waaks geworden

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Janet (Gast)

Goedenmiddag,
Ben al een tijdje niet op jullie site geweest, maar heb nu toch een dringende vraag.
Twirre (kruising schapendoes,cockerspaniel) wordt zondag 2 jaar. Het gaat goed met haar. Ze luistert goed en is goed gezelschap in huis.
Naar buiten toe is ze onderdanig voor mensen en vindt het fijn om aangehaald te worden. Tegen andere honden is ze eerst onderdanig maar niet voor lang, ze kan wel eens van haar af snauwen, beetje bitchy gedrag. Ik vind dit oke. Ze geeft duidelijk haar grens aan.
Het probleem ligt binnenshuis. Zodra de voordeurbel gaat of iemand komt binnen is het blaffen en een beetje grommen op afstand naar de bezoeker. Roept de bezoeker haar bij zich dan wordt ze blij en komt je enthousiast tegemoet. Vanmorgen kwam er een meneer iets bezorgen, de garagedeur stond open. Ze loopt naar buiten achter de man aan richting de vrachtwagen, blaffend. Ik heb haar naar binnen gestuurd.

Ik vind dit ongewenst gedrag en ik kan haar bijna niet tot de orde roepen.
Hoort dit bij de volwassen hond of kan ik dit gedrag afleren.
Groet, Janet

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "waaks geworden" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Het is gedrag waar jij iets aan kunt doen,zoals de garage deur niet open laten staan,alerter zijn in het haar begeleiden en niet afwachten en wel zien hoe het loopt.

Ze is onzeker geworden over mensen die dus ineens binnen komen,te spannend tot eng.Ze staat tegen ze te communiceren dat ze op afstand moeten blijven.

Heb je een bench?Dan kun je haar bescherming bieden door haar in de bench te doen,als je weet dat je visite krijgt.Dan kun je wachten tot de rust eerste terug keert en haar dan er uit laten,als de mensen zitten,en dan bij zich laten roepen.Dan zit er meer rust in.

Geen bench dan kun je haar ook aanlijnen en vastleggen(of iemand van het gezin haar vast laten houden,aan de lijn) op een plekje in de kamer waar het het veiligst is,ver van de woonkamer deur.
Geef haar een lekkere kluif,dan is ze bezig.

Het aller belangrijkste laat de mensen die binnen komen haar eerst eens altijd negeren,niet kijken,of praten tegen de hond,maar eerst weer rust terug vinden en dán pas weer roepen om te komen kijken.

Of de hond nu precies heel enthousiast op de mensen af loopt zodra ze haar bij zich roepen(zoals je de situatie voor nu beschrijft)daarvan weet je niet goed of het heel enthousiast is of heel onderdanig.
Kwispelen gaat in verschillende standen en gecombineerd met de houding van het lichaam en oren zegt het allemaal iets anders,dus als ze kwispelend naar iemand toe gaat na het eerst onzeker blaffen ,denk niet helemaal dat ze heel blij is,maar meer onderdaning.
Maar kan niks met zekerheid zeggen,want zoiets moet je zien.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "waaks geworden" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^