Pup vaak aan diarree, oorzaak voer?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel BastiaanNBastiaanN

honden foto van BastiaanN

Hallo,

Helaas is onze 11 weken oude pup Casper sinds de laatste twee weken redelijk vaak aan de diarree. Het ene moment heeft hij stevige ontlasting en het andere moment is het net water. Nu zijn we bij de dierenarts geweest en deze heeft hem een spuitje gegeven en wat pasta zodat zijn maag en darmen wat rustiger worden.

Hij krijgt al ruim 4 weken brokken van Pro Plan, Puppy Large Breed Atlethic. Verder letten we erg op wat hij eet (het is net een stofzuiger buiten... ;-)) en buiten eet hij vrijwel niks meer behalve blaadjes (die waaien zo leuk langs....).

Waarschijnlijk is er dus een reële kans dat hij niet zo goed reageert op zijn brokken. Maar zou hij er dan al niet gelijk en altijd last van moeten hebben gehad? Verder zitten we er aan te denken om over te stappen op een goede KVV. Onze dierenarts raadde ons dat echter af omdat ze aangaf dat vers vlees erg slecht is voor de tanden en het tandvlees. Deze kreet ben ik nog niet eerder tegengekomen, klopt dit of ligt dit aan het type KVV wat we gaan kiezen?

Ons vriendje is overigens verder wel lekker levendig en goed op gewicht...

Alvast bedankt voor het advies!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Pup vaak aan diarree, oorzaak voer?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel monicamonica 3 doggies

honden foto van monica

Kijk eens hoeveel je hem geeft aan voer, want ook aan een teveel aan voer ( wat puppen lekker opeten) kunnen ze diaree krijgen , dat probleem had ik namelijk in het begin en werd daarop gewezen door mijn fokker. geef desnoods 4 keer per dag of vaker maar kleinere hoeveelheden . bekijk ook hoevaak en met wat je hem beloond want dat kan net teveel zijn voor z'n maag.

honden page profiel gojagoja 3 doggies

honden foto van goja

heeft de da een test gedaan op giardia??
niet om je ongerust te maken, maar om het  uit te sluiten
en tis heel simpel te testen

stel dat dat het is, kan je doen met voer wat je wilt...... dat gaat dan niet helpen
en juist het omschakelen van stevig naar waterdun en weer terug..... geeft even te denken.

honden page profiel SuzetjeSuzetje 3 doggies

honden foto van Suzetje

De meeste dierenartsen zullen jammer genoeg dat advies geven omdat ze nauwelijks ( max 1 dag ) voorlichting krijgen over voeding.

Bij mijn dierenarts zit een assistente die alleen maar een voorstander is van vers vlees en zij is dus ook de gene die ons nu begeleid omdat die van ons ook kvv krijgt.

Honden die op KVV o.i.d. zitten groeien bijvoorbeeld veel geleidelijker. Op brokken maken ze een spurt, stil, spurt, stil etc. Dat hou je natuurlijk met honden die in de groei zijn maar ik merk aan die van ons en zijn broertje dat die van ons wat mooier groeit.

Waarom ga je het niet gewoon proberen?

honden page profiel Nantastic!© Casa di Coontastic Nantastic!© Casa di Coontastic speciaal aangestelde fokker 3 doggies

honden foto van Nantastic!© Casa di Coontastic

Jammer dat er weer een dierenarts is die de waarheid achter vers vlees niet kent.. Jammer genoeg zijn er nog veel dierenartsen die de "slechtere" brokken blijven promoten, het is hun immers zo geleerd en zich er eens goed in verdiepen hebben ze niet zo een zin in lijkt het. Ik zeg nu wel geleerd, maar laat nog even duidelijk zijn dat een dierenarts tijdens de studie bijna niks te leren krijgt over de voeding.

Granen is iets wat bij honden juist vaak voor tandplak zorgt, dit heeft dus niks met vlees te maken. Daarom raden mensen die veel van voeding weten zoals dierenarts Tannetje Koning vers vlees aan of brokken zonder granen. 

Als je jouw hond een goede kvv geeft, soms kippennekken/eedennekken of andere dingen om te knagen zal dit juist alleen maar beter voor het gebit zijn.

Niet alleen voor het gebit trouwens, uiteraard heeft vers vlees veel meer voordelen, ook voor een opgroeiende hond.

Heeft je dierenarts de ontlasting wel nagekeken, niet zomaar medicatie gegeven hoop ik? Dus dat er ook gekeken is naar Giardia bijvoorbeeld?

honden page profiel KitaKita 3 doggies

honden foto van Kita

de kans is heel groot dat je hond niet tegen al die granen kan die in de brokken zitten. En dan heb ik het nog niet over de overige troep. Over stappen op KVV zou voor je hond geweldig zijn, groeit hij mooi geleidelijk, krijgt een mooie spier opbouw, weinig kans dat hij een allergie gaat ontwikkelen, want nu met de brokken en de slechte ontlasting is een teken dat de darmen het niet kunnen verwerken en dus ook niet optimale weerstand kunnen opbouwen, resultaat van een lage weerstand klachten. Dat verhaal van je dierenarts is larie koek, deze arts heeft geen verstand van voeding. Op zich logisch het is een arts en geen dietist. Ik heb hier 3 volwassen honden van 8, 6 en 5 jaar oud en hebben allemaal hagel witte tanden, nog nooit een dierenarts gezien en eten allemaal KVV en BARF.

honden page profiel BastiaanNBastiaanN

honden foto van BastiaanN

" Kijk eens hoeveel je hem geeft aan voer, want ook aan een teveel aan voer ( wat puppen lekker opeten) kunnen ze diaree krijgen , dat probleem had ik namelijk in het begin en werd daarop gewezen door mijn fokker. geef desnoods 4 keer per dag of vaker maar kleinere hoeveelheden . bekijk ook hoevaak en met wat je hem beloond want dat kan net teveel zijn voor z'n maag. "


Dit is een hele goeie! Een tijdje terug begon Casper 's morgens gal te spugen. In reactie daarop geven we hem 4 keer per dag eten i.p.v. 3 keer per dag maar hebben we daarbij verzuimt om de dosering van de andere 3 maaltijden naar beneden bij te stellen. Daarnaast belonen we hem ook regelmatig met brokjes omdat hij daar een moord voor doet.. :-)

honden page profiel BastiaanNBastiaanN

honden foto van BastiaanN

" heeft de da een test gedaan op giardia??
"

Nee, we zijn een week geleden bij de Dierenarts geweest en toen gaf ze aan dat we het nog even aan moesten kijken omdat hij net een week daarvoor ingeënt is (en neusdruppels voor kennelhoest), kon dus nog een reactie zijn van de entingen.

Vandaag hebben we dus eigenlijk na de gebruikelijke testjes de medicijnen meegekregen.

honden page profiel BastiaanNBastiaanN

honden foto van BastiaanN

" de kans is heel groot dat je hond niet tegen al die granen kan die in de brokken zitten. En dan heb ik het nog niet over de overige troep. Over stappen op KVV zou voor je hond geweldig zijn, groeit hij mooi geleidelijk, krijgt een mooie spier opbouw, weinig kans dat hij een allergie gaat ontwikkelen, want nu met de brokken en de slechte ontlasting is een teken dat de darmen het niet kunnen verwerken en dus ook niet optimale weerstand kunnen opbouwen, resultaat van een lage weerstand klachten. Dat verhaal van je dierenarts is larie koek, deze arts heeft geen verstand van voeding. Op zich logisch het is een arts en geen dietist. Ik heb hier 3 volwassen honden van 8, 6 en 5 jaar oud en hebben allemaal hagel witte tanden, nog nooit een dierenarts gezien en eten allemaal KVV en BARF. "

We willen ook graag over op KVV maar worden een beetje overspoelt met informatie over dit onderwerp. Binnenkort gaan we het bestellen, zodra we weten welke KVV de beste is.

honden page profiel Rita  Cosmo†, Duke†,  Digger, Bayco, Nanu en DokyoRita Cosmo†, Duke†, Digger, Bayco, Nanu en Dokyo 3 doggies

honden foto van Rita  Cosmo†, Duke†,  Digger, Bayco, Nanu en Dokyo

Ik denk dat jou pup ook onderweg nog meer stiekum pikt dan jij denkt.Puppen zijn er een kei in om zonder dat je het merkt iets naar binnen te werken, hoe goed je ook denkt op te letten.
Is heel normaal hoor, ik heb wel eens dan moet ik uitkijken voor het oversteken en dan ben ik dus even afgeleid en bingo denkt de hond, hihihi!'
Het gaat vanzelf over, jij voert een goede brok, maar voer er niet teveel van en als hij trainings lekkers onderweg krijgt, geef hem dan iets minder brokken van Proplan.
Kan jou verzekeren ik ben met Nanu en twee jaar terug met Bayco beiden Oud Duitse herders door de zelfde fase gegaan :-D

honden page profiel gojagoja 3 doggies

honden foto van goja

wat ik raar vond, is dat je schreef dat het zo wisselt, van vast naar slecht, en dat gaf mij gewoon even te denken, we hebben zelf met onze hond te maken gehad met giardia, en je 1e, 2e en 3e idee is dat het de voeding is (en die is ook bij giarda heel belangrijk) maar toen bleek het wel degelijk giardia te zijn. ook da's denken er lang niet gelijk aan om het even te testen.

en giardia is overal en dus een pup kan het zomaar ergens buiten meepikken

hoewel ik ook erg voor versvoeren ben, zou ik zelf toch even een snaptest op zijn ontlasting laten doen, effe van 3 daagjes iets bewaren (heeeeeerlijk klusje) en laten testen, ff bij de da navragen of er snaptesten beschikbaar zijn.

is het dat niet, weet je dat je het in het voer moet zoeken ':-)

honden page profiel Kyra *Shadow* AngelKyra *Shadow* Angel 3 doggies

honden foto van Kyra *Shadow* Angel

Onze pup raakt aan de diarree zodra ze iets nieuws te eten krijgt, dat hoeven maar een paar snoepjes te zijn, als ze teveel krijgt van hetzelfde raakt ze ook aan de diarree, ook bij een ontwormingskuur of wat dan ook..

honden page profiel Alexandra & MikeyAlexandra & Mikey 3 doggies

honden foto van Alexandra & Mikey

Onze pup had dit als ze te veel te eten kreeg.
Als het namelijk net te veel is dan wordt het niet meer verteert maar komt het gelijk weer naar buiten.
Misschien kun je proberen even een week iets te minderen (klein beetje, natuurlijk niet gelijk te veel minderen) met voer om te kijken of dit misschien helpt?

Toen we overstapten - ineens- op kvv raakte ze ook weer aan de diaree. Toen zijn we weer terug naar brok gegaan en langzaam over op kvv. Dit ging heel goed. Nu met kvv is haar ontlasting veel beter. (minder/steviger/stinkt ook veel minder ;-) )

Gr. Alexandra

honden page profiel BastiaanNBastiaanN

honden foto van BastiaanN

Wij willen toch overstappen naar KVV. Echter snap ik nog niet helemaal hoe dat werkt. Hier zit bijvoorbeeld een verkooppunt om de hoek dat o.a. Tammenga verkoopt. Stel ik neem een vleesmix compleet van Tammenga en geef dat elke dag. Dan moet ik daar toch nog groente aan toevoegen??

honden page profiel PasQPasQ 3 doggies

honden foto van PasQ

Wij voeren oa ook Tammenga, en je hoeft in principe niets van groente bij te voeren als je goed afwisselt. Hier krijgen ze paard, lam, rund, geit en pens van Tamminga, verder nog wat van Kiezenbrink zoals zalm of vette vis mix, eend, fazant, kip. De compleet versie is zeker goed, maar meestal wat duurder. Als je verschillende diersoorten afwisselt is dit ook goed.
Wij voeren alleen af en toe wat fruit en heel soms een stukkie groente voor de smaak bij. Hebben zelf net een pup die ook op brokken zat bij de fokker, gaan we meteen vervangen voor vlees, echt vele malen beter. Onthoud wel dat dit in het begin ook wat dunne of andere ontlasting kan geven omdat de maag hier weer aan moet wennen. Succes ermee!

honden page profiel Marjolijn en JessieMarjolijn en Jessie

honden foto van Marjolijn en Jessie

Ik heb een pup van nu 4 maanden, ook zij heeft regelmatig wat dunne ontlasting.Dierenarts raadde me aan om een kuurtje te geven tegen giardia, is kuur van 3 dagen.
Omdat ze net geënt was ga ik er volgende week mee beginnen.
Succes ermee!

honden page profiel Helene en TyborHelene en Tybor 2 doggies

honden foto van Helene en Tybor

" Wij willen toch overstappen naar KVV. Echter snap ik nog niet helemaal hoe dat werkt. Hier zit bijvoorbeeld een verkooppunt om de hoek dat o.a. Tammenga verkoopt. Stel ik neem een vleesmix compleet van Tammenga en geef dat elke dag. Dan moet ik daar toch nog groente aan toevoegen?? "
Als je KVV compleet koopt hoef je er niets aan toe te voegen.

honden page profiel Lisah en WodanLisah en Wodan 3 doggies

honden foto van Lisah en Wodan

" Ik heb een pup van nu 4 maanden, ook zij heeft regelmatig wat dunne ontlasting.Dierenarts raden me aan om een kuurtje te geven tegen giardia, is kuur van 3 dagen.
Omdat ze net geënt was ga ik er volgende week mee beginnen.
Succes ermee! "


Waarom gelijk kuren? En niet eerst testen? De kuur heeft een beste impact op de darmen (ook de goede bacteriën)

En opzich is KVV niet slecht voor het gebit, zolang je er maar wat te kluiven bij geeft. Kvv heelt namelijk niet tandplak weg, wat brokken wel doen. Dit kun je voorkomen door de hond kluifwerk erbij te geven

honden page profiel monicamonica 3 doggies

honden foto van monica

" Ik heb een pup van nu 4 maanden, ook zij heeft regelmatig wat dunne ontlasting.Dierenarts raden me aan om een kuurtje te geven tegen giardia, is kuur van 3 dagen.
Omdat ze net geënt was ga ik er volgende week mee beginnen.
Succes ermee! "


Ik zou niet meteen een kuurtje geven zonder testen het is 3 dagen rommel/vergif en als de hond geen giardia heeft dan is het nutteloos

honden page profiel RianneRianne 3 doggies

honden foto van Rianne

Kyra eet brokken heeft goeie ontlasting en ik geef haar kauwbotten en sávonds krijgt ze een dentastix en ze heeft spierwitte tanden en ze is al bijna 5 jaar.

honden page profiel Rita  Cosmo†, Duke†,  Digger, Bayco, Nanu en DokyoRita Cosmo†, Duke†, Digger, Bayco, Nanu en Dokyo 3 doggies

honden foto van Rita  Cosmo†, Duke†,  Digger, Bayco, Nanu en Dokyo

" Ik heb een pup van nu 4 maanden, ook zij heeft regelmatig wat dunne ontlasting.Dierenarts raden me aan om een kuurtje te geven tegen giardia, is kuur van 3 dagen.
Omdat ze net geënt was ga ik er volgende week mee beginnen.
Succes ermee! "


Eerst een diagnose laten stellen na aanleiding van onderzoek.
Niet zomaar preventief een kuurtje geven hoor!

Een pup is gevoelig op maag en darmen, moet aan veel dingen wennen dus is het niet zo vreemd als de ontlasting eens wat dunner is!
Let goed op, dat er tijdens het uitlaten niets naar binnen geschoven wordt, want meestal ligt daar de oorzaak.
Of takjes of blaadjes uit je eigen tuin. Voor een pup hap slik weg!

honden page profiel Marjolijn en JessieMarjolijn en Jessie

honden foto van Marjolijn en Jessie

"

Eerst een diagnose laten stellen na aanleiding van onderzoek.
Niet zomaar preventief een kuurtje geven hoor!

Een pup is gevoelig op maag en darmen, moet aan veel dingen wennen dus is het niet zo vreemd als de ontlasting eens wat dunner is!
Let goed op, dat er tijdens het uitlaten niets naar binnen geschoven wordt, want meestal ligt daar de oorzaak.
Of takjes of blaadjes uit je eigen tuin. Voor een pup hap slik weg! "


Eh, ik had het inmiddels begrepen;-).
Mijn dierenarts denkt hier anders over, vertelde dat het absoluut geen kwaad kon.
Ik kon het vergelijken met een wormkuur.
Ben inmiddels zelf ook even gaan lezen en wil idd dat ze eerst getest word, anders ben ik straks nog verder van huis.

honden foto van Rita  Cosmo†, Duke†,  Digger, Bayco, Nanu en Dokyo

"

Eh, ik had het inmiddels begrepen;-).
Mijn dierenarts denkt hier anders over, vertelde dat het absoluut geen kwaad kon.
Ik kon het vergelijken met een wormkuur.
Ben inmiddels zelf ook even gaan lezen en wil idd dat ze eerst getest word, anders ben ik straks nog verder van huis. "
;-)
Helaas, als je niet beter weet, wordt je nog door veel DA's uitgebuit!
Maar gelukkig hebben wij HP en google, daar worden wij allen wijzer van ;-)

honden page profiel gojagoja

honden foto van goja

"

Eh, ik had het inmiddels begrepen;-).
Mijn dierenarts denkt hier anders over, vertelde dat het absoluut geen kwaad kon.
Ik kon het vergelijken met een wormkuur.
Ben inmiddels zelf ook even gaan lezen en wil idd dat ze eerst getest word, anders ben ik straks nog verder van huis. "

en als de hond giardia heeft, is een 3 dagen kuurtje vrijwel nooit genoeg
helaas is giardia wel wijdverspreidt maar er zijn nog genoeg da's die niet weten waar ze mee te maken hebben, tis een akelig parasietje

en niet doen hoor, zomaar pillen, eerst onderzoek op wormen (en giardia, als daar aanleiding voor is) en dan pas een kuur als dat nodig is.

honden page profiel kikikiki

honden foto van kiki

hoi ... bastiaan ge kunt ook u hond de brokken geven van de aldi daar zit wat rijst in en dat stop ook de diare , die geven wij ook aan de onze 2xper week .;-)

honden page profiel jessicajessica 3 doggies

honden foto van jessica

Udjan had hier als pup ook veel last van, vooral bij langere wandelingen. De eerste keer poepte hij goed, maar daarna werd het steeds dunner en dunner. Testen wezen niets uit en inmiddels was hij op de leeftijd om over te gaan naar junior voer. Hij kreeg vanuit de fokker Royal Canin large breed puppy, zo zijn we ook over gestapt op de junior uitvoering hiervan. De diarree bleef en wij dachten toen dat het kwam omdat hij zich misschien te druk maakte tijdens de wandelingen. Uiteindelijk bleek hij bij de maandelijkse gewichtscontrole bij de dierenarts 3kg te zijn afgevallen in plaats van te zijn aangekomen. Hij was al aan de magere kant, dus we moesten actie gaan ondernemen. Van alles geprobeert, eerst kvv, maar hier werd het helaas erger van. Vervolgens over gestapt op de brok van marcus muller, geperst dus misschien zou het helpen, maar ook niet. Toen raadde de fokker mij aan om eens Cavom te proberen. Zij had hier goede resultaten mee met haar honden, ook als ze na een dracht wat aan moesten komen, dus dit hebben we toen geprobeerd en dit ging direct helemaal super! Geen diarree meer, maar mooie harde, kleine drolletjes. Ook hadden we het idee dat hij wat aan begon te komen, dus hebben we hem weer laten wegen. Hier schrokken we ook wel weer van, want hij bleek in één maand, 9 kg te zijn aangekomen! Hij kon het hebben hoor, want hij was nog steeds behoorlijk slank.

Nu krijgt hij nog steeds Cavom en ik ben zeer tevreden. Inmiddels is hij keurig op gewicht en zijn vacht glanst als een spiegel. Mensen vragen vaak of ik er olijf olie op smeer :-D .

honden page profiel Marian-IvyMarian-Ivy

honden foto van Marian-Ivy

We hebben hier met Ivy precies hetzelfde gehad en ook in de zelfde periode ongeveer. Konden ook niet echt de vinger erop leggen hoe en wat. Ook ene moment goed en dan weer dun..... Nu sinds een week lijkt het echt goed te gaan. Darmen lijken nu goed gewend aan de brok.

honden page profiel kikikiki

honden foto van kiki

hoi......terperlientje hoe kan een hond op een week van zijne diare afkomen lag het aan water of zijn brokken de onze heeft afentoe ook wat diare in het beging is het vaste maar op het einde is het wat dunner , ik denk het water te koud of andere brokken , wij raden ook maar he en vragen veel aan iedereen .

honden page profiel Marian-IvyMarian-Ivy 3 doggies

honden foto van Marian-Ivy

Hier leken gewoon vooral de darmen snel van slag van haar voer. Zijn ook nadat ze hier thuis kwam overgestapt op ander voer wat eerst al helemaal niet goed lek te vallen. Dus nog ander voer met overschakeling ertussen en nu na een paar weken lijken haar darmen er rustiger op en is de ontlasting eindelijk altijd stevig

honden page profiel PasQPasQ 3 doggies

honden foto van PasQ

Geef het de tijd, onze pup krijgt sinds 3 dagen vers vlees en het is ook wisselend. Wij voeren op het oog (wel met 5% van het lichaamsgewicht in gedachten), ze krijgen niet gauw teveel. En inderdaad op letten wat ze buiten allemaal vinden en opeten, ik hala regelmatig blaadjes en takjes uit dr bekkie....

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Pup vaak aan diarree, oorzaak voer?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^