Iemand DogWhisperer hier?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Binky & baasje Binky & baasje

honden foto van Binky & baasje

Hallo allemaal,

Laat ik me eerst even voorstellen. Ik ben Cindy, trotse eigenaar van een maltezerpuppie van 10 weken.
Hij heet Binky!

Volgende week dinsdag begin ik met puppycursus. In eerste instantie vond ik dat niet nodig.
Binky luistert heel goed, kan al veelcommando's.
Alleen.nu doen zich drie problemen voor. En ik wil daar eigenlijk wel mee aan het werk gaan nu.

Binky wil niet meelopen aan de lijn. We lokken hem met snoepjes, dan komt hij wel, maar hij gaat gelijk weer trekken richting huis. Hoe ga ik hem.meekrijgen als lokken niet werkt?
Als we dan uiteindelijk wel vooruitkomen, wat op onbekend terrein prima werkt, voelt hij dat we weer richting huis gaan en dan is hij niet meer te houden. Hij trekt vreselijk. Met stilstaan als hij trekt, kilt hij zichzelf bijna. Hij gaat janken, blaffen en blijft trekken.. Ook in tegenovergestelde richting lopen geeft hetzelfde effect als van huis weglopen; meneer loopt niet mee. Hoe kan ik het op een andere effectieve manier aabpakken?
En hij bijt. Ook al wil je hem.gewoon aanhalen, hij bijt. En laat niet zomaar los. Ik weet dat ze onderzoeken met hun tandjes, maar dit is niet leuk meer soms. ook met spelen bijt hij'perongeluk'. Dat negeer ik omdat het een ongeluk is. Hoe ga ik voorkomend at hij dit blijft doen?
En ik heb af en toe het idee dat hij zih verveelt. Dan sloopt ie zn mand grommend en knorrend en af en toe heeft hij zo vreselijk veel energie dat je gewoon helenaal moe van hem.wordt.

Ik hoop dat jullie me kunnen helpen met tips!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Iemand DogWhisperer hier?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Melissa Melissa

honden foto van Melissa

Ik heb met mijn pup altijd overdreven vrolijk gedaan als hij stil ging zitten omdat hij niet meer verder wilde lopen, helemaal gek doen en roepen en dan kwam hij altijd, hij liep even mee en meestal ging ie wel weer eens zitten maar dit duurde allemaal niet lang! Toch zou ik als hij jou naar huis trekt ergens lekker gaan zitten en hem even rustig laten worden, anders blijft ie het misschien doen ook als hij straks groot is. Desnoods via een andere weg naar je huis? Neem anders wat leuks mee, een speeltje van hem. Mijn puppie wilde eerst nooit naar buiten, toen heb ik hem wel duidelijk leren maken dat buiten heel erg leuk was en daar gespeeld werd hihi, toen wilde hij alleen maar naar buiten. Doe vooral lekker rustig aan, hij is nog jong en je gaat op cursus dan zal het allemaal ook wel een heel stuk verbeteren.

Met het bijten kan ik je niet zo goed verder helpen, vind het lastig om zo'n situatie in te schatten als ik er zelf niet bij ben :-)

Nog gefeliciteerd met je aankoop en heel veel plezier en succes!

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker

honden foto van C

Ik raad je aan om toch op cursus te gaan met je pup. Er kan mee gekeken worden naar wat je puppy nu eigenlijk wilt zeggen en jouw reactie hier op, allemaal heel leerzaam. Kijk ook eens rond in de Encyclopedie van Hondenpage, daar vind je ook veel interessante artikelen; KLIK

honden page profiel Sem en yinzSem en yinz

honden foto van Sem en yinz

Knap dat een pup van 10 weken veel commando's kan.

honden page profiel Claire & Tess & BonnyClaire & Tess & Bonnygoedgekeurde fokker

honden foto van Claire & Tess & Bonny

hmmmm.. een pup die met 10 weken al heel veel commando's kent... dan vrees ik dat je te voortvarend te werk bent gegaan en dat je pup volledig overprikkeld is... de commando's zou ik echt nog een paar weken niet meer doen... laat je pup gewoon lekker baby zijn... speel met hem, maar overvraag hem op geen enkele manier.
Qua het niet willen lopen... dat is heel normaal gedrag voor een zo jonge pup... het is namelijk eng! Liever blijft hij veilig in het nest.... forceer dus niets... een paar minuten rustig snuffelen bij je eigen voordeur is ook prima.

Ik wil je echt adviseren om heftig gas terug te nemen... 1 uur wakker is 2 uur slaap, en wandelingetjes ... laat hem het tempo zetten... en vooral niet langer dan 10 minuten.... breng de rust weer terug....

sterkte ermee!

honden page profiel Landseer ectLandseer ect

honden foto van Landseer ect

Puppyles..
En een pup van 10!! weken, gewoon effe laten wennen, daar moet je helemaal niks mee , buiten het zindelijk maken.
Hou het rustig, en relaxt...je hondje komt net op de wereld kijken..

honden page profiel De mannenDe mannen

honden foto van De mannen

Ik zou zeggen rust in de tent!

Ga lekker dinsdag naar puppycursus daar krijg je enorm veel informatie en tips.

Even over het meelopen, je pup is 10 weken en moet de grote buitenwereld nog ontdekken en jeemig wat is dat spannend al die mensen, auto's fietsers, kinderen enz....... je pup moet dit allemaal verwerken dat is waarschijnlijk de rede waarom hij niet wil lopen.
Til h'm desnoods even op in 't begin tot waar je h'm wil laten plassen en hou het rustig allemaal.

Het bijten, kan overprikkelijng zijn als pups moe zijn gaan ze lopen klieren en ook bijten zet h'm gewoon rustig in de bench kluifje erbij wedden dat hij binnen 10 minuten vertrokken is naar dromenland.

Verveeld lijkt me sterk denk echt dat je al teveel met je pup doet waardoor hij van gekkigheid niet weet wat hij moet doen, het wordt hier al aan gegeven 1 uur wakker is 2 verplichte rust probeer deze richtlijn een beetje aan te houden en je zult merken dat je pup veel relaxter is.

Daarbij veel commando's kennen is natuurlijk onwijs leuk maar we hebben daar ongeveer een 13 jaar de tijd voor probeer het niet allemaal in die eerste 2 weken te proppen.

Succes met je kleine pluizebol ;-)

honden page profiel Jamie & LelaJamie & Lela 3 doggies

honden foto van Jamie & Lela

Hallo Cindy, welkom op HP allereerst!

Je hebt al veel goede adviezen gekregen zie ik waar je veel aan kan hebben.

Ik denk inderdaad dat je iets te veel wilt en doet met je pup :-)

Bij Lela heeft het zeker wel tot aan 16 weken geduurt voordat ze een beetje normaal meeliep aan de lijn. De eerste 4 tot 8 weken was ze alleen maar tegen mij aan het opspringen etc.

Zorg dat Binky genoeg rust krijgt, een pup van zo jong 'verveelt' zich echt nog niet snel maar is gewoon snel moe van alle indrukken net als een kind en word dan baldadig.

Ook het bijten word vanzelf beter, het doet nu ook gewoon nog pijn omdat de tandjes scherp zijn en ze het nog niet onder controle heeft.

Allemaal dingen die bij goede begeleiding goed komen.

Ik zou zeggen, geniet eerst van je pup, concentreer je op de zindelijkheidstraining en werk vooral aan de band tussen jou en je hond. Als deze sterker word zal ze ook steeds meer op jou vertrouwen en dus meer durven :-)

honden page profiel Anneloes, Fleece addictAnneloes, Fleece addict

honden foto van Anneloes, Fleece addict

" Hallo allemaal,

Volgende week dinsdag begin ik met puppycursus. In eerste instantie vond ik dat niet nodig.
Binky luistert heel goed, kan al veelcommando's. "


Commando's aanleren is maar een klein gedeelte van puppycursus. Bij een goed hondenschool, krijg je informatie over hondengedrag en leidersschap. Je werkt aan de band met je hond. Daarnaast is het een stukje socialisatie. Er zijn veel mensen en honden aanwezig. Je leert er gewoon veel van. Ik raad het je van harte aan.

" Binky wil niet meelopen aan de lijn. We lokken hem met snoepjes, dan komt hij wel, maar hij gaat gelijk weer trekken richting huis. Hoe ga ik hem.meekrijgen als lokken niet werkt?
Als we dan uiteindelijk wel vooruitkomen, wat op onbekend terrein prima werkt, voelt hij dat we weer richting huis gaan en dan is hij niet meer te houden. Hij trekt vreselijk. Met stilstaan als hij trekt, kilt hij zichzelf bijna. Hij gaat janken, blaffen en blijft trekken.. Ook in tegenovergestelde richting lopen geeft hetzelfde effect als van huis weglopen; meneer loopt niet mee. Hoe kan ik het op een andere effectieve manier aabpakken? "


Opzich heb je wel goede manieren, maar volgensmij pak je het niet door. Zelf vind ik het stilblijven staan bij trekken een goede optie. Maar als je pup dan trekt, piept, jankt, negeer dit dan ook gewoon. Dan aandacht geven, ook in de vorm van even naar je hond kijken, is toegeven. Pas als je pup niet trekt en even gericht is op jou beloon je dit meteen.
En als je pup netjes meeloopt beloon dit dan meteen. Probeer niet te snel te lokken, maar kijk het gewoon eerst even aan.
Denk er daarbij wel aan dat een pup van 10 weken natuurlijk geen heel stuk netjes aan een lijntje kan lopen. Dit moet hem natuurlijk aangeleerd worden en moet niet te lang duren.

" En hij bijt. Ook al wil je hem.gewoon aanhalen, hij bijt. En laat niet zomaar los. Ik weet dat ze onderzoeken met hun tandjes, maar dit is niet leuk meer soms. ook met spelen bijt hij'perongeluk'. Dat negeer ik omdat het een ongeluk is. Hoe ga ik voorkomend at hij dit blijft doen? "


Het "per ongeluk" bijten moet je absoluut niet negeren. Je pup is zijn bijtrem naar jou aan het testen. Als jij het negeert, ook al is het in jou ogen "per ongeluk" is dat voor de hond een teken "Oke dat kan ze aan, dat laat ze toe". De volgende keer zal hij waarschijnlijk harder gaan bijten om te kijken waar dan wel jou grens zit.
Als je pup in je handen bijt en het doet je zeer roep dan hard au, stop waar je mee bezig bent en negeer de pup even. Loopt desnoods weg. De "au" is er niet alleen voor het schrikeffect, maar ook om het exacte punt aan te geven waar voor jou de grens zat.
En houdt dit ook weer vol. Zo leer je je pup een bijtrem aan.

" En ik heb af en toe het idee dat hij zih verveelt. Dan sloopt ie zn mand grommend en knorrend en af en toe heeft hij zo vreselijk veel energie dat je gewoon helenaal moe van hem.wordt. "


Pups hebben nou eenmaal veel energie en in de ogen van een hond is alles kauwmateriaal. Dat dat mandje in jou ogen een slaapplaats voor je pup is is waarschijnlijk in zijn ogen iets om lekker mee te spelen en kapot te maken.
Bied je hond iets aan waar hij wel lekker op mag kauwen en aan mag scheuren.
En, zoals hier al wel gezegt is, geef je hond ook voldoende rust en las pauzes in.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Iemand DogWhisperer hier?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^