Duitse dog en st bernard in combinatie met welke kleine rassen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Luca & de poezels ^_^Luca & de poezels ^_^

honden foto van Luca & de poezels ^_^

De andere bulldogs die ik al gezien heb zijn steeds een stuk kleiner dan de onze. Zelfs de mama van Luca is de helft kleiner. Hieronder op de foto kan je het goed zien. Luca was toen ongeveer 13 maanden oud :-) Die met de lichtere pels (en kleiner) is de mama :-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Duitse dog en st bernard in combinatie met welke kleine rassen?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

M. (Gast)

" De andere bulldogs die ik al gezien heb zijn steeds een stuk kleiner dan de onze. Zelfs de mama van Luca is de helft kleiner. Hieronder op de foto kan je het goed zien. Luca was toen ongeveer 13 maanden oud :-) Die met de lichtere pels (en kleiner) is de mama :-)

/foto/foto/251161.jpg "

Wat een wereld van verschil inderdaad! Goh!!

honden page profiel Love is a four-legged wordLove is a four-legged word

honden foto van Love is a four-legged word

Graag gedaan M, ik vind het een leuke (en nuttige) bezigheid om te adviseren in de raskeuze. Er zijn ook zo ongelofelijk veel rassen, dat veel mensen door de bomen het bos niet meer zien! Mijn complimenten dat je je zo goed in de aanschaf verdiept.

Engelse Bulldoggen zijn geweldige honden: vriendelijk, sociaal, kalm, geen jachtdrift, maar helaas is het met de gezondheid niet zo goed gesteld. Het is dus van levensbelang dat je een Engelse Bulldog van een goede, verantwoorde fokker haalt. Maar zelfs dan heb je een grote kans dat je regelmatig bij de dierenarts te vinden bent. Ik weet eerlijk gezegd ook niet of een Engelse Bulldog activiteiten in de Alpen kan waarderen. O-) Maar daarbuiten zou het geen gekke keus zijn! Zeker qua karakter komt het waarschijnlijk goed overeen met de andere dogachtigen.
Verder zou ik het voornamelijk in rasgroep 10 zoeken: de gezelschapshondengroep.

Heb je zelf nog bepaalde rassen in gedachte?

De Raad van Beheer geeft een handig overzicht met alle FCI-erkende rassen per rasgroep. Ook vind je er de rasverenigingen, waar je veel informatie en goede fokkers kunt vinden.
http://www.raadvanbeheer.nl/rashonden/rasgroepen-erkende-hondenrassen/

honden page profiel Luca & de poezels ^_^Luca & de poezels ^_^

honden foto van Luca & de poezels ^_^

Ik vergeet dat gezondheidsgedoe steeds te vermelden ;-)

De onze komt van Pride of the Woods is Essen en zo te zien weten ze daar waar ze mee bezig zijn :-) Maar ik heb inderdaad zeer lang bezig geweest met de geschikte fokker te zoeken. Dat was me een zoektocht !

Lisa (Gast)

Wij hebben een hele grote Duitse Dog.......en 2 heerlijke en vrolijke clowntjes, een Dwergteckeltje en een Franse Bull kruising! Geweldige combinatie en een heerlijk stel om te zien bij elkaar ;-)

honden page profiel Robin, Kiana & BonjaroRobin, Kiana & Bonjaro

honden foto van Robin, Kiana & Bonjaro

" Ik citeer:



No offense, maar dan zou ik een Staffordshire dus écht niet aanraden. "


Sorry hoor ik probeer ook alleen maar mee te denken!
Ik ken er genoeg die een ALLEMANS vriend is en overal mee naar toe kunnen.

honden page profiel Miora,pebbles en quizMiora,pebbles en quiz

honden foto van Miora,pebbles en quiz

ik herken in de 'verwachtingen' die je stelt helemaal mijn eigen meisje,en dat is een franse bulldog .:-)

speelt graag met grote honden,kan lekker actief zijn maar het hoeft ook niet constant, luisstertenorm goed (wel tijd in gestoken) en kan met alles en iedereen door 1 deur.

M. (Gast)

Ik ben inmiddels zo ver in mijn orientatiefase dat het lijkt of ik met iedere ras dolgelukkig zou kunnen zijn. Kwa karakters van het hondje vind ik eigenlijk ieder ras wel wat hebben, bovendien scheelt het toch altijd per specifieke hond. 
Wat betreft eigenschappen heb ik dus wel voorkeuren en een beperking hier en daar die het lastiger maken. Maar dan blijven er, zoals de vele opties die hier worden gegeven, nog toch aanzienlijk wat rassen over.

Ik heb nog werkelijk geen voorkeuren. Ik heb inderdaad ook al meerdere keren alle rasgroepen bekeken van de raad van beheer. Als ik dan daar ze op een rijtje zie staan heb ik nog niet dat er eentje uitspringt. Ik wil al een tijdje naar zo'n 'hondenrasbeurs', eens kijken welke kleine rassen mijn hart stelen als ik met ze in aanraking kom. Zo kan ik ook gesprekken voeren met fokkers die alles weten van wat 'hun' ras kan, leuk vindt en doet.

honden page profiel roy_Croy_C

honden foto van roy_C

naar mijn iedee kan je er elk klein ras bij zetten. als je het goed begeleid en je zeker weet dat je andere honden een hond erbij accepteren.

zelf heb ik een chihuahua en een boerboel samen, je moet ze gewoon leren met elkaar omgaan.

honden page profiel Christel1Christel1

honden foto van Christel1

Ik heb een vriendin met een Duitse Dog en de mijne is een shih tzu monsterke die heel graag speelt met grote honden en er helemaal geen schrik van heeft. Een andere vriendin heeft een Leonberger en een Duitse Herder waar hij ook heel goed mee overeenkomt en ook met een labrador en een lassiehond (kan op het ras niet komen) en geen enkel probleem mee.

De enige hond waar hij een probleem mee heeft is een jack russel (sorry voor de jack fans hier) maar hij is al een paar keer gebeten geweest en hij onthoudt het echt. En mijn hond is echt de rust zelf maar houdt ook wel van een flinke wandeling behalve als het buiten 30 graden is, dan is het heel vroeg in de ochtend en heel laat 's avonds en overdag in de tuin in de schaduw.

M. (Gast)

Wat mij betreft mag hier een slotje op, mijn vragen zijn beantwoord ik heb hele goede adviezen gehad en ik weet wat me te doen staat. 

Bedankt allemaal!!!!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Duitse dog en st bernard in combinatie met welke kleine rassen?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: zaadlozing en een druiper?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^