Duitse dog en st bernard in combinatie met welke kleine rassen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

M. (Gast)

Hallo allemaal,
Alvast sorry als dit verkeerd geplaatst is of ergens al terug te vinden is, ik heb in ieder geval zo veel mogelijk al rond gekeken.
Het zit zo: Ik wil op den duur, als de tijd rijp is, graag een kleine hond aanschaffen/adopteren, maximaal zo'n 30cm volgroeid. Probleem is alleen dat het heel vaak en heel veel te maken zal krijgen met een "oude" duitse dog en een jonge, onhandige, st bernard pup. Niet alleen met wandelingen, maar ook thuis. Het is dus belangrijk dat wat betreft rassen ze goed samen zouden kunnen gaan. Natuurlijk wordt er wel een toeziend oog op het stel gehouden, maar ik kan me voorstellen dat een chihuahua niet een zware lompe poot van de st bernard kan dragen..
Ik heb al veel deskresearch gedaan, heb zo mn voorkeuren, maar kan niet goed inzien welke kleine hondenrassen samen kunnen met die lieve loebassen.
Bij voorbaat dank voor alle suggesties!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Duitse dog en st bernard in combinatie met welke kleine rassen?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Liesbeth, Diva &JaimyLiesbeth, Diva &Jaimy

honden foto van Liesbeth, Diva &Jaimy

Teckel is ook niet helemaal een aanrader, zijn vaak wat kwetsbaarder i.v.m. de lange rug.

M. (Gast)

" Teckel is ook niet helemaal een aanrader, zijn vaak wat kwetsbaarder i.v.m. de lange rug. "


Nee, inderdaad.. al kunnen ze daar wel altijd gezellig (kort) mee spelen.
Dankje!

honden page profiel sneeuwwitje en de dwergsneeuwwitje en de dwerg

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

Wat dacht je van een Jack Russel?

M. (Gast)

" Wat dacht je van een Jack Russel?
"

Leuke beestjes! Kunnen ze over het algemeen tegen een (goedbedoeld, maar onhandig) stootje?

honden page profiel L VL V

honden foto van L V

De Welsh Corgi Cardigan/Pembroke wordt 'een grote hond op zakformaat' genoemd... misschien vind je dit een leuk ras? Ik ken er een en die is heel prima tegen mijn Leonberger opgewassen.

M. (Gast)

De Welsh Corgi Cardigan/Pembroke wordt 'een grote hond op zakformaat' genoemd... misschien vind je dit een leuk ras? Ik ken er een en die is heel prima tegen mijn Leonberger opgewassen.[/quote

Als het gaat met een Leonberger zou dat wel een hele leuke combi worden. Mijn vrees is dan dat de Pembroke wat gaat domineren over die twee schatten, met zijn hielenhap-gedrag, of is dat een fabeltje of valt t af te leren?

honden page profiel DorrieDorrie

honden foto van Dorrie

" Wat dacht je van een Jack Russel?

Leuke beestjes! Kunnen ze over het algemeen tegen een (goedbedoeld, maar onhandig) stootje? "


Daar dacht ik ook aan. Zijn oersterke hondjes ,die zeker tegen een stootje kunnen.

Ook iemand die ik ken ,zit hier op HP, die heeft een duitse dog, een dogo canario (ook groot) een chihuahua en een teckeltje, dus op zich moet dat wel goed gaan.

http://www.hondenpage.com/baasjes/25790/maxime---guusje,-demi,-nena-&-tommie-.php

Anoniem (Gast)

Een franse bulldog! Die zijn ook lekker lomp, maar geweldige hondjes! :-D

honden page profiel sneeuwwitje en de dwergsneeuwwitje en de dwerg

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

Jack Russel is wel heftig maar zeker eentje die robuust genoeg is om een stamp of lompe poot van een grotere hond aan te kunnen :-) Wat zoek je in een toekomstige hond?

honden page profiel Love is a four-legged wordLove is a four-legged word

honden foto van Love is a four-legged word

Ik zou niet alleen naar de grootte kijken, maar zeker ook naar het karakter. Bovendien is het dan fijn als het karakter matcht met het zachtaardige, rustieke karakter van de Sint Bernard en de Duitse Dog.

Wat verwachten jullie van de hond, buiten dat hij of zij om moet kunnen gaan met de grote loebassen? Willen jullie graag een hond die altijd vriendelijk is naar vreemde mensen en kinderen, of juist een waakse en wantrouwende hond? Willen jullie een hond die gemakkelijk los kan lopen tijdens het wandelen, of kunnen jullie een (flink) jachtinstinct hanteren? Willen jullie een hond die zich sociaal opstelt ten opzichte van andere honden (oftewel de mogelijkheid de hond mee naar het bos of park te nemen waar veel mensen met honden wandelen, evt. spelen met andere honden), of vinden jullie het niet erg dat jullie hond niet met andere onbekende honden overweg kan? Willen jullie een hond die zeer baasgericht is en gemakkelijk te trainen, of kunnen jullie ook dealen met een meer eigenwijze en koppige hond? Willen jullie een hond die erg onafhankelijk en zelfstandig is, of juist een hond die erg aan de baas hangt?
Zo kan iedereen hier jullie een gerichter advies geven, en het is sowieso nuttig om goed na te gaan welke eigenschappen jullie in een hond prettig vinden.

honden page profiel Love is a four-legged wordLove is a four-legged word

honden foto van Love is a four-legged word

Als ik even puur naar je verhaaltje kijk zou ik denken aan een miniatuur dogachtige. Dus een Mopshond, Boston Terriër of Franse Bulldog. Echter het is dus veel belangrijker wat jullie in een hond zoeken en wat je de hond kan bieden. Hoe lang en hoe vaak zal de hond uitgelaten worden? Zijn er nog plannen m.b.t. hondensporten/trainingen/cursussen op een hondenschool? Andere activiteiten?

M. (Gast)

Bedankt voor alle reacties!

Nou hier komt een heel verhaal:

Natuurlijk is het handig om te weten wat ik belangrijk vind in een hond en wat ik hem of haar kan bieden. Persoonlijk heb ik daar al wel bij stilgestaan, maar dacht dat het niet interessant was om hier te benoemen. Ik hoef namelijk geen kant en klare oplossing te hebben aan het einde van de week, ik wil gewoon op mn gemak wat onderzoek doen en dit was de volgende deelvraag om te kijken wat er allemaal is op het gebied van kleine rassen.

Mijn hele leven heb ik Duitse doggen om me heen gehad. Prachtige honden, maar aangezien ik met tijden veel onderweg ben en mijn hond dan ook mee wil kunnen nemen, is een Duitse dog niet erg geschikt. Kwa grootte is voor mij 30 ? 40cm toch ?cht het maximum. Het moet een nd zijn die het niet erg vind om in de auto te zitten/reizen en te logeren.

Wat betreft werk/school ben ik wel zo'n 25 ? 3035uur van huis.voor mijn studie en zo'n 5 ? 10 per week aan werk of sport. (sport zou uiteindelijk met mijn hond gecombineerd kunnen worden, aangezien ik niet al te fanatiek ben). In de tussentijd zal er met regelmaat gezelschap zijn van de twee honden van mijn moeder, die ze lekker lang uitlaat en met ze knuffelt tot ik terug ben. Ik ben van plan om de hond twee keer op een dag uit te laten (als het eenmaal gewend is natuurlijk), maar het zal da mogelijkheid krijgen om zijn/haar behoefte in de tuin te doen. Ik eb een redelijk formaat tuin, waar het beestje dan,als hetalleen thuis is, lekker kan ploeteren en op onderzoek kan.

Mijn voorkeur gaat uit naar een hond die lief is naar jan en alleman, een allemansvriend, vooral andere hondjes en kinderen. Het liefst heb ik een hond die ik lekker los kan laten in het boxs (hier woon ik vlakbij, elke dag wandelingen op de looslooproute in de duinen). Dus een hondje zonder al te veel jachtinstinct.

Ik zou het prettig vinden als mijn hondje karakter heeft, maar het moet niet een al te grote ego hebben, het moet dus goed trainbaar zijn. Ik ambieer geen dagen in de showring of doggydance, het mag 'gewoon' een gezelschapshondje zijn. Aangezien ik wel houdt van karakter (of dat nou clownesk of eigenwijs is) lijkt het me ook wel dat hier een zelfstandiger type hond bij hoort. Het is prettig als het lekker op mn shoot komt liggen 's avonds maar als het lekker zelf met een balletje wil spelen is dat ook prima. Het hoeft voor mijn geen ADHDhondje te zijn, maar liever ook niet een hondje die levenloos op de bank ligt de hele dag..

Ook is het belangrijk te vermelden dat ik vaak in de alpen zal zijn met de hond. Geen extreme sporten voor mij, geen gigantische wandelingen, maar wel gemiddeld wat meer sneeuw dan bijvoorbeeld in Nederland. en hoogteverschillen, wat steile hellingen hier en daar, maar niets wat een manke hond ook niet zou kunnen.
Oja! En wat betreft vachtverzorging, daar ben ik niet moeilijk over, zolang ik niet 2 keer per dag hoef te borstelen, plukken of wat dan ook...
En als ik dan helemaaaal kieskeurig mag zijn, ik ben geen fan van ruwharige honden, maar sta open voor vrijwel allesoorten honden.

Zo. Heel mijn gedachtengang op papier, naja, internet.

Nogmaals bedankt voor alle reacties!

M. (Gast)

Oja, en met voorkeur niet een hond die constant blaft. Training om dit af te leren ben ik ook niet vies van.

honden page profiel Eline & VinoEline & Vino

honden foto van Eline & Vino

Je kan kijken in een asiel in de buurt! ;-)

honden page profiel José • Rover José • Rover

honden foto van José • Rover

Toch eens kijken op sites als SOS-Strays en stichting ACE.

Dat zijn allemaal rescue hondjes uit Spanje die meestal in een roedel hebben geleefd en toch wel wat gewend zijn en meestal wel sociaal naar andere honden en graag onder andere honden zijn. (Uitzonderingen daargelaten natuurlijk!)

Die hondjes kennen niks qua liefde en aandacht en zijn zo dankbaar met een simpel dekentje en eten.
Vaak gaan ze super om met andere honden.
Tuurlijk hebben al die honden wel een rugzakje, maar met de juiste steun, training en veelal liefde krijg je daar een superhondje voor terug!

honden page profiel Love is a four-legged wordLove is a four-legged word

honden foto van Love is a four-legged word

Super, zo'n uitgebreide beschrijving.
Om het even samen te vatten: je wilt een klein, sociaal gezelschapshondje die overal mee naar toe genomen kan worden. Een hondje zonder teveel jachtinstinct, goed trainbaar maar met wat pit erin. En hij of zij moet opgewassen zijn tegen de twee reuzen, dus niet te breekbaar, niet te fel en niet te afwijkend van karakter.

Volgens mij past een Bostonnetje prima bij jouw verwachtingen. Ze zijn ontzettend vrolijk, sociaal met mens en dier, enorm clownesk en ze hebben veel humor. Ze zijn vrij gespierd en stevig, maar gemiddeld maar een kilo of 8. Ze kunnen vaak heel goed overweg met grote dogachtige honden en zijn goed trainbaar, maar ze hebben een sterk eigen karaktertje en kunnen behoorlijk eigenzinnig zijn.



honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Is een Griffon misschien wat?

honden page profiel Robin, Kiana & BonjaroRobin, Kiana & Bonjaro

honden foto van Robin, Kiana & Bonjaro

Engelse stafford?

honden page profiel Love is a four-legged wordLove is a four-legged word

honden foto van Love is a four-legged word

Ik citeer:

" Mijn voorkeur gaat uit naar een hond die lief is naar jan en alleman, een allemansvriend, vooral andere hondjes en kinderen. Het liefst heb ik een hond die ik lekker los kan laten in het bos (hier woon ik vlakbij, elke dag wandelingen op de looslooproute in de duinen) "


No offense, maar dan zou ik een Staffordshire dus écht niet aanraden.

M. (Gast)

Hondenliefhebster, ik ben echt ontzettend blij dat je zo begaan bent en zoveel tijd en moeite erin steekt om mij te helpen. Dat gezegd hebbende, een Boston, die vinken inderdaad alle hokjes aan!
Ik was al zo bang aan het worden dat de combinatie van mijn levensstijl en wat ik wens van een hond niet samen zouden gaan. Dat maakt me des te blijer dat er mensen zijn op de forum die ècht het beste voor hebben met je. Ookal ben ik nog geen hondeneigenaar of lid :-)

Wat betreft asielhonden en honden die gered zijn uit het buitenland, ik heb hier al veel over gelezen en ik ben ook heel enthousiast als ik de leuke reacties lees van mensen met ervaring. Ik twijfel alleen aan het feit dat ik als beginnende hondenbezitter (waarbij ik helemaal zelf een hond opvoed) een hond met een rugzakje aankan en wil nemen. Het geduld zou ik er wel voor hebben, dat is het probleem niet, maar ik twijfel of ik daar geschikt genoeg voor ben. Maar het ligt misschien dan aan wat het 'rugzakje' in dat geval zal zijn. Tegen de tijd dat ik echt ga zoeken naar een hond om in huis te halen, ga ik natuurlijk wel nog een keer op die sites van de dierenbescherming en ACE (e.a) om te zien wat het aanbod dan is.

De Griffon lijkt me ook leuk, maar ik meen ooit eens iets te hebben gelezen dat ze veel/lang op cursus moeten, om ervoor te zorgen dat je er een goede huishond aan hebt. Ik ben bereid veel tijd te steken in de opvoeding van mijn hond, maar als er al over gewaarschuwd wordt dat er veel cursussen nodig zijn, zal ik wellicht persoonlijk niet de juiste zijn voor een dergelijke hond.

Bedankt allemaal!

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Haha ik heb hier thuis 2 duitse doggen en een sint bernard puppie...

Wat toevallig.. :-D

M. (Gast)

" Haha ik heb hier thuis 2 duitse doggen en een sint bernard puppie...

Wat toevallig.. :-D
"

Fantastische rassen, hè!

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Ik zat ook te denken aan een Boston terriër. Ze zitten ook regelmatig in Funniest Home videos, dus het zijn behoorlijke clowns met karakter.

honden page profiel Luca & de poezels ^_^Luca & de poezels ^_^

honden foto van Luca & de poezels ^_^

" Haha ik heb hier thuis 2 duitse doggen en een sint bernard puppie...

Wat toevallig.. :-D
"

Mijn vriend vind de Duitse Dog ook zo geweldig en wou er graag eentje. Ik had echter schrik dat hij zijn draai / beweging niet kwijt kan bij ons thuis. We wilden het er niet op wagen en hebben voor een ander ras gekozen.

Wat zou ik graag mijn vriend eens verrassen door er zo eentje op bezoek uit te nodigen :-D hij draait gek :-D

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

"
Mijn vriend vind de Duitse Dog ook zo geweldig en wou er graag eentje. Ik had echter schrik dat hij zijn draai / beweging niet kwijt kan bij ons thuis. We wilden het er niet op wagen en hebben voor een ander ras gekozen.

Wat zou ik graag mijn vriend eens verrassen door er zo eentje op bezoek uit te nodigen :-D hij draait gek :-D "


Waar woon je?
Ik heb er 2.....

honden page profiel Luca & de poezels ^_^Luca & de poezels ^_^

honden foto van Luca & de poezels ^_^

"

Waar woon je?
Ik heb er 2.....
"

Ik woon in Deurne - België. Het zou moeten lukken dat we vlak bij elkaar wonen :-D

honden page profiel lisanne buijnsterslisanne buijnsters

honden foto van lisanne buijnsters

cairn terrier zijn zeer sterk en kunnen wel tegen een stootje

honden page profiel Luca & de poezels ^_^Luca & de poezels ^_^

honden foto van Luca & de poezels ^_^

Ik raad natuurlijk mijn eigen ras aan :-D De onze is een redelijk groot uitgevallen Engelse Bulldog en een uitzondering op de regel. Ze zijn standaard wel niet zo sportief maar kunnen zeker en vast tegen een stootje.

De onze kan tegenover de standaards uren rennen, spelen, ravotten, wandelen, ... En was ook de grootste uit zijn nest.

M. (Gast)

" Ik raad natuurlijk mijn eigen ras aan :-D De onze is een redelijk groot uitgevallen Engelse Bulldog en een uitzondering op de regel. Ze zijn standaard wel niet zo sportief maar kunnen zeker en vast tegen een stootje.

De onze kan tegenover de standaards uren rennen, spelen, ravotten, wandelen, ... En was ook de grootste uit zijn nest. "


 Ooch, die zijn ook zo leuk om te zien!
Maar inderdaad, het zou dan om een uitzondering gaan. lastig.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Duitse dog en st bernard in combinatie met welke kleine rassen?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: zaadlozing en een druiper?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^