Blaffende honden die niet uitgelaten worden..

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MaxMax

honden foto van Max

Hoi allemaal!

Al een tijdje zit ik met iets in mijn hoofd en eigenlijk uit nieuwsgierigheid vraag ik me af of iemand van jullie hier meer over weet. Bij ons in de buurt zijn er 2 gezinnen en 1 oudere dame met een hondje, waarvan die 3 honden allemaal niet uitgelaten worden. Die hondjes worden dus elke dag gewoon in de tuin gelaten en that's it. Nu is het zo dat al die honden ook ontzettend aanslaan bij het horen van een geluid/het passeren van een voorbijganger etc. en kunnen gerust een uur lang door blijven blaffen. Wij worden hier regelmatig 's ochtends vroeg wakker van. Het lijkt me dat hier een soort verband bestaat, is dit verveling bij de hond? Geen uitdaging hebben en daarom blaffen bij elk geluid? Ik heb er op gegoogled maar ik vind zo niets en wil graag weten hoe zoiets ontstaat. Gelukkig reageert onze hond er totaal niet op.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Blaffende honden die niet uitgelaten worden.." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola

honden foto van Jeroen & Lola

ik dnek het, die honden hebben niets te doen, krijgen geen uitdaging...
dan kan elke prikkel, dus voorbijgangers in dit geval een opwinding veroorzaken of trigger zijn...
honden die niets doen laten vroeg of laat wel ongewenst gedrag zien...zoals blaffen naar alles, overdeven lang..

honden page profiel yvonneyvonne

honden foto van yvonne

Of ze zijn gewoon totaal niet gesocialiseerd door de baasjes, waardoor alles eng en spannend is en ze aanslaan..wel zielig hoor.

honden page profiel Brit & LuupBrit & Luup

honden foto van Brit & Luup

Honden kunnen ook waaks zijn als ze genoeg beweging krijgen ;-)

Maar het is niet normaal dat ze zo lang in hun gedrag blijven hangen.

honden page profiel Luca & de poezels ^_^Luca & de poezels ^_^

honden foto van Luca & de poezels ^_^

Bij ons ook zo een keffertje en een "basser" in de buurt. Die worden dus ook gewoon in de tuin gegooid en doe je ding maar. Dus die spurten steeds door heel de tuin luid blaffend. Ik zou denken dat het frustratie is. Bij onze buurhonden dan toch. Er zit veel venijn in hun blaf.

De onze weigert gewoon buiten te gaan als het regent. Puber ! :-D

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

Mijn ouders hun buren doen dat al jaren met hun hond.
Toen ik daar nog kwam nam ik de hond mee maar ik kom daar niet meer en de hond ziet niets anders dan de tuin.
Zo zielig en idd door verveling  rent hij continue de tuin door al blaffend.

honden page profiel Christien&ChelseaChristien&Chelsea

honden foto van Christien&Chelsea

Vriendin van mij zei laatst ook toen ik 's avonds laat zei dat ik de hond nog uit moest laten "ah joh ff in de tuin, of leer 'm op de kattenbak! ;-)" ehhhh dat beestje wacht de hele dag tot ik met 'r ga lopen, die wil rennen en spelen en snuffelen, en zelfs na een strandwandeling van 2 uur weet ze bij de auto nog te plassen, het komt er niet allemaal in 1x uit.. Mensen zeggen vaak "wat is jouw Staff rustig" ja die krijgt een hoop beweging..

Mijn oma heeft een Jack Russell, is niet bereid met 'm te lopen, ja 1x per dag een blokje om, en dan klagen dat 'ie zo druk is en blaft naar alles en iedereen.. Ik haal 'm ook wel es op maar dan heeft ie gelijk spierpijn de volgende dag en dàt is dan zielig vind me oma..

honden page profiel KtrienKtrien

honden foto van Ktrien

ik zit met een overbuur met honden die de hele dag blaffen - ik heb eigenlijk geen idee met hoeveel ze er zitten, ik heb ze nog nooit buiten gezien.
Naast ons woont een border collie - toen we aan het bouwen waren hadden de buren een hond, die ik zo zielig vond, hij lag de hele tijd op de zelfde plek treurig te wezen, toen we juist in onze woning konden is hij gestorven.  Ik dacht dat ze wel geen nieuwe hond zouden nemen omdat ze er nooit iets mee deden, maar na een paar maand zag ik plots een schattige pup, de border dus.  Het eerst half jaar ging de buur nog wandelen af en toe maar ik denk dat hij nu in de 4 jaar dat hij er is, de tuin niet meer is uit geweest, heeel zielig dus.
Maar die blaft dus niet de hele dag - veel erger, hij jankt!   Speel ik met een balletje met onze hond, gaat het janken erger worden dus proberen we dat al te beperken, maar wat hij echt erg vindt is dat we gaan wandelen.  Hij ziet ons dan aan de poort vertrekken en dan gaat het echt door mijn hart

honden page profiel KaatjekoekKaatjekoek

honden foto van Kaatjekoek

Mijn honden doen dit ook wel eens, het blaffen dan. Ik wijt dit aan het feit dat ze met zijn 3-en zijn en allemaal het laatste woord willen hebben... ;-)

En helaas gebeurd het natuurlijk als ik niet thuis ben. O-)

Maar of dit uit verveleing is?? Dat weet ik niet, die van mij worden wel uitgelaten en hebben genoeg afleiding verder.

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

de honden vervelen zich natuurlijk, waardoor er grote kans is dat ze dit soort gedrag kunnen laten zien. maar je kunt dit niet omkeren. niet alle blaffende (waakse) honden krijgen te weinig uitdaging.
het kan ook egwoon in het ras/ de hond zitten.

honden page profiel debbiedebbie

honden foto van debbie

bij ons naast zijn er er 2 honden die worden wel 3 keer itgelaten op het hoekje meer niet maar die blaffen ook echt om alles soms wel ee hele dag en ja daar word je soms echt gek van ,mijn malthezer reageert hier soms ook op dan blaft ze even mee maar daar heb ze al gauw genoeg van en me pupsel  blaft nog helemaal niet dat scheelt , in de zomer gaan ze wel is met de honden weg maar dan zijn ze ook meteen een week uitgeblust
mijn honden krijgen genoeg aandacht en beweging ds denk dat dat ook de reden is dat ze niet continu aansaan

honden page profiel DorrieDorrie

honden foto van Dorrie

Honden blaffen vaak uit verveling, frustratie, alleen zijn.
Je herkent ook de blaffen wel hoor.
Hier naast 2 buren waarvan hun honden alleen in de tuin worden uitgelaten. Ze zijn overduidelijk gefrustreerd. De blaf is hoog en schel en erachteraan komt dit wrgggaallllwwhgggg ;-) Die gaat voor de kill. de andere buurvrouw haar honden zitten ook vol met opgekropte agressie/energie die vliegen als een idioot door de tuin klappen tegen mijn schutting aan, zelfs rooie wordt hier echt agressief van (nou dan moet je ver gaan)
Deze mensen mankeren niets hoor, hebben alleen geen zin. En dan zeggen ze wat zijn jouw honden altijd rustig pfff dooie honden ;-) ;-) ;-) .De mijne vallen tenminste geen kinderen aan die toevallig voorbij lopen, of ontsnappen uit de tuin om vervolgens een hond te verscheuren ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Blaffende honden die niet uitgelaten worden.." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Voorstellen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^