Australische Labradoodles, geweldige honden!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ben niet meer actief helaasben niet meer actief helaas

honden foto van ben niet meer actief helaas

he sam reageer ook eens hihihi

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Australische Labradoodles, geweldige honden!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel CabasjaCabasjagoedgekeurde fokker

honden foto van Cabasja

Maar mensen zijn niet allergische voor de haren van een hond,maar vaak voor de huidschilfers en ieder dier heeft huidschilfers....ook de labradoodle ;-)

honden page profiel ben niet meer actief helaasben niet meer actief helaas

honden foto van ben niet meer actief helaas

ja cabasja zo zit het en bij de poedel bijv is de samenstelling van de huidschilvers anders en lager omdat hij geen rui beleeft

honden page profiel CabasjaCabasjagoedgekeurde fokker

honden foto van Cabasja

Maar er zijn zoveel rassen die geen rui hebben....
Kijk naar alle ruwhaar rassen....

honden page profiel DebbyDebby

honden foto van Debby

Klopt, de labradoodle heeft ander soort huidschilfers, daarnaast omdat deze honden niet verharen,komen er minder schilfertjes los (bij iedere haar die een normale hond verliest,komt ook het schilfertje rondom de haar los) en zelfs de eigenschappen van hun speelsel is anders.
Als een hond mij aanraakt met zijn tanden, reageer ik daar gelijk op met bultjes en jeuk.
Bij Yabby heb ik echt nergens last van!

Hoe het precies kan, weten ze niet en tuurlijk is het handig als je ontzettend allergisch bent om eens een paar keer te gaan uitproberen bij een doodle
Zelf ben ik gastgezin voor mensen die willen testen of ze allergisch zijn. Tot nu toe heeft nog niemand gereageerd op Yabby, terwijl er een paar mensen waren die echt ontzettend allergisch waren!

honden page profiel DebbyDebby

honden foto van Debby

Hoi Cabasje,
Tuurlijk zijn er meerdere rassen die geen rui hebben, maar die hebben wel een sterke honden geur of een vacht als die tegen je huid aan komt, wel reactie geeft!

Zoals ik het allemaal breng lijkt het net een supersonische hond, hahaha, nou ja, eigenlijk is hij dat ook wel :-)

honden page profiel dogloverdoglover

honden foto van doglover

Is de labradoodle wel of geen ras vraag ik me af? Het is uiteindelijk een kruising toch?
Zie er weleens een bij ons in de buurt en wat een leuke hond is dat!
Hoorde van de eigenaar dat ze er een flinke som ( d8 1500 euro) voor moesten neertellen en dat vindt ik dan wel weer raar als je over een kruising spreekt.
Hiervoor hadden deze mensen een poedel en nu hebben ze meer last van allergie,wat voor hen dus best wel jammer is.
Zo te lezen ligt het er dan aan welke rassen er gekruist zijn in het verleden ?

*Sam, gefeliciteerd met jullie mooie hondje!

honden page profiel joyce & tarajoyce & tara

honden foto van joyce & tara

een australische labradoodle is ook geen ras, en een labradoodle die als eerste fok is blijft een kruising.
Maar deze honden worden nu echt als een mode item verkocht als je de prijs bekijkt en daarbij worden ze op jonge leeftijd geholpen aan hun mannelijkheid of vrouwelijkeheid dus dat is ook niet kloppend vind ik eigenlijk.
wij hebben onze labradoodle bij iemand hier in nl gekocht die is niet geholpen. en ik laat als ik mijn hond volgend jaar ook een keer laten dekken en die pups worden ook niet gecatereerd. daardoor worden de prijzen ook omhoog geschoefd. bij mij hebben de eigenaren gewoon een eigenwil of ze het wel of niet willen. net als wij ton dertijd met tara hadden.

en ik kan jullie zeggen ik ben erg blij dat mijn hond niet op jonge leeftijd geholpen kunnen ze hun eigen ik niet ontwikkelen. dit stukje heb ik van een dierenarts en een gedragtherapeut die hier vel op tegen zijn.. en ik ook maar ja maar genoeg word het wel gedaan door veel fokkers.

honden page profiel joyce & tarajoyce & tara

honden foto van joyce & tara

het is niet dat ik alles afkeur hoor maar ik ben daar niet mee eens en ik heb nog wel wat links met honden uit australie en hoe die gebruikt worden.

http://stoprutlandmanor.wordpress.com/

http://www.govegan.com.au/puppies/?p=145

maar goed dit zegt nog niks maar het spreekt voorzelf wat iedereen hier van vind.
en ik hebt dit van een bekende die weet dat ik met tara wil gaan fokken in iedergeval 1 nestje

honden page profiel DebbyDebby

honden foto van Debby

Ik zat al te wachten tot iemand met een van deze links zou komen.
Hoewel ik geloof dat er veel dingen niet kloppen bij rutland monor, kan ik je zeggen dat er veel meer speelt en het te maken heeft met buren ruzies, foto's worden van andere site gehaald of bewerkt om het extra gruwelijk te laten lijken.

De Australsche labradoodle is inderdaad nog geen echt ras, ze zijn er mee bezig. Tuurlijk is het een kruizing, Kijk naarandere rassen en je ziet dat alle honden afstammen van kruizingen om uiteindelijk 1 bepaald ras te krijgen!
De reden dat de honden zo jong gecastreerd worden is om verkeerd fokken tegen te gaan, om het ras zo schoon mogelijk te houden. Ik moet eerlijk zeggen dat ik ook zo mijn bedenkingen had, maar ik ben er echt veel over gaan lezen en het heeft juist grote voordelen om pups te castreren/steriliseren op die leeftijd. Ik ga niet alles neertypen hier, maar mocht je meer willen weten kijk dan even hier.
http://www.dierendokters.com/sterilisatie-teef-pup.html

Trouwens, als je animal planet kijkt, zul je zien dat het bij de SPCA heel normaal is om pups te laten helpen voor ze geadopteerd worden!
Vaak blijven we hier in nederland in zo'n kringetje hangen van "wat anders is dan normaal, dat is niet goed".

Wat de prijzen betreft, juist om het ras zuiver te houden, moeten er niuwe lijnen uit het buitenland gehaald worden om daar mee te fokken. Dat kost veel geld! Ik ben met je eens dat het ondertussen steeds meer een modehond begint te worden, dit is gekomen doordat Obama een Aus.labradoodle wilde (maar koos uiteindelijk voor de portugese waterhond).
Ik ben hier zelf ook niet blij mee, want mensen gaan nu dus zelf expirimenteren met het zelf fokken.
Zelfs mensen die een nest hebben met kruizing labrador/poedel, noemen het een labradoodle en willen er honderde euro's voor vangen.

Ik betaal liever 1700 euro voor een hond waarvan ik zeker weet dat het zuivere koffie is.

honden page profiel joyce & tarajoyce & tara

honden foto van joyce & tara

oke dat klopt,
maar mensen ruiken geld debby.
en wat zou jij doen als jij een lab en poedel hebt..
en toevallig een reu en teefje zal je dan ook niet een nestje bij doen.

kijk mijn hondje is uit een oeps nestje gekomen dus een niet geplant nestje.
ik moet zeggen we hebben onze hond in laten schrijven en die mensen hebben haar een goed bekeken en dat is dan wel duitsland via een nederlandse fokker van golden en labradoodles en die fokt echt niet veel met de honden zoals daar.

wij weten ook wel dat iedereen maar dan ook iedereen hier in nl een bodem prijs voor een hond vragen.
en dan heb ik het niet alleen over deze honden maar ook over andere rassen.
ik denk niet dat iedereen ook bij andere rassen boven 1500 euro moeten gaan zitten ook met rashonden.
ik heb soms het gevoel dat iedere hond een mode item is. en nu is de labradoodle

honden page profiel dogloverdoglover

honden foto van doglover

Moet zeggen dat ik ze in onze omgeving zelden zie maar je hoort er wel veel mensen over praten in de trant van mijn volgende wordt een doodle.
Ben het wel eens met die vroege castratie als dit ras nog zo verbeterd moet/kan worden.
En idd heel veel honderassen zijn pas later erkend als zijnde rashond.

honden page profiel DebbyDebby

honden foto van Debby

Wat ik zal doen als ik een lab en een poedel heb? Nou een nestje zou an leuk zijn, maar ik zou er geen honderden euros voor vragen, en dat meen ik!
Mijn tenen gaan er krom van staan als mensen proberen vet geld te verdienen aan dieren! Ook al lijkt het enorm vee geld wat de australische doodle fokkers verdienen aan hun pups, ze houden er heel weinig aan over!
Het voordeel daarnaast is dat als een hond veel gld kost, dat je wel de juiste baasjes vind voor de hondjes! Geen spontane kopers die niet goed hebben nagedacht over het kopen van een hond. Mensen die zich verdiept hebben in het ras. En dat vind ik een groot pluspunt!

Joyce, je schijft: kijk mijn hondje is uit een oeps nestje gekomen dus een niet geplant nestje.
ik moet zeggen we hebben onze hond in laten schrijven en die mensen hebben haar een goed bekeken en dat is dan wel duitsland via een nederlandse fokker van golden en labradoodles en die fokt echt niet veel met de honden zoals daar.


Ik snap niet zo goed waar je het hier over hebt, zou je het nog eens uit willen leggen? Waar in laten schrijven? Duitsland nederlandse fokker? ik ben het spoor hier een beetje bijster.

Groetjes Debby

honden page profiel DebbyDebby

honden foto van Debby

Bedankt Doglover voor je reactie!

honden page profiel joyce & tarajoyce & tara

honden foto van joyce & tara

nou we hebben tara laten registreren in duitsland bij een labradoodleclub.. en nu niet zeggen die bestaat niet want die bestaat degelijk wel over veertien dagen hebben wij de papieren in huis. en dan is ze ingeschreven bij de eerste databank in duitsland en nederland.

tara der de nest was niet geplant de mensen wouden geen nest en wouden er dus ook weinig geld voor hebben. het meisje waar de moeder hond van was wist helemaal niet wat ze voor de pups moest vragen.
ik weet zeker die hebben er geen geld aan over gehouden. ze hadden 11 pups en daar is er al een bij hun gebleven en de rest is verkocht voor een veel lagere prijs als iedere andere doodle die je nu op internet ziet staan.
als wij willen gaan fokken met tara dan wil ik natuurlijk het dekgeld er ook uit hebben en de omkosten van de dierenarts. maar ik ga geen bodem prijs vragen van 1800 euro dat zijn belachelijk prijzen

honden page profiel DebbyDebby

honden foto van Debby

Hoi Joyce,

Ik merk een beetje vijandigheid in je reactie en dat vind ik jammer! Volgens mij willen we allebei het zelfde toch? Een lieve hond, die uit een goed nest komt en niet van een broodfokker vandaan komt.
Tara is een schatje en ik wil in geen geval jou het gevoel geven dat ze dat niet is! Maar ik reageerde op Sam haar berichtje dat ze een australische labradoodle heeft, terwijl ze dat niet heeft. Dat is de enige reden dat ik reageerde en niet omdat dat zou betekenen dat haar of jullie hondje niets waard zou zijn!

Moet zeggen dat ik het wel jammer vind dat ik dan meteen weet over wie je het hebt nu ik lees over dat registeren. Tik haar naam maar in op marktplaatst en vele andere advertentie sites en ze komt overal wel een paar keer naar voren. Weet ook dat ze nu een nest van 12 heeft(waren er eerst 13)!
van een labradoodle/poedel en ook fokt met goldendoodles.

Je bent zeker laatst naar Nederweert geweest?
Wat is de reden van het registreren? waarom doen ze dat? weet je dat?

Ook Yabby is geregsteerd, maar dan wel bij http://www.alfa-europe.org/, die werken dus met DNA profielen, dat is dus de enige methode om te kunnen checken uit welke bloedlijnen je hond komt.

Je kunt geen appels met peren vergelijken, de australische doodle is gewoon een heel andere hond dan de kruizing poedel/labrador en daarom kun je voor een australische labradoodle ook niet maar zeg 500 euro voor een pup vragen als je een dekreu nodig hebt uit het buitenland voor nieuwe bloedlijnen.
En 1800 euro voor een kruizin labrador/poedel zal nooit iemand vragen en krijgen(gelukkig maar!!)


honden page profiel DebbyDebby

honden foto van Debby

p.s: Joyce, Ik lees net je blog van vandaag, dat je op zoek gaat naar een dekreu. Maar is Tara niet nog een beetje te jong om haar 1e nestje te krijgen?

honden page profiel Marianne v. B.Marianne v. B.

honden foto van Marianne v. B.

Op dit forum zijn al meerdere keren de nadelen van castratie/sterilisatie besproken. Je krijgt geestelijk en lichamelijk onvolwassen honden. Ook voor de botten van de hond (die pas gaan "uitzwaren onde invloed van hormonen) is het heel slecht. Tot mijn verbijstering zag ik een website die de voordelen van vroegtijdige sterilisatie sterk propageert, dit is de link...
http://www.labradoodleasd.nl/pagina22.html

Wat 'n vreselijk toekomstbeeld is dit voor deze op zich geweldig leuke honden! Komen er hierdoor straks misschien nog meer fokkers op dit idee... steriliseer de pups en wij houden de touwtjes in handen?!

honden page profiel joyce & tarajoyce & tara

honden foto van joyce & tara

hoi debby,

het is niet vijandig bedoeld maar ik had zo iets er zijn ook mensen die niet alles weten en ik heb ook met die andere site contact gehd waar yabbi bij is in geschreven.

maar goed die vertelde mij ook wel het een en ander. en tuurlijk het zullen nooit aus doodles worden en dat hoeft ook niet.
ik weet wel net als wat marianne ook zegt het is echt niet goed voor de pup om al op jongen leeftijd castratie/sterilsatie te doen daardoor worden de honden ook zo duur hoor.

ik vind dat je een hond gewoon zijn jeugd dan ontneemt en dat is niet de bedoeling denk ik.

maar tara is tegen de tijd niet te jong meer ze is dan al anderhalf jaar.

honden page profiel Sandra, Lady Dana & Sir EddieSandra, Lady Dana & Sir Eddie

honden foto van Sandra, Lady Dana & Sir Eddie

Ik meng me er ook nog even in.

Een Australian Labradoodle is inderdaad iets heel anders dan een kruising tussen een Labrador met poedel. Er wordt gekeken naar bepaalde eigenschappen en heel weloverwogen keuzen gemaakt bij het fokken van een Doodle. En ook andere rassen hebben hun steentje bijgedragen om het ras te 'perfectioneren'. Door labrador x poedel x poedel x poedel zul je nooit geen laradoodle krijgen.
Dat f1's toch onder het mom van labradoodle verkocht worden komt denk ik grotendeels door onwetendheid van de mensen (op enkele rotte appels na dan). Men weet eigenlijk niet wat een Labradoodle is en het wordt altijd uitgelegd als een kruising labrador x poedel. En mensen zoeken te weinig uit welk ras bij ze past en wat dat ras inhoudt (geschiedenis, karakter).

Ik ben tegen vroegtijdig castreren omdat er veel nadelen kleven aan castratie. Ook de hond zal niet normaal groeien. De breedtegroei stopt voortijdig, zodat je lange, smalle honden krijgt. Een kenner haalt zulke honden er zo tussenuit.
Hormonen zijn nodig voor lichamelijke en geestelijk groei en voor het goed kunnen functioneren van organen. Niet voor niets kan castratie de kans op bepaalde soorten kanker verlagen, maar ook de kans op andere soorten kanker/ziekten vergroten.

Ik denk wel degelijk dat er gecastreerd wordt, zodat je alleen maar naar die fokkers kunt gaan en ze dus veel geld kunnen vangen. Anders zouden veel meer rassenverenigingen dit doen, als het zo goed voor de honden en het ras was.
Wat hoorde ik laatst? Dat de Nederlands Labradoodleclub een dekreu van 4000 euro heeft laten overkomen? Mensen, waar zijn we mee bezig.

Groetjes
Sandra

honden page profiel DebbyDebby

honden foto van Debby

Joyce, Weet jij wie de vader is, wie de moeder is van Tara? Heb je hun stambomen gezien? Wat weet je van de karakters van Tara's bloedlijnen?
Ik vind het nogal wat om te gaan fokken met ee "oeps" hondje als je niet weet wat er in je hond zit.
Ook al zijn de ellebogen etc goed bij tara, je weet niet wat er verder in de lijnen zitten.

Vandaar dat ik blij ben dat mijn hond niet van marktplaats komt maar van een fokker die alleen maar met geregistreerde honden fokt, die allemaal dna profielen hebben en alles is na te trekken zodat er gezonden goede hondjes uit komen!
Juist de fokkers van marktplaats die adverteren met ongecastreerde australische labradoodles, denk je echt dat die het beste voor hebben met het ras? Die moeten toch weten dat hierdoor dus het ras naar zijn mallemoer gaat omdat je op den duur dus doorfok gaat krijgen?!
Het maakt ze niets uit, juist hun zijn uit op het snelle geld!

Wat het casteren/sterliseren betreft, Iedereen heeft zijn eigen ideeen erover, en dat is prima, wil alleen nog dit kwijt.
In amerika is het zelfs de wet dat pups geholpen moeten worden, denk je nou echt dat als het zo slecht zou zijn ze dat in amerika aan durven? Amerika?? waar als je al een scheet in iemands gezicht laat je een schadeclaim aan je broek hebt hangen?

Onze fokster was de 1e doodlefokker in nederland en fokt dus nu 10 jaar. Nog nooit, maar dan nog nooit heeft zij een hond met afwijkingen/problemen gehad door het vroege castreren!
De honden groeien zelfs langer door en met speciaal voer gaat dit dus prima! Ja tuurlijk als je een hond van een slechte fokker koopt dan hoor je niet dat je speciaal voer moet geven om die problemen tegen te gaan.

Nog even over Joyce, wanneer heb jij contact gehad met alfa-europe? Ik sprak ze namelijk toevallig net en ze weten er niets vanaf hoor!

honden page profiel joyce & tarajoyce & tara

honden foto van joyce & tara

ik vorige week dinsdag meer als een uur met een van hun aan de telefoon gehangen.
en ook over de fok gehad. wij hebben vorige week contact gehad met hun over die fokker die jij het al eerder over gehad.
en ik heb die gene ook zijn woord laten doen net als de alfa europe.

en wat ik weet van de ouders van onze hond. de vader is een zwarte poedel die super lief is en ook helemaal goed gekeurd is. en de moeder is een lieve teef maar had die testen niet gehad.

ik heb ook met de nestgenootjes contact en de honden hebben allemaal geen problemen we weten dan dat een hondje erg druk was maar de rest niet. en daar is een hond ook al van getest negatief bevonden op alles.
en de over de vedere bloedlijn heb ik geen info.
en ik heb ook gezegt tegen afla europe wij verkopen de pups als een kruising omdat ik weet hoe fel jullie allemaal zijn en dus ook niet als aus lanradoodle want dat is ze niet en dat weet ik ook wel. en niemand beslist voor mij en me vriend of ik wel of niet met onze hond een nestje willen.
en alfa europe hebben ook gezegt dan hebben jullie met het karakter erg getroffen. dat weten we ook wel.
verder wil ik er over op houden. dat is sam zijn blog.

honden page profiel DebbyDebby

honden foto van Debby

hoi joyce,
Ik heb je een prive berichtje gestuurd.
Groetjes Debby

honden page profiel joyce & tarajoyce & tara

honden foto van joyce & tara

ik heb het gelezen is een berichtje terug debby

Lara (Gast)

Of je hond een zogenaamde Australische Labradoodle is of een gewone Labradoodle, het is geen rashond en zal het ook nooit worden. Al die ophef over infokken van meerdere rassen wat 20 jaar geleden is gebeurt is te verwaarlozen en heeft alleen maar commercieel nut. Kijk maar naar de prijzen die gevraagd worden.
Wij hebben zelf een F1 doodle ( labrador x poedel) verhaart niet en is allergie vriendelijk. Wil je er vantevoren bijna zeker van zijn dat een labradoodle niet verhaart dan moet je een F1b nemen, dit is een F1 labradoodle die teruggefokt wordt met een poedel. Hoe meer poedel hoe minder kans op verharen.

honden page profiel ben niet meer actief helaasben niet meer actief helaas

honden foto van ben niet meer actief helaas

gedoe allemaal he
haha
debby ik weet dat je het allemaal goed bedoelt maar sommige mensen hebben dat gevoel niet zo erg
en zeker betreft fokken niet totaal geen schaamte kijken al vooruit naar de duizende eurotjes die ze kunnen verdienen.

ik wil zelf een kennel hebben de volgende pup is als het goed is nu in de maak maar mijn ras word in nederland voor heel weinig verkocht aan de rasverenigingsstandaard en broodfok heeft totaal geen zin en daarom is het een leuk wereldje om in te zitten er worden veel pups onderling verkocht en vele zijn ook medeeigenaar van een hond het is hier nog lekker rustig dankzij de rasvereniging en daar ga ik hun zeker in steunen en ik zal alleen een nestje fokken indien er vraag naar is de meeste fokkers vragen minimaal 5 mensen op hun wachtlijst en ik wil iets toevoegen als het zo zal zijn dat 1 van mijn honden een fout heeft fok ik er niet mee en laat ik de hond helpen en blijft die lekker bij mij wonen
dacht iedereen maar zo en keek iedereen maar dieper hoe mooi het kan zijn als je een betekenis bent in een ras

honden page profiel ben niet meer actief helaasben niet meer actief helaas

honden foto van ben niet meer actief helaas

gedoe allemaal he
haha
debby ik weet dat je het allemaal goed bedoelt maar sommige mensen hebben dat gevoel niet zo erg
en zeker betreft fokken niet totaal geen schaamte kijken al vooruit naar de duizende eurotjes die ze kunnen verdienen.

ik wil zelf een kennel hebben de volgende pup is als het goed is nu in de maak maar mijn ras word in nederland voor heel weinig verkocht aan de rasverenigingsstandaard en broodfok heeft totaal geen zin en daarom is het een leuk wereldje om in te zitten er worden veel pups onderling verkocht en vele zijn ook medeeigenaar van een hond het is hier nog lekker rustig dankzij de rasvereniging en daar ga ik hun zeker in steunen en ik zal alleen een nestje fokken indien er vraag naar is de meeste fokkers vragen minimaal 5 mensen op hun wachtlijst en ik wil iets toevoegen als het zo zal zijn dat 1 van mijn honden een fout heeft fok ik er niet mee en laat ik de hond helpen en blijft die lekker bij mij wonen
dacht iedereen maar zo en keek iedereen maar dieper hoe mooi het kan zijn als je een betekenis bent in een ras

honden page profiel ben niet meer actief helaasben niet meer actief helaas

honden foto van ben niet meer actief helaas

gedoe allemaal he
haha
debby ik weet dat je het allemaal goed bedoelt maar sommige mensen hebben dat gevoel niet zo erg
en zeker betreft fokken niet totaal geen schaamte kijken al vooruit naar de duizende eurotjes die ze kunnen verdienen.

ik wil zelf een kennel hebben de volgende pup is als het goed is nu in de maak maar mijn ras word in nederland voor heel weinig verkocht aan de rasverenigingsstandaard en broodfok heeft totaal geen zin en daarom is het een leuk wereldje om in te zitten er worden veel pups onderling verkocht en vele zijn ook medeeigenaar van een hond het is hier nog lekker rustig dankzij de rasvereniging en daar ga ik hun zeker in steunen en ik zal alleen een nestje fokken indien er vraag naar is de meeste fokkers vragen minimaal 5 mensen op hun wachtlijst en ik wil iets toevoegen als het zo zal zijn dat 1 van mijn honden een fout heeft fok ik er niet mee en laat ik de hond helpen en blijft die lekker bij mij wonen
dacht iedereen maar zo en keek iedereen maar dieper hoe mooi het kan zijn als je een betekenis bent in een ras

honden page profiel joyce & tarajoyce & tara

honden foto van joyce & tara

nou debby ze gaan nog ff door met het gedeeld wel of geen doodle.
de doodle is een gewilde hond maar het klopt het is en blijft een kruising maar ooit komt het dat de hond als een ras hond gezien word.
mensen in nl zijn daar hard mee bezig.

weet je maakt ook niet uit of het wel een ras wordt of niet.
tara is onze doodle en is een schat..
en volgend jaar komen hier pups. en ja alle keuring zijn goed en de vader hond is ook goed gekeurd

honden page profiel joyce & tarajoyce & tara

honden foto van joyce & tara

nou debby ze gaan nog ff door met het gedeeld wel of geen doodle.
de doodle is een gewilde hond maar het klopt het is en blijft een kruising maar ooit komt het dat de hond als een ras hond gezien word.
mensen in nl zijn daar hard mee bezig.

weet je maakt ook niet uit of het wel een ras wordt of niet.
tara is onze doodle en is een schat..
en volgend jaar komen hier pups. en ja alle keuring zijn goed en de vader hond is ook goed gekeurd

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Australische Labradoodles, geweldige honden!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 4 123 4
Volgende forumvraag: ben ten einde raad
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^