Piepen in bench (ochtend) lab 6 mond

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Diesel (Gast)

Ik heb al veel teruggelezen over mijn vraag, maar helaas niet specifiek over mijn probleem. Wij hebben een labrador pup (reu) van rim 6 maanden oud. Toen wij de pup net hadden gaf onze fokster na 2 onrustige weken smachten aan om hem in de bench op de slaapkamer te zetten. Dit werkte perfect. Hij sliep dan een gat in de dag.
Diesel groeit als kool en word dus steeds zwaarder. Wij hebben er daarom voor gekozen om Diel nu, sinds bijna 2 weken alweer, in de woonkamer in de bench te leggen. Heel kort gezegd maakt het niet uit hoelaat Diesel savonds zijn bench in gaat, want slapen doet hij wel.

Het probleem zit hem in de ochtenden. Diesel meld zich standaard rond de klok van 6.15 uur. Het melden bestaat dan uit piepen/janken/kreunen. Ik heb al gepoogd eerder de wekker te zetten, maar zodra de wekker gaat gaat Diesel ook..

Is het te vroeg om hem van de slaapkamer te halen? Of hebben mensen tips en trucs voor dit probleem.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Piepen in bench (ochtend) lab 6 mond" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Anne-Wil (baasje van Juno)Anne-Wil (baasje van Juno)

honden foto van Anne-Wil (baasje van Juno)

Dat hij om 6.15 wakker is is denk ik niet zo heel veel aan te doen. Juno is standaard om 7 uur wakker, of hij nou de avond ervoor om 20.00 ging slapen of om 22.00. Hij is dan niet eens ECHT wakker, want na een rondje en wat eten gaat hij weer verder pitten tot meestal een uurtje of 11.

Hoe reageer je nu als hij gaat piepen? Ga je direct naar beneden? Wij zijn namelijk NOOIT naar beneden gegaan als Juno aan het piepen was. Er komt altijd een moment waarop ze even stil zijn waarop we dan snel naar beneden gingen. Nu begint Juno dus wel te piepen om 7 uur, maar zogauw hij hoort dat wij uit bed stappen is hij stil, en ligt hij met zoveel mogelijk geduld als hij kan opbrengen te wachten tot we komen.

En in het weekend, gooien we Juno terug in zijn bench om half 8, en duiken we soms nog weer even ons bed in ;-)

honden page profiel NacNac

honden foto van Nac

Hoi,

Wij hebben dit met Kyana ook, zij wordt tussen 06.00 en 07.00 uur wakker. Ik laat haar dan plassen (in de tuin) en heel af en toe moet ze poepen (ruim ik later wel weer op) en doe haar terug in de bench met een kauwstaafje. Normaliter gaat ze dan nog een uur door.
In het weekeinde gaan (na dat uurtje) mijn man of ik er uit en gaan nog lekker een poosje op de bank liggen (slapen), mevrouw komt er dan lekker bij liggen en slaapt dan nog wel een anderhalf uur. Dus al met al kunnen wij in het weekeinde zo nog wel tot een uur of half 9/9 uur 'uitslapen'.

Wij hebben dat overigens ook hoor, zodra Kyana ons hoort, laat ook zij zich horen ...

honden page profiel PawsPaws

honden foto van Paws

Hier precies hetzelfde. Pup is nu 6 maanden oud en heeft 23u laatste rondje en is standaard om 7 uur wakker. Als ze mij eruit hoort gaan is ze ook stil omdat ze weet dat ik naar beneden kom. Maar ze moet even laten weten dat ze wakker is en eruit wil. In het weekend eigenlijk ook om 7u, soms half 8. Dan gaat een van ons met haar lopen en op de bank even verder slapen. Dan moet ze ongeveer een uurtje geentertaind worden en kunnen wij nog 2 uurtjes terug naar bed. Maar echt uitslapen zit er niet meer in..

honden page profiel Anne-Wil (baasje van Juno)Anne-Wil (baasje van Juno)

honden foto van Anne-Wil (baasje van Juno)

Onze schatjes zijn ook allemaal hetzelfde he O-)

Diesel (Gast)

Anne-Wil;  wij laten hem inderdaad in de bench tot hij klaar is met piepen. Dit doen wij elk moment als hij in de bench zit. Pas eruit als hij stil is. Het vreemde in deze is dat hij gerust bleef liggen zonder te piepen toen hij nog bij ons in de slaapkamer lag. Hij ging er namelijk pas uit nadat wij helemaal gedoucht waren e.d. Op dat moment hoorde je hem niet.. Nu doen we in principe hetzelfde alleen ligt hij in de woonkamer.

Nac/zilver; Zelf werk ik onregelmatig en mijn vriendin gewoon kantooruren. Als Diesel er smorend! Na een half uurtje piepen, gelopen gepiest en gepoept heeft gaat hij de bench weer in als ik uit een nachtdienst thuiskom rond 8uur.. Hij ligt dan beneden in de bench en ik boven te slapen.. Heel af en toe piept en kreunt hij dan wat en hoor je hem weer neerploffen. Ik kan dan heerlijk tot een uurtje of 13:30 uur slapen... 

Ik zal mij even registreren hier, dan kan ik een foto bijvoegen.

Bedankt voor de reacties. Uiteraard sta ik open voor meer suggesties, tips en trucs.

honden page profiel Sav&MessiSav&Messi

honden foto van Sav&Messi

denk wel dat ie jullie gewoon 'mist'. 4mnd op jullie kamer gestaan en wordt nu alleen wakkr....

of je negeert het gepiep gewoon of je kan ook langzaamaan afbouwen, en daar bedoel ik mee ipv gelijk in de woonkamer plaatsen zet hem eens in de gang boven, na 1wk gang beneden en weer 1wk naar de woonkamer, zo went ie langzaamaan verder van jullie wakkr te worden. bij Messi ook gedaan en nooit problemen gehad met hem op dat gebied.

succes ;-) ;-)

ben benieuwd naar de foto's :-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Piepen in bench (ochtend) lab 6 mond" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Vuurwerk training
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^