Australische Labradoodles, geweldige honden!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel joyce & tarajoyce & tara

honden foto van joyce & tara

nou debby ze gaan nog ff door met het gedeeld wel of geen doodle.
de doodle is een gewilde hond maar het klopt het is en blijft een kruising maar ooit komt het dat de hond als een ras hond gezien word.
mensen in nl zijn daar hard mee bezig.

weet je maakt ook niet uit of het wel een ras wordt of niet.
tara is onze doodle en is een schat..
en volgend jaar komen hier pups. en ja alle keuring zijn goed en de vader hond is ook goed gekeurd

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Australische Labradoodles, geweldige honden!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel DebbyDebby

honden foto van Debby

Ik wil alleen maar zeggen dat een Australische labradoodle een hele andere hond is met een heel ander karakter dan de labradoodle (dus de kruizing tussen poedel/labrador of het nu F1 1b of wat dan ook is).
Een F1 labradoodle kan net zo goed verharen als een labrador, als die dat niet doet heb je gewoon geluk.

En ja een australische Labradoodle is een kruizing, maar zijn dat niet alle ras honden???!! Alle erkende rassen zijn ontstaan door het kruizen van verschillende honden.

De goede Australische labradoodles fokkers hier in Nederland fokken ook alleen pups voor baasjes en zijn er geen mensen op hun wachtlijst dan fokken ze niet.
Natuurlijk zijn er ook broodfokkers onder de labradoodle fokkers, maar dat is waar je als toekomstige baas voor op moet letten net zoals bij alle andere rassen.

Groetjes Debby

p.s: Joyce, Gefeliciteerd met de goede keuring en veel succes met je toekomstige nestje!

Patricia (Gast)

Helemaal met Debby eens!
En inderdaad heel verwarrend dat deze 2 namen door elkaar gebruikt worden. Je moet je er echt in verdiept hebben om er achter te komen dat we hier over 2 totaal verschillende types honden praten!

honden page profiel I love dogsI love dogs

Ik ben het helemaal niet eens met Debby en Patricia.
Er komen wereldwijd steeds meer negatieve berichten naar boven over de zogenaamde founder van de Australische Labradoodle; Rutland Manor en Tegan Park.

Deze zogenaamde founder van de Australische Labradoodle, Rutland Manor, is erg in opspraak op dit moment. Veel fokkers van de labradoodle hemelen deze fokker op terwijl ze een broodfokker is
Kijk eens hier, lees een en ander door en teken a.j.b de petitie

http://stoprutlandmanor.wordpress.com/
Het betreft op grote schaal broodfok:
1. Teven worden gedekt vanaf de eerste loopsheid, ongeveer 8 maanden oud. Daarna worden ze elke loopsheid gedekt. Er zijn van 1 teef gegevens verzameld en die teef heeft vanaf de leeftijd van 8 maanden 9 nesten gehad in 4 jaar tijd.
2. Vervalsing van zogenaamde stambomen. Een groot gedeelte van de zogenaamde AML zijn 80-100 procent poedel.http://stoprutlandmanor.files.wordpress ... ree-11.jpgDe reu uit bovenstaand schema, Redd Baron, fungeert nu in Nederland als dekreu.
3. Fokken met een teef uit een asiel, waarvan helemaal geen achtergrond bekend is, de pups voor veel geld verkopen als echte AML. De teef is Happy Wanderer Of Rutlands , (‘Wanda’, the $80 pound “rescue”) .
4. Honden debarken zodat ze niet meer (zo hard) kunnen blaffen.
5. Er is een jaar geweest dat er 400-500 pups zijn verkocht. Dat is geen liefhebberij meer.
6. Teven worden zwanger verkocht naar het buitenland, ook naar Nederland. Maar niet nadat ze eerst nog 1 of 2 nestjes hebben gehad op RM op veel te jonge leeftijd.
7.Honden zodanig verschepen naar het buitenland dat ze halfdood aankomen;Rutlands Redd Kisses - Reddsie http://www.labradoodle.org.uk/forum/vie ... 7&start=75.

Nog maar pas geleden stonden er weer 2 pups op de RM website die zijn verkocht naar Nederlanders.
Hoeveel zouden die mensen betalen voor hun pup afkomstig uit broodfok? 2000-3000 euro alles inclusief?
Niet alleen worden ze belazerd maar ze houden zo ook de broodfok in stand.
Die moet stoppen. Je kan hier een petitie ondertekenen http://www.govegan.com.au/puppies/bawba ... letter.phpDit gaat niet over het feit of de labradoodle nu wel of niet een poedelkruising is en de zin en onzin van de zogenaamde Australische Labradoodle, dit gaat over het misbruik en mishandeling van honden. Hoe meer bekendheid hier aan gegeven wordt en hoe meer mensen laten weten dat dit niet kan aan betreffende Australische instanties, hoe meer kans dat deze fokker wordt gestopt.

Dat de meeste labradoodle baasjes en fokkers hier in Nederland niet aan willen komt waarschijnlijk omdat ze zich voor paal voelen staan als ze toegeven dat ze tot 2000 euro hebben uitgegeven voor een poedelkruising van onbekende afkomst en omdat ze soms wel 15000 euro betaald hebben voor een fokdier en hun investering niet verloren willen zien gaan.
Dat hiermee broodfok ondersteund wordt vergeten ze voor het gemak maar even.


honden page profiel DebbyDebby

honden foto van Debby

Je moet niet zomaar alles klakkenloos geloven wat er op die site gezet wordt.
Ik weet toevallig dat er veel meer aan de hand is en de reden waarom ze beverley neer willen krijgen niet te doen heeft met de honden.
Ik ken mensen die afgelopen jaar nog bij Rutland Manor zijn geweest en daar een paar weken hebben geholpen en hebben niets verontsrustends gezien.

Een van de grootste broodfokkers van de doodles probeert haar zwart te maken en zich zelf voor te doen alsof hij het allerbeste is. Vergeleken bij hem heeft beverley helemaal niet zoveel honden.

Ik geloof heus wel dat waar rook is, ook vuur is, maar niet zo heftig als wat er nu gebeurt. Toch hou ik ook deze discussies en onderzoeken nauwlettend in de gaten, ik stop niet mijn kop in het zand. Maar een verhaal heeft altijd 2 kanten, misschien had het leuk geweest om naast de anti rutland manor site ook de Pro rutland manor site neer te zetten?
http://whywesupportrutlandmanor.shutterfly.com/

We zijn ontzettend gelukkig met Yabby en ja ook hij komt enkel en alleen uit Rutland Manor lijnen, we hebben zijn DNA profiel en ook die van vader en moeder via www.Alfa-Europe.org.

Daarom is het zo belangrijk dat iedere Australische labradoodle fokker hun fokhonden laten registeren daar en een dna profiel laten maken en zich houden aan de fokreglementen van Alfa-Europe.
Alleen zo kan het ras echt zuiver gehouden worden.
Want het is en blijft een super hond!

honden page profiel I love dogsI love dogs

Debby,

Je spreekt jezelf zo tegen; waar er rook is is er vuur. Als maar een fractie waar is van wat er gezegd wordt, dan is het al te erg wat de zogenaamde founder doet!
Die promo website van rutland manor is opgezet nadat de beschuldigingen zijn geuit, nadat er een flinke schoonmaak is gehouden op Rutland Manor, honden zijn schoongemaakt, honden zijn afgevoerd en ze er alles spik en span hebben laten uitzien.
Beverly heeft geen 1 beschuldiging kunnen ontkennen die is geuit op http://stoprutlandmanor.wordpress.com/
Het enige wat ze doet is afdwalen van het onderwerp en zielig doen op haar eigen chatpage.
Ik heb contact gehad met mensen van stoprutlandmanor en ze hebben me verzekert dat alles waar is wat er op de site staat vanwege strafrechtelijke redenen. Ze willen natuurlijk niet aangeklaagd worden wegens laster. Overal hebben ze bewijzen voor.

Ondertussen heeft ze van de Australische instaties een eerste en laatste waarschuwing gekregen om op te houden met haar broodfokpraktijken. Dat gebeurt toch niet na aanleiding van de acties van 1 man die Beverly zogenaamd zwart wil maken om zelf eens even flink te gaan broodfokken.
(Beverly die zeker zielig doet op haar eigen chatpage, o, ze moeten me allemaal hebben, ik ben het slachtoffer)

Wat betreft het ras zuiver houden; de labradoodle is geen ras; het is een poedelkruising, vaak 80-100 procent poedel.
Die DNA profielen zeggen niets, het geeft alleen aan van wie een hond afstamt, niet wat er voor rassen in die hond zitten. Het DNA profiel in kaart brengen staat gelijk aan bij mensen een ouderschapstest laten doen.
Het enige waar Alfa europe een steentje in kan bijdragen is dat er hier in Nederland geen broodfok plaatsvindt met labradoodles.
Maar om te pretenderen dat je met een Australische labradoodle iets bijzonders hebt dat zuiver gehouden moet worden is mijn inziens absurd en bedoelt als verkooppraatje voor de veel te dure Australische labradoodle

Wat maakt die labradoodle zo'n superhond; waarschijnlijk die 80-100 procent koningspoedel die erin zit; want als je naar de karakterbeschrijving van dat ras kijkt, dan zie je de karaktereigenschappen van een labradoodle staan.


honden page profiel joyce & tarajoyce & tara

honden foto van joyce & tara

jongens waar zijn we mee bezig... laat dit toch een rusten.. doodles zijn leuk en lieve honden en wat ze bij die fokker doen moet je natuurlijk ook niet allemaal geloven ik weet ook hier in nl is ook niet elke fokker eerlijk... wij hebben dan een f1 variant en ja daar zit ook 50% lab en 50% konings poedel in maar aus doodle zit nog 6 andere rassen in zoals ze het hebben gezegd..

laten we het er gewoon bij houden die honden zijn super in het gebruik over hulphonden.. tara is ook super goed bij ons als epilepsiehond en daar train ik der zelf op.
en een karakter van goud hebben en dat komt gewoon weg door de voor ouders.

groetjes joyce

ps debby laat je niet gek en boos maken je kent de honden van hun en de voorouders van yabby. geniet lekker van die hond

honden page profiel DebbyDebby

honden foto van Debby

Hoi I love dogs,

Weet jij hoe ze zo zeker weten of er 80-100% poedel in de AML zit?

Waarom zegt een DNA profiel niets? het is toch juist belangrijk dat je weet van wie je hond afstamt inclusief het ras!? Dat is toch waar dit alles om gaat?

Waar rook is is vuur, maar ik vind het erg ver gaan om iemand te beschuldigen op "bewijzen""die nergens echt zijn aangetoont.
Ik zou die bewijzen wel eens willen zien, behalve dan alleen stukjes teksten die iedereen kan schrijven.
ALs het echt zo verschrikkelijk mis zou zijn bij Beverley had ze dan niet allang gesloten geweest?? Hoe lag loopt dit nou al, ze zitten er boven op!


Mag ik vragen wat jou beweeg reden is om dit alles te onderzoeken?
Ben je zelf een Labradoodle fokker? Vanwaar je interesse?

honden page profiel DebbyDebby

honden foto van Debby

Hoi Joyce,

Lief van je om zo te reageren, maar het is niet zomaar iets wat er wordt gezegd en ik vind het ook belangrijk dat er een uitspraak komt (welke kant dan ook op), maar wel gebasseerd op bewijzen die ook gerechtelijk zijn gecontroleerd.

Natuurlijk wil ik ook zeker weten dat alles goed is gegaan met de voorouders van Yabby en zelf heb ik een ontzettend hekel aan broodfokkers, ik vind dat die lui echt gelijk gestopt moeten horen.
Mocht het zo zijn dat de beschuldigingen allemaal kloppen zal ik er echt ziek van zijn.
Ik ben geen typ die mijn k in het zand stopt, maar ik wil wel echte bewijzen zien. De fokker wereld is een wereldje appart waarin de ene fokker de andere graag het leven zuur maakt, dat heb ik ondertussen wel ondervonden.

honden page profiel I love dogsI love dogs

Ik heb totaal geen belangen in de labradoodle, ik ben geen fokker en ik heb er geen.
Alleen deze grootschalige manier van misbruik van dieren stuit me tegen de borst en ook het voor de gek houden van mensen dat ze iets heel bijzonders krijgen als ze een Australische labradoodle kopen en dat ze er daarom 1800 euro voor moeten betalen vind ik verwerpelijk. Er zijn mensen die de afstammeling van een paar honden in kaart hebben gezet (zover die klopt want Beverly heeft nogal geknoeid met stambomen) en dit schema is er uit gevolgd.

Als je de labradoodle kort trimt, dan zie je ook heel duidelijk die poedelbouw naar boven komen. Geen mens die daar nog die zogenaamde 40 procent labrador uithaalt.

Wat betreft de wetgeving in Australie t.a.v broodfok, zolang de honden onderdak en voeding hebben, doen ze er blijkbaar niet veel aan. Maar nu heeft RM wel die waarschuwing gekregen na veel onderzoek. Lijkt me dan ook niet dat die waarschuwing voor niets komt!!
Inderdaad, iedereen kan zomaar vanalles online zetten en dat geldt ook voor Beverly met haar mooie website en veel leuke (gefotoshopte)foto's erop waarop ze knuffelt met de puppies. Heel de website is gericht op puppies verkopen. Je ziet niet wat er achter zit. Maar dat is weer een ander onderwerp; een pup kopen vanaf een website, bij een fokker waar je niet hebt rondgekeken en niet hebt gezien hoe het er aan toe gaat.

Ik denk ook wel dat de meeste pups van RM goed terecht komen en dat er veel van ze gehouden wordt en het zullen ook vast geweldige honden zijn; maar ten koste van wat??

Ik vindt het ook verwerpelijk dat ter promotie van de Australische labradoodle, 99 procent van de Nederlandse fokkers verwijzen naar de Rutland Manor website; de website van een broodfokker. Zonder die links kunnen ze hun verkoopinformatie blijkbaar toch niet "hard" genoeg maken. Maar het brengt wel weer internetshoppers bij RM.

Die DNA profielen zeggen niets omdat het niets zegt over wat voor rassen er in de hond zitten. Van jou hond kunnen alle DNA profielen geregistreerd staan maar het blijft het DNA profiel van een poedelkruising. Je kunt daarmee alleen zien wie de ouders zijn.
Wil je weten welke rassen (dus hoeveel poedel, hoeveel labrador, soft coated wheaten terrier etc) erin de labradoodle zit, dan moet je een DNA ras analyse laten doen en dat moet dan blijkbaar gedaan worden in het land van herkomst en zelfs die uitslagen zijn niet altijd 100 procent betrouwbaar.

I am ready to publish, my Australian Labradoodle from pure RM/TP lines has these results from her DNA analysis. I sent this to Australia so that the breed recognition would be most accurate for a dog of totally Australian mix. The first 4 are in much more significant proportions than the lower results below 0.05 of which there are a large number, Labrador was 0.04.
About 0.7 and above would indicate pure breed.

1 Poodle 0.285
2 Gerrman Shorthaired Pointer 0.086
3 Shih Tzu 0.085
4 Chow Chow 0.078

Apparently trace amounts can indicate shared markers. Looking at breed history there is NO shared breeding between poodles, labradors and Shih Tzus. Chow Chows and Shih Tzus do at least come from the same part of the world, China and Tibet. German Shorthaired Pointer maybe explains her colour.

I’m a bit stunned. The breeder was caught as badly as I have been, I do not blame HER for buying very expensive mutts with fake pedigrees and breeding them together in good faith and I won’t name her. I do blame ANGELA and BEVERLEY.


Iedereen moet inderdaad zelf weten wat voor hond hij of zij leuk vindt en wat je er voor wilt betalen.
Mensen moeten zelf goed informatie inwinnen voordat ze ergens een pup kopen, gaan kijken hoe het bij de fokker is. Als ze dan voor de gek gehouden worden is het hun eigen schuld.

Maar dat er hulpeloze honden onder lijden, dat vind ik wel een probleem en daar moet iets aan gedaan worden.
Dus geen promo voor RM door Nederlandse fokkers. Maar dat is een droom, want zonder die promo valt heel het verkoopverhaaltje in elkaar en is de investering van 15000 dollar of meer verloren

honden page profiel I love dogsI love dogs

Bij deze de link naar het stamboomschema wat aangeeft hoeveel procent poedel er in een bepaalde labradoodle lijn zit. Ik krijg de afbeelding er niet op.

http://stoprutlandmanor.files.wordpress.com/2009/09/siggypedigree-11.jpg

En als de link het niet doet:
http://stoprutlandmanor.files.wordpress.com/2009/09/siggypedigree-11.jpg

Aan Joyce,
Ik heb niets tegen de Labradoodle op zich, welke dan ook. Men moet alleen eerlijk zijn over wat er wordt verkocht, niet te jong castreren en niet broodfokken.
Wat iemand dan voor zo'n pup wil vragen en betalen is zijn eigen zaak.
Ik ben wel van mening dat als iemand bij jou een pup koopt t.z.t, een "eerlijke" labradoodle koopt. Je krijgt wat je ziet en je weet precies wat er in zit. En als jij een fokregelement aanhoudt, niet voor een te jonge leeftijd dekt, niet te kort op elkaar dekt, niet te vaak dekt, en goed voor je hond zorgt en de pups in huis opvoedt en goed socialiseert en zorgt dat alles gewoon goed is, dan ben ik van mening dat je beter bij jou een pup kan kopen dan een zogenaamde echte Australische labradoodle.
Alleen in geval van allergieen kan het problemen geven aangezien je niet weet wat voor vacht de pups krijgen en omdat het percentage poedel laag is in de pups (hoe hoger het percentage poedel, hoe meer kans dat de vacht hypoallergeen is)

honden page profiel DebbyDebby

honden foto van Debby

Ik heb niet zoveel zin om continu met iemand te praten die anoniem wil blijven. Als je geloof waardig over wil komen is het wel zo netjes om jezelf ook kenbaar te maken.
Je praat over dingen die je zelf niet met je eigen ogen gezien hebt, alleen van horen zeggen en van bewijzen die je nooit onder ogen hebt gekregen.

Wat betreft de pedigree van siggy, ik moest wel erg lachen trouwens, want Siggy is een half zusje van onze Yabby, daar klopt echt geen snars van!!
Als je je een beetje in genetica had ingelezen, dan weet je dat het platte wiskunde is wat hier op staat.
Dus 1 poedel en 1 labrador is 50% poedel? Nee dus!
Ik ga er verder niet op in, maar lees jezelf eens goed in voor je mensen je ideeen probeert op te dringen.

En dan nog, waarom kijk je niet eens verder naar wat er in Nederland allemaal voor broodfokkers zijn?
In Australie gelden hele andere regels dan in Nederland, wil niet zeggen dat ik het altijd eens ben met deze regels, maar wat dat aan gaat doet Beverley dus niets fout.

Kom maar op met de echte bewijzen in plaats van loze woorden, Ga er eens heen, dan kunnen we verder praten.

Ik ben er nu klaar mee..

honden foto van *~Maartje & Mila~* ( v.a. 9-2 geen actief lid meer )

Heb net dit topic eens doorgelezen, wat ik niet snap is dat 'I love dogs' geen belang heeft in een Labradoodle, danwel een Labradoodle heeft.

Ik wil je eigenlijk vragen: Heb je je ook verdiept in de 'goede' fokkers? Jij hebt het alleen maar over slecht enz. Maar als ik een allergie probleem had, zou ik zo'n hond gaan zoeken en dan wel bij een goede fokker.
Nee, het is geen ras inderdaad. Maar daarom kan je er nog wel juist mee fokken.
Als je je er nu goed in verdiept en met alle verstand zo'n pup aanschaft is er niks aan de hand en heeft iemand met een allergie een vriend voor het leven!

honden page profiel I love dogsI love dogs

Maartje en Mila,

Hetzelfde zeg ik hierboven toch in andere woorden tegen Joyce. Ik heb helemaal niets tegen labradoodles mits ze niet van broodfokkers afkomstig zijn en mits men eerlijk is over de afkomst en ze niet te jong worden gecastreerd.
Onder die voorwaarden heb ik ook niets tegen goede fokkers van de zogenaamde Australische Labradoodle.
Als men er niet allergisch op reageert en een vriend voor het leven heeft, prima! Iedereen blij, baasje en fokker.
Maar men moet ook bedenken dat de labradoodle echt niet de enige leuke hond is die hypoallergeen kan zijn.

En waarom zou ik een labradoodle moeten hebben of er belangen in moeten hebben om op de komen voor misbruikte labradoodles? Juist als labradoodle fokker en/of eigenaar zou ik meer geneigd zijn de aandacht zover mogelijk van dit topic te houden. Kom jij alleen op voor de belangen van het ras van jouw hond?


Debby,

Waarom ik mijn naam niet geef? Lijkt me nog al duidelijk gezien de grote financiele belangen die alle Australische labradoodle fokkers hebben in hun honden. Ik heb geen zin om al die fokkers en baasjes over me heen te krijgen alleen omdat ik iets onder de aandacht breng wat voor hen niet zo plezierig is.

Je moest lachen om dat schema? Lijkt me de beste keuze als je vanuit een ander oogpunt de achtergrond van je hond ziet. Beter dan huilen en ja afvragen wat nu waar is.
Leg jij mij de genetica maar eens uit. Inderdaad, per nest heeft de ene pup meer van de poedel of labrador dan de andere maar gemiddeld genomen moet er toch iets worden aangehouden. Zo niet, dan kan dat hele schema van de Australische Labradoodle; 40% poedel/40 procent labrador/20 procent andere rassen, ook wel op de wip.

Ga jij er maar eens kijken, was je er maar gaan kijken een jaar geleden. Kijk eens hier,
http://www.govegan.com.au/puppies/?p=145
Of doe toch maar niet, want volgens jou is het toch allemaal in scene gezet.

En inderdaad, ik kan in Nederland ook kijken wat er aan broodfokkers zijn maar wat heeft dat hier in godsnaam mee te maken. Lijkt wel Beverly gesprekstechniek, afdwalen van het topic.
En omdat er daar andere regels gelden, zou het opeens wel moreel verantwoord zijn honden vanaf de eerste loopsheid te laten dekken en daarna bij elke volgende loopsheid en ze in vier jaar tijd 6 nesten te laten krijgen? Fijn dat jij vindt dat dat niet fout is. Fijn voor al die misbruikte honden.

Je mag er van mij klaar mee zijn. Ik had niets anders verwacht van een eigenaar van een "echte Australische Labradoodle". Kom jij maar terug als je er geweest bent.

Ik hoop alleen wel dat andere toekomstige labradoodle eigenaars goed nadenken en rondkijken voordat ze een pup bestellen via de website van Rutland Manor!!


Rutland’s Lil Yogi Bean -after enduring many pregnancies throughout a long cruel illness of Chronic Active Hepatitis – finally put down in the middle of the night.

Rutlands Snuggles bred back to back from 10 months of age. Born Jan 2002, 1st litter -Jan 2003, 2nd litter 6 months later July 2003, 3rd litter 6 months later January 2004, 4th litter 5 months later June 2004, 5th litter 5 months later November 2004. A total of 29 puppies.

Rutlands Shasta - Born 11th August 2002 – Ist litter 7th June 2003 (mated before she was 8 months old) 2nd litter 24th Jan 2004, 3rd litter 1st Sept 2004, 4th litter 14th March 2005, 5th litter 25th Oct 2005, 6th litter 19th May 2006.

Rutlands Mrs Bean – Born 23 March 2002 – bred back to back from 8 months old. 1st litter -19th Feb 2003, 2nd litter 18th Feb 2004, 3rd litter 17th July 2004, 4th litter 15th Feb 2005, 5th litter 12th Aug 2005, 6th litter 1st Feb 2006.

Rutlands Puffin – Born 28th February 2001 -bred back to back from 10 months old. 1st litter – 2nd March 2002, 2nd litter 30th July 2002, 3rd litter 12th January 2003, 4th litter 19th June 2003, 5th litter 16th September 2004, 6th litter 14th March 2005-exported in whelp.

honden foto van *~Maartje & Mila~* ( v.a. 9-2 geen actief lid meer )

Ik had de zin niet afgemaakt zag ik:

wat ik niet snap is dat 'I love dogs' geen belang heeft in een Labradoodle, danwel een Labradoodle heeft....

Ik wilde dit er nog achteraan zetten:

..... maar ondanks dat zo actief/fel op dit topic reageert.


Oké, ik snap je verhaal. Niets mis met een Labradoodle mits ze goedgefokt zijn. Ben ik met je eens hoor.
Nou dan zijn we het toch allemaal met mekaar eens? Want dat geldt voor iedere hond, voor iedere pup.

Ik denk dat dit topic is geopend omdat het een soort van rage aan het worden is om een labradoodle aan te schaffen. Maar er zijn ook andere redenen om deze hond aan te schaffen.

honden page profiel I love dogsI love dogs

Precies Maartje,

Zolang de pups goed gefokt worden is alles in orde.
En als men maar eerlijk is over wat men verkoopt.
Wat ik een kwalijke zaak vind, is dat het gros van de Nederlandse Australische Multigen Labradoodle fokkers in hun verkooppraatje verwijzen naar de zogenaamde grondleggers van de AML, Rutland Manor en Tegen Park.
Zij zouden na 20 jaar fokprogramma de ideale labradoodle ontwikkeld hebben. Terwijl nu blijkt dat ze allebei gewoon broodfokkers zijn (Tegen Park fokt niet meer dus was een broodfokker) en maar wat aangerommeld hebben met o.a asielhonden van onbekende afkomst. Welke zichzelf respecterende fokker hemelt een broodfokker nu op??? Of koopt er fokhonden van een broodfokker?

Ik kan me voorstellen dat veel hiervan een jaar geleden nog niet bekend was bij veel fokkers en ik denk ook dat veel Nederlandse fokkers ook echt gedupeerd zijn door RM omdat ze hen voor heel veel geld gewone bastaardhonden heeft verkocht.
Het is ook een hele stap om toe te geven dat je fokdier, wat zoveel geld heeft gekost, afkomstig is van broodfok en dat heel het AML verhaal gewoon gebakken lucht is. Maar doe een ander niet aan wat jezelf ook niet leuk vind dat jou wordt aangedaan.
Wees eerlijk!

Om de AML speciaal te laten zijn hebben fokkers als verkooppraatje dit verhaal:

quote:
De grappige naam Labradoodle doet de honden die rechtstreeks afstammen van de bloedlijnen van Tegan Park en Rutland Manor feitelijk geen eer aan. Het ras begon oorspronkelijk als een Poedel - Labrador kruising, maar door inmenging met tenminste 6 andere rassen door Tegan Park, is de Australische multigen Labradoodle veel meer dan alleen maar een Poedel - Labrador kruising. Hier volgt een uitleg van de genen-samenstelling van de verschillende generaties Labradoodles (Zoals de F1, F1B en F2) en de Australische multigeneratie Labradoodle, om u het verschil duidelijk te maken;

F1
Vanaf het moment dat Gregor Mendel begon te experimenteren met erwtjes, werd de eerste generatie van een kruising een F1 genoemd. Bij de labradoodle is dit dus een kruising tussen een labrador en een poedel. Een F1 draagt dus 50 % van de genen van een labrador bij zich en 50% van de genen van een poedel.

F1B
Doordat F1's meestal verharen, worden ze soms teruggekruist met een poedel in de hoop een stabielere vacht te cre?ren. Deze nakomelingen hebben dus 3 poedels als grootouders en hebben dan ook 75% van hun genen van de poedel. Daarom is het ook logisch dat zij niet zullen verharen; de poedel zelf is een niet-verharende hond.

F2, F3, F4 en multigen labradoodles
Wanneer twee F1's met elkaar worden gekruist, krijg je een F2; twee F2's geven een F3 enz.

Vanaf de derde generatie worden ze multi-generatie genoemd, ''Maar dit zijn nog steeds geen Originele Australische Labradoodles". Genetisch zijn ze gelijk aan een F1 ; ze dragen ook 50 % van de genen van een labrador bij zich en 50% van de genen van een poedel.

Wanneer een F1B gekruist wordt met een F1 zal het percentage poedel in de F2 die je dan krijgt zelfs nog hoger liggen, nl op 62,5 % ((50% + 75%)/2) (Geldt ook voor F2B x F2 of F3B x F3)

De originele Australische Labradoodle

De genetische samenstelling van de Australische Labradoodle is anders dan dat van de "multi-gen" doordat er diverse andere rassen doorheen gemixt zitten (tenminste 6 andere rassen door Tegan Park alleen al). Een Australische Labradoodle heeft dus als extra een behoorlijk percentage genen van deze toegevoegde rassen erbij. Het percentage poedel-genen is ook wat groter dan het percentage labrador-genen, maar wel kleiner dan 50%. Natuurlijk is dit wel het ideaalbeeld voor het ras en kan dit per Australische Labradoodle enigszins afwijken.

Het percentage genen van de toegevoegde rassen maken het verschil……

Deze manier van berekenen van hoeveel percentage er van een bepaald ras er in de labradoodle zit wordt door de AML fokkers al jaren in verkoopinformatie gebruikt.
En nu blijkt dat veel van de AML 80-100 procent poedel is (i.p.v minder dan 50%???)doet Debby deze manier van berekenen opeens af als platte wiskunde?
Zie schema van Siggy

Maar uit dat schema blijkt gewoon dat RM systematisch terug heeft gekruist met poedels met als resultaat een hoger percentage poedel in de hond met als gevolg een hogere kans op veel pups met een hypoallergene vacht. Je wil als broodfokker natuurlijk per nest het liefst zoveel mogelijk pups hebben met de goede vacht, hoe meer poedel, hoe minder kans op een pup waar genetisch de verharende vacht dominant is. Wat dat komt ook voor binnen de AML nesten. Wat gebeurt er met die pups???

Ik heb niets tegen eerlijke fokkers die fokken volgens een regelement met verplichte gezondheidstesten. En fokkers die eerlijk toegeven wat hun pups zijn; poedelkruisingen met een hoog percentage poedel.

Maar het hele AML verhaal berust op leugens, propaganda en broodfok door founder van de AML.
De eerste jaren waren de fokkers goed van vertrouwen, zullen ze ook echt dit verhaal zelf geloofd hebben, nu weten ze best wel beter maar gaan ze hier mee door omwille van de verkoop van pups.
En daar heb ik gewoon heel veel moeite mee.

Als laatse, waarom zou Obama trouwens geen labradoodle genomen hebben maar de Portugese waterhond?
Ik denk omdat de machtigste man ter wereld, waarvan alles op een weegschaaltje gelegd wordt, echt wel onderzoek heeft laten doen naar de AML en als snel wist dat er een hoop leugens en broodfok achter zitten.

gpeet (Gast)

Is het niet zo dat alle rassen het resultaat zijn van kruizingen. Neem nou de Franse Barbet en die Porugese Waterhond. Beide zijn in een bepaalde maat niet van elkaar te onderscheiden (oorzaak: genetisch). Ik heb enigsinds het gevoel dat "I love dogs" hier een belang heeft om die Portugese Waterhond te promoten. Overigens koop je tegenwoordig een Franse Barbet niet onder de 1500 Euro.
Ongetwijfeld zijn er dingen bij RM in Australie gebeurt, die niet door de beugel kunnen, maar feit is wel dat er een aantal fokkers in Nederland heel verantwoord bezig zijn en alleen fokken volgens de regels van de Raad Van Beheer.
De vroege castratie wordt trouwens ook in de USA gedaan en niet nadelig bevonden, integendeel.
En dan als laatste, een leuk detail: De hond van Obama is ook gecastereerd met 7 weken! Nou jij weer!

gpeet (Gast)

Is het niet zo dat alle rassen het resultaat zijn van kruizingen. Neem nou de Franse Barbet en die Porugese Waterhond. Beide zijn in een bepaalde maat niet van elkaar te onderscheiden (oorzaak: genetisch). Ik heb enigsinds het gevoel dat "I love dogs" hier een belang heeft om die Portugese Waterhond te promoten. Overigens koop je tegenwoordig een Franse Barbet niet onder de 1500 Euro.
Ongetwijfeld zijn er dingen bij RM in Australie gebeurt, die niet door de beugel kunnen, maar feit is wel dat er een aantal fokkers in Nederland heel verantwoord bezig zijn en alleen fokken volgens de regels van de Raad Van Beheer.
De vroege castratie wordt trouwens ook in de USA gedaan en niet nadelig bevonden, integendeel.
En dan als laatste, een leuk detail: De hond van Obama is ook gecastereerd met 7 weken! Nou jij weer!

Patricia (Gast)

Ik geloof dat er nu iemand is afgehaakt.. O-)

honden foto van *~Maartje & Mila~* ( v.a. 9-2 geen actief lid meer )

De labradoodle is ook een bastaardhond, dus goede fokkers kunnen daar niet in teleurgesteld zijn!
En inderdaad, iedere hond is een kruising. De poedel is ook niet als poedel ontstaan en de labrador ook niet. De voorouders zijn dezelfde als die van iedere andere hond! De Chihuahua en de Deense dog waren ooit dezelfden.

Wat dat betreft is de mens dan helemaal verkeerd bezig, om zo te fokken dat je uit een wolf een chihuahua krijgt. Dan zijn we in de hondenwereld allemaal verkeerd bezig!

Van ieder ras zijn, helaas, broodfokkers. Van vele kruisingen zijn broodfokkers, dus ook van de Labradoodle. Zolang mensen een broodfok pup kopen blijft broodfok bestaan. Helaas zijn er veel mensen die, vooral met een 1e hond, nog geen weet hebben van broodfok. Het is nooit verkeerd om daar actie tegen te beginnen.

Maar dat moet je doen bij mensen die niet al zo'n hond hebben. Voorkomen dat ze een broodfok pup nemen. Hier heeft dat geen enkele zin. De mensen hier hebben al een hond. Waarschijnlijk niet eens van de broodfok.
Mensen waarschuwen die allang een LD hebben heeft geen zin.

honden page profiel I love dogsI love dogs

Dat ik niet de tijd heb om heel de dag achter de PC te zitten wil nog niet zeggen dat ik ben afgehaakt.
Wat een kortzinnige redenatie.

En inderdaad, alle erkende hondenrassen zijn ontstaan uit kruisingen. Wat wil je daar nu mee zeggen?

Quote:NADELEN VAN VROEGE CASTRATIE BIJ HONDEN

Drs. Amanda van Grondelle, dierenarts, verbonden aan WHG Westerhuis Kliniek voor Gezelschapsdieren, Dalwagen 29c, 6669 CA Dodewaard;
T 0488-410040; www.whgdierenartsen.nl

N.B.
Onze hand-outs worden vervaardigd aan de hand van niet alleen wetenschappelijke literatuur, maar ook van onze eigen inzichten op grond van persoonlijke ervaringen. Daarom kan de informatie voor een deel afwijken van de gangbare literatuur.

INLEIDING
Steeds vaker worden honden op jonge leeftijd al gecastreerd. Met ‘jong’ bedoel ik v??r de leeftijd van 6 maanden. Deze trend komt voornamelijk overwaaien uit de USA, waar om redenen van geboortebeperking dit beleid flink gestimuleerd wordt. Voor alle duidelijkheid: met ‘castratie’ wordt hier bedoeld het verwijderen van de testikels of de eierstokken. Als ik het over gecastreerde honden heb, dan heb ik het dus zowel over reuen als teven. Voor meer uitleg over de termen castratie en sterilisatie is het nuttig om het artikel uit onze bibliotheek over castratie en sterilisatie bij honden te lezen.

Nog afgezien van het feit dat er misschien wel sowieso teveel honden worden gecastreerd, zijn er in ieder geval nogal wat bezwaren tegen castratie op jonge leeftijd. Er zijn althans aanwijzingen dat we op zijn minst voorzichtig en kritisch moeten zijn en blijven bij het volgen van dergelijke trends.
In onderstaand artikel zet ik de bezwaren voor u op een rij.

UROGENITAAL APPARAAT
Het vroeg castreren van reuen en teven leidt tot relatief onderontwikkelde uitwendige geslachtsdelen, zoals de penis en de vulva. Dit kan ontstekingen van de voorhuid en de huid rond de vulva tot gevolg hebben. Door uitgebreid wetenschappelijk onderzoek is tevens aangetoond dat het vroeg castreren van teven, maar hoogst waarschijnlijk ook van reuen een grotere kans op de zogenaamde castratie onzindelijkheid met zich meebrengt.

BEWEGINGSAPPARAAT
De geslachtshormonen die worden geproduceerd in de eierstokken (teef) of testikels (reu) van de hond spelen een belangrijke rol bij de groei. Zo is in een aantal studies aangetoond dat bij vroege castratie de botten langer doorgroeien dan bij een intacte hond of een hond die op latere leeftijd gecastreerd wordt. Een hond die op jonge leeftijd gecastreerd wordt, zal dus langere maar lichtere botten krijgen. Het is niet zo moeilijk om te bedenken dat dit soort structurele veranderingen in de bouw van het skelet ook gevolgen kunnen hebben voor de gezondheid van het bewegingsapparaat. Er is zelfs een onderzoek gedaan in Texas, waaruit zou blijken dat gecastreerde honden (overigens wordt hier niet gekeken naar de leeftijd waarop de castratie wordt uitgevoerd) een grotere kans op een voorste kruisbandlaesie zouden hebben. En de kans op de ontwikkeling van heupdysplasie zou vergroot zijn ten gevolge van het op vroege leeftijd castreren van honden. Of deze studies daadwerkelijk valide genoeg zijn om deze conclusies te trekken, durf ik te betwijfelen. Maar dat vroeg castreren invloed heeft op de groei van het skelet is wetenschappelijk bewezen en dat dit mogelijk het ontstaan van bepaalde aandoeningen aan het bewegingsapparaat bevordert, is zeker niet ondenkbaar!

TUMOREN
Een teef die vóór de 2e loosheid gecastreerd wordt, heeft een veel kleinere kans op het ontwikkelen van tumoren in de melkklieren op latere leeftijd in vergelijking met een intacte teef of een teef die op latere leeftijd wordt gecastreerd. Maar wat betreft de invloed op het ontwikkelen van andere tumoren horen we andere, minder positieve geluiden met betrekking tot het vroeg castreren van honden. Zo zou de kans op het voorkomen van een haemangiosarcoom (een relatief veel voorkomende tumor die o.a. voorkomt in het hart en de milt bij honden) groter zijn bij gecastreerde honden dan bij niet gecastreerde honden. Er zijn twee studies waaruit blijkt dat (vroeg) gecastreerde honden meer kans hebben op het ontwikkelen van botkanker (osteosarcoom). Op zich niet zo gek, want we wisten al dat bij honden(rassen) die (extreem) groot zijn vaker botkanker voorkomt en vroeg castreren zorgt ervoor dat een hond langer doorgroeit en dus veel groter wordt! Er is ook gerede twijfel of het castreren van reuen, op welke leeftijd dan ook, de kans op het ontstaan van prostaatkanker verkleint. Door sommige mensen wordt dit gunstige effect van castreren echter wel geclaimd. Dit betekent overigens niet dat castratie van een reu met een bestaand chronische prostaatproblemen (ontsteking, vergroting, etc.) zinloos is!

GEDRAG
Veel honden eigenaren denken dat hun hond rustiger en veel gemakkelijker wordt in de omgang na een castratie. Dit is echter niet zo zwart/wit als de meeste mensen wel denken! Bepaalde vormen van ongewenst gedrag, waaronder vooral angst gerelateerde problemen zouden juist vaker voorkomen bij (vroeg) gecastreerde honden vergeleken met intacte honden. Vooral bij reuen met een angstig en onzeker karakter kan castratie mijns inziens leiden tot regelrechte angstagressie. Ook op latere leeftijd schijnt er verschil te zijn in de achteruitgang van de cognitieve functies (dementieachtige verschijnselen) tussen gecastreerde reuen en intacte reuen.

SCHILDKLIER
Een gecastreerde hond wordt sneller te dik, dat weet bijna iedereen. Mogelijk heeft dat iets te maken met de verminderde werking van de schildklier na castratie. In ieder geval is aangetoond, dat castratie de kans op een te traag werkende schildklier duidelijk vergroot!

CONCLUSIES
Of het vroeg castreren van honden daadwerkelijk de kans op kruisband letsels vergroot is mijns inziens niet helemaal duidelijk. Het wel of niet ontstaan van een kruisband letsel is van zoveel factoren afhankelijk, dat er bij een onderzoek naar het verschil in frequentie van voorkomen van kruisbandletsels bij gecastreerde versus niet gecastreerde honden al snel verkeerde conclusies getrokken kunnen worden als niet al deze factoren worden meegewogen in het oordeel. Het zou dan ook niet juist zijn om op grond van dergelijke onderzoeken het vroeg castreren van honden volledig te veroordelen. Er zijn echter redenen genoeg om, als we gewoon logisch redeneren, aan te nemen dat het op jonge leeftijd castreren van honden nogal wat gevolgen heeft voor de ontwikkeling van een hond. Zowel op het lichamelijke als op het psychische vlak.

En laten we het vraagstuk eens van de andere kant bekijken: is het nou echt zo´n probleem om even te wachten met een eventuele castratie? Er zijn, denk ik, maar weinig mensen die een loopse teef echt niet uit de buurt van een reu kunnen houden gedurende een periode van 3 weken.

De boodschap die ik wil overbrengen is dan ook deze: Zie het castreren van uw hond niet als iets dat "zo hoort" of als iets wat u hoe dan ook moet laten doen. Overweeg goed wat de voordelen en nadelen zijn van het castreren van uw hond en als u besluit om uw hond te laten castreren, doe het dan niet te vroeg! Wacht in ieder geval tot de hond uitgegroeid en uit ontwikkeld is, zowel op het lichamelijke als op het psychische vlak. Pas dan is de keus ook weloverwogen en bewust te maken denk ik.

Unquote

Die dierenarts zal dat toch ook niet allemaal uit haar duim zuigen denk je niet??
Dat vroege castratie in the U.S standaard procedure is (wegens grote aantal honden in asielen en straathonden ed.) wil nog niet zeggen dat het goed is.

En ook mensen die geen hond hebben maar er over denken een hond en misschien een AML te nemen zullen hier toch ook wel eens wat lezen? Ik heb heel wat op het internet gelezen en gezocht voordat ik een hond nam, en nee het is geen Portugese waterhond.
Waarom komen mensen toch altijd met dat soort vreemde stellingen als ze niets substantieels hebben in te brengen?? Kom eens met goede argumenten.
Ik hoop toekomstige puppiekoper te bereiken hiermee. Een groter aantal mensen bewust te maken van het feit dat de AML niet is wat men preteneert wat hij is.
Van mond tot mond gaat informatie ook ver; alle beetjes helpen mee.

honden page profiel gpeetgpeet

@I love dogs. Als je de argumenten van die dierenarts echt gelezen had dan had je ook kunnen lezen dat het haar eigen mening is die ook enkel en alleen op haar mening gebasseerd is.Er staan allerlei dingen in als: "mijns inziens" en "denk ik" en tenslotte dit: "Het zou dan ook niet juist zijn om op grond van dergelijke onderzoeken het vroeg castreren van honden volledig te veroordelen". Tja, ze schrijft het zelf. Zoals je ziet, ook voor mij is het heel simpel om alles van het internet af te kopieeren. Ik raad je toch aan dat soort stukken eerst goed te lezen.

Tenslotte: de honden die op dit moment bij de goede fokkers in Nederland zitten hebben het heel goed en worden ook uitstekend verzorgt, het zijn juist de mensen die menen dat een kruizing tussen een Labrador en een poedel ook een Labradoodle is, die de problemen veroorzaken.

Nogmaals: wat Rm en Tp in Australie hebben gedaan daar zijn de meningen over verdeeld.Dat is trouwens ook nog helemaal niet bewezen. Ga eens kijken in ons eigen Brabant, in de voormalige varkensschuren. Toen die boeren massaal falliet gingen als gevolg van de varkenspest, zijn ze collectief honden gaan fokken, en dan vooral Labradors. Daardoor konden de goede fokkers hun pups niet meer kwijt. Ga je gal daar eens spugen.

En nu ben ik er klaar mee!!

honden foto van *~Maartje & Mila~* ( v.a. 9-2 geen actief lid meer )

Mond tot mond reclame reikt ver inderdaad. Maar dit is niet de plaats om actie te voeren. Inderdaad wat gpeet zegt, de labradoodles die men hier in Nederland koopt komen meestal van goede fokkers die allerlei testen op de uiders hebben uitgevoerd. Dat heeft niks meer met RM in Australie te maken. Dus het heeft gewoon geen zin om op een Nederlands hondenforum een standaard soort standaard 'actie' bericht te plaatsen over een foute fokker in Australie. Zinloos.

Hier vlakbij gebeuren de ergste dingen met honden/pupjes. In schuren en stallen met advertenties op marktplaats. Overal in Nederland en Belgie, daar ben ik meer bij betrokken. Natuurlijk is broodfok vreselijk, ook in Australie. Maar hier dichtbij gebeurt het net zo erg!

Laatst heeft iemand hier een site aangemaakt met de trefwoorden: pups, puppy's enz. Het is een waarschuwingssite tegen broodfok voor potentiele pupkopers. Zelf zet ik advertenties op marktplaats met een waarschuwing.
Hoe vaak ik daar wel niet een mail op krijg van mensen die een pup willen kopen en een goed adresje willen weten. Nou daar heb ik dan toch al een aantal mensen van de broodfok kunnen vertellen en er vanaf kunnen houden.
Dat is effectief, mensen in Nedeland die al een Labradoodle hebben vertellen wat er in Australie is gebeurt heeft geen zin meer.

honden foto van *~Maartje & Mila~* ( v.a. 9-2 geen actief lid meer )

Begrijp me niet verkeerd. Het is goed wat je doet!
Ik denk alleen niet dat je hier op de juiste plaats bent. Ja kan bijv. adv. op marktplaats, hondenmarktplaaats enz zetten. Een site opzetten enz.

honden page profiel DebbyDebby

honden foto van Debby

Moeilijk hoor om eerst je eigen gekopieerde en geplakte berichten te lezen om te zien dat je je zelf nu ook tegen spreekt, maar goed.

Misschien ook wel fijn als je nog iets te lezen wil hebben om ook deze linken eens te bekijken dat er ook een hele andere kant aan het verhaal zit.


http://www.dierendokters.com/sterilisatie-teef-pup.html

http://www.hillspet.be/nl-BE/Dog/Puppy/Health%20and%20Wellbeing/All%20you%20need%20to%20know%20about%20neutering.aspx


Zo en nu ga ik mijn Gecastereerde Australische Multigen Labradoodle hulphond uitlaten en lekker slapen!
TRUSTEEEEEE

honden page profiel DebbyDebby

honden foto van Debby

Moeilijk hoor om eerst je eigen gekopieerde en geplakte berichten te lezen om te zien dat je je zelf nu ook tegen spreekt, maar goed.

Misschien ook wel fijn als je nog iets te lezen wil hebben om ook deze linken eens te bekijken dat er ook een hele andere kant aan het verhaal zit.

http://online.wsj.com/article/SB10001424052970204518504574416810535466706.htmlhttp://www.dierendokters.com/sterilisatie-teef-pup.html

http://www.hillspet.be/nl-BE/Dog/Puppy/Health%20and%20Wellbeing/All%20you%20need%20to%20know%20about%20neutering.aspx


Zo en nu ga ik mijn Gecastereerde Australische Multigen Labradoodle hulphond uitlaten en lekker slapen!
TRUSTEEEEEE

honden page profiel DebbyDebby

honden foto van Debby

Moeilijk hoor om eerst je eigen gekopieerde en geplakte berichten te lezen om te zien dat je je zelf nu ook tegen spreekt, maar goed.

Misschien ook wel fijn als je nog iets te lezen wil hebben om ook deze linken eens te bekijken dat er ook een hele andere kant aan het verhaal zit.

http://online.wsj.com/article/SB10001424052970204518504574416810535466706.html

http://www.dierendokters.com/sterilisatie-teef-pup.html

http://www.hillspet.be/nl-BE/Dog/Puppy/Health%20and%20Wellbeing/All%20you%20need%20to%20know%20about%20neutering.aspx


Zo en nu ga ik mijn Gecastereerde Australische Multigen Labradoodle hulphond uitlaten en lekker slapen!
TRUSTEEEEEE

honden page profiel I love dogsI love dogs

Hoi Maartje,
Ik heb ook op een ander forum dit al vermeld. Ook op marktplaats heb ik advertenties geplaatst. Wat zet jij in zo'n advertentie als tekst ter waarschuwing?

Gpeet is er ook al weer klaar mee! Gaat hier toevallig niet Debby achter schuil?

Er zijn echter redenen genoeg om, als we gewoon logisch redeneren, aan te nemen dat het op jonge leeftijd castreren van honden nogal wat gevolgen heeft voor de ontwikkeling van een hond.

Maar blijkbaar is logisch redeneren niet mogelijk door jou. Je doet alle nadelen af als niet ter zake gebaseerd op alleen die zin waarin staat dat men te vroege castratie niet volledigmoet veroordelen.
Niet volledig, dus wel grotendeels?

Maar je hebt je werk goed gedaan GPeet, je hebt me laten afdwalen van het onderwerp en het hele topic teruggebracht op het al dan niet te vroeg laten castreren van de pups. Terwijl het daar helemaal niet over ging.
Allerlei afleidingsmanoevres worden erbij gehaald: alle rashonden zijn afkomstig van kruisingen, de prijs van een Barbet, te jonge castratie, dat mensen, zoals Joyce, die menen dat een kruizing tussen een Labrador en een poedel ook een Labradoodle is problemen veroorzaken en dat ik maar bij boeren in Brabant mijn gal moet gaan spugen.
Inderdaad, in Nederland gebeuren ook de ergste dingen, maar mag dit hier daarom dan ook niet onder de aandacht worden gebracht?

Het gaat erover dat veel AML fokdieren hier in Nederland afkomstig zijn van een broodfokker en dat d AML fokkers reclame maken voor die broodfokker.
En op hun website links hebben naar die broodfokker om zelf hun verkooppraatje voor de AML overeind te kunnen houden. Dat die Nederlandse fokkers fokdieren blijven kopen van een broodfokker. Het mag dan wel ver weg zijn, ook door Nederlanders wordt er indirect aan meegewerkt.


Ik heb nergens gezegd dat de goede fokkers hun honden niet goed verzorgen en dat ze slecht fokken. Ik ben wel van mening dat ze een broodfokker ondersteunen.
En ik ben ook van mening dat ze onware informatie verstrekken aan hun kopers van de AML puppies.

En zowel Gpeet als Debby hebben nog geen 1 goed argument gegeven wat dit tegenspreekt.

Afleiden en afwalen is hun discussie techniek.

honden page profiel gpeetgpeet

Even voor de goede orde, ten eerste: Ik ben Debby niet! Er zijn namelijk meer mensen met dezelfde mening.Ten tweede: Ik denk niet dat die dierenarts blij is met het feit dat jij haar volledige adres en telefoonnnr op dit forum hebt geplaatst. Ten derde: Ik begon niet over de vroege casteratie. Ten vierde Ik zal mij niet laten verleiden tot vulbekkerij en daarom is dit mijn laatste woord over dit onderwerp. Moeilijk he, verliezen in een discusie.

honden page profiel I love dogsI love dogs

Gpeet,

Ik ben niet van mening dat ik de discussie aan het verliezen ben. Waarop baseer je dat?
En ik wil je helemaal niet verleiden tot vuilbekkerij. Dat zou ook niet nodig zijn als je goede argumenten zou hebben.
Jij bent wel begonnen over het te vroeg castreren bij de Obama hond. Ik ben nergens voor jouw inbreng een discussie begonnen over het al dan niet slecht zijn van te jonge castratie. Wederom, er wordt niet inhoudelijk gereageert op het onderwerp.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Australische Labradoodles, geweldige honden!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 3 van 4 12 34
Volgende forumvraag: ben ten einde raad
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^