Los laten lopen in woonwijken en andere plekken waar dit niet mag.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel kaikai

"

Altijd. "


  Niet dat ik nou persoonlijk hartverzakkingen krijg van loslopende honden...(alleen bij AB's O-)

Maar is dus wel zo dat ik tegenwoordig een blokje omloop hier als ik een loslopende hond zie, puur omdat ik het in de meeste gevallen gewoon echt niet meer vertrouw richting mijn eigen hond. Dat maakt het wandelen niet altijd even plezierig. 

In het algemeen:

denk dat veel afhankelijk is van welk ras je hebt. Dat rangordeverhaal van Brienne klinkt bijvoorbeeld erg zinvol, maar is wel afhankelijk van de hond. Een herder zal van nature bij jou in de buurt willen blijven (en niet altijd omdat ie luistert, maar vooral omdat ie de behoefte heeft de groep bij elkaar te houden) waar een jachthond van nature makkelijk 15 meter rondom zijn baas loopt...zonder dat er ook maar iets mis met de "rangorde". Je begrijpt echter dat dit, ook voor de verkeersveiligheid, niet bepaald handig is.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Los laten lopen in woonwijken en andere plekken waar dit niet mag." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Jenneke88Jenneke88

honden foto van Jenneke88

" Ik wil met dit topic eigenlijk een discussie starten betreffende het loslopen. Hier in de buurt lopen regelmatig honden los in onze woonwijk (waar dit officieel dus niet mag). Soms zijn het honden die niet goed luisteren en soms blijven de honden keurig bij hun baas. Natuurlijk zijn er met loslopen de gevaren van verkeer, maar ook mensen en andere honden of dieren die niet gediend zijn van loslopers. Vaak heb ik gehoord dat mensen het zielig vinden om de hond aangelijnd te houden en ze hem daarom laten loslopen.
Wat is jullie mening hier over? Kan een een hond zomaar loslopen in een woonwijk? Is het inderdaad zielig om je hond altijd aangelijnd te houden? Zijn er volgens jullie uitzonderingen waarbij een hond juist wel of juist niet los kan lopen in een woonwijk?

(ik doel met dit topic dus niet op loslopende honden in officiele losloopgebieden/losloopveldjes) "


Hier in de buurt loopt een man met twee honden. Een blonde Bouvier en een jachhond. De jachthond is altijd aangelijnd, en de bouvier loopt altijd los. Omdat die bouvier zo ontzettend goed luisterd, vind ik dat niet erg.

Maar nu loopt hier in de buurt nog een man met twee honden, een mechelse herder en een chihuahua. Beide honden luisteren totaal niet en lopen altijd los. Beide honden zijn al vaker een gevaar voor hun eigen, omdat ze gewoon de straat oprennen. Daar erger ik me dus dood aan.

Zelf houd ik ze binnen de wijk aangelijnd. Ik weet dat wanneer ze iets zien het verstand op nul kan gaan en liggen zo onder een auto in.

Ik vind het niet zielig om een hond aangelijnd te houden, mits dit voortkomt uit het mom van bescherming, en niet uit luiheid. Nog een voorbeeld. Verderop woont een vrouw met een teckel. Ze gaat even rondom de struikjes en gaat daarna weer terug naar binnen. Ze is meer tijd kwijt met het aantrekken van dar jas. Dat hondje loopt NOOIT los en dan vind ik het wel weer zielig, want hij komt nooit verder dan de struikjes hier middenin de straat.

Het ligt dus echt aan de situatie. Aan de ene kant heb je de goedluisterende bouvier, en aan de andere kant de mechelse herder en chihuahua die totaal niet luisteren, en op het grijze vlak ook nog de teckel wat het einde van de straat niet eens te zien krijgt.

honden page profiel Christien&ChelseaChristien&Chelsea

honden foto van Christien&Chelsea

Ietwat off-topic maar valt me wel es op dat je dan in een woonwijk naast een weg zo'n grasstrook heb en dat is dan een losloopgebied.. Vrijwel niemand laat z'n hond los zo naast de weg, maar de gemeente kan zeggen "losloopgebieden zat!"

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

"

Die kan ik ook tegenkomen in het Park (losloopgebied). En het veld waar ik Dobby illegaal laat loslopen om 23.45, daar lopen rond die tijd niet echt mensen. Juist rond die tijd zijn er geen veiligheids- en overlast risico's. Daar is 99% van de aanlijnplicht ook voor bedoeld: veiligheid en overlast. "

Ik vind het wel een verschil of je in een losloopgebied gaat wandelen terwijl je heel bang bent voor honden. Dat is gewoon niet zo handig.
Op straat weet je zeker dat een hond aangelijnd moet zijn.
Laatst hier in het losloopgebied een griet die wilde gaan hardlopen, werd volledig hysterisch toen ze door onze hond en zijn vriendin labrador werd benaderd, ze renden niet, wandelden naar haar toe, ze was van die warming up oefeningen aan het doen, tja, dat was bar interessant voor ons koppel.;-)
Ze begon keihard te gillen en te huilen, en noemde ze rothonden.
Dan denk ik, er zijn genoeg plekken hier waar honden niet mogen komen, ga dan daar hardlopen als je zo ontzettend bang bent. Dat had ik nl. ook gedaan toen ik nog bang was.

honden page profiel SuzanneSuzanne

honden foto van Suzanne

Ik laat mijn honden wel los waar het niet mag. En dat doe ik heel bewust. Nu niet gelijk oordelen want er zit een uitleg achter :-)

Ik woon in Hoogvliet, en daar is bijna nergens een losloopgebied met een mooi vlak veld. Ik frisbee met mijn honden en wil dit ook door de weeks buiten de trainingen oefenen natuurlijk. Even voor de duidelijkheid, mijn borders luisteren goed en als ze loslopen zijn ze erg baasgericht.

Ik laat ze los op een vlak grasveld naast mijn rij huizen, ik train daar zelfs op aanraden van de politie. Ze hebben me een keer aangesproken omdat ik naast een speeltuintje trainde en dat ging dan wel net te ver (als het aan de kinderen lag niet trouwens, die vonden het geweldig als ze aan het eind van mijn training even met mijn honden mochten spelen). Toen vroeg ik waar kan ik dan wel oefenen en zeide ze dat het daar "minder verboden" was.. Nougoed sinds dien dus daar.

Maar ook met wandelen laat ik mijn honden los waar het niet mag, dat zijn uitlaatstroken waar ze officeel wel mogen komen maar alleen aan de riem. Ik houd ze goed bij me, ze gaan liggen als er fietsers, scooters, of joggers komen en lopen dan pas door als dat van mij mag, ik kijk continu om me heen en lijn ze aan als er een aangelijnde hond aan komt.

En persoonlijk vind ik dat als je op die manier je honden uit laat het echt wel kan, mits ze goed luisteren, je goed op let, en riemen mee hebt, en je je honden goed genoeg kent.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Ja, als je in de stad woont is vaak de hele omgeving een "woonwijk". Nu heb ik de laan gepikt omdat deze aangrenzend aan het park is en verder het enige groen waar ik 's avonds wel durf te lopen en het veilig is om op rustige momenten los te laten.

Nogmaals, hoe doen alleenstaande vrouwen dat in de winter? Hond niet meer los laten lopen? Of hebben veel mensen een losloopveld waar het in het donker wel veilig is in de buurt? Ik niet namelijk. ;-)

Het Park ligt hier namelijk in een put. Je loopt dus altijd uit het zicht van eventueel verkeer. Veel lantarens zijn kapot en deze worden niet vervangen omdat men de dieren donkere stukken wil gunnen. Prima, maar dan is dat dus geen alternatief zonder bodyguard.

honden page profiel Antoinet & LunaAntoinet & Luna

honden foto van Antoinet & Luna

Luna is in de woonwijk altijd aangelijnd. In het park laat ik ze wel vaak los; wat overigens niet mag. Maar daar loopt op dit moment regelmatig de hondenwachter en dat kost je 80 euro. Dus lijnen de meeste ze toch maar aan want dat is veel geld.
Wel woon ik aan de Loonse en Drunense duinen en heb op 5 minuten een waterplas liggen dus veel ruimte om ze los te laten lopen.
Alleen doe ik dat als alleenstaande vrouw dus als het donker is niet want het is daar stikdonker. Als het dus echt winter wordt en het om 5 uur al donker is kom ik daar niet en moet ik het doen met het park. Gelukkig wordt Luna een aantal keren per week uitgelaten door de oppas en dan gaat ze lekker mee naar het bos of afgraving. In de winter is dat dan heel fijn omdat ik maar een aantal dagen en in het weekend zelf kan doen.

honden page profiel Christien&ChelseaChristien&Chelsea

honden foto van Christien&Chelsea

"

Ze begon keihard te gillen en te huilen, en noemde ze rothonden.
Dan denk ik, er zijn genoeg plekken hier waar honden niet mogen komen, ga dan daar hardlopen als je zo ontzettend bang bent. Dat had ik nl. ook gedaan toen ik nog bang was. "


Helemaal mee eens.. Dan heb je van die hardlopers of fietsers die doodsbang zijn voor honden, en die gaan dan in een losloopgebied rennen.. En als er dan een hond nieuwsgierig nadert of een stukje meerent nou dan is er paniek, blijf dan op z'n minst gewoon ff rustig staan, nee nog harder rennen en gillen, die hond denkt "spelen!" Fietsers zijn ook leuk, wel door een losloopgebied fietsen maar witheet als ze stukje uit moeten wijken voor een hond, dan 'moet je dat rotbeest bij je houden' pff ga dan op de grote weg fietsen.. Sowieso, als dat je al frustreert gaat het lekker met je..

Ik snap ook niet waarom er dan een fietspad midden door een losloopgebied loopt..

honden foto van Charlotte, Marcel, James, Arthur & Grace

Ik laat Marcel ook los op plaatsen waar het niet mag.

Wij hebben in Kalmthout geen losloopgebieden, geen hondenweiden, niets.
Wel hebben we een heel netwerk van landbouwweggetjes. Hier kan je goed zien of er iemand aankomt en hier loopt Marcel los.
Voorwaarde hiervoor was dat ik hem pas heb losgelaten na meer dan een jaar met hem aan een lange lijn te hebben geoefend. Hij luistert goed en blijft redelijk dicht bij mij in de buurt.
Als er andere mensen zijn hou ik hem wel vast of pak ik hem even op.

Vorige week was ik toch een beetje trots. Ik was samen met een vriendin en haar hond gaan wandelen en de honden liepen allebei los. Luisteren goed naar mij en naar haar.
Ik sta aan de zijkant van de weg en zij is met de honden aan de andere kant in een leegstaande wei aan het ravotten. Ineens voel ik Marcel tegen mijn been tikken, ik kijk op en er komt een fietser voorbij geraasd. 
Marcel zat braaf naast mij, hij had de fietser eerder gezien dan ik. Vond het best flink van hem :-)

Overigens weet iedereen hier dat er op de landbouwwegen honden loslopen. Iedereen houdt hier rekening mee.
Auto's en fietsers ook.

honden foto van Charlotte, Marcel, James, Arthur & Grace

" Piet, dan is het: wie de schoen past, trekke hem aan.
(eerlijk gezegd dacht ik dat in heel NL geldt dat honden alleen maar los mogen op bijv. een hondenuitrenplaats of een -stuk van- park) "


  Hier in België is de wetgeving hier heel raar rond.
Honden mogen overal loslopen tenzij anders aangegeven. Dus als er in de wetgeving van de gemeente staat dat honden in de bebouwde kom aangelijnd moeten zijn dan is dit enkel in de bebouwde kom.
Als er dan buiten den bebouwde kom een park is en hier staan bordjes dan moeten honden hier ook worden vastgemaakt.
Alles wat buiten de bebouwde kom valt en waar geen bordjes staat daar mag de hond technisch gezien los.
Het enige probleem is dat dit niet altijd duidelijk aangegeven wordt.

Ik heb voor de gemeente waar ik woon nog niets gevonden over aanlijnplicht.
Voor een van de aangrenzende gemeentes wel. Maar ook enkel voor de bebouwde kom en parken.

Het is allemaal nogal onduidelijk geregeld...

honden page profiel DorrieDorrie

honden foto van Dorrie

" Ik laat mijn honden wel los waar het niet mag. En dat doe ik heel bewust. Nu niet gelijk oordelen want er zit een uitleg achter :-)

Ik woon in Hoogvliet, en daar is bijna nergens een losloopgebied met een mooi vlak veld. Ik frisbee met mijn honden en wil dit ook door de weeks buiten de trainingen oefenen natuurlijk. Even voor de duidelijkheid, mijn borders luisteren goed en als ze loslopen zijn ze erg baasgericht.

Ik laat ze los op een vlak grasveld naast mijn rij huizen, ik train daar zelfs op aanraden van de politie. Ze hebben me een keer aangesproken omdat ik naast een speeltuintje trainde en dat ging dan wel net te ver (als het aan de kinderen lag niet trouwens, die vonden het geweldig als ze aan het eind van mijn training even met mijn honden mochten spelen). Toen vroeg ik waar kan ik dan wel oefenen en zeide ze dat het daar "minder verboden" was.. Nougoed sinds dien dus daar.

Maar ook met wandelen laat ik mijn honden los waar het niet mag, dat zijn uitlaatstroken waar ze officeel wel mogen komen maar alleen aan de riem. Ik houd ze goed bij me, ze gaan liggen als er fietsers, scooters, of joggers komen en lopen dan pas door als dat van mij mag, ik kijk continu om me heen en lijn ze aan als er een aangelijnde hond aan komt.

En persoonlijk vind ik dat als je op die manier je honden uit laat het echt wel kan, mits ze goed luisteren, je goed op let, en riemen mee hebt, en je je honden goed genoeg kent. "


Haa nog een hoogvlieter ;-) .

Naar aanleiding van jouw verhaaltje moet ik inderdaad zeggen dat de politie hier niet zo vervelend is , de stadstoezichten die zijn dat pas.
Ik ga vaak op het grote veld naast de Karwei, daar laat ik ze altijd lekker rennen. De politie ziet dit ook, en omdat ik niemand tot last ben zeggen ze er niets van.

honden page profiel Inge, baasje van Sasha en Myra <3Inge, baasje van Sasha en Myra <3

honden foto van Inge, baasje van Sasha en Myra <3

"

Helemaal mee eens.. Dan heb je van die hardlopers of fietsers die doodsbang zijn voor honden, en die gaan dan in een losloopgebied rennen.. En als er dan een hond nieuwsgierig nadert of een stukje meerent nou dan is er paniek, blijf dan op z'n minst gewoon ff rustig staan, nee nog harder rennen en gillen, die hond denkt "spelen!" Fietsers zijn ook leuk, wel door een losloopgebied fietsen maar witheet als ze stukje uit moeten wijken voor een hond, dan 'moet je dat rotbeest bij je houden' pff ga dan op de grote weg fietsen.. Sowieso, als dat je al frustreert gaat het lekker met je..

Ik snap ook niet waarom er dan een fietspad midden door een losloopgebied loopt..

"
Ja idd sommige mensen reageren zo chagarijnig op honden, nou ga dan lekker ergens heen waar geen honden los mogen lopen!

honden page profiel miekemieke

honden foto van mieke

"

Helemaal mee eens.. Dan heb je van die hardlopers of fietsers die doodsbang zijn voor honden, en die gaan dan in een losloopgebied rennen.. En als er dan een hond nieuwsgierig nadert of een stukje meerent nou dan is er paniek, blijf dan op z'n minst gewoon ff rustig staan, nee nog harder rennen en gillen, die hond denkt "spelen!" Fietsers zijn ook leuk, wel door een losloopgebied fietsen maar witheet als ze stukje uit moeten wijken voor een hond, dan 'moet je dat rotbeest bij je houden' pff ga dan op de grote weg fietsen.. Sowieso, als dat je al frustreert gaat het lekker met je..

Ik snap ook niet waarom er dan een fietspad midden door een losloopgebied loopt..

"

Nee, hier ben ik het niet mee eens.
Ook in een losloopgebied dient je hond zich te gedragen en niemand tot last te zijn. In een losloopgebied hoeft je hond niet vast, dat is het. Fietsers ( op een fietspad ), hardlopers, paarden, spelende kinderen en aangelijnde honden moeten daar ook gewoon kunnen zijn. Vandaag nog een ritchback gezien die achter een paard aanjoeg. Het paard liep op een paardenpad door een gebied waar honden los mogen. Ik vond toch echt dat de ruiter, die daar wat van zei, gelijk had, en niet de vrouw die riep:" he, lul, dit is een hondenbos"....
We kunnen toch ook gewoon samenleven? Dit gedrag leidt alleen maar naar nog meer plekken waar de hond niet los mag....
;-) ;-)

honden page profiel Sophie & BeauSophie & Beau

honden foto van Sophie & Beau

Ik laat Beau ook los op plaatsen waar het technisch gezien niet mag. Hier op het veld, de boer weet ervan en vindt het prima, lacht altijd vriendelijk als hij ons ziet. Ook in het bos, op het strand, aan de meertjes, ander landelijke/open gebieden gaat ze los. Let wel, ik hinder er niemand mee. Ze wordt aangelijnd waar nodig en is nu eenmaal erg aandachtig. Zoveel energie kan ze echt niet kwijt aan de riem.

Het is wel zo dat er losloopveldjes bestaan, maar die zijn voor mij 30 minuten rijden. Dat is echt niet om meerdere keren per dag te doen, laat staan dagelijks. Het is ook super onduidelijk hier in België. Moeten ze maar wat meer veldjes maken als ze het niet willen.

honden page profiel Ben en BryanBen en Bryan

honden foto van Ben en Bryan

Op plekken waar het niet mag lopen mijn jack russels gewoon los. De bulldog houd ik echter wel vast, omdat mensen van hem schrikken, hoe goed hij ook luistert.

Ben en Bryan blijven binnen 3 meter van mij af lopen en Buster gaat alleen los in het bos.

honden page profiel marionmarion

honden foto van marion

vind het prima! Quinty loopt ook altijd los in het dorp en die blijft netjes bij me en luisterd heel goed,de andere dames lopen aan de lijn want ik weet dat die niet bij me blijven dus die zijn in het dorp aangelijnd

heb er totaal geen probleem mee dat er honden loslopen waar het eigenlijk niet mag mits ze luisteren!
waar ik me juist aan erger zijn mensen die van gedachten zijn dat in een losloopgebied je je hond gewoon los kan laten lopen zonder dat je er zelf naar om hoeft te kijken dat vind ik ergerlijk!

honden page profiel Amélie†Amélie†

honden foto van Amélie†

" Staan de mensen die hun honden los laten lopen (ook al luisteren ze braaf) ook wel eens stil bij de mensen die bang zijn voor honden, en een serieuze hartverzakking krijgen als ze een losse hond op straat tegenkomen? "


Nogmaals: een kwestie van gezond verstand! Als ik met mijn honden loop en er komt me een "vreemde" tegemoet,waarvan ik niet weet of hij/zij wel gediend is van mijn Berners, laat ik ze strak naast me lopen. Gelukkig hebben ze geleerd om alles en iedereen te negeren, en het gaat prima zo! Pas in het open veld, buiten het dorp mogen ze 'vrij', en lekker rennen, maar tot die tijd: naast, en letten op de baas!
Als ik mijn honden niet 100% onder controle zou hebben zou ik ze nooit los laten lopen!

honden foto van Charlotte, Marcel, James, Arthur & Grace

" ... mensen die van gedachten zijn dat in een losloopgebied je je hond gewoon los kan laten lopen zonder dat je er zelf naar om hoeft te kijken dat vind ik ergerlijk! "

Hier erger ik mij ook enorm aan!
Was overlaatst met een vriendin en haar honden op een grote hondenwei (maar echt gróót) en daar liep een Sheltie rond. Hij is 2 keer bijna het straat opgelopen omdat z'n bazin hem niet in het oog hield en maar gewoon liet doen. Gelukkig hielden de mensen die op de wei kwamen hem tegen. 
En wat deed het baasje? Die zat haar boek te lezen.

Daar heeft je hond toch helemaal niets aan?!

honden page profiel kaikai

"

Nogmaals: een kwestie van gezond verstand! Als ik met mijn honden loop en er komt me een "vreemde" tegemoet,waarvan ik niet weet of hij/zij wel gediend is van mijn Berners, laat ik ze strak naast me lopen. Gelukkig hebben ze geleerd om alles en iedereen te negeren, en het gaat prima zo! Pas in het open veld, buiten het dorp mogen ze 'vrij', en lekker rennen, maar tot die tijd: naast, en letten op de baas!
Als ik mijn honden niet 100% onder controle zou hebben zou ik ze nooit los laten lopen!

"


  Daar gaat het zich dus niet om. 

Mensen die oprecht bang zijn voor honden voelen zich in ieder geval meer op hun gemak als er in ieder geval nog iets van een riem aan vast zit...net zoals ik liever een hek zie als ik in de dierentuin naar leeuwen ga kijken. 

Wat ik niet begrijp is waarom, als je de honden toch strak laat volgen, je niet gewoon even de moeite doet een riem te gebruiken?

honden page profiel NacNac

honden foto van Nac

"
Nee, hier ben ik het niet mee eens.
Ook in een losloopgebied dient je hond zich te gedragen en niemand tot last te zijn. In een losloopgebied hoeft je hond niet vast, dat is het. Fietsers ( op een fietspad ), hardlopers, paarden, spelende kinderen en aangelijnde honden moeten daar ook gewoon kunnen zijn. Vandaag nog een ritchback gezien die achter een paard aanjoeg. Het paard liep op een paardenpad door een gebied waar honden los mogen. Ik vond toch echt dat de ruiter, die daar wat van zei, gelijk had, en niet de vrouw die riep:" he, lul, dit is een hondenbos"....
We kunnen toch ook gewoon samenleven? Dit gedrag leidt alleen maar naar nog meer plekken waar de hond niet los mag....
;-) ;-) "


Ben ik inderdaad met je eens, ook wij hebben een Ridgeback (8 maanden) en als ik ergens met haar losloop en er komt een paard of een jogger aan, roep ik haar bij me en lijn haar aan, dit om die persoon te beschermen maar ook om mn eigen hond te beschermen. Normaliter kijkt ze er niet echt naar om, maar het zal die ene keer maar fout gaan. Als het paard of die jogger weer voorbij zijn, mag ze weer los.

honden page profiel RandjeRandje

honden foto van Randje

"

  Daar gaat het zich dus niet om. 

Mensen die oprecht bang zijn voor honden voelen zich in ieder geval meer op hun gemak als er in ieder geval nog iets van een riem aan vast zit...net zoals ik liever een hek zie als ik in de dierentuin naar leeuwen ga kijken. 

Wat ik niet begrijp is waarom, als je de honden toch strak laat volgen, je niet gewoon even de moeite doet een riem te gebruiken? "


Helemaal mee eens.

honden page profiel Amélie†Amélie†

honden foto van Amélie†

"

  Wat ik niet begrijp is waarom, als je de honden toch strak laat volgen, je niet gewoon even de moeite doet een riem te gebruiken? "


Omdat het dus niet nodig is!Ze blijven keurig bij me,en negeren wat er voorbij komt. Op het moment dat ik het gevoel heb dat het uit de hand zou kunnen lopen, is het commando 'blijf' voldoende om ze op hun kont te laten zakken en te wachten tot ze weer 'vrij'mogen!( als er een paard of fietser aan komt bv.)
Gelukkig zit ik in de luxe positie dat we helemaal buitenaf wonen, en de kans dat je iemand tegenkomt is klein. En ja, als we naar de stad gaan zitten ze keurig aan de riem.

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

"

  Daar gaat het zich dus niet om. 

Mensen die oprecht bang zijn voor honden voelen zich in ieder geval meer op hun gemak als er in ieder geval nog iets van een riem aan vast zit...net zoals ik liever een hek zie als ik in de dierentuin naar leeuwen ga kijken. 

Wat ik niet begrijp is waarom, als je de honden toch strak laat volgen, je niet gewoon even de moeite doet een riem te gebruiken? "


helemaal mee eens!

honden page profiel Miora,pebbles en quizMiora,pebbles en quiz

honden foto van Miora,pebbles en quiz

de mijne lopen niet los in woonwijken maar wel op andere plekken waar het niet mag. War ik woon is nergens een losloopweide in de buurt, dus moét ik wel. Wel sorg ik dat niemand er last van heeft, roep ik ze bij mij als er iemand langskomt en laat ze enkel los op plekken waar geen auto's komen. Ik bedoel dus in een bos, op een heide, aan het kanaal etc. Allemaal goed ver van de autowegen, op uren dat er niet veel mensen wandelen en dan nog houd ik ze bij mij als er iemand passeert.



Als er nergens 'n plek wordt voorzien moet je wel.

honden page profiel kaikai

"

Omdat het dus niet nodig is!Ze blijven keurig bij me,en negeren wat er voorbij komt. Op het moment dat ik het gevoel heb dat het uit de hand zou kunnen lopen, is het commando 'blijf' voldoende om ze op hun kont te laten zakken en te wachten tot ze weer 'vrij'mogen!( als er een paard of fietser aan komt bv.)
Gelukkig zit ik in de luxe positie dat we helemaal buitenaf wonen, en de kans dat je iemand tegenkomt is klein. En ja, als we naar de stad gaan zitten ze keurig aan de riem. "

Ja, jij weet dat het niet nodig is. Maar dat weet die andere persoon niet, en als die nou net eens heel bang is...ik vind dat eigenlijk wel een stuk verantwoordelijkheid nemen als eigenaar want je zadelt misschien een ander dus wel op met angst of paniek. 

Scheelt inderdaad dat je buitenaf woont, maar zijn dus ook genoeg mensen die net zo handelen als jij, en gewoon in een woonwijk rondhuppelen.

honden page profiel Amélie†Amélie†

honden foto van Amélie†

"
Ja, jij weet dat het niet nodig is. Maar dat weet die andere persoon niet, en als die nou net eens heel bang is...ik vind dat eigenlijk wel een stuk verantwoordelijkheid nemen als eigenaar want je zadelt misschien een ander dus wel op met angst of paniek. 

Scheelt inderdaad dat je buitenaf woont, maar zijn dus ook genoeg mensen die net zo handelen als jij, en gewoon in een woonwijk rondhuppelen. "


Uiteraard is het mijn verantwoordelijkheid, en daar ben ik me ook terdege van bewust. Die verantwoording neem ik ook door er altijd voor te zorgen dat mijn Berners niemand tot last zijn. Als iemand mij tegenkomt en duidelijk aangeeft heel bang te zijn voor honden, dan hou ik ze bij me en desnoods vast aan de halsband. Ik heb het eerlijk gezegd gelukkig nog nooit meegemaakt dat iemand heel bang is voor mijn honden, maar het kan natuurlijk voorkomen. Dan neem ik mijn maatregelen, maar, zoals ik al eerder aangaf: kwestie van je gezonde verstand laten werken,en de situatie goed inschatten!

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

"

  Daar gaat het zich dus niet om. 

Mensen die oprecht bang zijn voor honden voelen zich in ieder geval meer op hun gemak als er in ieder geval nog iets van een riem aan vast zit...net zoals ik liever een hek zie als ik in de dierentuin naar leeuwen ga kijken. 

Wat ik niet begrijp is waarom, als je de honden toch strak laat volgen, je niet gewoon even de moeite doet een riem te gebruiken? "

Exact, als je erg bang bent, dan maakt die zichtbare lijn wel degelijk verschil.

W.b. het donker en loslopen, Santa loopt in principe niet los als het donker is, in deze tijd doe ik 's morgens tegen het schemeren een lampje aan z'n band, ik ga om 7.15 altijd lopen als ik moet werken en dan wordt het al lichter. Maar er zijn een paar weken waarin hij dus minder losloopt. Het is niet anders.

Over het losloopgebied, inderdaad hoort een hond zich fatsoenlijk te gedragen, en een RR achter een paard aan kán gewoon echt niet. Maar zo'n figuur in mijn voorbeeld, sorry hoor, als je zó hysterisch wordt als er een Golden en een Lab naar je toe komen lopen, die ook gelijk weer rechtsomkeerd maken na dat gekrijs (wat al een wonderlijke prestatie voor Santa is;-)), dan moet je de plekken waar honden los mogen maar mijden. De wereld is groot genoeg, ik loop zelf ook hard, voldoende mogelijkheden hier.

Petra (Gast)

Mieke, ik ben het helemaal met je eens. Een losloopgebied betekent dat de hond daar los mag, maar dan moet hij nog wel onder controle zijn, en niet als een dolle op iedereen afrennen, tegen mensen opspringen, andere honden of paarden lastigvallen, en zulke honden kom ik regelmatig tegen helaas. Blijkbaar denken veel mensen, in het losloopgebied is alles maar geoorloofd...?

honden foto van Het Teckelventje.--Lobke Lodewijk en de rest.

Leuk loslopende hond iedereen vind hem leuk hij word ook steeds geroepen minstens twee keer schrijft chesea ja erg leuk als iemand jou hond roept en hij loopt aan de andere kant van de weg dan rent de hond ook over want hij mag altijd naar mensen toe die hem roepen . domdom endan moet men bij mij niet aankomen van goh mijn hondje is aangereden want hij werd geroepen door die (opeens niet zo lieve buurman} dus gewoon honden in de woonwijk aan de lijn. Hein.

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Ook al zou Bink uitmuntend luisteren, dan nog laat ik 'm niet los hier in de buurt. Het mag hier trouwens ook niet, dat is een regel. Toch zijn er mensen die het doen. Stel dat twee honden in gevecht gaan: Bink vast, andere hond los.
Dan is de baas van de loslopende hond toch 'fout' omdat die los loopt waar het niet mag?
Dat is voor mij al 1 reden om het niet te doen.
Daarnaast ga ik 't risico niet lopen dat Bink in gevecht raakt met een loslopende hond hier in de buurt. Hier in de buurt lopen 2 Jackies altijd los, en die zijn er echt op uit. Ik wil het toch niet meemaken dat Bink en die honden elkaar tegen komen als ze beiden los lopen........

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Los laten lopen in woonwijken en andere plekken waar dit niet mag." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 4 van 9 12 3 45 6 7 8 9
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^