gescheurde kruisband.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Sandra en FleurtjeSandra en Fleurtje

honden foto van Sandra en Fleurtje

Fleur haar knie stond naar buiten verplaatst haar spieren en banden zaten ook allemaal scheef dus een flinke ingewikkelde zware operatie.
Dat is morgen 5 weken terug.
Niet Springen uitlaten aan de lijn opbouwend elke dag minuut meer.
Een hond geeft ook zelf aan tenminste mijn hond wel hoe ver ze kunnen.
Hydrotherapie mag ze niet pas na drie maanden, wel doen we elke dag fysio rekken en strekken en ik geef haar massage's om de doorbloeding te verbeteren.
Nu ze amper beweegt geef ik haar ook minder voer en geef ik haar extra vitamines en glucosamine.

honden page profiel Sandra en FleurtjeSandra en Fleurtje

honden foto van Sandra en Fleurtje

Begrijp ik nou Gabi dat je hond is ingeslapen?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

GABI..... dat lees ik ook, wat ontzettend verdrietig,
voor jou Gabi.

honden page profiel GabiGabi

sorry voor het late reageren maar ja,ik heb mijn hond in moeten laten slapen,het was heftig voor me maar ik zie nu wel dat het de juiste beslissing is geweest ook door haar algehele conditie.en...ik kan het niet vaak genoeg zeggen,verzeker je hond goed voor dit soort problemen.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Gabi,
Heel verdrietig dat je je hond hebt moeten laten inslapen; ik zie het nu ook in je bericht van 9 december jl. staan.
Veel sterkte. Wat zal je haar missen.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

knie problemen of kruisscheuringen kruisbanden, worden haast niet meer vergoedt.

honden page profiel huskywomanhuskywoman

honden foto van huskywoman

Mijn reu is aan beide kanten geopereerd ;-)

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

goedgegaan huskywoman. ?

honden page profiel huskywomanhuskywoman

honden foto van huskywoman




ja hoor hij loopt alweer jaren wedstrijden voor de kar :-D
Tijdje terug nog 2x 20km ;-)

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

mag ik vragen welke techniek er gedaan is ? huskywoman ?

je maakt me nieuwsgierig. :-D

honden page profiel huskywomanhuskywoman

honden foto van huskywoman

" mag ik vragen welke techniek er gedaan is ? huskywoman ?

je maakt me nieuwsgierig. :-D "



als ik het goed zeg hebben ze de ene kant met nylon gedaan en de andere kant is met eigen weefsel gemaakt.

maar hij loopt alweer 2jaar heerlijk voor de kar wedstrijden en lekker naast de fiets enz.

Niet alle technieken zijn zo dat de hond precies hetzelfde kan als ervoor, sommige technieken zorgen dat de poot niet meer functioneert zoals het hoort dus mindere buiging etc

honden page profiel JJ

Hallo Allemaal,

Ik wil jullie bij deze waarschuwen voor dierenartsen/orthopeden, specialisten die wel heel erg snel de diagnose gescheurde knieband maken. Mijn hond van 7 jaar liep niet zo goed en bleek artrose te hebben(foto's) en ik werd gelijk doorverwezen naar een specialist die mij zou helpen. Deze specialist(2e lijns dierenarts) hield gedurende 1- 1,5  uur een verkooppraatje over de TTO(net zoiets als TTA en TPLO), want mijn hond had zeker een gescheurde voorste kruisband. Ik had de datum al gepland met deze specialist voor de hond, want ik houd van haar en wilde ipv op vakantie gaan graag de operatie van 1700 euro betalen, als dat goed voor haar zou zijn. Toen ik op internet aan het googlen was kwam ik de volgende website tegen:
http://www.tiggerpoz.com

Ik heb de afspraak afgezegd en een second opinion gevraag bij de universiteit van Utrecht. Daar vertelde ze dat je op een foto geen gescheurde voorste kruisband kan zien en je testen(schuiflade en nog 2 ander) dient te doen om te zien of ze echt gescheurd zijn. Het bleek niet zo te zijn, dus de operatie was onzin. Sommige mensen denken alleen aan hun portemonnaie  Bovendien blijk volgens bovenstaande website ook grote honden met rust te herstellen en dus is een operatie niet nodig. Lees de website en huiver over hoe er over de rug van onze lieve dieren geld wordt gemaakt, terwijl het helemaal niet het beste voor z is.

honden page profiel FrankFrank

honden foto van Frank

Heel vervelend dat jij een slechte ervaring hebt opgedaan en goed dat je voor die second opinion bent gegaan. Dat recht heb je altijd.

Tegelijkertijd ga je wel erg kort door de bocht om op basis van jou ene ervaring mensen dit advies te gaan geven. Als een hond echt een afgescheurde kruisband heeft moet daar echt iets aan de gedaan worden, anders heb je een enorme kans op artrose en is de kans erg groot dat de andere kruisband ook afscheurt. Dan ben je dus nog verder van huis.

Het advies moet dus luiden dat je je goed moeten laten voorlichten en dat als je het niet vertrouwd een 2nd opinion moet zoeken. Maar een band afscheuren betekent toch echt ingrijpen, ook bij grote honden (juist bij grote honden!) want afscheuren herstelt echt niet met rust. Inscheuren is een ander verhaal trouwens.

Bianca baasje van de Mastino Hummze (Gast)

Onze Hummer een reu van 2 jr. heeft een week geleden een TTA Rapid gehad.......ik moet zeggen dat hij de 2de dag al aardig steunde op zn "nieuwe" poot het is gelukkig een vrij rustige hond van zichzelf dus hij zal niet snel rare bokken sprongen maken.......dus laat ik hem rustig zonder lijn op zijn gemak al snuffelend lekker in de tuin niet langer dan 5 minuutjes en onder toezicht natuurlijk mijn andere hond een bordeaux ook van 2 jr moet dan binnen blijven anders loopt het uit de hand.......gaan we "voor" wandelen dan is dat natuurlijk wel aan de lijn en ook niet langer dan 5 minuutjes en zo zullen we het uitbouwen.....ook willen we straks gaan beginnen met hydrotherapie . de operatie Met de fotoos vooraf heeft in het totaal 2100 euro gekost na 6wk volgt een klinische controle en dan weer 4wk later worden er weer fotoos gemaakt......gelukkig hebben we voor de honden een ziekte verzekering die tot 3000 euro per schadegeval vergoeden waarvan je dan zelf 20% van de rekening moet betalen ik heb al vele verschillende rassen honden gehad en bij nog geen 1 eigenlijk zo'n verzekering afgesloten......maar de mastino en de bordeaux zijn toch honden waar dat scheuring van de kruisbanden veelvuldig voorkomt dus met dat int achterhoofd eigenlijk toch maar laten verzekeren en ik ben blij toe tis anders een aardige rib uit je lijf.......

 

 

 

 

 

 

 

 

 

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Bianca, fijn dat je verzekerd bent, het is een kostbare ingreep. hier geen verzekering, helaas.

 

ik ben met Bamse in utrecht geweest voor een tplo, een grote zware hond, dat was de beste methode voor haar. zodra de hechtingen eruit waren ben ik gelijk met Bamse in een revalidatie bad geweest , mocht natuurlijk van de orthopeed. spier opbouw, en onbelast. heeft haar goed gedaan.

 

het is inmiddels nu twee jaar geleden, en het gaat goed met Bamse.

 

hoop voor jouw hond op een snel en goed herstel. en altijd fijn om het ook te lezen van anderen, een kruisband scheuring is niet mis voor je hond maar ook voor jezelf de zorg en de stres die het oplevert, veel succes met de revalidatie .

honden page profiel Diesel & Bumper Diesel & Bumper

honden foto van Diesel & Bumper

Onze Diesel heeft ook een TTA Rapid gehad, ze is helemaal de oude geworden, en het koste 1250 euro, alles bij inbegrepen. Ik schrik van de prijzen die genoemd worden.

Bonnie (Gast)

ik zou graag iemand willen vragen of bij een hond heeft achter knieën operatie gehad kunnen ze weer op nieuw scheuren is de vraag .

pagina 2 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^