Vuurwerkvrij park/huisje

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Ralph, Bo en DexRalph, Bo en Dex

honden foto van Ralph, Bo en Dex

Hondenvrienden,

 

Ik wil dit jaar oud en nieuw ver van de bewoonde wereld op een vuurwerkvrije plek vieren. Bo wordt sinds vorig jaar panisch als hij vuurwerk hoort, volledig in paniek waarbij niks helpt. Nu heb ik al wel een en ander gezien/gelzen over vuurwerkvrije parken maar ook nogal wat mindere berichten.

Daarom mijn vraag wie heeft er suggesties / tips over locaties waar men zelf geweest is en welke ook daadwerkelijk volledig vuurwerkvrij is en in de wijde omgeving ook niks tot weinig wordt afgestoken?


Alvast bedankt


Ralph

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Vuurwerkvrij park/huisje" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Jolanda en FoxJolanda en Fox 3 doggies

honden foto van Jolanda en Fox

Ik ken een park waar zeker geen vuurwerk afgestoken word aangezien dit in het reglement staat. Hier verblijven een aantal vriendinnen van mij ook aangezien zij van vuurwerk in de kramp schieten waar ze alleen uitkomen als er zware medicijnen worden gegeven.

http://www.ecr.eu/locaties/ecr-groot-stokkert op deze site kan je info over prijzen e.d. vinden.

Dit is een zeer hondvriendelijk park in mijn ogen. Honden mogen bijna overal mee naar toe. Alleen in het restaurant en de hotelkamers mogen geen "gewone" huishonden in wel officiele hulphonden.

honden page profiel snuf (†) &snuitjesnuf (†) &snuitjegoedgekeurde fokker

honden foto van snuf (†) &snuitje

Ralph, ik zou zeggen: kom naar Drenthe! Vorig jaar met de jaarwisseling wilden we buiten gaan kijken naar het vuurwerk..en hebben vervolgens tien minuten staan blauwbekken om één vuurpijl de lucht in te zien gaan.. ;-)
Bij ons in de buurt zijn veel hondvriendelijke parken; oa "Het hart van Drenthe" bij ons zowat in de achtertuin!

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

Een vriendin van me is in een "vuurwerkvrij" hotel geweest afgelopen jaar. Carbid schieten valt niet onder vuurwerk??Ik denk dat je het best de grens over kan.

honden page profiel Ralph, Bo en DexRalph, Bo en Dex

honden foto van Ralph, Bo en Dex

" Een vriendin van me is in een "vuurwerkvrij" hotel geweest afgelopen jaar. Carbid schieten valt niet onder vuurwerk??Ik denk dat je het best de grens over kan. "

Dat is dus ook mijn grootste zorg, las ook wat over een vuurwerkvrij park waar idd op het park zelf niks werd afgestoken. Maar aan de overkant van de weg in een attractiepark elke avond ter afsluiting een grote vuurwerkshow was en op oudejaarsavond een meter buiten de poorten van het hek het de 3e wereldoorlog leek. Zoiets wil ik dus voorkomen want daar heb ik niks aan.

Drenthe is wel een hele goede optie, als het park maar wat verder van de 'bewoonde' wereld ligt dan is het al prima! Dank voor de tips alvast!

honden page profiel gojagoja 3 doggies

honden foto van goja

er zijn heel veel vuurwerk vrije parken, maar helaas wordt waar die parken vaak liggen in nederland in de omgeving hevig met carbiet geschoten, zeker op en rondom de Veluwe wordt dat veel gedaan (helaas, want ik vind het helemaal niks, al die rot herrie)

wij zaten vorig jaar in de bossen op zo'n park op de Veluwe, maar er gingen toch mensen met hun honden naar huis omdat de honden tegen de muren opklommen van angst voor het carbiet
nu kwamen wij gewoon voor vakantie, want onze huidige hond maalt er niet om, maar we hebben ooit wel een hond gehad met hevige angst voor geknal, en het is een drama, ook voor de baasjes.
en na zoeken hebben wij het het rustigst ervaren in Drenthe (maar zeker niet stil voor een bange hond, maar wel te doen) op een vakantiepark bij Schoonoord , er is natuurlijk wel wat te horen rondom 12uur maar als je dan lekker een cd flink aanzet is het leed gauw geleden. (je kan er ook nog eens fantastisch wandelen)

ik kan dat beslist aanraden, ben wel ff de naam van het park kwijt, maar dat zal wel te googelen zijn

honden page profiel Annet & SamAnnet & Sam 3 doggies

honden foto van Annet & Sam

Weet wel een pension, maar dat vroeg je niet.. zet hem er toch even neer.'hondenpension de Rimpelaar' in Molenschot. Dit is ook van de bewoonde wereld..

honden page profiel mary S&A&Z mary S&A&Z 2 doggies

honden foto van mary S&A&Z

Ik vind dat er een vuurwerk verbod moet komen, of alleen even om 00.00 uur 's nachts.
Eigenlijk is het "van de zotte" dat wij hondenbezitters moeten gaan zoeken naar een vuurwerkvrije omgeving ipv lekker thuis zijn, terwijl er aan het afschieten (vanaf november al) niets gedaan wordt.
Ik heb al heel wat brieven geschreven naar de burgemeester,politie, politici enz enz, maar niks,noppes, "ze doen wat ze kunnen".;-)

honden page profiel CindyCindy 3 doggies

honden foto van Cindy

Bij landal zijn vuurwerk vrije parken! En je mag een hond meenemen! Wij zijn ook op zoek geweest, 2 huisjes en 5 honden tijdens oud en nieuw! Vaak mag je max 2 honden meenemen maar in overleg bij landal meer!

Anoniem (Gast)

" Bij landal zijn vuurwerk vrije parken! En je mag een hond meenemen! Wij zijn ook op zoek geweest, 2 huisjes en 5 honden tijdens oud en nieuw! Vaak mag je max 2 honden meenemen maar in overleg bij landal meer! "


zitten en zaten wij ook, maar als je op de Veluwe zit.....berg je dan maar
want door het carbiet schieten vergaat de lol al gauw
parken zelf zijn wel rustig, maar er vlak naast niet, vorig jaar pal op de weg langs het park

dus blijf dan in ieder geval weg van de Veluwe
misschien Texel??

honden page profiel Iris + Shira! en Bibi!Iris + Shira! en Bibi! 3 doggies

honden foto van Iris + Shira! en Bibi!

Bibi is ook panisch van vuurwerk en wij daardoor ook. Vorig jaar zijn we bij vrienden geweest in Drenthe. Vlakbij het boomkroonpad. Heerlijke oud en nieuw gehad! Geen vuurpijl te bekennen. Wel wat carbiet gehoord in de verte maar daar reageerden ze helemaal niet op. Die knallen zijn veel doffer en rustiger denk ik.

honden page profiel CindyCindy 3 doggies

honden foto van Cindy

Ok dat is jammer van landal ze adverteren er wel mee moeten ze dat niet doen! Ja wat er buiten zo park om gebeurt kun je weinig aan doen! Maar om nou zoveel geld tijdens oud en nieuw uit geven. Nou ik hoop dat meer mensen goede tips hebben! Ook voor meerdere honden mee te nemen.

honden page profiel mary S&A&Z mary S&A&Z 3 doggies

honden foto van mary S&A&Z

Ik ken sprak een paar mensen die naar een vuurwerkvrij park zijn uitgeweken (verschillende plaatsen door Nederland), maar hadden er weinig aan omdat de knallen van buitenaf toch nog wel te horen waren. Het hangt natuurlijk wel van de hond af hoe gevoelig desbetreffende die daar nog voor is.

Sterkte met zoeken.;-)

honden page profiel CindyCindy 3 doggies

honden foto van Cindy

" Ik ken sprak een paar mensen die naar een vuurwerkvrij park zijn uitgeweken (verschillende plaatsen door Nederland), maar hadden er weinig aan omdat de knallen van buitenaf toch nog wel te horen waren. Het hangt natuurlijk wel van de hond af hoe gevoelig desbetreffende die daar nog voor is.

Sterkte met zoeken.;-) "

Ja dat hoor je idd meer! Helaas kunnen ze daar niets aan doen! Of t moet een park echt midden in t bos zijn denk ik? Mssn iets particuliers opzoeken???

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van het Moderatorteam

VERPLAATST naar de juiste rubriek

honden page profiel Sav&MessiSav&Messi 3 doggies

honden foto van Sav&Messi

volgens mij is in België altijd weinig vuurwerk (Belgen correct me if I'm wrong!)
mn schoonzus woont in België, waren we eens heen met oud en nieuw maar was geen vuurwerk toen (woont in 't Hasselt, vlakbij Weert)

honden page profiel Beau Beau 3 doggies

honden foto van Beau

kwam dit overzicht tegen op internet
http://www.bungalowparkoverzicht.nl/nieuws/vuurwerkvrije-vakantieparken-bij-landal-greenparks-en-hogenboom?gclid=CO2EueyBsLICFURa3godl3AANQ weet niet of het nog actueel is maar je zou natuurlijk altijd kunnen informeren of niet alleen het park maar ook de omgeving rustig is.
Als je verder naar beneden scrollt zie je achter de parken soms info staan waar wel en niet vuurwerk afgestoken wordt

Succes met zoeken ;-)

honden page profiel CindyCindy 3 doggies

honden foto van Cindy

" kwam dit overzicht tegen op internet
http://www.bungalowparkoverzicht.nl/nieuws/vuurwerkvrije-vakantieparken-bij-landal-greenparks-en-hogenboom?gclid=CO2EueyBsLICFURa3godl3AANQ  weet niet of het nog actueel is maar je zou natuurlijk altijd kunnen informeren of niet alleen het park maar ook de omgeving rustig is.
Als je verder naar beneden scrollt zie je achter de parken soms info staan waar wel en niet vuurwerk afgestoken wordt

Succes met zoeken  ;-) "
Ik heb Hoogendoorn en roompot laatst een mail gestuurd, zij vertelden mij dat ze niet kunnen garanderen dat er geen vuurwerk wordt afgestoken!

honden page profiel Ralph, Bo en DexRalph, Bo en Dex

honden foto van Ralph, Bo en Dex

Mensen iedereen bedankt voor het reageren,

Ik heb nog geen echte oplossing maar weet wel dat een vuurwerkvrij park het niet gaat worden... Risico dat er omheen dik geknald gaat worden is me gewoonweg te groot...

Ik ga zoeken naar een particuliere oplossing, ver weg van de bewoonde wereld... Als iemand daarin nog een gouden tip heeft... dan graag!!

honden page profiel GriffyloverGriffylover 3 doggies

honden foto van Griffylover

Heb je vandaag op de Partij voor de dieren gestemd?
Zij wedijveren ook voor één centrale plek om vuurwerk af te steken. Ik vind het een heel mooi voorstel, maar ik denk dat het niet zal lukken. Veel fanatieke knallers (vooral pubers) vinden het een sport om zoveel mogelijk mensen en ook dieren te laten schrikken.

Kennissen van mij gaan met oud en nieuw altijd naar een bos toe om hun honden het vuurwerk te besparen.
Misschien kun je met een groepje mensen afspreken om rond middernacht een nachtelijke boswandeling te maken.

honden page profiel Cindy & DribbelCindy & Dribbel 3 doggies

honden foto van Cindy & Dribbel

In Belgie valt het inderdaad wel mee. Daar is buiten de steden meestal alleen vuurwerk rond middernacht. De buurt waar mijn ouders wonen is het alweer afgelopen om kwart over 12.

Dribbel heeft het ook niet met vuurwerk. Misschien ga ik het dit jaar wel proberen, of anders ga ik naar men ouders toe :-)

honden page profiel pippa en ikpippa en ik 3 doggies

honden foto van pippa en ik

Daarnaast hoort het bij het leven. Af en toe herrie en enge dingen?
En is het m.i. zeer belangrijk dat je als baas voorspelbaar, stabiel en het voorbeeld bent nietwaar?
Nou ben ik zelf een groot fan van vuurwerk. Dus ik kan er moeilijk tegen zijn.
(ik vind het alleen zeeer zonde van geld en milieu)
En is Pippa getraind met een een vuurwerk cd. Die vanaf november weer een enkele keer in de week erin gaat.
Lees me niet verkeert. Ik begrijp de zorg. En vind het liefdevol dat je de rust gaat opzoeken voor je dier (denk aan alle andere dieren het is voor vele rampzalig). Maar geef het niet meer stress dan nodig. Succes
(o de B&B site heeft verschillende vuurwerkvrije plekken in limburg)

honden page profiel SiberienneSiberienne 3 doggies

honden foto van Siberienne

Hmm, meestal is er bij ons in het dorp vrij weinig vuurwerk. Ik denk als je erbuiten zou zitten, dat de kans dat er wat afgestoken wordt in debuurt vrij klein is.

Als je hier het vakantie huisje in he bos huurt, denk ik dat je redelijk safe zit. Bel ze anders even om het helemaal zeker te weten. Rijkel is een gehucht met drie straten, zou me verbazen als ze veel afsteken.

http://www.vergeteneten.nl/index.php/arrangementen/workshops

Groet,Mireille

( en ander idd de Ardennen?
http://www.domaineduchien.nl/

Ineke en Chappie (Gast)

Eigenlijk heel blij om te lezen dat er nog veel meer hondenvrienden op zoek zijn naar een vuurwerk- en carbietvrije omgeving in december! Wij dachten dat we ongeveer de enige mafkezen waren die daar naar op zoek waren. We zijn een paar jaar naar frankrijk geweest met onze hond en daar is het aangenaam rustig op 31 december en daarvoor! Ook in Nederland geprobeerd, maar hier is er moeilijk iets te vinden waar geen lawaai is. Ook hier begint het al in oktober, met het opblazen van prullebakken etc. en zogauw er vuurwerk verkocht mag worden, denk je dat je in oorlogsgebied woont! Heb ook al heel wat gebeld en brieven geschreven, maar de verkoop van vuurwerk brengt natuurlijk veel geld in het laatje ( BTW etc). Wens iedere hondenvriend een goede zoektocht naar een rustige plek om stressvrij het nieuwe jaar in te rollen!

honden page profiel Ralph, Bo en DexRalph, Bo en Dex

honden foto van Ralph, Bo en Dex

" Daarnaast hoort het bij het leven. Af en toe herrie en enge dingen?
En is het m.i. zeer belangrijk dat je als baas voorspelbaar, stabiel en het voorbeeld bent nietwaar?
Nou ben ik zelf een groot fan van vuurwerk. Dus ik kan er moeilijk tegen zijn.
(ik vind het alleen zeeer zonde van geld en milieu)
En is Pippa getraind met een een vuurwerk cd. Die vanaf november weer een enkele keer in de week erin gaat.
Lees me niet verkeert. Ik begrijp de zorg. En vind het liefdevol dat je de rust gaat opzoeken voor je dier (denk aan alle andere dieren het is voor vele rampzalig). Maar geef het niet meer stress dan nodig. Succes
(o de B&B site heeft verschillende vuurwerkvrije plekken in limburg) "
Ben het wel met je eens, "enge" dingen horen bij het leven en ben zelf ook absoluut tegenstander van een verbod op vuurwerk of centrale plekken waar je mag afsteken. Lekker laten zoals het nu is. Bo gaf er eerder echt niet om. Ik gaf nooit extra aandacht of troosten als er vuurwerk werd afgestoken dus zover ik voormezelf kan spreken ben ik ook stabiel, voorspelbaar en het 'voorbeeld'. Bo vond het eerder altijd geweldig je moest oppassen dat hij er niet op af ging dan dat hij er bang voor was. Maar iets is gebeurd waardoor hij er panisch bang voor geworden is. Het gaat als baasje door merg en been als je je hond zo vreselijk bang piepend, door de poten zakkend in een hoekje ziet kruipen en van angst alles laat lopen. Dan mag vuurwerk nog zo mooi zijn en ben er zelf best liefhebber van maar als ik moet kiezen tussen mijn hond niet blootstellen hieraan en de angst uit de weg gaan of toch vuurwerk kijken/afsteken is het voor mij een hele makkelijke keus. Is dit geval is de angst zo groot dat met z'n allen thuisblijven, gordijnen dicht en radio / TV hard aan of welke andere oplossing ook niks uithaalt. Dus los ik het op door zelf de rust op te zoeken.

's nachts een boswandeling maken is best een goed idee, alleen mag je eigenlijk na zonsondergang niet meer in het bos komen. Maar goed ik wil die € 80 boete best riskeren als ik geen andere optie vindt om zo de rust op te zoeken... Ik woon op de Veluwe dus bos zat om naar toe te gaan!

België en vooral Ardennen is een goede optie, ben net terug van een weekje Ardennen en weet hoe rustig/stil het daar laat in de avond is. Grote kans dat dat het ook gaat worden trouwens!

honden page profiel pippa en ikpippa en ik 3 doggies

honden foto van pippa en ik

ai....ja wat heftig...zo'n angst gaat door merg en been ik ken het. Onze vorige hond was panisch. Had dan wel iets steun aan bloesem therapie of domweg heftige medicijnen. Maar het meeste steun aan een hondje van een vriendin die niet bang was. Maak er een facebook event van:-)
Eerder hier eens een discussie gevoerd over hoe om te gaan met angst. Omdat ik negeren van....zoveel las en mij dat volkomen tegen de borst stootte. Het kan nooit goed zijn je hond zijn gedrag te negeren . Maar afleiden. Ermee aan de slag ...je hondje gedrag geven ergens mee om te gaan.vervangend gedrag geven. Lekker samen eropuit lijkt me inderdaad het aller beste. Ik vond die tip om met andere hondeneigenaren lekker te gaan boswandelen best tof...Alleen...hoe doe je dat? welk tijdstip? Auto gaan rijden en knallen geeft misschien weer nog een angst erbij? Hoe eng is een donker bos voor jou zelf: ik moet er niet aan denken. Was net op texel en hemel wat kan het donker zijn in een bos!!!! Veel succes met het vinden van een fijne plek al te saam.

joke gielen (Gast)

nog een tip : als je een kelder hebt, in de kelder gaan zitten , met de radio of tv of pc nogal luid, deuren dicht . oudejaar is zo voorbij

Erna. (Gast)

Dat is wel een goeie! Maar vanaf 30 december al in de kelder tot 2 januari, dat lijkt me geen pretje. Een uurtje rondom 24.00 uur, ja. Maar daar red je het niet mee, als je in de bewoonde wereld woont tussen de mensenmassa.
Wij zitten voor het derde jaar op Landal Miggelenberg. Eerste jaar helemaal geen vuurwerk, alleen heel in de verte om 24.00 uur. Tv aan en iets harder dan normaal, geen probleem.
Vorig jaar 31 december idd carbietschieten, maar heel in de verte, doffe knallen.
Dit jaar weer afwachten, maar het is het geld waard. Heerlijk rustig, prachtige wandelomgeving en geen problemen met de honden!!! Echt een aanrader!

joke gielen (Gast)

ik heb er ook al aan gedacht om een bedrijf aan te schrijven waar ze oordoppen maken ...

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Gehoorbescherming voor honden bestaat al Mutt muffs In de vs zijn ze goedkoper, maar ik weet niet hoe het met de verzendkosten uitkomt.Helpt overigens niet bij een hond die van meer dan alleen de knal schrikt.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Vuurwerkvrij park/huisje" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: pup laten bezorgen uit buitenland
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^