allergie ?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel elsels

honden foto van els

Hallo ik heb een vraagje over mijn franse bulldog, sinds circa een ruim jaar tobt mijn hond met jeuk, een sterk ruikende huid, kale plekjes met name op haar rug en flanken, rode plekjes met name onder de buik en tussen de achterpoten.
jeuk tussen de huidplooien van de neus, en soms tussen de tenen.
ze is alle keren behandeld en dit helpt allemaal maar tijdelijk, ze is behandeld met antibiotica ,steroid injecties, zink tabletten, prednison, ze is behandeld met speciale shampoo van de dierearts, ze krijgt speciale vitamine olie, ze is behandeld voor mijten, voor vlooien en teken, in het begin bleef de allergie zeker 1 1/2 maand weg, maar nu komt het al na 2 weken terug, en het is zo verdrietig haar zo te zien, ze heeft minder zin in alle dingen.
Nu heeft mijn dierenarts voorgesteld haar voorlopig op een proteinearm dieet te zetten, ze krijgt nu  gekookte rijst gekookt met een kippepoot voor de smaak met stukjes wortel, ze krijgt niet de kip, ik moet zeggen dat ze het elke keer lekker opeet.
Ik heb niet de indruk dat ze beter wordt, ze krijgt alleen rijst met wortel en haar zink en vitamine olie,
het lijkt wel of het alleen maar erger wordt, hiervoor at ze brokken en vers vlees van kip of rund.
Misschien zijn er mensen die ook ervaring hebben met een soort zelfde probleem bij hun hond.
Ik ga zowiezo dinsdag terug naar de dierenarts die afspraak staat al.
Ik denk dat ik hem maar vraag om een bloedtest voor allergie ofzo.
Ik wil graag dat mijn hond weer vrolijk is en lekker kan rollebollen in het gras, en achter de kippen aanjagen dan is ze in haar element.
Als iemand een tip heeft of ook zo iets aan de hand heeft gehad, graag hoor ik ook een andere mening.
alvast bedankt.
els

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "allergie ?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Luca & de poezels ^_^Luca & de poezels ^_^

honden foto van Luca & de poezels ^_^

Toen wij in het begin onze Engelse Bulldog brokken gaven zag hij in zijn plooien ook rood (uitslag) en overal boebels. Zijn vacht was ook heel dof.  Sinds hij vers vlees krijgt heb ik een hele andere hond in huis.

Misschien ook eens proberen? Want rijst is niet zo goed voor een hond.

honden page profiel Chantal » Jessy «Chantal » Jessy «

honden foto van Chantal » Jessy «

Is voedselallergie al uitgesloten?

Daarvoor zou je het beste een eliminatie dieet kunnen doen. Dat houd in dat je vers vlees van 1 diersoort geeft die de hond nog niet eerder gehad heeft en dat 6 tot 8 weken lang. 
Daarnaast geef je niks anders, dus geen rijst en geen koekjes en ook geen olien en supplementen. 

De meest voorkomende voedselallergien zijn granen, kip en rund.

Je zou kunnen beginnen met konijn daarvan is ook kvv te krijgen en geeft vrijwel nooit allergische reacties. Konijn kvv is te krijgen van Tinlo (alleen konijn) All Animal (alleen konijn) Haaksbarf (konijn en groentes) en Alaska (konijn en groentes)

Dat moet je wel echt 6 weken vol houden en ook echt niks anders dan konijn geven!!!
Je kan ook voor een ander diersoort kiezen als hij dat maar nooit eerder gehad heeft.

honden page profiel KitaKita

honden foto van Kita

heel vervelend jeuk, echter is het zo dat dez vorm van allergie 9 van de 10 keer komt door voeding. Je zegt brokken te hebben gevoerd, brokken staan op nummer 1 van allergie veroorzakers, dit komt door de tarwe, granen en andere stoffen die er in zitten. een hond is gemaakt om dierlijke eiwitten en vetten te verteren het is een canivoor. Stap 1 is dus ga over op versvlees Dan 1 diersoort gaan voeren bijv konijn of paard, niks anders ernaast doe dit 6 weken en kijk of je verbetering ziet,zo ja introduceer dan een nieuw smaak doe dit ook voor 4 weken. Er mag dus niks in de voeding zitten aan graan,tarwe enz maar ook niet een ander diersoort. Waarschuwing je dierenarts heeft heel weinig verstand van voeding dus daar schiet je niks mee op.

honden page profiel Sandra, Midas en RoosjeSandra, Midas en Roosje

honden foto van Sandra, Midas en Roosje

Tsja Els, een allergie is een zeer lastig geval. Ik weet er alles van want ben jaren bezig geweest voor dat ik wist waar Midas allemaal allergisch voor is. Ik weet niet hoe lang je nu bezig bent met het dieet maar dit heeft ca. 6 weken nodig voor je verbetering ziet. Je mag hem dan ook niks anders geven. Ik ben er zo achter gekomen dat Midas een allergie voor gluten en dierlijke eiwitten ( behalve vis) heeft.Door dit niet meer te geven ging het veel beter maar was het nog niet over. Door iedere keer goed na te denken als hij weer meer jeuk had kwam ik er achter dat hij ook allergisch is voor o.a schoonmaak middelen, waspoeder etc. Soms kun je deze contacten niet voor komen en als hij dan last heeft van jeuk smeer ik de plekjes in met Cardiflor creme van VSM. Dit werkt echt binnen een paar seconden. Hoop dat je er snel achter komt en wens je veel sterkte. Groetjes Sandra

honden page profiel elsels

honden foto van els

hoi kristina, bedankt voor de tip, ze krijgt normaal maar heel soms rijst normaal, maar nu krijgt ze dit op advies van de dierenarts, om volgende week met 1 soort nieuwe voeding te kunnen beginnen, want hij denkt ook in de richting van een voedsel allergie.
over rijst zijn de meningen verdeeld, maar al mijn honden krijgen af en toe rijst met vers vlees en dat vinden ze heerlijk.

wat voor vlees geef je je hond en hoeveel x per dag ?

honden page profiel Luca & de poezels ^_^Luca & de poezels ^_^

honden foto van Luca & de poezels ^_^

" hoi kristina, bedankt voor de tip, ze krijgt normaal maar heel soms rijst normaal, maar nu krijgt ze dit op advies van de dierenarts, om volgende week met 1 soort nieuwe voeding te kunnen beginnen, want hij denkt ook in de richting van een voedsel allergie.
over rijst zijn de meningen verdeeld, maar al mijn honden krijgen af en toe rijst met vers vlees en dat vinden ze heerlijk.

wat voor vlees geef je je hond en hoeveel x per dag ? "

Ik vind persoonlijk dat dierenartsen nooit een goed advies ivm voeding geven. De onze had ook een allergie aan iets toen hij klein was. We veranderden maar van brok naar brok. Want eerst kreeg Luca Royal Canin Engelse Bulldog puppy. Dit kreeg hij reeds bij de fokker. Dat hielp niet dus de DA zei probeer eens Hills... En dan nog eens wisselen en nog eens... Pff allemaal niet zo goed.

Ik was dit zo beu dat m'n pupje zo een last had van zijn buikje / darmen dat ik zelf op zoek ben gegaan. Ik maar zoeken op het internet en toen kwam ik een verdeelpunt tegen van vers vlees. Ik ben dan naar Avado in Schoten gegaan en Elke heeft me er een hele hoop uitleg gegeven. Ik heb toen een combi doos meegenomen van Tinlo en ik had na een week een hele andere pup in huis !

Momenteel krijgt Luca nog steeds Tinlo. Ik geef hem in de ochtend en in de avond zijn eten. Per maaltijd krijgt hij 1/3 van een worst. Het zijn worsten van 1 kg, dus ongeveer 333 gr per maaltijd. Hij krijgt verschillende soorten : kip, eend, paard, hert, natuurlijk. Verder krijgt hij ook nog apart visjes omdat ik de makreel van Tinlo te pappig vind :-)

honden page profiel Ria Macho JamieRia Macho Jamiegoedgekeurde fokker

honden foto van Ria Macho Jamie

Ik heb mijn honden laten testen bij www.natuurlijkinbalans.nl 
die van mijn waren allergies voor granen,  geen rijst en mais,  en gevogelte.
Ik kreeg ook advies wat je er evt aan kon doen en welk voedsel te gebruiken.

honden page profiel dogfrienddogfriend

honden foto van dogfriend

90% te wijten voeding,kvv is vaak echt de oplossing ;-) kip rijst=graan kan een hond dan vaak juist niet tegen....

honden page profiel KatooKatoo

honden foto van Katoo

kijk eens op www.voerwijzer.com daar staat veel info op over voeding.

Inderdaad graan (daar valt rijst ook onder) is de grootste boosdoener van allergieen bij honden. Graan heeft een hond totaal niet nodig, is juist erg slecht voor een hond, en juist zitten brokken bomvol met graan!!! (en dus ook de commerciele merken)

Er bestaan wel graanvrije brokken maar die zijn helaas niet in dierenwinkels te verkrijgen (te stom voor woorden) Deze kun je wel bestellen via internet: Wolfsblut, Acana, Taste of the Wild en Orijen.

Nog beter is vers vlees..Heb zelf een engelse bull en sinds ik overgegaan ben op vers vlees zie ik wel degelijk verschil. Hij poept veel minder, vacht word zachter, hij vind het heerlijk, en het heeft zoveel voordelen...het is gewoon veel gezonder.

Het is zo met KVV (kant en klaar vers vlees) dat daar ook kwaliteit verschil inzit. (sommige merken bevatten nog steeds een beetje graan, en die moet jij dus absoluut niet nemen) Kwalitatieve merken in mijn optiek zijn: Haaksbarf, Tammenga, Tinlo, All Animal, Alaska. Het is een regel om minimaal 4 diersoorten in drie weken te voeren. Dan krijgt je hondje alles binnen wat hij/zij nodig heeft.

Ik zou als ik jou was brokken aan de kant, nooit meer rijst geven, en rauw vlees (kvv) gaan geven. Zie ook voor info op www.voerwijzer.com.

Ook zal ik als ik jou was niet meer ontwormen, maar poep na laten kijken of er eventueel wormen inzitten (2 x per jaar) En dan alleen ontwormen als er wormen inzitten. www.wormbestrijding.nl Deze ontwormingstabletten ( is chemie troep) is namelijk erg slecht, en kan ook weer allergische reacties veroorzaken. Dit geld ook voor vlooienpipetjes.. niet geven!!!! Kan ook weer allergische reacties veroorzaken, vooral al bij gevoelige honden..
Verder geen koekjes geven met graan, maar gewoon gedroogde pensstaafjes, gedroogde rundoor, wat allemaal 100% natuurlijk is...En zelf stoppen met RIJST geven, en niet zomaar aannemen wat dierenarts over voeding zegt, veel dierenartsen zijn niet gespecialiseerd in voeding, en raden juist de commerciele brok aan omdat ze daar zelf dan ook weer geld mee verdienen (hebben contract met commerciele merk) en natuurlijk hondjes met veel klachten is ook weer geld voor dierenarts KASSA!

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Misschien tijd om naar een specialist te gaan.

honden page profiel Els en FayaEls en Faya

honden foto van Els en Faya

Dit lijkt op was onze hond ook heeft: allergie met een sterk ruikende huid en vette vacht. Hoewel je natuurlijk nooit honden met elkaar mag vergelijken. Onze border is 6 jaar en heeft vaak last van haar oren: allergie volgens de dierenarts. Speciale brokken, rundvleeseiwitarm, zonder kip, zonder graan, vers vlees, we hebben alles geprobeerd. We geven nu Prins brokken voor een gevoelige huid. Voor wat betreft de vettige vacht gebruiken we een speciale shampoo voor seboreu (dit komt door talgkliertjes die veel talg/vet afgeven). Als ze wondjes krijgt, soppen we dit een paar keer per dag met soda. We liepen al een maand bij de DA voor de open wonden maar na verschillende smeersels werd het alleen maar erger. De DA zei dat het vel binnenuit openging.
We kregen toen van een Chinese kruidendokter het advies om onze hond 3x per dag af te sponsen met sodawater, overigens hebben we van deze "dokter" geen medicijnen gekregen, hij vertelde ons dat onze hond zeer ziek was.
Binnen een week waren alle wonden dicht, dit waren overigens best grote plekken. Onze hond was weer als nieuw.
Ze blijft aan haar oortjes krabben, maar wij zijn nog steeds niet overtuigd dat ze een allergie heeft voor voedsel, omdat we eigenlijk alles op voedselgebied hebben geprobeerd, ook geiten en paardenvlees.
Hoop dat je iets uit dit verhaal kunt gebruiken.... Sterkte!

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Een allergie is niet persee een voedselallergie. Wel dient een voedselallergie uitgesloten te worden voor er aan andere dingen gedacht kan/mag worden. Atopie is bv een diagnose die per exclusionam gesteld wordt, pas als al het andere uitgesloten is, kan je van atopie spreken.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "allergie ?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Iemand DogWhisperer hier?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^