uitvallen aan de lijn (het zoveelste topic)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Danielle, Pjotr & Sem (Gast)

Hallo allemaal,

Dit forum volg ik al een hele tijd, (ben zelfs een geregistreerde passieve gebruiker!) maar tot nu toe eigenlijk nooit actief geweest. Omdat het probleem wat ik heb met mijn grote lieve harige Pjotr langzaamaan erg problematisch aan het worden is, waag ik er toch eens een bericht aan. Er zijn op dit forum zoveel hondenbaasjes met veel ervaringen, dat jullie me wellicht een hart onder de riem kunnen steken.

Even een korte intro. Pjotr is mijn Bosnische herdermix, nu circa 1 jaar en 8 maanden . Heb hem via een stichting op de leeftijd van 6 maanden gekregen, en er is weinig over zijn voorgeschiedenis bekend, behalve dat hij als kleine pup in een plastic tasje op straat is gevonden. Daarna is hij bij wat oudere mensen in de tijdelijke opvang gekomen, met een schuur en een graslandje als verblijf. Goed verzorgd, maar weinig gesocialiseerd.
Toen Pjotr bijna 1 jaar was, kregen we Sem van 5maanden erbij, ook uit Bosnie. Gouden combi die 2, en de beste maatjes.
Pjotr begon, al voordat Sem erbij kwam, behoorlijk hysterisch tegen andere honden te doen, als we buiten wandelden aan de lijn. Niet bij het los lopen, echt alleen aan de lijn. Dat is onveranderd gebleven. Blaffen, gillen, brullen, janken. En daarbij ook nog eens giga trekken en in de lijn hangen. Hij is bijna 40 kilo, dus dat is je verankeren in de grond, en fikse bovenarmspieren kweken.  Tegelijkertijd hangt Sem met 25 kilo ook nog aan de andere lijn, gelukkig (tot nu toe) zonder hysterisch gedrag, maar ik zou niet graag zien dat Sem dit overneemt. Als  Pjotr de kans krijgt om erbij te komen (omdat ik 'm bijv. niet meer houdt, of omdat we wel moeten passeren) is er ook helemaal niets aan de hand....... Even snuffelen, koppie op standje "ik ben leuk", likje hier en daar, en hop, weer door met de wanddeling.  Maar daarvoor...... het lijkt wel of hij in gestoorde toestand raakt.

Omdat ik dit forum al een tijd volg, ben ik alle tips en trucs gaan opvolgen die hier al eerder over geschreven zijn. Ook het boekje van Trudi Rugaas aangeschaft, maar helaas, alles tot nu toe zonder succes.  Zowel ik als mijn vriend worden er nu wel een beetje moedeloos van. We hadden gehoopt dat het minder zou worden na zijn pubertijd, en met een chemische castratie (om te testen voordat we spijt zouden krijgen van een onomkeerbare actie). Mijn vriend wordt nu elke keer als Pjotr uitvalt behoorlijk opgefokt (wat uiteraard niet goed is!) en ik krijg elke keer de zenuwen als ik een andere hond zie naderen en we kunnen op dat moment niet een andere kant op lopen of vermijden o.i.d.

Vorige week in ieder geval contact opgenomen met een hondentrainer, voor een kennismaking binnenkort, en de mogelijkheden voor 1-op-1 begeleiding. Ben reuze benieuwd wat hieruit gaat komen, ik ben me ervan bewust dat alles valt of staat met het consequent opvolgen van zijn adviezen.

Zo, ik heb het in ieder geval lekker van me afgeschreven, werd eens tijd! Alle reacties van medebaasjes die dit herkennen, of hebben meegemaakt zijn welkom!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "uitvallen aan de lijn (het zoveelste topic)" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker

honden foto van C

Interessant is dat er dus een hoop aan vooraf gaat als hij een hond gespot heeft, maar als hij dan de kans krijgt de hond te begroeten dat hij dat wel gewoon kan zonder agressie of angst te vertonen blijkbaar. Ik denk dat het goed is dat je een hondentrainer gaat inschakelen, die kan precies zien wat er gebeurd en hoe je hier het beste mee om kan gaan.

honden page profiel Danielle, Pjotr (rip) & SemDanielle, Pjotr (rip) & Sem

honden foto van Danielle, Pjotr (rip) & Sem

Misschien is het ook handig als ik inlog voordat ik een onderwerp start... sorry..... ;-)

Maar alvast wel bedankt voor iedereen die reageert op mijn topic!

honden page profiel Mimi Mimi

honden foto van Mimi

Lijkt me een goed plan om iemand in te schakelen die je hond maar ook jou ziet. Zo via het scherm is het moeilijk om er wat over te zeggen. Het boekje van Turid is prima maar begeleiding erbij is beter, omdat er waarschijnlijk meer achter zit.

honden page profiel Danielle, Pjotr (rip) & SemDanielle, Pjotr (rip) & Sem

honden foto van Danielle, Pjotr (rip) & Sem

Dank je wel Mimi en Caitlin.
Inderdaad, een GT inschakelen leek me nu de beste optie. Die kan dan ook veel beter beoordelen of je de aangereikte of gebruikte manieren wel goed toepast. Ten minste, dat hoop ik....

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker

honden foto van C

Als het goed is wel;-)! Iemand die mee kijkt ziet vaak veel meer dingen dan jijzelf, diegene kan jou tenslotte ook observeren (en je houding). Soms zijn de kleinste aanpassingen al voldoende.

Weet je op welke manier deze hondentrainer werkt? Van welke aanpak hij is, bedoel ik?

honden page profiel SiberienneSiberienne

honden foto van Siberienne

Een ander interessant boekje hierover is Feisty Fido van Patricia Mconnell, zij gaat ook in op wat je met je eigen houdng kan doen.

Mireille

honden page profiel Danielle, Pjotr (rip) & SemDanielle, Pjotr (rip) & Sem

honden foto van Danielle, Pjotr (rip) & Sem

@mireille: heb gelijk even bekeken op amazon, de titel alleen is briljant :-D
lijkt me idd een goed boekje om erbij te hebben. helemaal omdat er ook in de reviews wordt aangegeven dat het ook geschikt is voor honden die een scene schoppen aan de lijn, maar geen agressie vertonen. Bedankt voor de tip!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "uitvallen aan de lijn (het zoveelste topic)" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^