Los laten lopen in woonwijken en andere plekken waar dit niet mag.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

Ik wil met dit topic eigenlijk een discussie starten betreffende het loslopen. Hier in de buurt lopen regelmatig honden los in onze woonwijk (waar dit officieel dus niet mag). Soms zijn het honden die niet goed luisteren en soms blijven de honden keurig bij hun baas. Natuurlijk zijn er met loslopen de gevaren van verkeer, maar ook mensen en andere honden of dieren die niet gediend zijn van loslopers. Vaak heb ik gehoord dat mensen het zielig vinden om de hond aangelijnd te houden en ze hem daarom laten loslopen.
Wat is jullie mening hier over? Kan een een hond zomaar loslopen in een woonwijk? Is het inderdaad zielig om je hond altijd aangelijnd te houden? Zijn er volgens jullie uitzonderingen waarbij een hond juist wel of juist niet los kan lopen in een woonwijk?

(ik doel met dit topic dus niet op loslopende honden in officiele losloopgebieden/losloopveldjes)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Los laten lopen in woonwijken en andere plekken waar dit niet mag." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel MBXMBX

honden foto van MBX

Mijn antwoord weet je vast wel haha.
Ik haat honden die loslopen op plekken waar het niet mag ;-)

honden page profiel Vivian   <3    SemVivian <3 Sem

honden foto van Vivian   <3    Sem

bij ons mogen ook geen honden loslopen,, alleen op de zeedijk dat is voor ons 30min heen en 30min terug lopen en dan nog daar lopen dat is nog te veel voor onze sem om dat elke dag te doen.. dus ik dus sem en mexx ook gewoon los komt der een andere hond aan lijn ik ze netjes vast tot die persoon gepaseerd is,, tegenwoordig mag je bijna nergens meer je hond los doen... en ik vind dat honden ook even lekekr los horen te kunnen rennen.. ;-)

honden page profiel Jesper&SamJesper&Sam

honden foto van Jesper&Sam

ik heb hem het liefst loslopen (wat ik ook doe) alleen bij de drukke straat niet.
tja de meningen verschillen hier vast over.

honden page profiel Maris & Bodhi Maris & Bodhi

honden foto van Maris & Bodhi

Ik vind het ook drie keer niks als ze los lopen waar het niet mag.

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

Ik bem zelf ook waar het mag, daar mag het en loopt Mara ook los, waar niet, doe ik het ook absoluut niet!!
Ik erger me dood aan honden die los lopen in de wijken en ineens de straat over schieten als jij daar met je auto rijdt.. En dan boos op mij worden!!?? Brrr moet er niet aan denken een hondje aan te rijden omdat het baasje zo eigenwijs is..
En zielig vind ik het ook absoluut niet.. Een hond vind buiten leuk.. Lekker met de baas buiten lopen.. Dat kan niet "niet leuk" zijn..

honden page profiel ..

honden foto van .

ik ben soms ook wel eens "ongehoorzaam" als het komt op aanlijnplicht maar dan altijd op plekken waar ik weet dat ze niemand tot last zijn of zich zelf in gevaar brengen. hier een parkje met aanlijnplicht en achter de dijk waar ze aangelijnd horen te zijn (autoloze dijk) daar mogen ze van mij van de riem maar in woonwijken of drukke plekken waar auto's, mensen etc zijn die ze tot last kunnen zijn of zich zelf in gevaar brengen nee! levensgevaarlijk ook. zie het hier ook regelmatig honden die midden in een drukke wijk gewoon loslopen. ;-)

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

ik heb er ook een hekel aan.
het is hier gelukkig ook verboden maar toch zijn er dan weer van die mensen die perse de regels moeten overtreden omdat hun hond zo heilig is dat die keurig luisterd.
nou. dat is dus nooit 100% !!
een loslopende hond kan vreselijke ongelukken veroorzaken. niet alleen voor de hond gevaarlijk dus!!
je hond kan ergens van schrikken, achter een kat gaan, enz.. enz..

Hier in de buurt loopt ook altijd iemand met een losse border collie. de hond luistert altijd keurig. alleen pas had ik hem achter me aan zitten omdat jayla loops is. en toen luisterde hij dus niet meer en werd jayla chagarijnig. keek die man ook nog eens boos naar mij. alsof ik mijn hond dan maar 3 weken binnen moet laten zitten. ik loop al express niet in het bos. zodat mensen er geen last van hebben. maar ja.. als er dan mensen in de wijk met een loslopende hond gaan lopen wat dus verboden is.. krijg ik nog de schuld

honden page profiel Vivian   <3    SemVivian <3 Sem

honden foto van Vivian   <3    Sem

ja ik heb onze sem en mexx zo getrain dat ze nooit van de stoep af gaan zonder dat ik ze het commando geef.. en dat doen ze ook netjes dus als ze loslopen blijven ze netjes op het gras en bij ons lopen,, dat is ook de rede dat ik ze gewoon los laat.. ;-)

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

als een hond goed gehoorzaamd en bij je blijft, mag een hond gerust in een woonwijk loslopen, een hond die niet luisterd en zijn gang maar gaat, dat kan natuurlijk niet.

ik loop met bamse ook in de wijk, waar het veilig is laat ik haar los lopen, bijvoorbeeld op de dijk, in een woonwijk, maar mijn hond luisterd. waarom zou ik haar dan aan de lijn houden ? als ik echt de straten door loopt, zit ze vast.

hier is nergens een aanlijngebod, maar vind dat je zelf je verantwoording moet nemen, voor als de hond losloopt.

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

ik snap ook niet waarom je hond perse los moet op plekken waar dat gewoon niet mag. als die perfect luisterd. wat maakt het dan uit dat ie aan de lijn zit. dat voelt hij dan niet eens omdat hij toch naast je loopt.

honden page profiel MirjamMirjam

honden foto van Mirjam

Hier in de woonwijk zie je ook regelmatig loslopende honden...
Als de honden echt gehoorzamen en geen aandacht schenken aan mijn hond, heb ik er geen problemen mee.
Mijn hond kan niet goed met andere honden, dus als er een loslopende hond achter mijn hond aanloopt, vind ik dat redelijk irritant...
Dit gaat dus over midden in de woonwijk.
Dan zijn er nog braakliggende veldjes, waar ik mijn hond ook afentoe loslaat om ff flink te laten rennen. Ik heb er geen problemen mee als je je hond daar even lekker los laat!
Dus ja, in de woonwijk alleen als de hond echt bij je blijft en op verlaten veldjes maakt het voor mij niet echt veel uit, daar spelen meestal geen kinderen...
Een hond die altijd aan de lijn loopt, vind ik niet zielig als de hond ook lekker in je tuin kan rennen.
Een keer per week of vaker lekker los in het bos zal de hond natuurlijk wel erg op prijs stellen...
Maar liever een aangelijnde hond die niemand lastig valt dan een hond die achter iedereen aanrent!

honden page profiel MirjamMirjam

honden foto van Mirjam

Ik zou mijn hond trouwens nooit loslaten aan een drukke weg, al gehoorzaamt hij nog zo goed. Een plotselinge harde klap en je hond schikt en rent over de weg...
Ik snap dan ook niet dat mensen hun honden daar los laten lopen...

honden page profiel Floortje FaunFloortje Faun

honden foto van Floortje Faun

Mijn hond loopt eigenlijk altijd los op plekken waar dit niet mag: in het bos, in het park, op het wandelpad. Wel nooit langs de straat, inderdaad vanwege het gevaar van auto's.

De reden dat ik mijn hond laat loslopen, is omdat ik merk dat ze dit leuker vinden. En zelf vind ik het ook leuker, ik zie dat gesprint graag, net als het gedraaf, en moet altijd lachen met het gespeel in plassen en beken.
Je kunt je hond ook moeilijk laten apporteren zonder hem los te laten.
Wij zijn net terug van een heerlijk boswandeling waar Doby zowel geapporteerd heeft in het water, als fijn rondgecrosst met 2 vriendjes.
Losloopgebieden zijn hier niet eens.

Maar als je je hond laat loslopen, vind ik wel dat je je aan bepaalde regels moet houden. Zo mag mijn hond niet naar andere mensen of honden toelopen zonder dat ik en die andere mensen hier toelating voor gegeven hebben. En mijn hond mag ook niet naar andere dieren toelopen, laat staan er achter aan gaan. Ik vind het niet fijn als andere mensen zich hier niet aan houden, vooral als het dan nog eens om minder sociale honden gaat.
In het bos moet hij van mij netjes op het pad blijven, ik wil niet dat hij wilde dieren stoort. Maar dat laatste is een persoonlijke regel, ik stoor me er niet aan als andere mensen dat wel toelaten.
Doby is nu 8 maand, en hij kent die regels ondertussen goed.

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

Ik denk zelf dat veel mensen zich niet bewust zijn van de risico's; het is inderdaad het verkeer, maar ook inderdaad andere aangelijnde honden die misschien niet altijd even hondvriendelijk zijn, of mensen die niet gediend zijn van loslopende honden die komen snuffelen, of kinderen die bang zijn van honden en dan de weg op rennen omdat er een loslopende hond op ze af komt rennen.

Zelf heb ik hier in de buurt meerdere keren gehoord van honden die onder de bus terecht kwamen en daar was ik nogal van geschrokken en daarnaast verbaasde ik me over de hoeveelheid mensen die hun honden los laten lopen terwijl ze niet luisteren. Ook zag ik laatst een fietser die uitweek voor een loslopende hond en daarbij zelf bijna onder een auto kwam, dus het is niet altijd de hond zelf die in gevaar kan komen, maar ook de omgeving. Vandaar dat ik deze discussie ben gestart.

honden page profiel Anne-Wil (baasje van Juno)Anne-Wil (baasje van Juno)

honden foto van Anne-Wil (baasje van Juno)

Van mij mogen honden best los lopen op plekken waar het eigenlijk niet mag, mits je de PERFECTE hond hebt. Andere baasjes / honden / katten mogen er geen last van hebben.

Mijne blijft voorlopig dus mooi aan de lijn ;-)

honden page profiel Sam en LizzySam en Lizzy

honden foto van Sam en Lizzy

in de woonwijk laat ik lizzy niet los want ik vertrouw haar niet dat ze ten alle tijden bij me blijft lopen. ze is nogal snel overenthausiast en dan rent ze denk ik gewoon weg.

Maar je hebt hier in tilburg bijvoorbeeld ook het wandelbos, waar alleen wandelaars zijn ( en fietsen die in overtreding zijn) daar laat ik lizzy wel los, want ik vind dat ze af en toe wel lekker los mag rennen.
In dit bos mogen honden ook niet los legaal

honden page profiel DorrieDorrie

honden foto van Dorrie

Ja het is heel dubbel hier.
Ik laat zelf ook mijn honden loslopen op plekken waar het niet mag, MAAR...ik hou altijd rekening met anderen wanneer die er met hun hond aankomen.Dan doe ik ze vast.
Mijn honden luisteren ook goed.
Als ik zeg wachten ,wachten ze ook. Gaan niet de straat over achter iets aan. Maar naast een drukke weg/fietspad zitten ze altijd aan de riem..(dus ik laat ze los op plekken waar het niet mag, maar wel veilig is)

Maar ik heb er dus zelf wel een hekel aan als er honden loslopen waar het niet mag ,die NIET luisteren. Let wel: NIET LUISTEREN!!
Daardoor kunnen er ongelukken gebeuren, krijg je vechtende honden noem maar op.Of mensen die nergens te bekennen zijn en hun hond loopt los, daar heb ik een hekel aan.

En als ik zie dat iemand zijn hond goed luistert, maak ik daar echt geen probleem van, nee hoor loop ik gewoon de andere kant op.

honden page profiel Yvonne en cyraYvonne en cyra

honden foto van Yvonne en cyra

Ik heb er een schurfthekel aan...

Vorige keer nog heerlijk in. Me tuin zitten aan de koffie Cyra was met Jihan weg dus lekker de poort open wachten tot ze thuis kwamen.

Komt er een hond in me tuin schrok me kapot....

Zeikt tegen me plantenbak aan..
Na echt 2 minuten die hond uit me tuin te jagen komt de baas eraan van aaaa ben je hier ik was je al kwijt....


Als je hond dan niet luistert lijn hem aan...

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

Hier in de buurt loopt bijna alles los. Mochten ze aan de riem zitten dan worden ze ook direct weer losgelaten als er een ander losloopt.

Het is een beetje onderling zo geregeld lijkt wel. Ik weet het niet, Faya zit zo goed als altijd vast. En luister gelukkig ook prima mocht ze dat niet zitten.

Wel scheelt het dat ik dat ik daardoor een speelveld heb, de speeltuin. Ik hou 'm glas en troep vrij en maak plaats als er anderen komen. Best wel relaxed eigenlijk omdat echt vrij spel anders niet mogelijk is.

Losse honden worden overigens wel bij hun baasjes gehouden. Het is niet normaal, vind het ook geen voorbeeld maar het werkt opzich wel hier.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Als mensen hier de hond los over de stoep laten lopen denk ik weleens, waarom toch?
Vooral als die hond dus niet zo goed luistert als de eigenaar dacht, of zou willen.
Er is hier een RR die loopt los, de JR loopt aan een flexi.
Santa is altijd helemaal opgewonden van die hond, en die hond ook van hem, maar het is net of er een onzichtbare lijn aanzit, hij springt en doet opgewonden, maar loopt wel mee met de baas.
Dat vind ik wel een grappig gezicht.
Een ander stak laatst de straat over naar Santa, dat vind ik behalve gevaarlijk ook irritant, want de mijne zit aan de lijn, en krijg ik bijna niet meer mee als er eentje omheen drentelt.

Ik vind dus dat honden aangelijnd moeten zijn in de woonwijk.
Ik weet nog dat ik, toen ik heel bang voor honden was, het heel eng vond als iemand zijn hond los liet lopen, en ik niet anders kon dan erlangs lopen. Daar wordt denk ik weinig bij stilgestaan.

honden page profiel pietpiet

honden foto van piet

Mijn hond altijd los overal,maar hij luistert ook perfect.Wel even uitkijken voor de boa kost hier dacht ik 86 euro.Gr Piet

honden page profiel TZNTZN

Hier loopt er eentje inmiddels ook altijd los, ook in woonwijken dus.
Aan de lijn valt hij uit naar andere honden en los niet.
Wel 1  belangrijke regel is hier: indien we dus in woonwijken lopen, moet hij wel volgen;
netjes naast lopen. Zodra er een groenstrook is, mag hij daar wel lekker lopen te snuffelen, maar als er een voetganger, fietser, auto aankomt, moet hij weer even volgen en vervolgens mag hij weer 'vrij'.

Ik denk niet dat iemand er op deze manier last van zou hebben? Ook jij niet Santa?
En voor mij is het een hele verademing....

honden page profiel Inge, baasje van Sasha en Myra <3Inge, baasje van Sasha en Myra <3

honden foto van Inge, baasje van Sasha en Myra <3

Ik vind loslopen in woonwijken helemaal niks straks schrikken ze van een auto en zitten ze eronder hoe goed me hond ook luistert in de woonwijk lopen ze mooi aan de lijn niks zielig ze lopen gemiddeld 2,5 uur los per dag waar het wel veilig is :-D

honden page profiel De jongens!De jongens!

honden foto van De jongens!

Dhani loopt eigenlijk altijd los. En Shasta zo veel mogelijk. ook op plekken waar het niet mag. Dus in de woonwijk.

Echter doe ik ze wel aan de riem als er andere honden passeren.

Ik vind gewoon dat mijn honden zoveel mogelijk los moeten. Lekker kunnen rennen. Losloop gebieden liggen hier behoorlijk ver vandaan. Dus ik ga naar het park met de honden. Daar mogen ze eigenlijk niet los. Maar iedereen doet het. Of we gaan naar het strandje hier in de buurt. Ook daar mogen ze eigenlijk niet los. Maar iedereen doet dat. Ik ben van mening als je hond gewoon goed luistert dan moet dat kunnen.

de enige los loop plek hier in de buurt is bij een grote weg. Waar veel auto`s rijden en hard rijden. Nee dan doe ik ze liever los op een wat veiligere plek. Waar het dan niet mag. ;-)

honden page profiel AnnemiekAnnemiek

honden foto van Annemiek

In de wijk hier, loopt elke hond aangelijnd. Het bos is niet ver en daar lopen honden los maar ook aan de lijn.
Zelf ben ik geen voorstander van honden die los lopen op straat.
Laatst was iemand bezig in zijn voortuin, de hond liep los op de stoep heen en weer. Wij liepen aan de overkant. Hoor ik ineens die man schreeuwen naar zijn hond.. die was namelijk de weg op gestoven richting ons.
Er zal potdorrie maar een auto/fiets hebben gereden !
Het liep gelukkig goed af, de man vertelde me nog;  " tja, hij luistert altijd zo goed.. "

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

" In de wijk hier, loopt elke hond aangelijnd. Het bos is niet ver en daar lopen honden los maar ook aan de lijn.
Zelf ben ik geen voorstander van honden die los lopen op straat.
Laatst was iemand bezig in zijn voortuin, de hond liep los op de stoep heen en weer. Wij liepen aan de overkant. Hoor ik ineens die man schreeuwen naar zijn hond.. die was namelijk de weg op gestoven richting ons.
Er zal potdorrie maar een auto/fiets hebben gereden !
Het liep gelukkig goed af, de man vertelde me nog;  " tja, hij luistert altijd zo goed.. " "


  Als ik toch eens tien euro kreeg voor elke keer dat ik dat hoorde, hahaha. Of 'dat doet ie anders nooit' of 'dit is echt de eerste keer dat ie niet komt als ik hem roep' (zelfs al eens gehoord; normaal komt ie altijd als ik hem roep, komt vast door jouw hond dat ie nu niet wil komen..'... Juist ja).
Honden blijven dieren met een eigen wil en kunnen onverwachtse dingen doen, die van mij heb ik ook wel eens losgelaten op een verlaten plek en ze volgende een half uur lang op de voet, tot er vlak voor onze voeten een pluizig konijntje voorbij kwam geschoten, weg hond.. Dus dat doe ik echt nooit meer.

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

valt me tegen dat er dus nog zoveel mensen zijn die hun hond gewoon los laten waar het niet mag.
zelfs hier op HP

honden page profiel Lynn & CharlieLynn & Charlie

honden foto van Lynn & Charlie

Ik erger me enorm aan honden die loslopen op plaatsen waar het niet mag! Charlie werd zo al 2 keer aangevallen door een hond die normaal vast had moeten zitten. Hij heeft het dus helemaal niet voor honden die los lopen en ik geef hem geen ongelijk.

Zit je rustig met je hond te wandelen in het park, komt er ineens een loslopende hond aan gestormd met een schreeuwend baasje achter zich aan. Ik heb er een hekel aan. Wanneer je hond prima luistert en andere honden met rust laat, dan heb ik er absoluut niets op tegen dat je hond losloopt, maar al te vaak zijn het net die honden waar het baasje de hond niet in de hand heeft..

Een paar dagen geleden nog een Jack Russel en dat beestje rende dan nog het park uit, zo op straat..

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Mijn vorige twee honden waren echte stadshonden, die liepen bijna overal los. Luisterden ook erg goed. 

Met twee honden die ik nu heb kan dat echt niet, die heb ik ter bescherming van zichzelf en de rest van de wereld aan de lijn in mijn woonwijk. Bij mijn vorige huis konden ze los op het veld aan de overkant.
Als een hond een ander niet tot last is  en geen gevaar opleverd voor zichzelf en anderen mag ie van mij loslopen overal. Dat houdt wat mij betreft ook in dat ie niet overal tegenaan pist en dat de poep opgeruimd wordt.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Los laten lopen in woonwijken en andere plekken waar dit niet mag." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 9 12 3 4 5 6 7 8 9
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^