Mijn pup eet niet meer !

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Dit account is niet meer in gebruik.

Geen idee waar ik dit moet neerzetten maar goed, mijn vriend kwam aan zitten met KJEN schijnt een nieuw brok te zijn hier in nederland geproduceert. afijn wij het royal canin afbouwen en de pups die brokjes geven . Echter ze heeft wel altijd zoals gewoonlijk haar vlees gehad. Nu dacht mijn vriend slim te zijn en het verse vlees weg te laten omdat ze de brokken tog wel at en de brokken zogenaamd uit vers vlees geperst zijn en gezonder en meer natuurlijke eiwitten en aminozuren zou bevatten. hij dacht dat daardoor de diarree misschien wel weg zou blijven .

Ik had er al een hard hoofd maar goed ik liet hem zijn kleine experimentje proberen, Nu begon baylee gister in een gigantisch aan de diarree te gaan. haar hele houding veranderde en ze begon van elf uur ook te braken . en het bleef niet bij 1 keer maar de hele nacht om het uur. vanaf 5 uur stopte het braken en de diarree. we hadden in de nacht dus toch maar weer het verse vlees er uit gehaald om te laten ontdooien en sochtends aan haar te geven. 7 uur sochtends Terwijl we Goku even in de kamer lieten namen we baylee naar bijkeuken en ze at dus helemaal niks meer . ik dacht naja ze is nog een beetje over stuur ze eet vast wel om 11 uur. Maar ze at dus helemaal niks !

Ik baylee laten zitten en heb haar het moeten laten eten alsof ze een pil moest slikken want uit zichzelf eet ze niet meer. ook de brokken niet en die verstoren duidelijk haar darmflora. Wat moet ik in godsnaam doen om haar weer te laten eten ze MOET echt dat verse vlees eten het is het enige wat haar darmflora in balans houd.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Mijn pup eet niet meer ! " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Mark RozeboomMark Rozeboom

honden foto van Mark Rozeboom

Het is helemaal niet vreemd als een hond verandert van voer, al helemaal niet, als het van vlees naar brok is. Of andersom natuurlijk. Geen wonder dat de darmpjes van streek zijn. Dat heb je eigenlijk al, als je van merk brok verandert....
Dat hij niet eet, is te wijten dat zijn darmen nog aardig van streek zijn. Even wachten, als de hond honger heeft, dan zal die wel gaan eten. Misschien een hulpje erbij: geef de hond 5 noritjes. Dan komen de darmen weer tot rust en ik denk dat dan binnen een paar uur het leed geleden is.

honden foto van Dit account is niet meer in gebruik.

ze heeft altijd op brok en vlees tegelijk gestaan . vlees kreeg ze om haar darmpjes in orde te houden en brok at ze gewoon als ze honger had tussen door. het brok stond er dus gewoon de hele dag en als de bak leeg was vulde ik het bij. ze is dus puur van brok geswitched niet over gegaan van vlees naar brok. ja tot dat mijn vriend besloot om het vlees weg te laten toen ging het mis.

honden foto van Dit account is niet meer in gebruik.

had gisteravond al norit gegeven maar het mogt niet baten

honden page profiel Mark RozeboomMark Rozeboom

honden foto van Mark Rozeboom

Dan nog even wachten. Blijft het aanhouden, toch even DA raadplegen. Misschien heeft ze wat anders onder de leden. Hoover wil ook wel eens even van slag zijn. Haha, deze vakantie (ben al even een weekje weggeweest) heeft hij zich begaaid aan 250 gram roomboter. Nou: je wil niet weten hoe ziek hij zich voelde.. En een paar dagen van slag, natuurlijk.

honden page profiel Desiree & SennaDesiree & Senna

honden foto van Desiree & Senna

Sluit me bij MArk aan. Gewoon even wachten en geen mddeltjes geven.Duurt het je te lang, dan naar DA.
Heb jij zin in vanalles als jij je niet lekker voelt ;-)


Hoop dat je hondje zich snel beter voelt.

honden foto van Dit account is niet meer in gebruik.

oei! ja naja ze heeft sinds 7 uur niet meer gepoept. en ze heeft 1 stuk vlees opgegeten omdat ik haar er toe dwong. voor de rest heeft ze sinds 7 uur liggen slapen .(wat niet gek is ze was de hele nacht wakker ) ben nog wel voor dat ik haar het gaf met der uit geweest , slechts een plasje kwam er uit.

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

Je gaat van een brok vol met graan over naar een brok met minder graan.
Volgens mij zit er in kjens alsnog giga veel graan maar dat weet ik niet zeker ken de brok niet goed.
Een lichaam van een hond moet ontgiften en doe je dit niet op een goede manier dan kan er diaree optreden.
Ik zou even een dag enkel pens geven en dan de brokken aanbieden zonder het vlees.
Als de ontlasting weer goed is kan je het vlees weer toevoegen.
Wat voor vlees geef je?

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

" Heb jij zin in vanalles als jij je niet lekker voelt ;-) "

Hier kan ik me alleen maar bij aansluiten: als jij de hele nacht in de badkamer heb doorgebracht, zittend op de wc én met een emmer onder je kin, dan vind je het vast ook niet echt leuk als je vriend je dwingt om 2 boterhammen te eten.

Gun zijn darmpjes even rust, als ie weer trek krijgt eet ie echt wel, maar ga het er niet met 'geweld' (let op de aanhalingstekens hè ;-)) eten inproppen.

Wacht sowieso niet te lang met naar de dierenarts gaan, het is nog een pup, die drogen wat sneller uit lijkt mij (volwassen hond kan best een keer een dag zonder eten).

En natuurlijk beterschapmet je pupje!

honden foto van Dit account is niet meer in gebruik.

rauwe pens van prins. werkte altijd perfect. toen baylee nog op de royal canin stond heb ik ook wel eens geprobeert het vlees weg te laten . zodra ik dat deed ging het gelijk mis. idemdito bij de pedigree brokken . (ik heb het altijd heel gelijkmatig over laten gaan bij elke brok ) zolang ze vlees kreeg ging het goed en zodra het vlees weggelaten werd ging ze direct aan de dunne.

honden page profiel Desiree & SennaDesiree & Senna

honden foto van Desiree & Senna

" rauwe pens van prins. werkte altijd perfect. toen baylee nog op de royal canin stond heb ik ook wel eens geprobeert het vlees weg te laten . zodra ik dat deed ging het gelijk mis. idemdito bij de pedigree brokken . (ik heb het altijd heel gelijkmatig over laten gaan bij elke brok ) zolang ze vlees kreeg ging het goed en zodra het vlees weggelaten werd ging ze direct aan de dunne. "



Dan geef je eigenlijk toch zelf al het antwoord? ;-).
Zou zelf de brok weglaten. Senna krijgt alleen brokken als we op vakantie gaan. Neem dan wel atijd ook versvlees mee, maar die vriezers op vakantie zijn meestal soooww klein.

Ben eigenlijk wel nieuwsgierig waarom jullie alleen nog brokken willen geven (naast dat dit een experiment was/is :-) )

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

swits niet zo veel, pens is orgaan en laxerend, geef eerst de darmen rust, diraree neemt af, zorg voor voldoende drinken, en als je hond zelf trek heeft, geef dan eten , eerder niet, dwingen heeft geen enkele zin. als dit te lang duurt ga je naar je dierenarts. je hond kan zo uitdrogen door de diaree.

honden foto van Dit account is niet meer in gebruik.

omdat het kleine monster telkens baylee haar vlees probeert weg te jatten . en baylee dat gewoon toestaat. en het is drama om ze in aparte kamer te laten eten want dan begint die kleine te gillen omdat ie niet meer bij haar eten kan komen . ze eten meestal samen uit 1 bak , ook al staan er toch echt twee.

honden foto van Dit account is niet meer in gebruik.

de diarree is gestopt sinds vanmorgen het braken ook . ze eet nu gewoon niks.

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

Ze eet ook niet de pens?
Waarom niet helemaal over op versvlees als ik vragen mag want zowel rc als pedigree is troep eerste klas.
Hussen hebben ook snel last van allergieen en je geeft zelf al aan dat als de vlees wegblijft ze dan last krijgt, dit geeft al aan dat de brokken die je geeft niet zo goed zijn voor je hond.

honden foto van Dit account is niet meer in gebruik.

tsjah zou wel kunnen volledig op vers vlees. maar zit in vers vlees wel alle voedingsstoffen die die twee binnen moeten krijgen ?




Uploaded with ImageShack.us


Zie Goku vind dat het best past ...

honden page profiel Desiree & SennaDesiree & Senna

honden foto van Desiree & Senna

hahaha, moet even lachen omdat ik dat herken. Toen senna een pup was, had ik hier haar oom te logeren. DIe liet ook toe dat senna zijn eten jatte.

Positieve is dat dat eruit te trainen is. Moet eerlijk bekennen dat ik dat niet heb gedaan. MAar de baas van Senna's oom. Die heeft puur door dominantie lichaamstaal en heel simpel nee te zeggen tegen senna haar dat afgeleerd.

Zag er heel simpel uit........ maar mij lukte dat niet ;-).

Misschien proberen dat lieve kleine monster uit de bak te laten eten die jij dan vasthoudt? (op een afstandje van Baylee? ) (probeer even mee te denken :-)

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

In vers vlees zit alles wat ze moeten hebben en zitten juist geen dingen waar ze niks aan hebben en die alleen maar voor problemen kunnen zorgen.
Graan is tandplak probleem nummer 1 die ben je dus al kwijt.
Ontlasting wordt compacter dus minder last van anaalklieren.
Vacht wordt mooier en glanst en stinkt niet.
Ze drinken minder water.
Moeten minder plassen en poepen.
etc etc.

honden page profiel Desiree & SennaDesiree & Senna

honden foto van Desiree & Senna

" de diarree is gestopt sinds vanmorgen het braken ook . ze eet nu gewoon niks. "


Gelukkig dat dat gestopt is. Nu even afwachten en de darmpjes laten rusten. Vertrouw je het straks niet, dan DA raadplegen.

honden foto van Dit account is niet meer in gebruik.

dat de vacht erop vooruit gaat is mij ook wel opgevallen bij baylee. die had toen ze bij ons kwam echt een heel beroerde vacht. maar naja ik kan het proberen of hun allebij op vers vlees zetten werkt.

honden page profiel Desiree & SennaDesiree & Senna

honden foto van Desiree & Senna

" dat de vacht erop vooruit gaat is mij ook wel opgevallen bij baylee. die had toen ze bij ons kwam echt een heel beroerde vacht. maar naja ik kan het proberen of hun allebij op vers vlees zetten werkt. "



Ik zou zeggen: doen!!! :-D

honden foto van Dit account is niet meer in gebruik.

mwuahahaah ik teste even of je trucje werkt baylee ligt toch te maffen. Maar het eten in de andere bak is gewoon veel interessanter ook al is het exact hetzelfde.

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker

honden foto van het Moderatorteam

VERPLAATST naar de juiste rubriek

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

Dat is niet raar hoor hier vinden ze elkaars bak ook heel interesant dus doe automatisch de bak van Joy op de plek van Jackie neerzetten en andersom waardoor ze toch de goede bak krijgt hahaha.

Geef haar wel 1 dag pens met niks anders zodat haar maag ontgift en daarna aan de kvv je zal echt veel verschil zien !

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ik zou ook zeggen doen, vers vlees, als jij zorgt voor een goede kvv, compleet , is er niets mis mee met vers vlees. variatie meer dan genoeg op de markt. dierenwinkel of waar dan ook.

en ga toch proberen dat ze apart eten krijgen, zodat je kan zien wat ze eten, eten uit een bak, dan weet je niet hoeveel ze binnen krijgen.

honden foto van Dit account is niet meer in gebruik.

ik zal dat eens proberen bij de volgende voer beurt.anders krijgt meneer wel een hele dikke buik.

honden page profiel Desiree & SennaDesiree & Senna

honden foto van Desiree & Senna

:-D whahaha, heerlijk die puppenstreken :-D .
MAar als je ze toch hetzelfde gaat geven, dan maakt het toch niet uit uit welke bak ze eten? Behalve dan als de een meer krijgt dan de ander, bedenk ik mij nu. ;-)

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Poes Puk drinkt altijd het water van Mellow.
Schijnbaar is dat lekkerder ofzo, terwijl het toch écht uit dezelfde kraan komt ;-)

Wat ik me wel afvraag: waarom doe je met een pup experimentjes met het eten?
Van teveel wisselen gaan ze juíst aan de racekak.

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

" Ik baylee laten zitten en heb haar het moeten laten eten alsof ze een pil moest slikken want uit zichzelf eet ze niet meer.

"en ze heeft 1 stuk vlees opgegeten omdat ik haar er toe dwong. " "

Ik raad je echt af je hond onder dwang te voederen. Grote kans dat je hond zich niet lekker voelt op de maag/darmen en vanuit zijn natuur het spijsverteringsstelsel even rust geeft of simpelweg zich te naar voelt om te eten. Diaree en overgeven is een aanslag op het lichaam. Bovendien maak je op deze manier eten tot een heel onaagename strijd waar je later meer (eet)problemen door kunt krijgen.

Een dag vasten is niets mis mee, veel honden doen dat. Jij als verantwoordelijke mens moet wel in de gaten houden of een dierenartsbezoek noodzakelijk is en dat je hond (zeker pups!) na zoveel diaree en overgeven voldoende vocht krijgt. Vocht kun je aanvullen door kip te koken en het bouillon aan de hond te geven. Misschien wil je hond in de loop van de dag of morgen zelfs wel wat van de gekookte kip eten.

Even aankijken prima, maar als de klachten aanhouden zeker even naar de DA gaan.

honden foto van Dit account is niet meer in gebruik.

ja naja het was niet mijn idee. om het verse vlees weg te laten . maar van mn vriend hij loopt te zeuren dat het vlees zo duur etc. en dat ie dacht dat deze brok wel eens DE oplossing zou kunnen zijn . maja hij bekijkt het nu maar met zn goedkopere oplossing. ik vind het wel gezegend met dat vlees. als het goed gaat dan maar zo. Hij moet niet zo zeuren hij heeft er zelfs mee ingestemd een twede pup er bij te halen.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Mijn pup eet niet meer ! " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 3 12 3
Volgende forumvraag: honden test
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^