Vragen over elimineren..

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Christien&ChelseaChristien&Chelsea

honden foto van Christien&Chelsea

Ik heb hier al es vaker vragen over gesteld maar het is me nog steeds niet erg duidelijk O-) Ik ben met Chels aan het elimineren, zitten op de 8e week paard dus maandag ga ik rund introduceren.. Nou dacht ik zelf dat ik een dag of 2 paard en rund moest mengen en dan 2 weken rund moest geven, om te kijken of ze erop reageert, maar nu begreep ik gisteren dat ik rund om de dag moet geven met paard, dus ene dag paard andere dag rund etc.. En dan bij de 3e diersoort helemaal 1 dag paard, volgende dag rund, 3e dag bijv. geit.. Een allergie moet toch opbouwen? Dat gaat toch niet op die mixen.. Ik begrijp wel dat àls er een reactie is dat het aan de nieuwe diersoort moet liggen, maar hoe kan een jeuk of uitslag reactie reageren als het maar eens in de paar dagen gegeven wordt, dan is de reactie toch niet sterk genoeg?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Vragen over elimineren.." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel ShantiShanti

honden foto van Shanti

Voor zover ik weet geef je gewoon alle diersoorten waar ze tegen kan en de soort die nieuw is. Zeker als je het elke 2 dagen voert komt er wel een duidelijke reactie als ze er niet tegen kan. 

Met een derde diersoort zou je dag1 geit, dag2 paard, dag3 geit, dag4 rund kunnen voeren. 
Ik weet het echt nodig is maar als jij je er beter bij zou ik het zo doen. Qua compleet voeren maakt het niet uit of je elke 3 dagen 3 soorten voert of elke 4 dagen 3 soorten. ':-)

honden page profiel maxlisamaxlisa

honden foto van maxlisa

hoe je rund nu introduceert maakt niet zo veel uit.

een allergie kan zich opbouwen of zich later uitten vandaar ook dat je per 6 weken elimineert.

wat ik me afvraag, waarom rund? dat is een diersoort waar honden veelal op reageren.
maar goed het kan goed gaan.
ik zou wel pens, nieren en lever van een rund vermijden. want een koe eet stro/hooi en ook daar zou chelsea op kunnen reageren.
mocht je lever en nier willen geven, zorg dat ze biologisch zijn ivm afvalstoffen die zich daar ophopen.

gaat het 6 weken goed dan kan je op dezelfde manier een ander diersoort introduceren.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Het maakt niet uit hoe je het introduceert, hoe je het geeft. Het luistert niet zo nauw.

Ik heb met Dobby toen 6 weken alleen Renske konijn gegeven en toen weer eens iets met kip. Daarna weer een dag of 2 Renske konijn en weer iets met kip. En toen was de jeuk alweer duidelijk zichtbaar.

Een allergie moet opbouwen, inderdaad. Maar, dat is in het verleden al gebeurt. Net zoals de eerste bijensteek vaak het probleem niet is, maar de 2e of de 10e wel.

De allergie blijft echter ontstaan, ook al word je niet blootgesteld aan de bron. Dus zoals hier, nu heeft Dobby maanden en/of jaren geen kip gegeten, maar krijgt hij morgen een kippenpoot, dan heeft hij over 4 dagen jeuk.

Aan hoe erg de allergie of overgevoeligheid is kan je merken hoe snel na inname de klachten ontstaan en hoe erg die zijn. Dus bij Dobby is dat na ongeveer 3 dagen weer meer jeuk. Of dit nou supergevoelig is of niet, het is in ieder geval merkbaar.

honden page profiel dogfrienddogfriend

honden foto van dogfriend

ik ben net klaar met elimineren met eend. nu krijgt hij konijn gaat dat goed. dan ga ik 3wkn lang alleen eend én konijn geven, want dat gaat goed na die 3wkn weer iets nieuws proberen, zo doe ik het succes ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Vragen over elimineren.." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: jack-russel straat
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^