shampoo

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel KK

honden foto van K

nee, babyshampoo is helemaal niet goed voor haren.het is puur ontwikkeld voor de oogjes van baby's.
de ph-waarde is te hoog voor haren, en er zit vaak zoveel parfum in dat honden er niet tegen kunnen.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "shampoo" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel SuzanSuzan

honden foto van Suzan

Dan zal ik maar geen babyshampoo meer gebruiken.
Overigens bedoelde ik een wasemulsie, geen shampoo.
Wasemulsie is vettig.
Vaak gebruik ik helemaal geen zeep of dergelijk, dan spoel ik alleen de vacht schoon met lauw/warm water!

honden page profiel StippeltjeStippeltje

honden foto van Stippeltje

" Honden wassen met mensen/babyshampoo is heel erg slecht!!!

Het is niet geschikt voor de honden huid en vacht, het heeft totaal geen waarde voor huid en vacht, het ontvet ook nog eens de huid, sommige honden krijgen er jeuk, uitslag van!

Beter is om dan speciale hondenshampoo te gebruiken op natuurlijke basis, dan kan wassen helemaal geen kwaad. Het kan zelfs een hulp methode zijn om de hond door de rui heen te helpen, ipv borstelen, want met borstelen en harken trek je ook de haren mee die nog niet loslaten, (de dekvacht, terwijl deze juist moet zorgen voor bescherming) waardoor de haargroei gestimuleerd wordt de vacht dikker wordt en meer haarverlies!! Door enkel te wassen komen alleen de losse haren uit de vacht!

Goede verzorgingsproducten om te gebruiken zijn producten van bv Jean Peau.
"

Ik heb zojuist 10 minuten gezocht op Google naar de samenstelling van Jean Peau verzorginsprodukten maar niet gevonden. Doorgaans zijn fabrikanten van natuurlijke verzorgingsprodukten hier trots op en is de samenstelling/ingredienten gewoon beschikbaar. Ik heb zoveel 'natuurlijke en hypoallergene' verzorgingsprodukten in huis gehad, overal kreeg ik jeuk en uitslag van. Boos en teleurgesteld ben ik etiketten gaan leren lezen. Al die zogenaamde natuurlijke en hypoallergene produkten zijn chemische zooi. Zonder keurmerk (Ecocert, Natrada, BDIH, NaTrue) is er vrijwel niets te koop dat echt natuurlijk is. Van Jean Peau heb ik geen keurmerk kunnen vinden.

Het meest belangrijk vind ik dat een shampoo natuurlijk is. Of deze voor mensen is gemaakt of voor honden maakt helemaal niets uit. Vaak komt dat fabeltje om de hoek van de Ph-waarde. Voor mensen hoort die 5 te zijn en voor honden 7. Ik heb een hondenshampoo van Beau Beau gehad met Ph-waarde 5 terwijl mijn eigen natuurlijke shampoo Ph-waarde 7 heeft. Vanaf die tijd was ik mijn hond (zelden maar soms moet het gewoon) met mijn eigen natuurlijke shampoo.

Als een shampoo niet natuurlijk is zit er 99 van de 100 keer Sodium Lauryl Sulfate of Sodium Laureth Sulfate in. Dat is een sterk ontvettend en schuimvormend ingredient wat ook in afwasmiddel zit. In plaats van hele dure hondenshampoo met SLS of SLES kun je net zo goed verdund afwasmiddel gebruiken.

honden page profiel Merlin,Safira,Nikita en CeylanMerlin,Safira,Nikita en Ceylan

honden foto van Merlin,Safira,Nikita en Ceylan

Mijn 2 kleine hondjes worden iedere maand gewassen.

Mijn 2 grote honden vaker in de zomer,maar niet in de winter.

Ik gebruik de schampoo en cremespoeling van Jean Peau,vind het zelf een van de beste merken!

honden page profiel Danielle en JuultjeDanielle en Juultje

honden foto van Danielle en Juultje

Mijn hond wordt eens in de zoveel tijd gewassen. Ze heeft lang haar en wanneer ze in de modder heeft liggen rollen, wordt ze alleen afgespoeld. En dan eens in de zo veel tijd met shampoo, maar ik merkte dat ze dan een droge huid kreeg en een tijdje last had van jeuk. De laatste tijd is ze dus niet gewassen met shampoo, ik ga eerst op zoek naar een andere shampoo waarbij ze geen jeuk krijgt en beter is voor haar huid.

honden page profiel sandrasandra

Bij Trimsalon Sammie wordt okdv shampoo gebruikt, deze is tevens verkrijgbaar op de website sammieshop.com, verkrijgbaar voor verschillende vachttypes.

honden page profiel lunaloverlunalover

honden foto van lunalover

Ik was Luna alleen als het nodig is, zoals toen we haar kregen en ze helemaal dof, stoffig en vol losse haren zat en toen ze een keer in het ondiepe gedeelte van de sloot gesprongen was en onder de blubber zat. Ik heb gewoon milde alledag shampoo gebruikt en de tweede keer sanex zero douche gel.Helemaal geen last van wat dan ook en ze glimt mooi.

honden page profiel LinseyLinsey

honden foto van Linsey

" Beetje off topic, maar zijn er werkelijk mensen die elke week op een show lopen met de hond?
Ik dacht dat het maar een paar keer per was. "


Echte fanatiekelingen rijden heel europa af, in mijn ras heb je er zo een paar en dan heb je toch wel bijna elke week een show. Sinds het honden met lang haar zijn worden die dan ook elke week gewassen (meestal 2 keer per week).



honden page profiel Linda Linda

honden foto van Linda

Hier wassen we de honden als ze flink in de rui zijn en als ze erg vettig/smerig zijn(pas verkeerde ontvlooingsmiddel gebruikt, als je de witte herder aaide kon je je hand gebruiken om je eigen haar omhoog te zetten als gel brr)
We gebruiken gewone honden shampoo, wel vaak een combinatie van meerdere aangezien we bij de 1 het idee hebben dat hij er mooier wit van wordt en de ander lekkerder vinden ruiken.

honden page profiel GerardGerard

honden foto van Gerard

Ik was de honden elke week met een Double K shampoo en conditioner van Chris Christensen. Hier geen ondervacht voor de afghaantjes. Teef verliest nu wel wat vacht na haar loopsheid. Hoop dat dat snel weer terug groeit ;-) 
De reu zijn achterpoten doe ik eerst in een emmer met Dettol... Dat is vast niet goed maar het haalt de urine wel uit zijn vacht en dat doet de shampoo gewoon iets minder. Dus eerst Dettol, dan shampoo, dan conditioner.

honden page profiel pieter willems     poll in profielpieter willems poll in profiel

honden foto van pieter willems     poll in profiel

"
De reu zijn achterpoten doe ik eerst in een emmer met Dettol... Dat is vast niet goed maar het haalt de urine wel uit zijn vacht en dat doet de shampoo gewoon iets minder. Dus eerst Dettol, dan shampoo, dan conditioner. "


waarom zou dettol niet goed zijn?
is toch een ontsmettingsmiddel?

Niet dat ik dat doe maar, vroeg het me gewoon af

honden page profiel GerardGerard

honden foto van Gerard

"

waarom zou dettol niet goed zijn?
is toch een ontsmettingsmiddel?

Niet dat ik dat doe maar, vroeg het me gewoon af "

Ik blijf het ook gewoon doen hoor maar er zijn altijd mensen die direct gaan roepen dat het slecht is i.v.m. PH waarden etc. etc. Nou, als je hond graag naast je op de bank wil en je duwt hem weer weg omdat je alleen die urine lucht ruikt, gooi je het liefste die hele hond in een emmer Dettol ;-)

honden page profiel pieter willems     poll in profielpieter willems poll in profiel

honden foto van pieter willems     poll in profiel

"
Ik blijf het ook gewoon doen hoor maar er zijn altijd mensen die direct gaan roepen dat het slecht is i.v.m. PH waarden etc. etc. Nou, als je hond graag naast je op de bank wil en je duwt hem weer weg omdat je alleen die urine lucht ruikt, gooi je het liefste die hele hond in een emmer Dettol ;-) "


lolol

honden page profiel SuzanSuzan

honden foto van Suzan

Mag ik even iets opmerken over PH waardes...
Inderdaad, door het gebruik van zeep en dergelijke, raakt deze verstoord. Maar dat is normaal hoor!
Bij ons mensen is dat niet anders!
Stappen wij uit een bad vandaan of hebben we gedouched, dan is onze PH ook zeer laag, echter hersteld een 'normale' huid zich weer heel snel. Je merk snel genoeg wanneer een bepaald product het voor jou of je hond gewoon 'niet' is!, een ander zal het wellicht juist een prima middel midden.
Geen huid hetzelfde hoor!

honden page profiel silke en femkesilke en femke

honden foto van silke en femke

ik was femke ongeveer 1 keer in de maand met hondenshampoo gemengd met gewone shampoo
;-) want ik weet niet wat het effect van mensenshampoo is op een hond dus ik doe er een beetje onder zodat ze lekker ruikt

maar als ze echt stinkt dan gebruik ik een beetje hondenparfum :-)
en mn honden verharen ook tussendoor maar niet overdreven veel

honden page profiel Silla en Bo & YunahSilla en Bo & Yunah

honden foto van Silla en Bo & Yunah

Ik was Bo ongeveer een keer in de twee weken. Meestal ruik je hem dan (niet heel erg maar wel als hij in je buurt zit of ligt) of als hij heeft "gezwommen" in het water bij het bos. Wij gebruiken puppyshampoo met laatst voor de eerste keer wat zwitsal erdoorheen, dat hebben we lggen voor de caviaatjes die er ook een handje van hebben om te stinken. Hij wordt ontzettend pluizig en wollig als hij gewassen is en gaat er ook niet meer door verharen maar wij hebben dan ook een ras dat vrijwel niet verhaard. Het wassen helpt ook om de schilvers uit zijn haar te wassen en de losse haren want mijn vader is allergisch voor (de meeste) honden. :-D

honden page profiel NicoleNicole

honden foto van Nicole

Maar denken jullie niet dat als je eenmaal aan het wassen geslagen bent, dat dit er juist voor zorgt dat je er altijd aan vast zit omdat de hond dan gaat ruiken na een week of wat? Ik heb het idee dat er ook een soort laagje op de haren ontstaat waar je een grijze smurrie van op je handen krijgt na het aaien.
Als je alleen afspoelt krijg je de meeste geuren toch ook wel weg? Of is dat niet de ervaring?

honden page profiel SuzanSuzan

honden foto van Suzan

Daar zit zeker wel wat in Nicole, het zal per hond verschillen.
Wij hebben een loge in huis gehad die ook zo'n vettig, ruikende laag over zijn vacht had. Toch ging hij geregeld onder de douche volgens zijn baas.
Toen hij met ons in de zee had gezwommen en we hem vervolgens met alleen lauw/warm water hadden uitgespoeld, was hij schoner en glanzender dan ooit.
Het zal ongetwijfeld per huid en vacht type verschillen.
Ik ben het ongetwijfeld met je eens dat het middel soms erger dan de kwaal kan zijn.
Bovendien komen veel geurtjes door het voer dat de hond krijgt, en zijn dus met liters shampoo nog niet weg te krijgen!

honden page profiel KathKath

honden foto van Kath

Charlie wordt al jaren niet meer gewassen, heb er ook niet veel haar van in huis.
Ik denk dat ze vuil worden door te wassen :-) en schoon blijven door niet te wassen omdat het vetlaagje dat er op hangt vuilafstotend werkt.

Zal ook wel wat ras- en vachtafhankelijk zijn allemaal vermoed ik...

honden page profiel NicoleNicole

honden foto van Nicole

Dat vermoeden heb ik ook Kath :-)

honden page profiel GerardGerard

honden foto van Gerard

@ Nicole
Het heeft te maken met vachtstructuur, type en doeleind. Ik kan mijn afghanen ook wel 1 x per maand wassen maar dan moet ik er niet raar van opkijken dat ze uiteindelijk geen vacht meer hebben. Om de vacht mooi te houden voor shows is regelmatig wassen een vereiste. Ook als je niet showt en je wil dat je hond lang haar behoudt, zul je moeten wassen.
Binnen mijn ras is het ook afhankelijk van kleur/ structuur. De zwarte vachten zijn dikker en gladder en de lichte vachten zijn wolliger en klitten dus ook veel sneller.

honden page profiel DorienDorien

honden foto van Dorien

Wij moeten Tayco heel veel wassen! Hij heeft een overgevoelige huid en is waarschijnlijk allergisch, nu zijn we hem al 3 weken aan het wassen (dus 5x in totaal tot nu toe) met allerlei shampoo's die we meekregen hebben van de dierenarts! :'(

honden page profiel  Kiki met Harley D. & Pampus Kiki met Harley D. & Pampus

honden foto van  Kiki met Harley D. & Pampus

harley gaat twee keer het jaar naar de trimmer, word dus zoiezo twee keer in het jaar gewassen.

verder wordt hij nog wel eens in de zomer gewassen als hij veel in de sloot is geweest en het daarna weer wat koeler word en hij niet meer de sloot in gaat, dan krijgt hij daarna vaak een schampoo bad / douche.
die sloot geur kan ik voor een paar weekjes wel verdragen maar daarna is het over ;-)

hij verhaart niet echt veel, ik hoef hem ook niet veel te brostelen,
af en toe een vind ik een haar en wat pluis O-)

honden page profiel NicoleNicole

honden foto van Nicole

Wassen ze in de arabische landen de afganen ook dikwijls? Ik vind het werkelijk prachtige honden, zo trots..prachtig.
Het hoe en wat met de link tussen verharen, snel stinken en met shampoo wassen, ik ben er nog niet uit.

Misschien is het voor elk ras anders. Soms ontkom je er niet aan, bij showlopen ed. Soms is het medisch.

honden page profiel IshaIsha

honden foto van Isha

"
Het hoe en wat met de link tussen verharen, snel stinken en met shampoo wassen, ik ben er nog niet uit.
"


De rassen met een onderwol kunnen gewassen worden om de hond zo door de rui heen te helpen!
Met wassen haal je enkel de loszittende haren weg, de rest van de haren, wat nog niet loslaat blijft gewoon zitten.
Met een waterblazer kunnen de laatste plukken uit de vacht geblazen worden.

Dit is dus een vacht vriendelijke manier om van de onderwol af te komen!
De andere haren, de dekvacht, blijft ongeschadigd!

Voor het wassen;


Na het wassen;


Je ziet duidelijk verschil, vooral aan de achterhand!

honden page profiel IshaIsha

honden foto van Isha

Ook voor het wassen;


Tijdens het wassen, je ziet gewoon de plukken loskomen;


En dit is ook weer na het wassen, er is dus enkel en alleen gewassen, verder niets, geen borstel of kam aan te pas gekomen!


:-)

honden page profiel Elke en haar bende!Elke en haar bende!

honden foto van Elke en haar bende!

Ik was Zora en Falko maandelijks, ook omdat wij veel gaan zwemmen in vijvers met niet al te proper water, en ze springen ook overal in het wild dat ze heel veel en enorm vuil worden.. 1x in de week worden ze gekamt, en ruiven is normaal niet al te veel zora (blonde) meer dan Falko (bruine)

honden page profiel NicoleNicole

honden foto van Nicole

Dat is idd een enorme verbetering Isha, leuk om plaatjes van voor en na eens te zien. Het is dus ook een kwestie van ondervacht. Dan zouden husky achtigen ook beter gewassen kunnen worden dan geborsteld?
En boeviers? Die hebben ook vaak een wat vettige vacht toch?
Oke, het ligt dus aan het ras wat je het beste kunt doen.
De een pluk je, de ander was je en weer een ander ras borstel je enkel.
Kan dat een goede conclusie zijn?

honden page profiel GerardGerard

honden foto van Gerard

" Wassen ze in de arabische landen de afganen ook dikwijls? Ik vind het werkelijk prachtige honden, zo trots..prachtig.
Het hoe en wat met de link tussen verharen, snel stinken en met shampoo wassen, ik ben er nog niet uit.

Misschien is het voor elk ras anders. Soms ontkom je er niet aan, bij showlopen ed. Soms is het medisch. "

De reacties die ik in het verleden heb gekregen op dit forum omtrent de vachtverzorging van Afghaanse windhonden zijn meestal een beetje sarcastisch. 'Vroeger werden ze ook niet zo vaak gewassen dus het is niet nodig', 'Worden ze in Arabische landen ook zo vaak gewassen'... ect. etc.
De geschiedenis en ontwikkeling van het ras is te lang om uit te leggen maar de oorspronkelijke afghanen hadden geen lang haar. Dat maakt het jagen natuurlijk onmogelijk met takken die er bv. in blijven hangen. Ze zijn gefokt naar hang haar. Dit haar was golvend/ krullend en toen heeft de kennel club besloten dat stijl haar mooier is en nu wordt daar dus op gefokt.
Wil je de vacht in showkwaliteit houden moet je de honden wassen voordat de klitten in de vacht komen, zegt men ook vaak. Mijn reu zit nu in de vachtwissel en dat is echt heftig en dan is uren ontklitten, wassen en föhnen wel noodzakelijk.
Een vriend van mij heeft een malteser en die is ook intensief bezig om de vacht mooi lang te houden.

Ach, je kiest er voor ;-)

honden page profiel SuzanSuzan

honden foto van Suzan

Mijn hond is maar gewoon een bastaard, evengoed vind ik het daarom wel prettig dat hij schoon en verzorgd is.
Shows lopen doe ik niet en een medische aanleiding is er evenmin.
Ik vind het gewoon heerlijk als hij weer lekker schoon gespoeld is.
Hij heeft er ook helemaal geen hekel aan en gaat er helemaal voor staan.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "shampoo" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 3 123
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^