Lui

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel RoméeRomée

honden foto van Romée

In de goede zin, denk ik hahaha O-)
Tacsi is een reu, geen ofiiciele meer maar toch nog wel een reu haha O-)
Vaak tijdens de ochtendwandeling (rond7 uur) plast hij als een teefje, of nouja zonder poot omhoog O-) (ik ken genoeg teefjes die dat wel doen haha)

Maar is dit luiheid of heeft dit een reden? Niet dat ik denk aan iets medisch hoor haha want de rest doet hij wel met de poot omhoog, alleen altijd de eerste wandeling in de ochtend doet hij dit bij de eerste plas,

Wat me trouwens bij nog iets brengt, Tacsi plast altijid aan het begin van de wandelin in één keer alles eruit, dus niet zoals de meeste reuen (misschien ook teefjes dat weet ik niet) bij verschillende boompjes en struikjes kleine plasjes. Komt dit doordat hij is gecastreerd? Hij plast tijdens de wandeling nl nog wel regelmatig ergens, alleen komt er na een tijdje niks meer uit, terwijl mijn uitlaathond echt vaak ergens een plasje doet. O-)

Ook poept hij meteen als we na 100 meter langs het water komen. En hij komt vaak genoeg buiten dus het is niet omdat hij nou zo nodig moet O-)

Dus wie heeft mog meer luie reuen (of teefjes natuurlijk) die voor het gemakt maar alles in een keer doen en zonder de poot omhoog? O-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Lui" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel RoméeRomée

honden foto van Romée

Mail O-)

honden page profiel JokeJoke 3 doggies

honden foto van Joke

Het heeft er waarschijnlijk mee te maken dat hij gecastreerd is en dus de hormonen niet meer zo door zijn lichaam razen dat hij de behoefte heeft om overal zijn stempel achter te laten.

Denk ik ':-)

honden page profiel RoméeRomée

honden foto van Romée

" Het heeft er waarschijnlijk mee te maken dat hij gecastreerd is en dus de hormonen niet meer zo door zijn lichaam razen dat hij de behoefte heeft om overal zijn stempel achter te laten.

Denk ik ':-) "


Ja zoiets dacht ik ook haha, maar toch valt het me wel op hahaha O-)

honden page profiel Kobus & CasKobus & Cas 3 doggies

honden foto van Kobus & Cas

Kobus doet dat alleen als ie heel nodig moet plassen :-) Meestal dus ook in de ochtend, dus dat zou misschien een reden kunnen zijn waarom Tacsi dat ook doet.

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

honden page profiel Heidi, Bobby & NoortjeHeidi, Bobby & Noortje 3 doggies

honden foto van Heidi, Bobby & Noortje

"

olly doet soms ook plashouding, komt er niks uit
denk toch dat er een geur uitkomt... zal wel niet, want nu klinkt het behoorlijk stom.
dat er een geur vrijkomt als ie dat doet... neuuh "

Zo stom klinkt dat nu ook weer niet. Een paar druppeltjes is al genoeg voor de geur. Dus misschien weet hij er toch nog een klein drupje uit te persen om toch nog zijn geurtje achter te laten.
Ik verbaas me er ook wel eens over waar ze al die plas nog vandaan halen als er al tig kleine plasjes gedaan zijn.

Verder heb ik geen ervaring met reutjes. Maar ik denk inderdaad dat met de poot omhoog plassen tevens voor het markeren is, en dat het bij 'als een meisje plassen' niet om het markeren gaat, maar gewoon omdat ie nodig moet.

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

Met een volle blaas is het efficienter en comfortabeler om zo te plassen denk ik. Als ik die kleine wel eens zie wiebelen als ie echt een grote plas doet.......met zijn knie bijna hoger dan zijn rug.

honden page profiel HaketHaket 3 doggies

honden foto van Haket

Na castratie is er geen behoefte meer om een gebied af te zetten. Er is dus geen reden meer om wat te bewaren en dat gebeurd dan ook niet.

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

" Na castratie is er geen behoefte meer om een gebied af te zetten. Er is dus geen reden meer om wat te bewaren en dat gebeurd dan ook niet. "
Dat zou ik niet zo makkelijk beweren, hangt erg van de hond af. En tacsi markeert ook nog steeds. En bij mijn intacte reuen is de eerste plas meestal een grote.

honden page profiel RoméeRomée

honden foto van Romée

Het lijkt me idd logischer dat hij gewoon nodig (of nouja goed) moet plassen en dat hij daarom met vier poten op de grond plast :-D

honden page profiel DD 3 doggies

honden foto van D

DJ hier doet het ook als hij heel nodig moet, dus ik denk zelf dat het dan makkelijker is.
Het is dan dat hij al dat vocht gauw kwijt moet.

Dat er geen behoefte meer is om een gebied af te zetten als ze zijn geholpen, daar ben ik het absoluut niet mee eens, Want meneer DJ zet daarna overal zijn vlaggen uit. Sophie gaat daar nog eens overheen, dus samen zijn de de buurt aan het afvlaggen. En niet zo'n klein beetje ook!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Lui" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: waaks geworden
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^