Diarree, wat wel en wat niet doen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Mandy DaniqueMandy Danique

honden foto van Mandy Danique

Hey allemaal,
Jimmy heeft last van diarree, nu zo'n 5 dagen (de ene dag is het dun als plas, de andere dag weer vrij dik en denk ik dat het over is).
Ik heb veel adviezen gelezen, variërend van gekookte rijst met kip tot beschuiten of zelfs 2 dagen vasten en alleen water. 
Ik heb nu geen idee wat het beste is! De vorige keer heb ik gekookte rijst met kip geprobeerd en is het na een paar dagen over gegaan maar of dat nu komt door het eten of door zijn eigen herstel, geen idee.
Zijn diarree is niet zo serieus dat ik denk hij is doodziek en hij eet en drinkt ook goed dus ik vraag me af, wat is een goede manier om hier mee om te gaan?

Groetjes

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Diarree, wat wel en wat niet doen?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel mary S&A&Z mary S&A&Z

honden foto van mary S&A&Z

Misschien eens kijken of het aan het voer kan liggen.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Een hond die 5 dagen diarree heeft, waarvan soms zo dun als water, dat moet je WEL serieus nemen!Neem wat van de diarree mee naar de dierenarts en laat dit in het labo onderzoeken. Je hond kan parasieten hebben (giardia, coccidiose, enz.) en dan moet je dit niet laten aanslepen.

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

Eens met Christel! Na 5 dagen is echt ritje DA nodig..dat dikkere is waarschijnlijk dikke darm diarree.
Dat zegt dat je hond zowel van dikke als dunne darm last heeft!

Mijn DA adviseert geen rijst maar gewoon de normale voeding doorgeven.
Vasten helpt de hond niet een evt bacterie naar buiten werken.

honden page profiel KimKim

honden foto van Kim

Mijn DA adviseert ook niet vasten, gewoon normale voeding.
En aanmoedigen om veel te drinken.
Verder probiotica misschien?
Heeft hier al een paar  keer goed geholpen.
Wel maar steeds 1 dag diarree en dan ben ik de eerste keren al meteen naar de DA gegaan.
Nu ga ik niet meer meteen, duurt het langer dan een dag of 2, dan ga ik toch ook.

Mila heeft het hier nog heel snel.
1 verkeerd dingetje eten of iets dat ze niet kent of dat te vettig is, en het is prijs.
Maar bij jou gaat het nu toch wel om iets serieuzer denk ik.
Dus mijn advies is toch ook: zo snel mogelijk even langs gaan.

Hopelijk heb je dan heel snel beterschap !!

honden page profiel Thera, Kyra, Tess en LivThera, Kyra, Tess en Liv

honden foto van Thera, Kyra, Tess en Liv

Als je hond geen rijst en kip gewend is kan dat juist een reden zijn voor diarree.
Ik zou gewoon de eigen voeding geven en dan hele kleine beetjes verdeeld over ongeveer 6 porties, dan kan de boel wat tot rust komen.

5 Dagen is wel vrij lang, ik zou idd even langs de DA gaan met wat ontlasting, het kan in ieder geval geen kwaad.

honden page profiel NicoleNicole

honden foto van Nicole

Gekookte pasta zonder saus. Is tip van een dierenarts geweest en ik heb goede resultaten gezien.
Buiten dat zou ik zeer zeker bij aanhoudende diarree wel even naar de da gaan.
Uitdroging is een rieel gevaar en kan schade aan de darmen veoorzaken.
Dus mijn advies nu zou zijn vandaag nog even met de hond naar ome dokter en pasta koken.

honden page profiel Lynn & CharlieLynn & Charlie

honden foto van Lynn & Charlie

Ik heb jammer genoeg veel ervaring met een hondje aan de diarree, het beste is volgens mij kleine maaltijden van het normale voer (zolang hij, in jullie geval, nog goed eet). Wanneer je ineens bv rijst gaat geven, je hondje is dit niet gewoon, de plotse overschakeling naar andere voeding kan ook diarree opleveren.

En zoals de rest al aangaf, toch maar eens naar de DA, 5 dagen diarree is wel lang, misschien heeft je hondje een ab-kuur nodig.

Sterkte!

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Ik had al lang gebeld. Een dagje aan de rees kan best, hier ook een keer geweest (inclusief zielig kijken toen ze voor de 4e keer tijdens 1 wandeling ging zitten in het gras), maar bij de volgende wandeling was alles weer in orde.

Het zou ook maar zo giardia kunnen zijn, dat heeft Mellow ook gehad (het spoot er af en toe gewoon uit, inclusief bijbehorende geluiden, was zo sneu) en dat los je niet op door rijst met kip te geven.

Ik hoop dat je vandaag toch nog de dierenarts hebt gebeld.
Hoe is het nu met hem?

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

In ieder geval niet vasten, je hond licht verteerbaar voedsel aanbieden, meerdere kleine beetjes per dag. Drinkwater vervangen door ORS.

honden page profiel Mandy DaniqueMandy Danique

honden foto van Mandy Danique

Bedankt allemaal voor jullie reacties maar ik krijg een beetje het gevoel dat ik hem verwaarloos ofzo! :p 
Ik kom regelmatig bij de dierenarts en heel vaak ook voor kwaaltjes die vanzelf over kunnen gaan (blijkt achteraf) dus dit is echt niet het geval!

Ik krijg hele bezorgde berichten over 5 dagen diarree maar hij heeft maar 2 keer diarree gehad dun als plas en de rest van de tijd was het gewoon zachter dan normaal en dacht ik dat hij er al overheen was.
Ook eet en drinkt hij als normaal en gedraagt hij zich absoluut niet ziek.
Daarbij heb ik niet verteld dat hij altijd al gevoelige darmen heeft gehad, bij een kleine verandering in eetpatroon kon het al mis zijn, bijvoorbeeld al als hij bij het wandelen van andere hondeneigenaren beloningen kreeg die hij niet gewend is.

Als het aanhoudt ga ik sowieso naar de dierenarts maar mijn doel was om antwoord te krijgen op de vraag wat te doen bij diarree als "huismiddeltje". Ik ga hem dus gewoon zijn normale brokjes blijven geven, goed laten drinken en hem iets vaker uitlaten. 

In ieder geval bedankt!

honden page profiel Het Teckelventje.--Lobke Lodewijk en de rest.Het Teckelventje.--Lobke Lodewijk en de rest. 3 doggies

honden foto van Het Teckelventje.--Lobke Lodewijk en de rest.

bij ons thuis kreeg een hond die tweedagen diaree had , geen gekookte rijst wel in plaats van zijn drinkwater het water van de gekookte rijst te drinken en gekookte kip in kleine porties dit hielden we een dag of drie vol de hond was zo van de diaree af, mijn dierenarts beaambt dat , groeten Hein.

honden page profiel Christien&ChelseaChristien&Chelsea 2 doggies

honden foto van Christien&Chelsea

Chelsea had als pup ook heel vaak diarree, dat ze 's nachts begon te piepen en ik nog net op tijd buiten was met 'r.. Sinds ik KVV geef heeft ze dit niet meer gehad.. Ja natuurlijk heb ze nog wel es slappe poep maar niet meer dat ze me 's nachts wakkermaakt ofzo..

Ik hield overigens gewoon het ritme met d'r voeding.. Meestal was het na een paar hopen weer over, als de hele inhoud eruit was zeg maar.. Maar het is ook een keer geweest omdat ze alles sloopte aan speeltjes die ik gaf dus dan vond ik in de diarree draden van d'r touw en restjes rubber van d'r piepspeeltje..

honden page profiel Lynn & CharlieLynn & Charlie 3 doggies

honden foto van Lynn & Charlie

Je zegt dat hij gevoelige darmen heeft, heb je er al eens aan gedacht om hem kvv te geven? Vers vlees zou hem erg kunnen helpen :-)

honden page profiel Mandy DaniqueMandy Danique

honden foto van Mandy Danique

" Je zegt dat hij gevoelige darmen heeft, heb je er al eens aan gedacht om hem kvv te geven? Vers vlees zou hem erg kunnen helpen  :-) "

Ja daar heb ik wel eens aan gedacht inderdaad maar nooit doorgevoerd eigenlijk. Hij krijgt nu brokken met lam en rijst speciaal voor de gevoelige spijsvertering en dit bevalt het best van de brokken die ik geprobeerd heb.
Misschien moet ik dit dan toch maar eens proberen. Hoe pak ik dit dan aan? Met brokken meng ik de verschillende soorten gewoon en dan ga ik geleidelijk over op het andere merk. Hoe werkt dit met vlees? En kan ik dit ook bij de supermarkt kopen?

Bedankt!

honden page profiel Dit account is niet meer in gebruik. Dit account is niet meer in gebruik. 2 doggies

honden foto van Dit account is niet meer in gebruik.

als je op vers vlees gaat . moet je in 1 keer overstappen . noooit mengen . die brengt de maag en darmen alleen maar meer overstuur , ik heb zelf een hond met extreeeeeem gevoelige darmen . zie topic  


http://www.hondenpage.com/hondenforum/117376/mijn-pup-eet-niet-meer-!-.php

hier kan je veel info uit halen . mijn husky was heeeeel ziek toen mijn vriend het wel een leuk idee leek om te kijken of het vlees weg gelaten kon worden .... doe ik dus nooit meer he.

honden page profiel HarrietHarriet 2 doggies

honden foto van Harriet

Als hij nu lams/rijst krijgt is dit opzich al goed omdat het licht verteerbaar is, je kunt 'ns proberen wat minder brokken te geven en een beetje gekookte kip erdoor heen doen, en 'n rijstwafel af en toe geven kan ook wel helpen :-)

honden page profiel Lynn & CharlieLynn & Charlie 3 doggies

honden foto van Lynn & Charlie

"
Ja daar heb ik wel eens aan gedacht inderdaad maar nooit doorgevoerd eigenlijk. Hij krijgt nu brokken met lam en rijst speciaal voor de gevoelige spijsvertering en dit bevalt het best van de brokken die ik geprobeerd heb.
Misschien moet ik dit dan toch maar eens proberen. Hoe pak ik dit dan aan? Met brokken meng ik de verschillende soorten gewoon en dan ga ik geleidelijk over op het andere merk. Hoe werkt dit met vlees? En kan ik dit ook bij de supermarkt kopen?

Bedankt! "


Bij Charlie zijn we van de ene op de andere dag overgegaan, heeft geen problemen opgeleverd, maar toen had hij nog geen gevoelige darmen.

Ik zou het gewoon eens proberen, en dan misschien 's ochtends brok en 's avonds vers. Ik zou ze niet mengen, dat kan bij gevoelige honden problemen opleveren. Wanneer je op vers overgaat kan je hond de eerste dagen misschien diarree hebben, maar daar zou ik me niet te veel zorgen overmaken, zijn darmen moeten dan gewoon wennen aan het vers vlees.

Ik weet niet waar je woont, maar in Nederland vind je in veel supermarkten Smuldier. In Belgie bv vind je dan makkelijk Duck en Rodi (in de dierenspeciaalzaken). Rodi exclusive kan ik je aanbevelen (wel de worstjes, niet de hamburgers, die bevatten granen), Charlie doet het er erg goed op, en zijn darmen zijn enorm snel van slag. Succes!

honden page profiel Mandy DaniqueMandy Danique

honden foto van Mandy Danique

Bedankt allemaal!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Diarree, wat wel en wat niet doen?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: welke zouden jullie kiezen?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^