Blaffen en janken in de bench.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Gepke van DekkenGepke van Dekken

honden foto van Gepke van Dekken

Wij hebben onze Levi nu 2 weken. Hij is bijna een jaar en heeft gewoond bij een gezin met heel veel honden, hij was dus nooit alleen.

's Nachts gaat het inmiddels heel erg goed. Hij heeft een aantal nachten in een geleende bench bij ons op de kamer geslapen en de laatste nachten al op de overloop met de slaapkamerdeur dicht. Zo willen we hem steeds een stukje verder weg zetten, totdat hij over een tijdje weer in zijn eigen bench in de woonkamer slaapt. Hij gaat lekker slapen en raakt totaal niet in paniek.

Het probleem is overdag. Als ik overdag even weg moet, dat doe ik hem in de bench in de woonkamer. Ik maak steeds even een filmpje zodat ik kan zien wat hij doet.
Hij blaft en jankt, zet zijn tanden in het metaal van de bench en begint er aan te trekken. Ook hij begint als een gek te graven in het benchkussen. Vanmorgen kwam ik dus terug van het schoolontbijt bij mijn zoontje op school, ben dus een uurtje weggeweest, had hij het hele benchkussen gesloopt. Ik kon op het filmpje zien dat hij heel erg ging graven in het benchkussen en dat hij op een gegeven moment een puntje los had. En toen scheurde hij het helemaal stuk en ging de vulling slopen.

Overdag ben ik steeds wel met hem aan het oefenen in de bench. Zijn eten er in geven, snoepjes erin verstoppen. Hij gaat overdag ook wel eens uit zichzelf in de bench liggen slapen, allemaal geen probleem. Als wij maar niet weggaan.

Ik denk dat het pure verlatingsangst is en dat hij gewoon bij ons wil zijn/blijven. Maar wat doe ik eraan? De buren zijn sinds gisteren weer thuis van vakantie, die zullen ook niet blij zijn met een blaffende hond van de buren. Zou dit blaffen, janken en graven vanzelf overgaan als hij hier wat langer is?
Hoe voorkom ik dat mijn hond zo in paniek raakt als hij alleen thuis is in de bench??

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Blaffen en janken in de bench." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel TessTess 3 doggies

honden foto van Tess

Wij hebben een zelfde soort probleem sinds kort, en dat is echt pure verlatingsangst. Hij kon voor die tijd zonder problemen een paar uur alleen blijven in de bench, en nu ging ie in een keer compleet over de zeik als je de deur al uitliep.
Bij ons houdt het niet vanzelf op, hij kan zichzelf echt een heel tijd gek maken.

Ik ben maar weer opnieuw begonnen met opbouwen. Moe maken van te voren (dus lekkere wandeling, dingetjes oefenen, een zoekspelletje ofzo) en dan met wat lekkers in de bench. In het begin maar heel even de deur uit, 2 minuutjes ofzo, wachten tot een moment dat hij even stil is en dan meteen weer rustig naar binnen. Niet meteen aandacht geven als je weer binnen komt, gewoon rustig je sleutels wegleggen, jas uittrekken en dan zonder hem aan te kijken de bench open doen. Ik blijf wachten met aandacht geven tot hij helemaal rustig is.
Als hij die 2 minuten helemaal stil blijft ga je langzaam uitbouwen, naar 5 min, als dat goed gaat bijv naar 10 min enz.
Tot het weer opgebouwd is neem ik hem overal mee naartoe of regel ik dat er altijd iemand thuis is. Dat is hartstikke onhandig maar ik wil wel graag dat het nu goed gaat, en zou het heel naar vinden als ik het opgebouwd heb, hem net een keer te snel te lang alleen laat en ik weer van niks kan beginnen.

Bij ons helpt het trouwens om een deken over de bench te hebben en de radio zachtjes aan te laten, dan is hij veel rustiger.

honden page profiel JosJos 2 doggies

honden foto van Jos

Hallo Gepke,

Ik vind persoonlijk dat 2 weken nog te kort is om hem alleen te laten, hoewel dit wel per hond kan verschillen natuurlijk. Hij zal jullie eerst moeten gaan vertrouwen en moeten wennen aan zijn nieuwe omgeving. Als dit eenmaal is gebeurd, dan zou ik het rustig opbouwen door heel even weg te gaan en als hij stil blijft weer terug te komen. Ik denk dat je te snel wilt!

Verder gewoon door blijven gaan met de andere dingen, dat is erg goed! Maar opzich klinkt het alsof de bench niet het probleem is.

Succes!

honden page profiel EvelieneEveliene 1 doggies

honden foto van Eveliene

" Niet meteen aandacht geven als je weer binnen komt, gewoon rustig je sleutels wegleggen, jas uittrekken en dan zonder hem aan te kijken de bench open doen. Ik blijf wachten met aandacht geven tot hij helemaal rustig is.
"
Dat is echt de allerbeste tip die ik je ook kan geven! Dan weet hij dat jij de baas bent in huis en niet de hond die meteen krijgt wat hij zou willen.
Me zus had ook een hond die hetzelfde deed. Die heeft ook alles heel langzaam aan opgebouwd. 
Het gekke is dat nu ze verhuisd is de hond zo anders is geworden en eigenlijk geen problemen meer met de bench heeft.
Kan het niet aan de omgeving of plaats van de bench zijn? Misschien staat de bench in de hond zijn ogen niet op de goede plek?
Succes in ieder geval!

honden page profiel lunaluna 1 doggies

honden foto van luna

onze honden wilden ook nooit in de bench,tip doe de pup in de keuken of bijkeuken samen met de mand of kussen dit hebben wij gedaan en probleem was over.

honden page profiel sorayasoraya 3 doggies

honden foto van soraya

Als eerst een compliment over hoe je het aanpakt en dat je je flinkt hebt ingelezen ;-)

Het komt zeker goed met hem,je moet hem alleen veel korter alleen laten en oefenen met bijvoorbeeld een Kong om het alleen zijn zo als iets leuks/normaals te gaan ervaren.

Licht je buren in over je nieuwe aanwinst,dat je bezig bent met oefenen,en of ze wat geduld kunnen opbrengen,als ze iets horen.
Vaak is het echt zo dat als mensen niks weten van wat er gebeurd en alleen maar horen blaffen/janken dat je dan sneller geneigd bent geïrriteerd/boos te raken.
Als je weet wat er aan de hand is,dan heb je er sneller vrede mee.En een héél groot pluspunt is dat die zorg die je nu hebt,dat je bang bent voor de gedachtes(ze zullen er vast niet blij mee zijn) van jou schouders valt,als je direct heel open bent.


Nu weer terug naar de hond :-D

Geef hem een Kong met pindakaas/smeerkaas/honing,nog wat koekjes/brokjes erin,zodat hij lekker bezig is.
Dan time je hoe lang hij er over doet om dit op en leeg te eten.
Is dit 8 minuten dan blijf je de volgende keer 7 minuten weg,en dit ga je elke dag oefenen.Zo leert hij (gaat conditioneren) dat het niks ernstigs is als jij verdwijnt en er ook weer bent als hij klaar is met de Kong.
Als je weer binnen bent ,geef je hem verder geen aandacht ,maar laat hem rustig liggen(wel zorgen dat hij van te voren goed uit is geweest,zodat hij ook moe is van de wandeling en al het geestelijk denkwerk met de Kong).Haal hem er pas weer uit als hij gewoon genoeg gerust heeft.

Als dit allemaal oke gaat,dan blijf je de volgende week 8 minuten weg,met het zelfde verhaal als bij de 7 minuten.
Zo kom je net binnen op het 'randje', hij is klaar met zijn lekkers,maar er is geen tijd om in paniek te raken ,want hij ziet jou alweer.
Dit gaat hij ook weer leren,en accepteren.

Zo ga je steeds een minuut eraan plakken,dus op een gegeven moment is de KOng ook op en is hij nog een minuutje alleen...en zo verder.
En echt,als je er voldoende tijd voor neemt ,dan slijt het in dat hij kalm blijft in de bench en dat het oke is.

Moet je echt langer weg,en weet je dat je langer weg bent dan dat het duurt voor de Kong op is,dan doe je er verstandig aan om of voor een paar weken een oppas te zoeken (misschien willen je buren wel tijdelijk oppassen,krijgen ze gelijk een band met hem :-D ) of je neemt hem mee,en oefent als je daarna weer thuis bent.

honden page profiel Gepke van DekkenGepke van Dekken

honden foto van Gepke van Dekken

Bedankt voor al jullie handige tips.
Ik ben vanmiddag weer druk aan het oefenen geweest. Hem in de bench doen en eerst steeds maar 1 of 2 minuutjes weggaan, binnenkomen en hem uit de bench laten maar verder geen aandacht aan besteden. Dat steeds verder uitgebouwd. Tot eind van de middag 5 minuten.

Ik probeer hem zoveel mogelijk mee te nemen als ik langer weg moet, maar dat kan niet altijd.
Morgen moet ik bijv. naar het ziekenhuis, dan kan hij echt niet mee. En een oppas, nee die heb ik niet. Hij zal dan toch even alleen in de bench moeten, helaas.

Maar ik blijf langzaam opbouwen en hopen dat het dan vanzelf beter gaat.

honden page profiel TessTess

honden foto van Tess

Misschien dat je hier via het forum iemand kan vinden die af en toe op wil passen als je langer weg moet? :-)

De kong is inderdaad een goede tip, hier vooral met pindakaas favoriet. Wij gebruiken nu een lamsoortje, vind hij erg lekker en daar is hij ook wel even mee zoet.

Ik zou proberen niet teveel op 1 dag te doen, voor het geval dat hij toch te gestresst raakt van de bench. Het zou zonde zijn als het 3 keer helemaal goed gaat en hij de 4e keer gaat protesteren, dan zit je morgen weer op niks.
Op dit moment ga ik max 2 keer per dag even weg, en altijd na een langere wandeling of even balletje gooien zodat hij moe is.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Blaffen en janken in de bench." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^