een paar dagen banger voor andere honden.

Daarbij is er iedere keer irritatie en word er telkens iets uitgepraat of gewhatss papt, zo zet ze openbaar op Facebook dat je niet betaald hebt (terwijl dat dus wel zo was).

Ik wil graag advies wat je tegen zo'n hondenschool kan ondernemen , want praten gaat niet meer.

Ik wijzig dan ook bij deze mijn openingspost , omdat ik eerst de problemen er niet bij had gezegd , maar ik denk dat jullie me beter kunnen adviseren als jullie weten wat er fout gaat.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "wat zouden jullie doen? erg van slag..." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Ik zou haar een brief sturen en een verklaring eisen..
Zet neer wat je dwars zit en schets daar de situaties bij en plaats daarbij een stukje hondenlogica..

Als zij dan binnen een week of 2 geen schriftelijke reactie terug stuurt naar jou en jou compenseert(want je hebt haar er toch voor betaald), dan zou ik andere stappen ondernemen.

Denk daarbij aan een soort van tuchtraad voor hondenscholen..

honden page profiel Amigo en K.C.Amigo en K.C.

honden foto van Amigo en K.C.

@ Esther en dan die laatste keer niet gaan neem ik aan (want had daar echt geen zin in heb echt het gevoel dat ze me vreselijk zwart maakt bij de rest en me geen goede les meer zal geven).

En bestaat die tuchtraad echt?

honden page profiel Amigo en K.C.Amigo en K.C.

honden foto van Amigo en K.C.

mail

honden page profiel SabineSabine

honden foto van Sabine

Ik zou haar recht in d'r gezicht zeggen wat ik ervan dacht. Ik had sowieso nooit toegestaan dat zij mijn hond(en) zou kleineren of laten belagen door een andere hond zonder mijn toestemming. Waar haalt ze het lef vandaan?

honden page profiel Ziva †, Bullie †, en BandhuZiva †, Bullie †, en Bandhu

honden foto van Ziva †, Bullie †, en Bandhu

zou het er ook niet bij laten zitten, ben je gek, dat neem je toch niet zomaar!

honden page profiel esther esther

honden foto van esther

Ik zou toch eerst een goed gesprek aangaan met je instructrice...
Desnoods via mail...
Maar ik vind het eerlijk gezegd niet netjes om dit op een openbaar forum neer te zetten...
Jij hebt gekozen voor deze hondenschool, als haar manier van werken je niet aanstaat vind ik dat je in de eerste plaats contact met haar moet zoeken....

honden page profiel Mimi Mimi

honden foto van Mimi

Ik zou er niet meer naar toe gaan. Bah, wat een verhaal. Je zou kunnen vragen wat haar bezielt maar dat zou ik zonder hond doen.

Een tuchtraad voor hondenscholen? Nog nooit van gehoord.

honden page profiel LizzyLizzy

honden foto van Lizzy

Esther, bedoel je hier? Ze noemt toch geen namen?
Ze vraagt ons juist om tips hoe ze dit aan moet pakken.

NB: ik had dus níét dezelfde school als t.s.
Sorry voor dit misverstand!

honden page profiel Mimi Mimi

honden foto van Mimi

ps ik zou altijd iemand persoonlijk benaderen, hou je hoofd verder koel.

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Dat stuurde ik dus ook.
Eerst proberen met haarzelf op te lossen door een brief te sturen,want die kan je een paar keer doorlezen voor je hem verzend zodat je er tevreden over bent.
Dan kan je zelf ook niet omgepraat worden en maak je je punt duidelijk.
Ik vind het geen zwartmaken, want er worden geen namen genoemd.
Met tuchtraad bedoel ik dus dat dat er is voor doctoren, dus misschien de moeite waard om te kijken of er ook zoiets bestaat voor hondenscholen.
Waar je dus officieel een klacht kan indienen.
Maar dat zou ik pas doen als je van haar niets verneemt op je brief.

En ik zou dus ook de laatste keer niet gaan....

honden page profiel NathalieNathalie

Hallo allemaal,

Het mooie is dat er hier maar 1 kant van het verhaal belicht wordt...het is daarom knap dat er zoveel conclusies getrokken worden.

Wordt er ook duidelijk beschreven hoe de baas zelf omgaat met de hond?
Worden de adviezen die gegeven worden gevolgd?
Kan de baas zich conformeren met de adviezen, of is dit sowieso gedoemd om te mislukken?
Ziet de baas zelf de hond als kind, of mag de hond nog lekker hond zijn?

Het gaat hier om 1 klant, waar in het verleden ook al "bijzonderheden" mee waren.
Als klant en hondenschool ga je uit van een samenwerkingsverband, als dit niet goed loopt, moet je dit opheffen. Een andere school gaan zoeken waar je jezelf wel in kunt vinden.

Ik ga geen klanten negatief belichten op forums oid, vind ik niet professioneel, jammer dat dit hier nu wel gebeurd! Er zijn zoveel positieve klanten!

Probeer vooral steun te vinden bij elkaar, elkaar mee te nemen in die negatieve spiraal. Maar kijk ook eens naar al die positieve klanten en reacties! Die kunnen vast ook gevonden worden.

neem gerust contact op voor de andere kant van het verhaal.

Met vriendelijke groeten,

-- reactie gewijzigd door het moderator team op 29 november om 12:40 --

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious 3 doggies

honden foto van Goldendelerious

Tja, aan de reacties te zien had TS een punt om een topic te openen voor advies. De rest van de inhoud heb ik niet gelezen, maar is schijnbaar verwijderd. Dat is naar mijn mening de boel niet negatief belichten, maar voor de ervaring van TS een 'feit' of beleving dat iets is zoals het is, lijkt mij. Anders zou ze zo'n topic niet openen. Probeer ook daar voor open te staan en een oplossing te vinden.

honden page profiel Patricia & de MusketiersPatricia & de Musketiers 3 doggies

honden foto van Patricia & de Musketiers

andere vereniging zoeken

honden page profiel Amigo en K.C.Amigo en K.C.

honden foto van Amigo en K.C.

Beste allemaal ,

Zoals iedereen kan lezen vroeg ik normaal om advies zonder de naam van wie dan ook te noemen.

Op bovenstaande vragen "Wordt er ook duidelijk beschreven hoe de baas zelf omgaat met de hond?
Worden de adviezen die gegeven worden gevolgd?
Kan de baas zich conformeren met de adviezen, of is dit sowieso gedoemd om te mislukken?
Ziet de baas zelf de hond als kind, of mag de hond nog lekker hond zijn?"


Ga ik niet eens in , want ik weet dat mijn honden meer dan hond zijn en dat ik altijd adviezen zoek ook hier, en die zoek je niet om niet op te volgen...
Ook zegt ze dit over iedereen die commentaar heeft op haar methode , dus daar trek ik me niks van aan.

Daarbij word er gezegd , om dit niet via een forum te doem , maar ik vroeg advies en maakte niemand zwart. Andersom gebeurde wel via het openbare facebook met een zogenaamde "betalingsherinnering" die zogenaamd niet betaald was...


Inmiddels heb ik een mail van de hondenschool dat ik niet meer welkom ben en dat ze de samenwerking opzegt. Dit omdat ik kennelijk advies vroeg hier aan jullie en dat is dus een ongegronde reden.
Toen ik mijn geld terugvroeg van de resterende lessen kreeg ik het antwoord: nee, ik laad me niet chanteren/ bedreigen!

Ik wil dus heel graag van jullie weten welke stappen ik kan ondernemen tegen een hondenschool en hoe je je geld kan terugkrijgen. (Ik heb al enkele stappen ondernomen , maar misschien weten jullie iets va een branchevereniging?

@ Patricia dat doen we zeker, maar ik wil nu ook mijn geld terug
;-)

honden page profiel Amigo en K.C.Amigo en K.C.

honden foto van Amigo en K.C.

@ goldendelicious helemaal met je eens.

honden page profiel teresa en beauteresa en beau 3 doggies

@ en nathalie ( bovenstaand bericht )is toevallig niet degene waar je het over hebt ?

Nee hoor, zonder twijfel een andere vereniging opzoeken !

honden page profiel JudeJude 3 doggies

honden foto van Jude

Ik zou ook een andere hondenschool zoeken. Laat ze lekker door de drek zakken met het geld van de lessen wat je al betaald hebt.

Als je je niet goed voelt bij een hondenschool, dan ga je op zoek naar een andere. Of dit gevoel voor een ander nou gegrond is of niet. Jij hoeft je gevoel bij een hondenschool naar niemand te verantwoorden.

@Nathalie
Aan je reactie te zien ben je de eigenaresse van de hondenschool... Toch?
Jammer... Want de topicstartster mag hier namelijk al-tijd om advies komen vragen. Er staat nergens de naam van de hondenschool. Zelfs geen plaats. Sprake van smaad of laster is er dus niet.

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious 3 doggies

honden foto van Goldendelerious

Een hondenschool moet ook kritiek kunnen incasseren. Zou wat zijn dat het 'gareel' dat zij hanteren van toepassing is op elke eigenaar en hond. Anticiperen op die gevallen waarbij de standaard methodes niet lukt, maar zeker ook het begrijpelijk kunnen overbrengen van wat je je cursist wilt aanleren, daar mag ook aan gedacht worden. Niet iedereen is hondenminded en 'denkt als een hond'. Sommigen missen inderdaad een connectie, maar die connectie kan ook flink gemist worden door het onduidelijk overbrengen van een trainer. En geloof me, er zijn er helaas te veel die juist dat soort feeling missen om van zo'n missing link een goede baas-hond combinatie te maken. Jij hebt in je topic geen namen genoemd, je ventileert (terecht) je ongenoegens en je vraagt om advies om deze situatie vanuit jouw optiek op te lossen, omdat je je daar niet prettig bij voelt. Daar is niets mis mee. Kom voor jezelf op.
Zoek een vereniging met trainers die jouw individuele situatie begrijpen en je daarin kunnen begeleiden, desnoods via 1 op 1 training en niet in de massa. Jij hoeft met je hond geen hoogvlieger te zijn. 

Lachwekkend dat zo'n trainer jou hier monddood maakt, terwijl je dan blijkbaar totaal geen namen en herkenbaarheid hebt vermeld. Dat moet je niet willen, hoor.

honden page profiel Simone, Cody en FlynnSimone, Cody en Flynn 3 doggies

honden foto van Simone, Cody en Flynn

Jeetje wat een bizarre situatie.
Toch ben ik wel benieuwd hoe Nathalie bij dit topic gekomen is.

Om het geld terug te krijgen...dat gaat denk ik heel erg moeilijk worden..

honden page profiel Lian & IndyLian & Indy 3 doggies

honden foto van Lian & Indy

Ik zou ook lekker naar een andere hondenschool gaan.
Die andere hondenschool zou me echt de rug op kunnen!

honden page profiel Lian & IndyLian & Indy 3 doggies

honden foto van Lian & Indy

Ik zou ook lekker naar een andere hondenschool gaan.
Die andere hondenschool zou me echt de rug op kunnen!

honden page profiel Amigo en K.C.Amigo en K.C.

honden foto van Amigo en K.C.

@ goldendelicious en de rest , bedankt voor jullie uitleg ;-) @ Simone dat heb ik me nu ook lang afgevraagd , want eerst was de info nog beknopter en nergens stond een naam , dus of men volgt mij omdat men zo vreselijk bang is voor kritiek, of iemand heeft het verteld , wat zijn of haar goed recht is en zo kan er vast nog geleerd worden door alle partijen :-)

honden page profiel esther esther

honden foto van esther

Los  van het feit dat ik geen oordeel kan geven over de gebeurtenissen, daar ben ik namelijk niet bijgeweest, en dat is idd maar 1 kant van het verhaal, wil ik toch even reageren.....Zoals Jude ook al aangaf; als jij je niet prettig voelt bij een hondenschool, om welke reden dan ook, dan ben je altijd vrij om een andere school te zoeken, eentje die beter bij je past, je hebt altijd een keuze....;-)
Ik meen me te herrinneren dat jij een hele poos terug met Amigo ook al problemen had bij dezelfde trainster....
Ik vraag me dan ook af waarom je toen gebleven bent? Je hebt destijds namelijk ook een topic geopend omdat je het niet eens was met haar adviezen.
In mijn eerste post heb ik aangegeven dat ik het uit zou proberene praten met de trainster zelf, deze post was gebaseerd op je eerste openingspost, die je later gewijzigd hebt,  maar nu voor een tweede keer gewijzigd hebt....
blijf het niet netjes vinden om dit uit te vechten op een forum.
Er zullen ongetwijfeld meer trainers en hondenschooleigenaren op dit forum zitten, en ik weet wel zeker dat er geen enkelebij zit die blij zou zijn met dit soort 'kritiek'

honden page profiel NathalieNathalie

Beste Allemaal,

Zoals hierboven al genoemd wordt, dit is inderdaad niet de eerste keer. We hebben toen om de tafel gezeten en alles leek opgehelderd. Nu blijkt en gelukkig kan je dat terug vinden op het internet het verhaal niet helemaal zo te zijn als TS schrijft. De kopieen van eerdere "orginele" berichten zijn makkelijk te vinden en te verkrijgen.

Natuurlijk ben ik niet blij met dit soort kritiek, echter als men niet beter weet, is het makkelijk om te schrijven wat geschreven is. Ik bergijp het ook nog eens.
Het enige wat ik nog kan en wil zeggen, is ga door met waar je/jullie mee bezig bent/zijn!

VWB terug betaling, je bent middels je aanmelding akkoord gegaan met de Algemene Voorwaarden, ik wil je daarom graag verwijzen naar de punten 16 en 17.

TS: jammer dat het zo loopt, 1 vertrouwens probleem is geen probleem, echter wanneer dit voor een 2e keer geschaad wordt.....

honden page profiel HabbelbabbelHabbelbabbelgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Habbelbabbel

Wat een rara mensen bestaan er zeg!

Het kan gewoon dat er verschil van inzicht is of dat er geen klik is tussen de mensen.

Maar Nathalie, als jij de overeenkomst opzegd, voldoe je volgens mij niet aan de gevraagde diensten.
Ik zou gewoon het geld terugbetalen. Dat lijkt me correcter dan op deze manier met elkaar om te gaan.
Als ondernemer zou ik om mijn eigen reputatie denken. Op deze manier zou ik niet naar jou school gaan.

Tijdens 'mijn' cursus was er een vrouw met een pup waar zij zo hysterisch op reageerde dat de pup zich verstopte onder het aanrechtblok (overdekte hal). Het beestje was door een kiertje gekropen en was niet van plan terug te komen. Die mevrouw maakte een enorme heibel. De leidster bleef heel proffesioneel, niets negatieve uitingen en de overeenkomst werd ontbonden en het geld van deze les en nog te gane lessen werden terug beltaald. Klasse vond ik dat, het gaf mij veel vertrouwen vanwege de 'service'.
Vervolgens legde ze aan de groep uit dat er 'gewoon verschil van inzichten' zijn en dat dit kan.

Zoals het nu gaat tussen jullie, is weinig professioneel, eerder kinderachtig.

honden page profiel NathalieNathalie

@habbelbabbel, je hebt gelijk, gezien de omstandigheden zal ik de 2 laatste lessen terugbetalen. De overige lessen zijn genoten.
Ik jouw voorbeeld haal je aan over een hond die totaal hysterisch raakt, deze situatie is niet te vergelijken.
Hier is het mee afgedaan.

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Waarom bellen jullie elkaar niet en spreken jullie dit uit?
Dan kunnen jullie elkaar je eigen visie vertellen en hoe je denkt dat er gehandelt moet worden..

TS heeft geen namen genoemd en dat is netjes.
Dat moet je toch toegeven Nathalie?

Ze had er misschien beter aan gedaan om je te bellen of een brief te sturen, maar ik zou zeggen...
Probeer het alsnog samen op te lossen..

honden page profiel Amigo en K.C.Amigo en K.C.

honden foto van Amigo en K.C.

@ habbelbabbel ik ben blij dat je een advies geeft en dat je het ziet zoals ik het zie. Jammer dat bepaalde mensen het als " kritiek" zien en weinig advies geven, terwijl dat is wat ik vroeg. Daarbij vraag ik me af hoe je kritiek kan geven , als er geen naam staat... Ik snap echt niet dat mensen dit als kritiek zien terwijl ik echt advies vraag.

Dus voor de gene die wel advies heeft...

En dan dus buiten het praten om en een goede hondenschool zoeken.

@ Nathalie als jij advies vragen zonder naam als kritiek ziet of als een vertrouwensprobleem snap ik dat niet , want met advies in winnen is toch niks mis?

"had vorige 2 reactie's nog niet gelezen"

honden page profiel Anja, Lizzie†  en LunaAnja, Lizzie† en Luna

honden foto van Anja, Lizzie†  en Luna

Nathalie, ts schrijft: Zonder iets gezien te hebben draait ze om en gooit een riem naar het hoofd van mijn reu en schreeuwt ze: klaar nu!

Geweld gebruiken op wat voor manier dan ook, gooien met de riem naar z,n hoofd, schreeuwen, kan niet!!

Een hond corigeren kan op een andere manier, hoeft niet met geweld! Integendeel, als professionele trainster moet je dat weten!

Niemand die tegen mijn hond schreeuwt en al helemaal geen riem tegen haar hoofd gooit!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "wat zouden jullie doen? erg van slag..." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Een heerlijke wandeling
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^