Tuin afzetten met welk materiaal?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel GerardGerard

honden foto van Gerard

Heel misschien ga ik binnenkort verhuizen naar een schattige woning met een belachelijk grote tuin (ongeveer 200 m2). Jullie snappen dat ik met de afghanen eerst kijk naar een tuin en dan naar de woning. Nu werd mij gezegd dat het heerlijk is, zo'n hoekwoning, maar dat de buurman die je wel hebt vervelend is voor 2... Nu staat er nog een harmonicahek maar ik hoop dat jullie begrijpen dat ik het liefste een hele hoge schutting plaats zodat niemand ziet wat ik in mijn tuin heb rondlopen.
Wat hebben jullie allemaal om je tuin af te zetten en hoe hoog kunnen de kosten oplopen? Wat voor soort schutting en hoe hoog? Ik ben altijd zo bang dat die van mij er zo overheen springen of dat foute mensen er vlees overheen gooien etc. Hierdoor zat ik zelfs al te denken aan zo'n gespannen net over de tuin die katteneigenaren ook wel eens hebben. Misschien draaf ik wel door... help? ;-)
Ik hoop dat wij dit huisje gaan krijgen want ondertussen heb ik wel de ruimte nodig aangezien het fokken met mijn teefje steeds dichterbij komt en je hebt toch ruimte nodig voor de pups ':-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Tuin afzetten met welk materiaal?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden foto van Rita  Cosmo†, Duke†,  Digger, Bayco, Nanu en Dokyo

Wij hebben de tuin afgezet met betonijzermatten, of hoe die dingen ook heten.
Vaak, tenminste hier in de gemeente wordt vaak moeilijk gedaan over schuttingen op een hoekwoning is dit een prima compromie.
Deze hebben wij laten begroeien met Hedera's, is lekker dicht, geluidwerend (absorbeert), als je schuttingen zet, krijg je een hol geluid en geluid draagt verder.
Deze matten zijn 200 bij 250 cm en kun je dus ook een eindje ingraven.

Ik loop ook vaak door de tuin, vooral in de zomer, hier wil men nog wel eens botten van bv karbonade er overheen gooien van BBQ!, ben daar als de dood voor!

honden foto van Het Teckelventje.--Lobke Lodewijk en de rest.

Gerard eerst informeren bij de gemeente hoe hoog een afscheiding mag zijn de ene gemeente houd bv 1,80 aan de ander 2,20 en daar kunnen ze heel moeilijk over doen mijn omheining moest ook weg mocht niet hoger dan 1,8o en was dud 2meter . omdat ik de omheining gekregen had en aan mijn zwager kon verkopen heb ik hem weggehaald en met gaas en plantenbakken de tuin afgezet wat het gaat kosten zou ik niet weten wel een hoop geld dat is zeker . hoop dat het allemaal goed komt groeten Hein.

honden page profiel StippeltjeStippeltje

honden foto van Stippeltje

" Wat hebben jullie allemaal om je tuin af te zetten en hoe hoog kunnen de kosten oplopen? Wat voor soort schutting en hoe hoog? Ik ben altijd zo bang dat die van mij er zo overheen springen of dat foute mensen er vlees overheen gooien etc. Hierdoor zat ik zelfs al te denken aan zo'n gespannen net over de tuin die katteneigenaren ook wel eens hebben. Misschien draaf ik wel door... help? ;-)
"

Ik vind zeker niet dat je doordraaft. Schutting of hekwerk zou ik zo hoog als toegestaan neerzetten. Als hout je voorkeur heeft kun je kiezen voor echt hout maar ook voor composiet. Dat laatste is wel prijzig maar overwoestbaar http://composiethout.com/  Zo'n net vind ik eigenlijk wel een goed idee. Qua prijzen schat ik dat je met composiet 75 tot 100 euro per meter kwijt bent. Begroeide ijzermatten zijn ook leuk. Een nieuwe straat hier in de buurt hebben die matten in combinatie met hout.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .




schutting met de panelen in de lengte dus niet in de breedte , anders kunnen ze er op klimmen houvast hebben ze , en springen er over heen, de schutting is 1.80 hoog, je zou als dat niet hoog genoeg is, draad kunnen spannen in een 90 graden naar binnen toe, kunnen ze nimmer erover heen.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .




doorkijkjes van draad, zodat het geen gesloten geheel wordt. een kooi. :-D

de kosten, ligt aan de groote die je afzet voor je honden, ik zelf was met plaatsen ongeveer 2000. euro kwijt. materiaal en plaatsen.

en denk erom dat je dan wel schuttingen neemt in de lengte....de buren hadden al een schutting staan, ik woon op een hoekhuis.

wat betreft erover heen gooien van eten enz. als je het niet vertrouwt, weet niet in wat voor buurt je woont, dan moet je je honden nimmer alleen in de tuin houden, en iedere keer controleren als ze buiten komen of er wat ligt. hier is het veilig, heb goede buren en een goede omgeving, die mijn bamse geen kwaad willen doen.

honden page profiel BethBeth

honden foto van Beth

Ik ga ook binnenkort verhuizen. Er is slechts één kant met buren en dat gaan we volledig afzetten met 1m80 houten panelen zonder doorkijk. Aan de andere kanten komt er draad maar daarachter is er nog een gracht of mijn oprit. Dus mensen zouden al over de gracht moeten klimmen om iets over de draad te gaan gooien. De buren zijn gelukkig ook hondenliefhebbers. Ze hebben een herplaatsertje en krijgen binnenkort een pup Deense dog.
Alleen hebben ze ook een kat rondlopen en daarvoor zou Moon wel eens durven over een omheining springen. 1m80 zal ze toch niet halen dus dan ben ik gerust :-)

honden page profiel HuHuHuHu

honden foto van HuHu

Hoi,
Ik zou zeker niet besparen op de omheining inderdaad. en ik heb dus nu de negatiever gevolgen van een niet hoog genoeg staande omheining ervaren..

Mijn advies, zo hoog mogelijk betongaas inderdaad, met (stukken) klimop. Lijkt mooi, het gaas zit erin verstopt en het is niet het aller duurste.

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker

honden foto van Marlies met Frøya

Pas wel op met klimop, want dit is licht giftig voor honden! Sommige honden knabbelen niet aan blaadjes, of doen dit wel maar krijgen geen reactie, maar ja, je zou maar net een hond hebben die wel sterk reageert... 

Verder zou ik inderdaad ook voor zo hoog mogelijk (/toegestaan) gaan. Eventueel een rand aan de bovenkant die naar binnen loopt, zodat je echt zeker weet dat ze niet kunnen ontsnappen.
Wijzelf hebben een relatief gezien heel laag gaashek (geen directe buren, dus een afscheiding van 2 meter hoog om je hele huis heen staat dan ook zo raar ;-)), waar heel dicht boompjes tegenaan geplaatst zijn. De takken en blad groeit aan de andere kant door het gaas heen, en zo zie je dus alleen maar boompjes en geen gaaswerk meer.

honden page profiel Annet & SamAnnet & Sam

honden foto van Annet & Sam

Dit is onze tuin: 
Onze schutting is 1.80 hoog. 
De poort kan op slot en de buurman kan niet meer gluren..  Kosten.. weet ik niet meer (te veel, aangezien we de rest van het huis ook hebben opgeknapt en er geen budget meer was, maar ik toch heel graag wou buiten zitten en dit niet kon in de vorige tuin...plaatje links).

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

mooi annet. :-D

honden foto van Remie met sledehondenteam Silver linings

Wij hebben hier een stoeprand ingegraven, en daar tegenaan beton gaas 2 meter hoog ongeveer. Nu woon ik afgelegen dus geen gezeur met buren etc.

Maar wat eerder gezegd is zijn goede ideeën.

honden page profiel kaykay

honden foto van kay

Wij hebben aan de ene kant Schuttingen en de andere kant Bosjes helaas.
Buurman werkt nog niet mee om de bosjes eruit te halen.

Let wel op dat 1.80 voor springbeesten niet altijd hoog genoeg is.
Kende een Herder die met gemak over de 1.80 sprong en dan nog ruimte over had, waren verticale planken dus hij zette zich niet af, was gewoon puur sprong.

Maar dat ligt ook wel aan de diertjes zelf!.

Schuttingen ligt er maar net aan hoe duur je het wilt hebben.
Low budget heb je ze volgens mij al vanaf 29 euro per schutting, dat is dus een stuk van 1 meter 80.
Maar je hebt ze ook van meer dan 100 euro per stuk, is dus maar waar je voor kiest!

honden page profiel janinejanine

honden foto van janine

wij hebben ook schuttingdelen.
Ik geloof "Jumbo" van de Gamma/karwei.
Wat betreft de kosten; hou de aanbiedingen goed in de gaten. Of sticker-acties. schuttingdelen zijn altijd wel ergens in de aanbieding.
Wij hebben in ieder geval 25 euro per deel betaald.

PS.
Ik zou wel uitkijken met klimop/ hedera. Het woekert als een gek dus voor je het weet zit het overal.

honden page profiel Angel, Google & GadgetAngel, Google & Gadget

honden foto van Angel, Google & Gadget

Wij hebben ook aan 3 kanten betonijzer met hedera, geweldig, wil niet meer anders! Het is jaarrond groen, je knipt het 1 keer per jaar en groeit snel dicht. (ook hoekwoning)
En het is idd geluiddempend! tegen houten schuttingen weerkaatst geluid toch erger en ik krijg er het gevoel van in een doos opgesloten te zitten :-(

Ik heb overigens op verschillende plekken nog een zomerbloeier tussen groeien zodat het groen wat opgebroken wordt.


Ik heb de onderste 50 cm nog extra fijn kippengaas zitten, zodat de katten zoveel mogelijk uit mijn tuin blijven... als ze er toch inkomen, moeten ze erg snel zijn!

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Wij hebben alleen een heg staan en af en toe schutting (bonje met de buren). Hek mag bij ons niet hoger dan 1.80 en mijn ouders hebben het in de aanbieding gekocht. De heg staat al 10 jaar en is 2.0, daar zijn namelijk bij ons geen regels over.
 Evy past er niet tussendoor en om ervoor te zorgen dat ze er niet onder door kan hebben we een op staand randje geplaatst.Je zou er voor de zekerheid nog een hek achter kkunnen plaatsen, dan heb je daar nog een veiligheid. Doordat er een heg voor staat kunnen ze er moeilijk overheen springen en zichzelf ook niet vast zetten.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Wij hebben ook betongaas, maar dan met een vuurdoorn ertussen. Die scherpe doornen zijn goed inbraakwerend. En kat-werend. In de lente bloeit de vuurdoorn en in de herfst komen er oranje besjes aan waar de vogels dól op zijn. Vast giftig, maar de besjes vallen niet op de grond. Dan hebben de vogels ze al op. En hij blijft het hele jaar groen.

honden page profiel Irene Emma. Irene Emma.

honden foto van Irene Emma.

Ik ben bang dat je een beetje doordraaft sorry.Wat je kan doen is een Patio maken,hoef je niet bang te zijn dat je honden iets vreemd te eten krijgen. Dit is handig als je in huis iets moet doen,kunnen je honden toch buiten blijven.
Wij hebben een Herras hekwerk om de tuin. Wij willen niet opgesloten zitten met schuttingen.Leuk als er mensen een praatje maken,dat vinden wij leuk.
Ook wij wonen in een hoekhuis. Het hek loopt door om de hoek langs het voorpad.Daar kunnen wij ook niet uit.1 meter 50 hoog,kan hoger.
Toch loopt onze hond/honden niet alleen los in de tuin alleen als wij ook buiten zijn.Dat is niet altijd zo geweest ,maar er zijn bij mensen wat dingetje gebeurt,dus hier geen enkel risico.

Hou de Gamma in de gaten,deze periode komen ze vaak met 25% korting op al het schutting gebeuren.

Kijk bij mijn Honden foto's voor een indruk.
Het hekwerk staat er al meer dan 17 jaar, uit 1995.

honden page profiel gerrie en droopygerrie en droopy

honden foto van gerrie en droopy

wij hebben een schutting gezet, waren in de reclame voor 15 euro, per schot, maken ze van rest hout,
dus hoeft niet duur te zijn,
wij hebben wel prikkastrips op de schutting,
en gelukkig geen last van de buren,

om de twee jaar beitsen wij hem, blijft hij jaren staan,

honden page profiel SitaSita

honden foto van Sita

Oja

had ik hier nog een tip:

als je de agsluiting niet al te hoog kan/mag maken dan kan je de boventste rand nog altijd ombuigen en een hoek van 90 graden vormen, zo kunnen ze er ook niet over springen. Had die tip van Willemijn voor mijn hond gekregen ;-).

honden page profiel Landseer ectLandseer ect

honden foto van Landseer ect

We hebben nog geen blijvende afrastering, nu alles nog met schapen gaas.
Maar volgend jaar komen er betonnetten te staan.
220 hoog, 5 meter lang.
We graven ze 40 cm in, dus ongemerkt onderdoor graven gaat niet meer lukken.
En de schutting wordt dus 180 hoog.
Daarna camouflage netten erover, zodat we in het begin geen inkijk hebben.
Om de 30 cm klimop plantjes erlangs, en over 3 jaar staat er een begroeide afrastering die je enkel 1 keer per jaar even moet knippen.
Niks verven, oerdegelijk, en zéér geluidsdempend
(bijkomend voordeel dat de volgeltjes er ook graag in nestelen ipv zo'n planken muur die na 4 jaar weer eens omwaait, of geschilderd moet worden)

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

Hier staat een schutting van 1.80 hoog met daarbovenop nog iets van 60cm kippengaas (vastgeniet met een nietpistool haha.)

Buren zeggen er niets van, kunnen ze ook maar beter niet doen. In ieder geval werkt het best goed. De verwilderde kattenpopulatie kan er niet meer in. (Helaas als het ze wel lukt er echt niet meer uit omdat het gaas gebogen is, denk daar wel over na haha.)

honden page profiel StippeltjeStippeltje

honden foto van Stippeltje

" (bijkomend voordeel dat de volgeltjes er ook graag in nestelen ipv zo'n planken muur die na 4 jaar weer eens omwaait, of geschilderd moet worden) "

Ik zou heel blij zijn met die vogeltjes, mijn hond helaas ook maar dan op een andere manier. Dan blijft er geen nestje meer heel. Misschien zijn de honden van Gerard wat aardiger tegen vogels.

honden page profiel GerardGerard

honden foto van Gerard

Het verbaasd mij dat jullie net zo actief zijn in het afzetten van jullie tuinen. Het zal vast een tijdje duren voordat ik kan spreken over een ideaal hondenverblijf en tuin omdat het huis ook van a tot z gedaan moet worden. Mocht ik ooit trots zijn op de resultaten ga ik foto's plaatsen... ;-)

honden foto van Het Teckelventje.--Lobke Lodewijk en de rest.

" Het verbaasd mij dat jullie net zo actief zijn in het afzetten van jullie tuinen. Het zal vast een tijdje duren voordat ik kan spreken over een ideaal hondenverblijf en tuin omdat het huis ook van a tot z gedaan moet worden. Mocht ik ooit trots zijn op de resultaten ga ik foto's plaatsen... ;-) "

Aan het antwoord te lezen neem ik aan dat je het huis hebt gefeliciteert dan Hein

honden page profiel Judith en SammieJudith en Sammie

honden foto van Judith en Sammie

Ik heb een heg van coniferen en daarachter een gaas van 1 meter hoog, de heg is denk een meter of 3 hoog en moet ieder jaar even goed gekort worden.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Tuin afzetten met welk materiaal?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Dikke hond op zijn amerikaans
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^