Benchtraining

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel KimKim

honden foto van Kim

Beste allemaal

Sinds 28 juli hebben wij een Engelse Cocker pup, ze is nu 10 weken en heet Mila.
Ze is ontzettend lief en stilaan beginnen we gewoon te worden aan mekaar.
Zindelijkheid gaat steeds beter, ze eet goed, speelt goed en is vrolijk.
Ook lopen aan de lijn oefenen we al en begint stilaan te lukken.
Verder volg ik ook puppyklas met haar en ook dat doet ze heel goed.

Het enige serieuze probleem op dit moment is de benchtraining.
Het lukt me maar niet...
Ze heeft een week in een doos naast mijn bed geslapen en dat ging perfect.
Alleen de eerste nacht heb ik ze 5 minuutjes gehoord toen we gingen slapen, verder helemaal niet meer.
Ze sliep de hele nacht door en pas tussen 5 en 6 begon ze rond te draaien waardoor ik wist dat het tijd was voor een plasje.
Omdat ik haar niet blijvend in mijn slaapkamer wil laten slapen, heb ik haar sinds gisteren in de woonkamer in de bench gezet 's nachts.  Maar het gaat niet goed, ze blijft piepen en blaffen.
Ook doet ze haar behoefte in de bench wat ze in de doos niet deed, waardoor ik al 2 dagen om half 5 de bench zit te schrobben en Mila kan wassen.
Ik wil eigenijk niet toegeven omdat ik weet dat ze dat dan steeds van me verwacht.

Afgelopen nacht had ik de bench toegedekt met een dekentje zodat het donker was, ook had ik er een doos in gezet zodat de ruimte wat kleiner werd.
Het leek wonderwel te gaan want het eerste halfuur was het muisstil dus ik er was er heel blij van overtuigd dat ik de oplossing gevonden had en nam me voor vandaag meteen een mooie benchhoes te bestellen.
Helaas was het maar van korte duur want plots begon ze weer.

Ik denk erover om misschien vannacht op de zetel te slapen (bench staat in de woonkamer) maar ik heb zelf het gevoel dat ik het probleem dan alleen maar verleg want ik moet toch ook ooit terug naar boven gaan slapen... En ik doe dan eigenlijk zelfs nog een stapje terug.

Overdag lukt de dichte bench ook voor geen meter. Ik probeer het op te bouwen en zolang ze mij of iemand anders kan zien is het goed. Maar ziet of hoort ze niemand dan begint ze meteen te blaffen en te piepen. Het opbouwen werkt dus ook niet echt.
Ik geef haar eten in de bench, verstop er snoepjes in. Als ze ergens op de vloer in slaap valt leg ik haar er ook in. Ook zeg ik haar doorheen de dag vaak om in de bench te gaan, dat doet ze goed en dan geef ik een snoepje.

Wat ik vandaag geprobeerd heb is bij haar gaan zitten aan de bench tot ze rustig is, dan wat verder gaan zitten (op de zetel) en als ze uiteindelijk bijna slaapt de deken er weer over, zo kan ze niet zien als ik wegga. Dan kan ik eindelijk zelf iets doen, zoals mezelf wassen, de was doen of wat opruimen elders in huis.
In het begin nam ik ze steeds overal mee naartoe in huis maar ze loopt heel erg voor mijn voeten omdat ze zo aan me plakt. Het is een schatje maar af en toe moet ik gewoon even iets kunnen doen zonder haar in mijn kielzog :-D

Oh en de Kong ook al geprobeerd, ook geen succes.

Heeft iemand tips om dit aan te pakken?
Dank alvast!!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Benchtraining" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel DaantjeDaantje

honden foto van Daantje

Hoi,

Ook ik heb hier verschillende adviezen over gekregen.
En de een zegt gewoon laten piepen en de ander zegt niet doen.
Zelf vond ik het zielig om haar aan haar lot over te laten en maar laten piepen.
Wel oefende ik overdag met in de bench liggen en dan kon ze wel eens gaan piepen.
Maar dit heb ik genegeerd en als het te lang doorging ben ik met mijn rug tegen de bench gaan zitten zonder aandacht te geven. En als ze dan stil was een tijdje heb ik haar beloond.
Op het moment dat ze overdag zelf in haar bench ging liggen kon ik haar snachts ook beneden alleen laten.
En indd met een deken erover zodat ze zich veilig voelt heeft wel geholpen.
In het begin wou Dana ook niet alleen zijn in haar bench.
En heb daarom 2 of 3 nachten de bench langs mijn bed gezet zodat ze kon wennen dat ze in de bench moest slapen.(en ik was toch in de buurt) Toen het slapen in de bench langs mijn bed goed ging en ze overdag ook zelf in haar bench ging om te slapen heb ik haar snachts alleen laten slapen in de woonkamer. en nu gaat dit heel goed.

honden page profiel Vrouwtje van 2 hondenVrouwtje van 2 honden

honden foto van Vrouwtje van 2 honden

Jaimy heb ik ook moeten trainen
met een bench en ook zij liep me echt overal achteraan
(ze was wel al bijna een jaar toen ik haar kreeg, herplaatser)
zodra ik maar even uit zicht was, janken, janken
Dus in het begin heb ik de bench naast het bed gezet
en toen ze er een paar nachten goed heeft geslapen
de bench een stukje verschuiven (hier moest dat letterlijk 10 cm
per keer ofzo) dan weer wachten dat het een paar nachten goed gaat
en dan weer de bench verschuiven, zodat de bench uiteindelijk
gewoon in de woonkamer staat. Heeft wel een poos geduurd voordat
ze in de woonkamer lag (10 cm om de paar dagen schiet ook niets op:p)
maar het gaf Jaimy op deze manier geen stress

honden page profiel Cindy & JaydenCindy & Jayden

honden foto van Cindy & Jayden

Hoi Kim,
Allereerst gefeliciteert met je pupje natuurlijk :-D

Ik zou er zelf ook voor kiezen haar of eerst weer in de slaapkamer in de bench te laten slapen of idd in de woonkamer bij haar in de buurt te slapen.
Als het in de slaapkamer goed gaat, kun je idd de tip gebruiken die mijn voorganger je gegeven heeft. Gewoon bij een aantal nachten de bench wat verplaatsen. Tot dat de bench uit het zicht staat, dit goed gaat en zij redelijk doorslaapt. Dan kun je de bench naar de woonkamer verplaatsen.

Laten piepen heeft alleen zin wanneer je zeker weet dat het puur aandachtvragerij is. Ik doe dat overdag met Jayden ook, ik weet namelijk dat zij vanzelf gaat slapen en nooit langer als een minuut of tien max. zal piepen. Dat is gewoon protest omdat ze er bij alles bij wil zijn.
Bij jou lijkt het mij eerder dat Mila zich wat alleen voelt in de bench. Haar laten piepen zou ik dan niet aanraden, ik denk dat het probleem dan alleen maar erger wordt, doordat ze dan misschien zelfs verlatingsangst ontwikkelt. Daarom kun je denk ik gerust bij haar gaan slapen als dat makkelijker is. Wanneer je overdag oefent met alleen zijn (heeeeel rustig opbouwen, even een paar seconden uit het zich en als ze rustig is terugkomen en belonen), zal het uiteindelijk 's nachts ook beter gaan.
Mila moet de bench gaan associëren met slapen en iets fijns. Als dat eenmaal het geval is, zal het geen probleem meer opleveren om in de bench te blijven.

Probeer wel echt te voorkomen dat je haar uit de bench haalt wanneer ze nog aan het piepen is, wacht iig tot ze even stil is. Ze doet het nu misschien nog niet voor de aandacht, maar ze kan zomaar leren dat dat wel werkt wanneer ze het er niet mee eens is ;-)

Succes iig!!

honden page profiel KimKim

honden foto van Kim

Dank jullie alvast voor de reacties!
Ik ken verschillende mensen die hun honden gewoon meteen in de bench hebben gedaan en laten janken.
Gaat heel goed nu en ze zien de bench echt als hun plekje, zoals voor elke hond het fijnste zou zijn.
Dus ik leef wel op hoop ':-) Maar op dit moment ben ik het een beetje beu omdat ik doormoe ben.
In mijn slaapkamer was ze heel braaf maar toch hoorde ik elke beweging en was ik steeds alert waardoor ik niet vast sliep.
Nu met het piepen hoef ik niet uit te leggen hoe slecht ik slaap.

Ik vind het zelf ook vreselijk zielig en heb zo medelijden als ik dan bij haar kom, maar ik probeer te denken dat dit op lange termijn het beste is.
Ik hou steeds de gouden raad van de fokker in mijn achterhoofd: het eerste jaar heel streng en consequent zijn en je hebt een vriend voor het leven.

Melanie, beloon je haar dan in de bench door iets lekkers te geven? Ik doe steeds als ze lang genoeg stil is, de deur weer open. Op zich leek me dat al een beloning, voor haar dan althans.

Overdag gaat Mila niet echt vaak in de bench liggen. Wel eten, kijken of er iets lekkers in is gelopen of dat er speeltjes liggen.

Ik ga toch een paar dagen op de zetel doorbrengen denk ik. Hopelijk lukt het dan beter.
Want ik merk toch als ze weet dat ik er ben, ook al ziet ze me niet, ze toch een stuk rustiger is.

honden page profiel KimKim

honden foto van Kim

Dag Cindy

Bedankt voor je antwoord. Ik was druk aan het mijne aan typen toen het jouwe erbij kwam ':-)

Zoals ik al zei ga ik inderdaad maar op de zetel doorbrengen.
De bench steeds van boven naar onder sleuren zie ik niet echt zitten want ik wil overdag oefenen met de bench en als ik dat steeds in de slaapkamer moet dan, dan is ze helemaal niet meer bij me in de buurt overdag.
Ik wil trouwens ook dat de woonkamer haar plekje wordt en de bench staat hier sinds dag 1.

Bij Mila denk ik inderdaad niet dat ze aandacht vraagt. Ze is echt wel bang denk ik.

Wat dat uit de bench halen betreft wanneer ze piept, lijkt ze al te weten hoe het werkt.
Want ze stopt meteen als ik richting bench loop. Of moet het echt een paar minuten stil zijn? Dat zit er momenteel zelfs nog niet in vrees ik, behalve als ze slaapt.

Zondag trouwens hadden we bezoek en ze lag rustig in de bench toen ze aankwamen, geen problemen gehad gedurende anderhalf uur. Dus dan werkt het wel. Maar er was natuurlijk volk genoeg. En ze heeft vanuit de bench overzicht over de hele woonkamer en een stuk van de keuken. Ze staat ook nog eens vlakbij de zetel, waar wij meestal zitten. Ik moet wel zeggen dat dat in het begin zelfs niet ging als wij hier zaten, dat kan nu wel (soms). Dus misschien boeken we toch al een tikkeltje vooruitgang.

De enige vraag waar ik nog mee zit is: als ik dan straks terug in mijn bed slaap, moeten we weer die oversteek maken, of zie ik dat verkeerd? Ik ben bang dat ze dan weer gaat piepen en we weer bij af zijn.

honden page profiel Alexandra & MikeyAlexandra & Mikey

honden foto van Alexandra & Mikey

Hi, ik sluit me aan bij bovenstaande adviezen om het rustig op te bouwen. Ik denk zelf dat wanneer je pupje meer vertrouwen krijgt dat het steeds beter zal gaan. En vertrouwen win je niet door het gepiep/gehuil te negeren.

Maar even een hele andere vraag. Je zegt dat ze het goed deed in de doos.. Waarom houd je deze doos niet aan? Als dit een plekje is waar je pup zich veilig voelt en lekker in ligt is dit toch ook goed?
Ik vind een bench een hulpmiddel dat voor sommige mensen en pups echt een uitkomst kan zijn, maar het blijft een hulpmiddel. Als jij de doos op dezelfde manier gebruikt is hier niets mis mee en kun je de doos langzaam verplaatsten. Eerst naar het einde van de kamer, gaat dit goed dan naar de gang met de deur open, gang met deur dicht.. beneden.. enz..
(Het is maar een idee hoor :-) )

Gr. Alexandra

honden page profiel KimKim

honden foto van Kim

Even een fotootje van haar:

honden page profiel KimKim

honden foto van Kim

Dag Alexandra,

Ik zou de doos kunnen gebruiken maar op termijn wil ik toch echt wel overschakelen naar de bench.
Het is ook maar een kartonnen doos, dan vind ik een bench toch een beter idee.
Want ze kan er bijna uit dus het gaat ook niet lang meer duren voor ze dan 's nachts misschien op wandel gaat. En dat heb ik liever overdag als ik tenminste een oogje in het zeil kan houden.
Ik wil haar ook echt leren dat de bench haar plekje is waar ze terecht kan als ze even rust wil.

honden page profiel Cindy & JaydenCindy & Jayden

honden foto van Cindy & Jayden

" De enige vraag waar ik nog mee zit is: als ik dan straks terug in mijn bed slaap, moeten we weer die oversteek maken, of zie ik dat verkeerd? Ik ben bang dat ze dan weer gaat piepen en we weer bij af zijn. "

Ja dat is idd een beetje lastig. Bij ons heeft Jayden de eerste nacht in de woonkamer niet doorgeslapen en is 's nachts gaan piepen, omdat ik niet zeker wist of het nu aandacht was of naar buiten moeten, heb ik haar zonder al teveel aandacht mee naar buiten genomen en daarna weer in de bench gezet. Het was toen na 2 min stil.
Je moet iig zien te bereiken dat Mila opkijkt als ze wakker is, ziet dat jullie er niet zijn en dan weer lekker verder gaat slapen.
Wat betreft het wachten/belonen wanneer zij rustig is. Ja dat is een kwestie van uitproberen denk ik. Bekrachtig haar iig door iets lekker of een 'goed zo meisje' als ze stil is.
Verder zou je overdag áls ze ligt te slapen in de bench, de bench open kunnen laten, zodat ze niet angstig wakker wordt.
En het alleen zijn oefenen wanneer ze slaapt denk ik....

Ik weet het ook allemaal niet zeker hoor haha, er zijn hier genoeg mensen die er veel meer ervaring mee hebben, maar dit is iig wat ik zelf zou doen :-D

honden page profiel DaantjeDaantje

honden foto van Daantje

Hoi,

Ik gaf haar inbegin wat lekkers als ze braaf was geweest in de bench.
Nu verstop ik regelmatig wat lekkers in de bench om het leuk te maken voor haar.
Dana had het allemaal vrij snel door en kent haar ritme ook erg goed.
Overdag heeft ze haar rust momenten in de bench en dit gaat nu ook zonder problemen.
Maar elke hond is natuurlijk anders en bij de een duurt het langer als bij de ander.
Maar ben er wel veel mee bezig geweest.
Je moet het gewoon op een rustig tempo doen zodat de hond zich veilig voelt.

honden page profiel Alexandra & MikeyAlexandra & Mikey

honden foto van Alexandra & Mikey

" Dag Alexandra,

Ik zou de doos kunnen gebruiken maar op termijn wil ik toch echt wel overschakelen naar de bench.
Het is ook maar een kartonnen doos, dan vind ik een bench toch een beter idee.
Want ze kan er bijna uit dus het gaat ook niet lang meer duren voor ze dan 's nachts misschien op wandel gaat. En dat heb ik liever overdag als ik tenminste een oogje in het zeil kan houden.
Ik wil haar ook echt leren dat de bench haar plekje is waar ze terecht kan als ze even rust wil. "

Oke ik snap het. :-)

Ik zou vooral overdag de bench zo leuk/veilig/vertrouwd mogelijk proberen te maken. Alle maatijden voeren in de bench. Af en toe snoepjes erin leggen die ze kan vinden als ze er in loopt.
Ook als ze in slaap valt overdag zou ik haar in de bench leggen. En proberen dat ze dan lekker doorslaapt.
En dan nog 1 of 2 nachtjes bij haar blijven slapen in de woonkamer.

Wat ik deed was dat als Mikey van ons graag de bench uit wilde dan ging ik er voor zitten. Dan geduldig wachten en het deurtje pas open als ze echt 5 sec. stil was en dit ook steeds een beetje opbouwen.
Maar als ze bijvoorbeeld net wakker wordt en eigenlijk uit moet, zou ik niet te lang wachten.. ;-) 
Want ze heeft immers dan een rede om eruit te willen.

Maar stel je bent 's avonds uitgeweest en je weet zeker dat ze niet uit hoeft, dan is het piepen en eruit willen echt niet omdat ze naar buiten moet. Dan kun je haar proberen te kalmeren en gerust te stellen. Altijd heel rustig en zachtjes praten want je wilt geen feestje bouwen, maar haar laten slapen.
En ook met het uit de bench halen altijd zo 'gewoon' mogelijk. Als je te blij doet dan is het net alsof ze heel blij moet zijn dat ze er weer uit mag en dat het heel verschrikkelkijk was in de bench. Dit is natuurlijk niet de bedoeling want de bench moet zo normaal mogelijk worden.

Als ze 's nachts onrustig wordt kun je ook proberen te hoesten of zuchten. Op deze manier hoort ze dat je er nog bent en het kan soms voldoende zijn om haar gerust te stellen.
Bij ons hielp een muziekje op de achtergrond ook. Dan is het niet zo 'stil en alleen' en het leidt een beetje af. En dan kan ze zich aan de muziek vasthouden en is ze niet zo gefocust of ze jou/jullie hoort.

Gr. Alexandra

honden page profiel Kyra *Shadow* AngelKyra *Shadow* Angel

honden foto van Kyra *Shadow* Angel

Hallo Kim,

Ik zie dat je je pup hebt vanaf 28 juli. Het gaat dus nog wel eventjes duren voor ze stil is als ik het vergelijk met mijn pup, ik ben inmiddels 6 weken verder en mijn pup huilt ook nog weleens als ze alleen is in de bench, de eerste twee weken waren natuurlijk echt een ramp, net zoals jij beschrijft, daarna werd het beter, ze sliep 's nachts door en ze jankte niet meer als ze er in moest als ik thuis was. En regelmatig beloonde ik haar en in het begin legde ik nog weleens snoepjes achterin de bench. Inmiddels heeft mijn pup ook door dat het niet erg is als ze in de bench moet en gaat ze rustig slapen, ook als wij gaan slapen of buiten gaan roken. Als wij weggaan piept ze nog steeds weleens maar dat wordt telkens minder. Ik heb haar soms boos toegesproken in het begin maar ook vaak lief en veel beloond met snoepjes. En elke keer een snoepje geven als ze er net in zit doet ook wonderen. Kyra loopt na 6 weken als ze moe is uit zichzelf de bench in. En ze geeft dan ook geen kick en gaat lekker slapen, de nachten slaapt ze ook door. Het kan wel even duren natuurlijk voordat je pup daar aan gewend is, maar met veel belonen moet het lukken. De eerste nachten als ze in de bench moest ging ik bij haar zitten en aaide haar in slaap, dat is zo'n beetje een week zo door gegaan en daarna ging ze zelf rustig slapen 's nachts en ik liet de deuren open staan zodat we af en toe konden laten weten dat we er wel waren als ze begon te piepen. Nu zijn de nachten ideaal voor mij en mijn man want ze slaapt door dat is heerlijk en ze is rustig als ze er overdag in moet of loopt om te slapen, maar oefen eerst kort een paar minuten en blijf er bij, en praat tegen haar. Dan stel je haar gerust, geef haar snoepjes. Als ze stil is haal je haar direct er uit, en dat elke dag een paar minuten langer, dan went ze er aan en weet ze dat het niet erg is. Ik weet dat er velen zijn die zeggen negeren, maar dat werkte bij mijn pup totaal niet want dan begon ze alleen maar harder te janken en echt te blaffen. Ik heb haar 's nachts direct alleen gelaten en daar heb ik nu veel profijt van. Natuurlijk is het niet prettig als je er 's nachts uit moet omdat ze blaft of jankt, maar ik heb dat wel gedaan en ging naast de bench zitten en liet de deken liggen die over de bench ligt en aaide haar en deed de bench niet open en dan voelde ze zich veilig en drie kwartier later kon ik ook weer naar bed. Ik wens je veel succes met de benchtraining, hou vol dan red je het zeker.

Succes

honden page profiel KimKim

honden foto van Kim

Bedankt alweer allemaal voor jullie reacties. Hier heb ik wat aan! ;-)
Leuk forum hier. Op sommige andere fora heerst er zoveel vijandigheid als ik daar rondsnuffel. Hier niet geloof ik, fijn!

Ik heb alweer een beetje meer hoop. Maar toen ik vanmorgen boven de bench weer rotzooi zat te vegen had ik wel even gehad. Al kan ik niet kwaad worden op haar, en dat heeft ook geen zin, dat weet ik heel goed. Ze kan het echt niet helpen.

Ze is vanmorgen al 2x zélf in de bench gaan liggen dus ze heeft er nog geen afkeer van. Als ze dat doet ga ik ook meteen naar haar toe en geef ik een klein snoepje en zeg 'flink'. Momenteel ligt ze erin te slapen met de deur open (op de rug, pootjes in de lucht :-D).

Cindy: overdag als ze slaapt is de bench ook meestal open. Ik probeer te oefenen als ze wakker is, anders merkt ze er natuurlijk niets van. Als ze slaapt vindt ze het allemaal wel ok denk ik. Verder denk ik dat als ik wegga als ze slaapt, en ik er dan niet zou zijn als ze wakker wordt, ze helemààl in paniek zou zijn. Maar ik kan het misschien toch eens proberen, wie weet valt het wel mee. Als ik dan toch achter in de gang blijf ofzo zodat ik ze hoor.



Melanie: ik voer alle maaltijden in de bench. Ik gooi er af en toe een paar snoepjes in (en ze gaat ook geregeld kijken of er wat ligt). Water drinkt ze in de keuken omwille van het knoeien. Het is een cocker dus oren erin en lekker dweilen elke keer. Niet zo fijn als ze in een natte bench moet liggen natuurlijk. En als ze op de grond in slaap valt, leg ik haar ook vaak in de bench. Niet altijd, want ik vind dat ze best ook wel eens bij ons mag liggen. Verder geef ik ook geregeld haar botje aan als ze in de bench ligt. Maar daarmee komt ze meestal nog direct naar buiten. Veel gezelliger kluiven dichtbij een paar voeten :-D


Alexandra, ook bedankt voor de tips. Ik zal vannacht nog eens aan jullie denken als ik voor de bench zit O-) Ik ben benieuwd.


Wat ik meestal ook doe als ik ze uit de bench laat, is haar wat negeren, heel even. Ik doe zonder iets te zeggen de deur open en laat haar eruit. Zij is dan dolblij natuurlijk maar daar reageer ik niet op wat ervoor zorgt dat haar blijdschap ook meteen weer wegzakt.


Marit, is dat een Mechel op je foto? Wi hebben er ook twee gehad, schatten van honden. De laatste is 14 geworden en hebben we een maand geleden moeten laten inslapen dus ik ben de puppy-tijd wat vergeten, was toen zelf ook nog maar een tiener. Wat ik wel nog goed weet, is dat hij niet zo'n makkelijke pup was. Druk en moeilijk te temmen, heel enthousiast. Dan is Mila nu toch een wereld van verschil. Maar elke hond is anders natuurlijk. Al zijn er twee mechelaars in de puppyklas en daar herken ik zo de onze in toen ze klein waren.


Dus jij hebt je pup meteen in de bench gedaan zonder echt dat opbouwen? Ook dat stelt me wel een beetje gerust dat het ooit wel goedkomt, ook al doe ik het niet 100% goed. Ik ga toch ook eens proberen bij haar te zitten als ze piept.


En af en toe moet ik ook wel eens weg. Er moeten nu eenmaal ook boodschappen gedaan. Ik probeer het wel zo kort mogelijk te houden maar toch zit ik er dan constant aan te denken.


Van Mila heb ik ook het idee dat, hoe harder en langer ik negeer, hoe meer moeite ze gaat doen en hoe harder ze blaft met idee van 'hoor je me dan echt niet'...

Ik probeer weer wat uit en laat nog van me horen!!



Ik vermoed dat ik Mila ook wel een vast ritme kan leren. Want met zindelijk maken lukt het ook al goed, ze weet nu dat ik vaak met haar buiten ga en ze daar haar behoefte kan doen én dat ze dan iets lekkers krijgt. Dus steeds minder binnen.Het is helemaal iets anders natuurlijk maar ik denk toch dat ik haar zoiets kan aanleren met de bench.

honden page profiel JonneJonne

honden foto van Jonne

Wat ik heb gedaan, is de bench in de woonkamer zetten en steeds als de pup het niet zag er iets lekkers inleggen. Als hij dan ging snuffelen bij de bench, vond hij lekkere dingen. Ging hij dan in de bench zitten, liet ik er van bovenuit ook nog wat lekkers invallen.
De pup snapt dan niet dat jij dit doet, want het komt immers van bovenaf de bench vallen ;-) Zo maak je de bench tot iets positiefs en bij mij ging hij er uiteindelijk uit zichzelf in liggen. Succes ermee!

honden page profiel Kyra *Shadow* AngelKyra *Shadow* Angel

honden foto van Kyra *Shadow* Angel

Hallo Kim,

Ja het is een mechel, erg leuk en inderdaad druk maar ik heb alle tijd voor haar dus dat komt goed uit ;-)
Ieder doet de benchtraining op zijn of haar manier en die leren het op een andere manier aan en dat komt ook goed, dus bij jou lukt het ook wel. Wij willen haar niet los in huis als we boodschappen aan het doen zijn want dan sloopt ze alles dat weten we zeker en inmiddels is ze ook wat rustiger als wij weggaan, vaak huilt ze niet meer als we weg gaan. Uiteraard hebben wij het in het begin ook korter gedaan als nu maar ja soms moet je gewoon even weg en heb je geen keus. En wij zitten ook op pup training. Dat vind Kyra ook erg leuk. De zindelijkheid doe ik ook op dezelfde manier als jou elke keer mee naar buiten nemen, en een snoepje geven met een overdreven 'goedzo' dat gaat telkens beter.

honden page profiel KimKim

honden foto van Kim

Jonne, van bovenaf iets ingooien, ga ik zeker eens proberen!
Bedankt voor je tip!

Mechelaars zijn inderdaad drukke en actieve honden maar zo lief.
Daar heb je echt een hele trouwe hond aan die alles voor je doet als je eenmaal zijn vertrouwen wint.
Onze vorige (Rex) was echt een enorme schat, ik mis hem nog altijd. Eindeloos lieve hond was het.
Ik zou ze ook niet los laten in huis, Rex heeft ook heel wat gesloopt als pup.
Die kon er wat van. Zat overdag wel buiten want kon binnen echt niet aarden.
Dat was een hond die alles gezien moest hebben buiten.
Sliep wel binnen maar eenmaal licht werd het een orkaantje en moest en zou het naar buiten, dan was het goed :-D

Succes nog met jouw pupsel!

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

Zoals ik het lees wil je veelste snel waardoor het een moetje wordt en de hond onbewust gedwongen wordt.

zoals ik het ook lees heb je eerst een doos boven gehad op je slaapkamer en toen ineens de hond in de bench beneden maar dit gaat niet werken.
Je begint met de bench naast je bed tot je pup stil is snachts, dan verplaats je hem naar de deur van je slaapkamer is de hond daar ook stil dan op de overloop/gang tot hij daar ook stil is etc etc totdat je uiteindelijk beneden uitkomt.

Probeer snachts of savonds eens een muziekje heel zachtjes aan te zetten, deken erover heen en klaar.
Overdag als je de deur openmaakt de hond negeren en niet even maar een minuut of 5 het is namelijk normaal (dat moet de pup dus nog leren) als je pup er vanzelf in gaat waarom ga je dan belonen? juist door het belonen maak je er iets speciaals van terwijl de bench dood normaal moet zijn.
Belonen doe je enkel als de pup bijv stil is terwijl hij de hele tijd gepiept heeft, dit hoeft niet via iets lekkers maar kan ook met worden of doordat de pup je ziet of een aai over zijn bol.
Wel kan je natuurlijk de bench super duper leuk maken door iedere keer lekkere dingen erin te verstoppen.
Geef haar eten in de bench, leer haar commando bench of plaats aan en stuur haar er dan ook heen (als ze dit uiteraard snapt eerder niet) maar vooral doe het rustig aan en leg er niet zo'n druk op niet voor jezelf maar ook niet voor je pup.
De bench is een hulpmiddel het is geen drama als je hond een keer snachts niet erin zit maar wel stil is.
Een bench is niet verplicht !

Probeer vannacht eens de hond in de doos te doen maar niet in de bench en kijken wat ze dan doet.
Piept ze dan ga je pas de huiskamer in als ze stil is en zeg je niks maar ga je met je rug naar de bench toe zitten.
Piept ze snachts dan hup uitlaten. Dat je hondje zindelijk was snachts kan toeval zijn geweest dus als ze snachts wat doet ga je opstaan om dr uit te laten even kort.

honden page profiel KimKim

honden foto van Kim

Het is goed gegaan ;-) 
Ik heb in de woonkamer geslapen en heb haar even gehoord toen het licht uitging en om half 3, toen moest ze plassen. Verder niet.
Ze heeft doorgeslapen tot 8u, maar als ze dan merkt dat ik niet in de woonkamer ben (ze kon het niet zien want er hing een dekentje over de bench) dan begint ze weer meteen.

Ik ben er intussen toch wel redelijk van overtuigd dat de bench zelf echt geen probleem meer vormt, maar wel het alleen zijn.
Gisteren heeft ze ook een hele tijd in de bench geslapen, zowel deur open als dicht en geen kik gegeven, zolang er maar iemand in de buurt is.

Het is zelfs niet voldoende als ze me ergens in huis hoort, als ik bijvoorbeeld met iemand anders praat, ze moet me echt kunnen zien dan pas is het stil. En het maakt dan niet uit of ze in de bench zit of vrij door de woonkamer kan lopen.

Opbouwen van het alleen zijn is heel moeilijk want ze begint al te piepen als je de kamer nog maar uitgaat, je hoeft nog niet eens weg te zijn...
Dus waar begin ik dan met opbouwen, of is het dit geval toch best om ze even te laten piepen?

Soms twijfel ik toch of ze met momenten niet gewoon aandacht vraagt, want ze begint echt zo zeurderig te piepen soms (bijna of ze liedjes zingt :-D). Het klinkt me soms niet als paniek. Maar dat herken ik misschien verkeerd.

honden page profiel Jessica en ColinJessica en Colin

honden foto van Jessica en Colin

Mijn pup is nu 16 weken en ik ben nog volop bezig met de benchtraining. Hier gaat het 's nachts echter goed, alleen overdag is het meer een ding nog. Vooral als ik weg ga kan hij er wel op gaan, al worden die momenten korter. Hij geeft het eerder op en gaat lekker liggen slapen en is stil als ik terug kom. Het helpt om te weten dat het voor honden heel natuurlijk gedrag is om te piepen, te janken, kermen. Het zijn roedeldieren die nooit alleen zijn. Wij leggen ze dat op. Ze roepen de 'roedel. Dat is wat ze eigenlijk doen. Benchtrainen en ook nog weg of uit het zicht gaan zijn twee aparte dingen die met veel geduld en in kleine stapjes getraind moeten worden. Je kunt nog proberen om steeds als je pupje stil is even in het zicht te komen. Begint ze te piepen weer uit het zicht etc. Zo leert ze dat stil zijn het gewenste gedrag op levert.

Lise (Gast)

Hallo!Wij hebben ook ruim 2 weken een puppy, en we zaten met precies hetzelfde probleem. Maar sinds een week, gaat het helemaal goed! In het begin lieten we haar in de woonkamer gewoon ronddwarrelen 's nachts en als we zagen (een van ons sliep op de bank) dat ze ging slapen legden we haar in de bench, met het deurtje open. we aaiden haar dan in slaap, en zo ging het dan even goed.
Overdag, zodra ze begon te slapen, legden we haar ook in de bench, zodat ze dat écht als haar plekje ging zien. Ook geven we haar daar haar eten, en in het begin legden we ook wel eens snoepjes in de bench, zodat ze het als een fijn plekje begon te zien. Wij hebben ook echt gedacht van 'dit gaat nooooit lukken' maar na 1,5 week sliep ze in de bench, met hier en daar een klein piepje, maar dat viel uiteindelijk wel mee! Wel deed ze haar behoeftes inderdaad jammergenoeg, maar de afgelopen 2 dagen is het goed gegaan, dus in kleine stapjes gaat het beter!
Ik wil je vooral meegeven, dat het echt in kleine stapjes gaat en dan komt het vanzelf wel goed!!
succes ermee!!

honden page profiel KimKim

honden foto van Kim

Dank jullie voor de reacties! Ik ga de tips weer proberen.

honden page profiel KimKim

honden foto van Kim

Dank jullie voor de reacties! Ik ga de tips weer proberen.

honden page profiel Alexandra & MikeyAlexandra & Mikey

honden foto van Alexandra & Mikey

Ik zou beginnen met als ze in de bench overdag in slaap is gevallen, dan even de kamer uit en gelijk weer terug. Waarschijnlijk hoort ze je wel weggaan, maar als je gelijk terug komt dan is ze waarschijnlijk nog niet aan het piepen. (ze is dan misschien nog even verbaasd aan het wakker worden.)
Als je dan de kamer weer in komt hoef je ook niet op haar te reageren. Het moet immers gewoon worden en het is niet zo dat ze blij hoeft te zijn dat je weer terug bent. Want het in en uitlopen moet de normaalste zaak van de wereld worden ;-)
Als je snel genoeg terug bent leert ze ook dat zij niet hoeft te piepen om jou terug te halen, maar dat je toch wel komt. En dit dan langzaam opbouwen door steeds ietsje langer weg te blijven.
Mocht je te lang weggebleven zijn en ze piept, probeer dan op een moment dat ze stil is weer naar binnen te stappen. (Behalve als ze echt in paniek raakt, dan zal ze niet stil worden..) En dan weet je dat je iets te lang bent weggebleven en moet je even een paar stapjes terug.

Gr. Alexandra

honden page profiel KimKim

honden foto van Kim

Bedankt Alexandra voor je reactie.
Maar daar zit eigenlijk net het probleem.
Ze piept al als ik nog maar richting deur ga, als ze alleen al maar denkt dat ik wegga.
Dus ik krijg eigenlijk de kans niet om het op te bouwen want ze is gewoon niet stil vanaf het moment dat ik al maar aanstalten maak om de kamer te verlaten.
Toch maar blijven proberen ;-)

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

Een beetje piepen hoort er ook wel bij he, zolang jij dat patroon niet doorbreekt blijft ze aan de gang.
Gewoon je ding doen terwijl ze in de bench zit en jezelf pas weer laten zien als ze stopt al is het maar om adem te halen bij wijze van.
Uiteindelijk gaat ze doorkrijgen dat als ze NIET piept jij terug komt en als ze WEL piept jij uit het zicht blijft.
Als je dit voor elkaar hebt dan kan je pas met echt weggaan gaan beginnen en niet eerder om verlatingsangst te voorkomen.

honden page profiel Alexandra & MikeyAlexandra & Mikey

honden foto van Alexandra & Mikey

" Bedankt Alexandra voor je reactie.
Maar daar zit eigenlijk net het probleem.
Ze piept al als ik nog maar richting deur ga, als ze alleen al maar denkt dat ik wegga.
Dus ik krijg eigenlijk de kans niet om het op te bouwen want ze is gewoon niet stil vanaf het moment dat ik al maar aanstalten maak om de kamer te verlaten.
Toch maar blijven proberen ;-) "

Daarom zei ik ook proberen als ze slaapt ;-) dan ziet ze je niet letterlijk weggaan. En kan jij snel heen en terug zonder dat het haar overdreven opvalt. Maar misschien kun je ook eerst wat meer bewegen door de kamer, zodat het nietzo opvalt als je ineens opstaat? 

En als ze je wel ziet en piept, kun je ook alleen richting deur lopen en daar omgedraaid blijven staan tot ze stil is. Pas daarna je weer terugdraaien? Ik denk dat het een kwestie is van het goede moment zoeken. En haar 'belonen' door terug te draaien als ze echt eventjes stil is.

Gr. Alexandra

honden page profiel KimKim

honden foto van Kim

Inderdaad, ik had slecht gelezen ;-)
Net even naar boven geweest, 5 minuten ongeveer en heb haar niet gehoord (ze is wakker), langzaamaan bouwen we het toch wel op.
We gaan blijven oefenen.

honden page profiel KimKim

honden foto van Kim

Vannacht: Mila in de bench en ik eindelijk nog een rustig in mijn bed.
Om kwart na zes werd ik heel verbaasd wakker, niets gehoord ;-)
Een heel klein plasje op haar deken en dat was het.

Ik had wel gewacht tot (ik dacht dat) ze sliep. Toen ben ik pas weggaan.
Ik had de bench al afgedekt en was nog even in de living gebleven, dus ik vermoed wel dat ze dacht dat ik er nog was, omdat het de vorige nachten ook zo was.

Maar nadien ging ik even naar de tuin en zij alleen in de living, en weer alles vies gemaakt. Ik was net met haar buiten geweest. We moeten toch nog veel oefenen maar overdag gaat het ook steeds beter.
Ik probeer veel de woonkamer uit te gaan dat ze me ook echt ziet weggaan en telkens wat langer en dat gaat vaak ook al goed.
Gisteren een dikke 20 minuten dat ik haar niet gehoord heb maar ze me wel heeft zien buitengaan.
We zijn er nog lang niet maar ik merk beterschap dus volgens mij gaat het toch wel lukken, gelukkig! ;-)

honden page profiel DaantjeDaantje

honden foto van Daantje

Fijn he als je merkt dat het vooruit gaat! :-)
Ik heb Dana nu bijna 3 weken en ze doet het nu ook super.
Ook als ik boodschappen ga doen kan ze goed alleen zijn.
De hond zal steeds merken dat je gewoon weer terug komt en dan gaat het veel beter.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Benchtraining" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Toch 1 klein min-puntje ;)
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^